képzeljétek, megijesztett a gyerekorvosunk. A férjem és a gyermekem bárányhimlős volt augusztusban, én már korábban átestem rajta. Viszont nagyon úgy tűnik, hogy július végén nálam kezdődött a nyavalya, mégpedig enyhe herpes zoster (övsömör) formájában. (kijött a nyakamon egy csúf folt és bedurrant 2 nyaki nyirokcsomóm). Gyerekorvos azt mondja, hogy valszeg aktiválódott a vírus a szervezetemben, ami nem jó. A gyerkőcnek azóta lett szívverése, most 3,5 centi és látszólag szépen fejlődik, sőt, picit nagyobb is a korához képest (10.hetes).
A nőgyógyászom optimista, szerinte nem lehet baj, hiszen már átestem rajta.
Ok, de a vírus pont akkor volt újra aktív a szervezetemben amikor éppen lezajlott a beágyazódás és beindultak a folyamatok. Talán pont ezért is jött ki, mivel ebben az időszakban az immunrendszer eléggé le tud pukkanni...
12. héten megyek 4D ultrahangra, hogy megnézzük, minden szerv rendesen kifejlődött-e már, de onnantól kezdve nincs garancia arra, hogy minden rendben lesz.
Nem is tudom, hogy miért írom le ezt ide, de abban reménykedek, hogy hátha akad valaki, aki járt hasonló cipőben és esetleg meg tud nyugtatni.
Szia:)) Szülési, tapasztalat nincs még , majd 7-8 hét múlva, viszont kórháztapasztalat van mindkét intézményről sajnos. Veszprémben kezdtem a kórházjárást nőgyógyászati gondokkal , és őszintén mondom annyi flegma és tanácstalan unott orvost mint ott még nem láttam.... aztán Fehérváron folytattam ahol hamar kiválasztottam egy dokit aki segített, és akinél nemsoká szülni fogok, mondjuk nehéz volt mert van pár lelkiismeretes nődoki Fehérváron, és a legpozitívabb az volt hogy kis gonddal az ügyeletre mentem, és a fogadott dokim nem volt éppen, az ügyeletes orvos is teljesen normális volt, megnyugtatott és nem vot lekezelő csak azért mert nem Ő a fogadott dokim . Maga a hozzáállás klasszisokkal jobb fehérváron, és szerintem szakmailag is jobbak .
Bejelentkezem gyorsan: ma voltam ctg-n, néztek magzatvízet,és áramlást is. Minden eredményem jó, a méhszájam változatlan. Szerdán megyek újra , ha addig nincs semmi.
Hatalmas gratula a nagycsaládossághoz!!:o)) Ilyen "fáj, de nem látszik a CTG-n" nálam is bejátszott Nórinál. Az volt a titok, hogy felcsúszott az érzékelő a hasamon:o)
Gratulálok még egyszer, nagyon szép történet és köszi, hogy beírtad! Remélem Veronika teljesen jól van már. Hozol még róla fotót? - annyira szép kislány!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van-e valakinek terhesgondozási és szülési tapasztalata Székesfehérváron és/vagy Veszprémben??? Lassan ideje lenne orvost választanom és sajnos még elég tanácstalan vagyok...
Fanta, nem tudom mi volt, a doki legyintett rá, hogy biztos nem jó a gép érzékelője (de végig rajzolt, csak alacsony értékeket), nem az számít....végülis tényleg nem...
Vagy esetleg rossz helyen volt? Passz, eddig nem jártam így...(ott volt ahol szokott..)
Gratula megint :) Nagyon ügyik voltatok, nekem annyira hihetetlen, hogy ilyen gyorsan is mehet... (Pannival én nagyon lassan tágultam, bár az oxi után kb két órával meg volt, de előtte elvajúdgattam kb 8 órát 2-3 perces fájásokkal :D) Hogyhogy nem jelezte a ctg? Olyat már hallottam, hogy a ctg erős fájást jelez, de pl a barátnőm alig érzett valamit, így fordítva viszont még nem.
Megírtam a szüléstörténetet, Allia, ha időd engedi, felrakod? Köszi!!!
Veronika születése
Kedden hajnalban, 5 körül vééégre fájásokra ébredtem(40+3). Bár nem voltak valami meggyőzőek, mégis reméltem, hogy talán alakul valami. Eleinte nagyon rendszertelenek voltak, a 3 percestől a 25 percesig:). Erősen gondolkodtunk, mikor riasszuk a bébiszittert és Anyósékat. Végül olyan 7 után szóltunk nekik, 8ra bementünk a kórházba. Az udvaron összefutottunk a szülésznőmmel, mondtuk neki, hogy még sétálgatnék, mert 'szokás szerint' a kocsiban teljesen elmúltak:D. De ő azt mondta, hogy inkább menjünk be, csinál egy ctg-t, aztán mászkálhatok, de mégiscsak terminus túllépésben vagyunk..
Felmentünk, megkaptam azt a szobát ahol Bogi is született:), ezt jó jelnek vettem:).
Ctg rendben volt, nagy fájásokat nem mutatott, de nem is voltak...méhszáj 4-5 centi között volt. Bejött a dokim is és burkot repesztett.
Ezután elég jól telt az idő, erősödtek a fájások, de nem volt vészes. Labdáztunk, sétáltunk, igyekeztem függőlegesben tölteni az időt.
Aztán megvizsgált az orvosom olyan 11 körül, túl vaskosnak találta a méhszájat, így kaptam egy nospa szurit (ez volt előzőleg is, gondolom alkati..). Ezután már jó sűrűek voltak a fájások, de sajna nem túl hosszúak, nem igazán tágultam, még mindig csak 5 cm, de a nospa hatására legalább 'papírvékony' méhszáj...
