Keresés

Részletes keresés

AMPhoenix Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10168
Akkor beszéljünk konkrétumokról. Salgótarján ugyebár megyeszékhely. Elvileg megfelelő közlekedéssel mind megyén belül, mind a főváros felé. Ehhez képest

- a MÁV
...3 azaz három közvetlen vonatot közlekedtet Bp-S.tarján között
...az átszállási idő 5..41 perc között mozog menetrend szerint CSATLAKOZÓ . vonatoknál...
...a 65km távolságot a fővonaltól min. 78 perc alatt teszi meg a GYORSVONAT, . Bp-ig további cca. 80 perc

-a Nógrád Volán
...20 azaz HÚSZ közvetlen járatot közlekedtet Bp-S.tarján között
...az átszállási idő 10..12 perc között mozog (egy esetben 30 perc)
...a menetidő Bp-S.tarján között 100..205 perc között van (a szélsőséges
. várakozási időt is hozzávéve)

Szerinted mivel járnak többen, busszal, vagy vonattal?

És akkor még nem beszéltem arról, mekkora (vasúti szempontból) fehér folt van a megye térképén...

Szervezés kérdése.
Előzmény: Törölt nick (10166)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10167

Kedves Taxxx!

A 87 essel milyen számításaid vannak?

Amit elküldtél anno azt megmutattam másnak is, de az fejreállt tőle, nem tudott rajta elmenni.

Kifejtenéd azt is ugyanígy mint a Nógrádit?

Előzmény: Törölt nick (10166)
AMPhoenix Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10165
Bocs, akkor forrásokat kérnék (website, cikk, hasonló), mert szeretnék tájékozódni a vita folytatása előtt. Egy lépéssel mindig előttem jársz.
Előzmény: Törölt nick (10164)
AMPhoenix Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10163
Még 1 apróság - bocs, lehet, h kicsit offtopic. Nekem az "átkossal" semmi gondom nincs - de "komcsi" se vagyok -, mindössze arra céloztam, hogy akkoriban a vasutasok max. avasolhattak vmit a pártnak. Ennyit a politikáról.
Előzmény: Törölt nick (10160)
AMPhoenix Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10162
Másrészt a vasút gondjait nem csak az "állami gondoskodással" lehetne megoldani. Az áruszállítás nyereséges ágazat, és ha az állam rendesen fizetné a különbözetet a kedvezmények után - vagyis teljesítené, amit vállalt és előírt, nem pedig "gondoskodna" -, a személyszállítással se lenne gond.
AMPhoenix Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10161
Azért - bár a konkrét adatokkal jobban állsz - látom, ráéreztél a mondanivalóm lényegére. A "nagy embereket" viszont nem csak találni lehet, hanem képezni is, vasútbarát szemléletmóddal, és utána hagyhatnák őket dolgozni. Aki kikerül a mai felsőoktatás darálójából, többnyire csak a saját boldogulását nézi, hogy "megtérüljenek szenvedései". Ez sok szakterületnek - köztük a vasútnak is - komoly kárt okoz...
AMPhoenix Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10158
Bocs, h megint kiigazítalak:
Cca. 4 évtizedig "Állambácsi" szervezte, meg volt pár év (évtized), amikor nem csak a vasút, más se működött rendesen. Viszont volt egy vezigünk, aki "megjárta a szamárlétrát". Érdekes, alatta mintha valami működésszerűt produkált volna a MÁV a káosz helyett...
Előzmény: Törölt nick (10157)
AMPhoenix Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10156
Carpy kissé túlzott, de nem járt messze az igazságtól. Amíg közgazdászok "szervezik" a vasutat, addig itt rend nem lesz. Azok ott fönn a legtöbben "kissé" elszakadtak a valóságtól...
Előzmény: Törölt nick (10153)
Carpy Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10155
Az ujjamból szoptam.
Előzmény: Törölt nick (10153)
AMPhoenix Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10154
Lehet, hogy tudatlan vagy naiv vagyok, de szerintem a vonatPÓTLÓ autóbusz akkor közlekedik, ha a vonatközlekedés akadályoztatva van (kocsi- ill. mozdonyhiány/hiba, vágányzár etc.), tehát SZÜKSÉGMEGOLDÁS, nem alternatíva...
Előzmény: Törölt nick (10144)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10153

