Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 34
Csak azt nem értem mitől érzi magét magyarnak, mikor nem volt nagymagyarországos tablója...
Előzmény: pernot (33)
pernot Creative Commons License 2007.06.12 0 0 33
"Én magyar vagyok."
Én is, de félek, hogy összekevernek veled...
Előzmény: kobranko (26)
intermaus Creative Commons License 2007.06.12 0 0 32
Amennyiben olyan ellentétről van szó, amelyben úgy ítélem meg, hogy velünk, magyarokkal szemben tisztességtelen (pláne jogtalan) a fellépés, lásd Malina Hedvig ügyét, akkor bizony azt mondom a szlovákoknak, hogy a jó édes anyjukat, hogy a csillagot is letagadják az égről. Ez azonban fordított szitu.
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 31

Milyen katonák, a víztisztító egység?

Ne viccelj már...:)

Előzmény: intermaus (25)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 30
A szlovák és a magyar nemzet között komoly nemzeti érdekellentétek vannak

Lófaszt. Ellentét közted, meg a SZIÉP tagjai között van.

Mindig hazudok! Creative Commons License 2007.06.12 0 0 29
Amennyiben. És mi van a morvákkal meg a fehér pacival? Mi van Etelközzel, Levédiával, csodaszarvassal, vérszerződéssel?
Idejöttek a magyarok, körül néztek, hopp itt de csuda jó, és senki nem lakik itt!
Szépen letelepedtek, elrendeztek mindent, s egyszer csak az átkozott szlovákok itt termettek, s lenyilazták az összes magyar anyát.
Előzmény: intermaus (25)
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 28

Látom, nem tetszik neked a következetes irredenta hozzáállás.:)

Előzmény: Törölt nick (22)
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 27
:)
Előzmény: Törölt nick (21)
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 26

"Véleményed szerint mennyire erősödik nemzettudaunkat, ha azt oly módon fejezzük ki, melyről tudjuk, hogy sért másokat?"

A szlovák és a magyar nemzet között komoly nemzeti érdekellentétek vannak, ilyen esetben egy magyar számára nem lehet kérdés, hogy melyik oldalra áll.

Másik részről pedig a felvidéki fiatalokban erősíteni kell a magyar nemzettudatot, mert főleg dec.5. óta sokan nem érzik magukat a magyar nemzethez tartozónak, némiképp érthető az elbizonytalanodásuk, ezen például egy jó tanár útmutatása sokat segíthet. 

Én magyar vagyok. 

Előzmény: Törölt nick (19)
intermaus Creative Commons License 2007.06.12 0 0 25
Amennyiben a szlovákok ősi magyar földet bitorolnak, akkor jogosan követeljük vissza nem? Katonák, sorakozz! Visszafoglaljuk Szlovákiát...
Előzmény: kobranko (20)
Mindig hazudok! Creative Commons License 2007.06.12 0 0 24
Igaz, hogy én a föld egészen más táján tanultam a történelemet, de hazugság lenne az, amely szerint a magyarok ősei később érkezetek ide, mint a szlovákoké?
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 23

:-)

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 21
Na jó, megint barom voltam, hogy ilyen topicba egyáltalán beleolvasok...
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 20

Javarészt telepítették őket a szovjet megszállás évtizedei alatt, melynek elnyomó jelképét bőven ideje volt már eltakarítaniuk.

A szlovákok pedig ősi magyar földet bitorolnak, ellentétben az észtekkel, akik előtt soha semmiféle orosz államalakulat nem létezett a területen.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 19

Véleményed szerint mennyire erősödik nemzettudaunkat, ha azt oly módon fejezzük ki, melyről tudjuk, hogy sért másokat?

Természetes lenne számodra, ha az osztrák követségen a Hapsburg Birodalom térképe lenne?

Miért nemzetárulás tiszteletben tartani mást?

Te magyarnak érzed magad?

Előzmény: kobranko (15)
Mindig hazudok! Creative Commons License 2007.06.12 0 0 18
Előzmény: kobranko (-)
intermaus Creative Commons License 2007.06.12 0 0 17
Ez nem benyalás, ezt pontosan a másiknak a tiszteletben tartása. És is felbasznám az agyam, ha a német birodalom térképét használná tablónak egy magyarországi német nemzetiségi iskola...
Előzmény: kobranko (15)
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 15

Magyar szempontból nem mindegy.

Minden magyar joggal lehet büszke arra, hogy egykor hatalmas országunk volt a Kárpátoktól az Adriáig.

Aki magyarként ilyen mélyen benyal a szlovákoknak, annak komoly baj lehet a nemzettudatával...

Előzmény: intermaus (11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 13

Úgy vélem, hogy egy normális ember nemzeti kötődését képes mások megbántása nélkül is megélni.

Pl. még nem láttam Magyarországon a három részre szakadt Magyarország rajzával a pólóján egyetlen törököt se és gyanítom, hogy a német osztályok se használják a 3. Birodalom térképét tablóképnek.

Persze lehet, hogy tévedek.

Szerinted miért probléma az, hogy az ember nem csak magára gondol?

Előzmény: kobranko (-)
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 12

Nem bizony.

Előzmény: Törölt nick (9)
intermaus Creative Commons License 2007.06.12 0 0 11
Kassa Szlovákiában van. Innentől fogva részletkérdés, hogy az egy magyar vagy egy szuahéli iskola...
Előzmény: kobranko (5)
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 10

"azért ez a nemzetárulástól messze van"

Nem.

Ez pont az, vegytiszta formában.

Előzmény: vizinikk (6)
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 8

Tudom, sok.

Ez különösen bosszantó.

Előzmény: vizinikk (7)
vizinikk Creative Commons License 2007.06.12 0 0 7
tudod, hány aljas ember van a magyarok között is?
Előzmény: kobranko (5)
vizinikk Creative Commons License 2007.06.12 0 0 6

azért ez a nemzetárulástól messze van.

lövöldöztök ágyúval a verébre, aztán amikor tényleg kéne a töltény látjátok, hogy elpufogtattátok a puskaport.

Előzmény: kobranko (3)
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5

Én azon nem is háborodnék fel, hogy a szlovákoknak nem tetszik.

Viszont az, hogy egy magyar iskolában ilyen történik, tényleg alantas. 

Előzmény: intermaus (4)
intermaus Creative Commons License 2007.06.12 0 0 4

Szlovákia számára Nagy Magyarország annak a jelképe, hogy ők évszázadokig nem tudták megélni a saját identitásukat, mert nem voltak önálló nemzet. Ez igencsak sértő lehet...

Előzmény: kobranko (3)
kobranko Creative Commons License 2007.06.12 0 0 3

Egy ilyen intézkedéssel magyar mivoltának, történelmének egy rendkívül fontos darabját tagadta meg.

A magyar tanulóknak pedig jobb esetben magyar identitásuk van, nem pedig szlovák...

Előzmény: intermaus (2)
intermaus Creative Commons License 2007.06.12 0 0 2
Úgy látszik, elkéstem. De teljesen igazat adok az iskola igazgatójának. Hogy képzeli valaki ma Szlovákiában, hogy egy olyan tablót fabrikáljon, ami meglehetősen sérti a Szlovák identitást! Ez bizony hazaárulás, csak nem Magyarországgal, hanem Szlovákiával szemben!
intermaus Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1
Ez csak egy 0-zás...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!