Szülésznő és doki 12 körül egyeztetett, oxitocin kéne....
Na ettől nem lettem lelkes, sőt, nagyon lelombozott, elég jól emlékeztem az első szülésem alatt oxira kötötve, órákig 'falat kaparva' töltött időre.....Szerintem itt a Férjem is kicsit megijedt, de igyekezett bennem tartani a lelket.
A szülésznő nyugtatgatott, hogy most nem úgy lesz, jól beállítják, nem is fog jobban fájni, hamarosan babázhatok, de nekem olyan távolinak tűnt h 5 centit kell még tágulni, és én itt fogok feküdni (nem akartam feküdni) de hát ha így nem tágulok, mégsem maradhat bent a gyerek...
Még egy dolog volt amitől jól kiakadtam, ehhez felrakták a ctg-t és bizony már eléggé rendesen meg sűrűn fájtam, az a fránya vacak mégsem rajzolta a fájásokat....kéééész mondom, én itt kínlódom, és eszerint nincsenek fájásaim??!
Szóval az oxit olyan 12 után kaptam meg, pár percen belül kezdődött a durvább rész...és olyan 4-5 durvább (de nem falatkaparós) fájás után éreztem hogy nyomnom kell (gépen még mindig semmi fájás:O). Elsőre magamnak sem hittem el:). Aztán a következőnél szóltam Férjnek, hogy menjen a szülésznőért mert most már nyomni fogok, punktum:). Jöttek is gyorsan, igen, eltűnt a méhszáj, jöhet a baba!
Uhh, itt azért jól megkönnyebbültem, hát mégsem fogok itt senyvedni órákig??!:)))
Megkérdeztem, hogy felkelhetek-e, vagyis négykézláb szeretnék szülni (ez bejött Boginál). Mondták h igen, ctg le, helyezkedés, fájás, jön a baba...
Ekkor még nem bújt ki, de totál lement a szülőcsatornába, következőre kint volt a feje és ott csodálta doki, férj, szülésznő h milyen szép:)). Itt már vigyorogtam én is. A következő fájást kérték h lihegjem el, a gátvádelem miatt, aztán ezután nyomhattam megint, és kibújt a kislányom:)). Nem is akartam elhinni, hogy ennyi volt?....Ekkor lehetett 12.40, bár senki sem nézte az órát, utólag tippeltük be születési időpontnak:).
Odaadták a kicsikémet, alig volt mázas, kicsit sírt, de gyorsan megöleltük, aztán lefeküdtem és a kislány próbált szopizni is, olyan édes volt, én meg olyan boldog.
Férjem elvágta a köldökzsinórt (meg majdnem a szülésznő ujját is:)), otthagytak minket kicsit, aztán a férjem elvitte a csecsemőssel(?) leöblíteni, mérni, öltöztetni a picit.
Kicsike volt, láttam is h nem nagy, 3320 és 51cm....azért nem rossz méret:).
Visszajöttek, ezalatt asszem megszületett a lepény is. Doki megvizsgált, lett egy horzsolás, egy öltést kaptam, és persze megint fájdalomcsillapító nélkül, mert az is ugyanannyi szúrás lenne mint maga a varrás....na mindegy, ez elég rossz volt, grrr, itt asszem nem is maradtam úrilány:). De hamar megvolt, az tény.
Babáztunk, és nagyon-nagyon boldogok voltunk:). Gyönyörű picilányunk született:).
Ezután kaptam ágyat lent, levitték a babát is, de én értem le előbb így mentem is elkérni. Jól teltek a napok, egy napot voltam a 3 ágyasban, utána átmehettem az alapítványiba mert kiürült. Kétnaposan szerettünk volna hazamenni, engem elengedett a dokim, a babát pedig vittem a gyerekorvoshoz hogy nézze meg, mehetünk-e. Innen nem olyan vidám a történet, mert sápadtnak látta és a vérvétel igazolta is h vérszegény. Cerny mentő, Ies Gyerekklinka, ahol vért kapott....
A diagnózis foetomaternális transzfúzió, vagyis túl sok vért áramoltatott felém a lepényen keresztül, a 'megengedett'1 % helyett 4-5%ot.
Szerencsére hamar javult az állapota, szépen evett, így 1 hetes korában hazavihettük. Reméhetőleg ezzel meg is oldották a problémát, már csak kontroll vérvételre kell mennünk.
Kicsilány egy tündér, imádjuk, nagyon jó nagycsaládosnak lenni!!!
Sziasztok - ma betöltöttem a 40. hetet (sőt ha utolső menstruáció szerint nézzük, akkor 41+1 vagyok :))). Mindenesetre produkáltam egy tökéletes ctg-t, amin nemhogy fájás, de még egy szolíd dombocska sem volt. Hétfőn megye újra.
Közérzetem se olyan hú rögtön szülök, jóslóim igen elvétve vannak. Asszem bentmarad a gyerek ;o)
Szia! Nem lesz semmi gond, de kicsit tényleg érdemes takarékra kapcsolni, ne aggódj, fáradékony sőt álmos is leszel várhatóan. :-) Az, hogy mit bír a szervezeted, attól is függ, mennyire voltál korábban aktív, új sportokba, a szokásosnál megerőltetőbb fizikai tevékenységbe most ne kezdj. Ami tilos: emelgetés, direkt hasizom gyakorlatok, és leesős, elesős sportok. Jó babavárást, problémamentes 9 hónapot kívánok!
Sziasztok! 5 hetes terhes vagyok!Szerintetek elvetélhettem attól,hogy múlt héten volt egy erőteljesebb bringázásom?10km tekertem le.....jobban kellene vigyáznom? Több helyen olvastam,hogy pihenni kell sokat,nem szabad megerőltetni magát a kismaminak!