"Ott, a maguk kis zárt osztályain, külső kontroll nélkül, egymást pörgetik, hülyítik kávézás közben, és a végén már azokat az adatokat is elhiszik, amit maguk hamisítottak, és amiket a Kavalecz Imi mégegyszer négyzetre emelve kürtölt szét a világba. "

Ezeket a baromságokat meg honnan szeded?

Előzmény: Carpy (10149)
mattil Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10151

"Azért aki keres, az talál..."

Nem a felujítottakra gondoltam ám! :-)

Akkor javítok:

A bhv kocsik végén pl. (a felujítottak kivételével) hiába is keresnél zárlámpát.

Előzmény: BAKTER (10148)
zárfék Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10150
Még az a szerencse, hogy az indexen nagyon sok szakértő tudja a tutit.
Előzmény: Carpy (10149)
Carpy Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10149
Sértődésre semmi okod, nem Te vagy a hibás.

Sok sületlenséget terjesztenek azok, akik a Vezigen járnak-kelnek. Ott, a maguk kis zárt osztályain, külső kontroll nélkül, egymást pörgetik, hülyítik kávézás közben, és a végén már azokat az adatokat is elhiszik, amit maguk hamisítottak, és amiket a Kavalecz Imi mégegyszer négyzetre emelve kürtölt szét a világba.
Így lett szállóige az esztergomi vonalon a 20%-os utasszámnövekedés, melyet a Desiro-kra fogtak (mely már önmagában is csak egy részigazság), de MÁV vezér szájából ez a 20% kijött már úgy is, mint "megkétszereződött".

A polgármesterek is képesek sikerként, "adófizetőzseb-barát" megoldás gyanánt eladni olyasmit, amiről maguk is tudják, hogy drágább mindenkinek, - csak nem nekik. A bozót más botjával való verése nagy népi játék e honban.

V-peti is elhitte, sőt, visszamondja, mint kisdiák a leckét, hogy "az utasok visszavárták a vonatot". Várták a nagy francot. A 25 helyett 35 perces menetidőt, a retkes üléseket, az áporodott bézészagot, a soha-nem-megfelelő belső hőmérsékletet, nem várták vissza. Az átszállásmentes közlekedést Őriszentpéter Körmend között esetleg visszavárta az a 2-3 ember akit érintett, és fel is kiáltott, amikor erről olvasott, hogy "jé, benne vagyok az újságban".

A megoldás borzasztó egyszerű: tudni kell gyököt vonni az információkból. Ha valami bennfentes infó eredete egy "veziges", akkor köbgyököt.

De feltétlenül hozzá kell tennem: Tisztelet a kivételeknek. Vannak odabenn is reálisan gondolkodók, szerencsére egyre többen, - de még nem elegen.

Előzmény: Törölt nick (10147)
BAKTER Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10148

"a Bhv kocsik végén pl. hiába is keresnél zárlámpát..."

Azért aki keres, az talál...

Előzmény: mattil (10083)
névtelen Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10146
off:
iwiw-en jársz valaha? Bejelöltelek ismerősnek, de a jelzés szerint elég rég nem léptél be.. akkor se sokat:o)
Előzmény: Carpy (10145)
Carpy Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10145
"Fél év után rájöttek, hogy a busz jóval drágább volt."

Na, ezt könnyű ellenőrizni.
Mondd meg légy szíves, hogy mennyibe kerül a BZ és a busz közlekedtetése Körmend-Zalalövő között. Bizonyára tudod pontosan, hogy mennyi az egyik és mennyi a másik, különben mire fel állítottad volna, hogy a busz a drágább.

De tudod mit? Elég, ha azt megmondod, hogy mibe kerül a vonat. Azt, hogy mibe került a busz, én fillérre pontosan tudom.
Hallgatlak.
Előzmény: Törölt nick (10126)
névtelen Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10140
Most itt lehet, hogy off, de azért gondoljunk bele:
Ha beteszem a bankba a pénzem lekötve, ad a bank 5% kamatot, majd beteszi a jegybankba és keres 6%-ot, azaz nyer rajtam 1%-ot
Ha hitelt veszek fel, akkor felvesz pénzt a jegybankból 6%-ért és odaadja 30%-ért vagy akármennyiért, de nem kevésért - ekkor is keres rajtam.
Tehát, akkor hogy is van ez? Ki fizeti ezt?
Az állambácsi az adóból.
Régen naív, ifjabb koromban azt hittem, hogy a bank beveszi a betétet, ad 5% kamatot, kihelyezi 15%-ért hitelbe és a 10% különbözetből él. De nem.
Azért kíváncsi lennék, hogy a jegybank mennyibe kerül az országnak.. hogy viszonyul ez pl, a vasút fenntartási költségéhez?
Előzmény: Törölt nick (10138)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10138

Taxxx!

Pár kérdésre adj válasz kérlek!

1.Miért kell állni a buszokon?

2.Miért van az hogy elfelejtenek menetesítőt küldeni a pénteki csúcsban?

3.Miért van az hogy a belvárosi buszállomások már nem bírják kapacitással?

4.Miért indul késve a busz, amikor nem férnek föl rá?

5.Miért van busznál utaslemaradás?

6.Miért van az , hogy Budaörsön minent jobban tudnak, meg Zalaegerszegen, aki meg helyben ott él annak a véleménye nem számít?

7.Miért kívántad el a tulajdonomban levő 1954-es menetrendet Tőlem?

Mit halottál a 10 parancsolatról?

"10. Se házát se mezejét, semmi egyébb jószágát el ne kívánd"

Nem tetszik, hogy megkívántad az 1954-es menetrendemet, ha szépen megkértél volna, szívesen fénymásoltam volna belőle.

8. Amúgy mi a véleményed a közúti balesetekről, a dugókról meg arról, hogy a busz ha akar, akkor se tud előre jutni.

Én nem a 62-esért harcolok, se a 64-esért. Ezeket leírtam. a 126 meg 129 meg ezeket is. Meg párat amit most nem írok le.

De vannak vonalak ahol lehetne értelmes közlekedés, értelmes megállókkkal, közelebb a településekhez, az ipartelepekhez.

Több ezer fős cégekre sz@rik a vasút mert nem létesít megállót ott ahol kellene.

Csoda hát hogy az emberek nem tudnak más tenni és kényszerből buszoznak?

Óránkénti közlekedés a városok környékén levő vasútvonalak esetén, közvetlen vonatokkal egyes mellékvonalakon alternatíva lehetne.

Nem az összes vonalért küzdök, hanem azokért amelyek "értelmes" irányba vezetnek , Vaskalap is ezt írta valamikor!

Közigazgatási székhely, ipartelep iskola stb ban bennük, van vonzáskörzetük.

Tudjuk a 62 -n nincs ilyen, de más vonalakon a 135 130 környékén vannak.

A vonalak fele vagy 60% kb megmenthető.

Én az autó nélküli közlekedésért küzdök kombinálom utazásaim miatt a buszt, de az egymással acsarkodó Volán vezérek és az Ő általuk nem engedélyezett járatok miatt kénytelen vagyok vonatozni is.

Amikor kényelmesebben akarok utazni akkor is vonatozok.

Másik kérdés, hogy miért favorizálod annyira a buszt.

Az egyéni közlekedés a legnagyobb vetélytárs ezt kellene felfogni.

Az a busz amit anno vezettél, még pár éve is tudott haladni, mert nem voltak dugók, nem akkorák voltaka forgalmi torlódások.

A "helyközi" buszok átlagsebessége egyes helyeken igen alacsony felénk 30 km/h utazósebesség helyközi!!!!!!.

Ezt egy 40-50-60 km/h mellékvonal is tudja.

Tudom mindenáron megtakarítani akarsz, de közlöm , nem a TE tulajdonod a magyar vasút az autóbusztársaságok stb.

Van aki kiszámolta az egészségügyön évente minden polgár 371000 Ft ot bukik a vasúton 19170 Ft ot.

Vasút a kisebbik rossz.

Magyarország egy elöregedett beteg ország,  ahol az egészségügy majd 20 szor annyiba kerül évente mint a vasút!

Előzmény: Törölt nick (10133)
v_peti Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10132

Lemész 0:40-kor. Éjjel kettőkor még van egyáltalán koncert? Akor már csak bulik szoktak lenni ilyen helyeken-

Előzmény: tweety83 (10125)
v_peti Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10131

A Rába hidat ki kellene cserélni, vagy alaposna rendberakni. Amúgy meg az utasok visszavárták a vonatot.

Ez a vonal már túlélt pár bezárást. Most már meg kell, hogy maradjon!

Annakidején, amikor átépült Zalalövő állomása, gondolom akkor is volt vágányzár. Bár nem tudom, hogy akkor mennyi ideig volt folyamatosan lezárva a pálya. De úgy tudom, hogy volt egy ilyen időszak. Tud erről valaki többet?

Aztán jött a Bz-döglés. Akkor is volt egy háromnegyedévnyi lezárás.

Most meg megint a pályaépítés miatt több mint fél év.

Előzmény: Törölt nick (10126)
sínbohóc Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10130

Nem.

Mert a posta már közúton szállít. :-)

No és? Nem láttál még vasúti járművet közúton szállítani? Ha lúd, legyen kövér! :-)))

Előzmény: M40 120 (10121)
looksharp Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10129

looksharp Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10128

looksharp Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10127

Bár már lassan két hete volt, jöjjön pár kép az "abszolút vicinális" centenáriumáról.

tweety83 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10125
Igen, én is sajnálattal tapasztaltam hogy a Kismarosi Jobbik - Magyar sziget táborba éjszaka nem tudtam lejutni... :( sőt másnap hajnalban koncertek után hazajönni....  :-(
Előzmény: v_peti (10122)
M40 120 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10124

Egyébként, mivel úgy is a 135 vonal környékén laksz, miért nem számolod meg magad, például a 7729, 7728 vonatokat ez most a legkorábbi és a legkésőbbi.

Kiválasztasz egy keddi napot a 7728-ra és egy szerdait a 7729-re, a szerelvény 1 Bp és megszámolod, hogy mennyien vannak rajta pl. Algyő és Népkert között.

Az eredményt beírod ide, hogy okuljunk belőle.

Utána esetleg egy péntek és szombati napra is megteszed ugyanezt.

Igaz, egy adat nem adat, de mintának jó. 

Előzmény: M41 2202 (10103)
Carpy Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10123
ez az! 0:40-kor menjen "gyorsított" vonat :)
De akkor már ne 0:40 legyen, hanem 1:15. Az egységesség fontos :)
Előzmény: v_peti (10122)
v_peti Creative Commons License 2006.01.19 0 0 10122

A mindenhol megállítás azért kell, mert az ütemesség velejárója az egységesítés. Bár lehet, azért bizonyos esetekben el lehet ettől térni. Mindenesetre, ahogy írtam, pénteken és szombaton, a téli pangást leszámítva biztosan lesznek nagyobb létszámmal is utasok. Ha van valami rendezvény, ami tömegeket vonz, és éjfél körül ér véget, belszámítva az utána történő sörözőlátogatásokat, akkor ez a vonat jól jön majd. Nyaranta meg tömegével vannak rendezvények. Koncertek, fesztiválok stb...

Előzmény: tweety83 (10106)
M40 120 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 10121

Nem.

Mert a posta már közúton szállít. :-)

Előzmény: sínbohóc (10104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!