a vegitelet nekem holnap esedekes elvileg (ugyse...), de elotte - mint mar emlitettem - meg ugy 15 konyvet le kene tudni... de a bilincsbenes elmenyeidet varjuk szeretettel, ismertetot meg irhatsz az skhq-ra akar ;)
Húú, én itt még nem tartok, akadályoztatva voltam az olvasásban... Ott hagytam abba, ahol leírja a pilótajáték terjedését, kb. 125. oldal. Folyt. köv. :)))
Szerintem jó ötlet, Dohi. Én is nemsoká beszerzem a végítéletet, de most a Bilincsben-t olvasom, (egyelőre jó, nem úgy mint ahogy te mondtad:)) utána még van egy Talizmánom is, szal...
Az elsô kötet 450. oldalán is túljutottam, és azért van abban valami, hogy az eredeti verzióból ki lehetett hajítani pár száz oldalt. Arra gondolok, hogy jó néhány oldal epizódszerű eseménmyek leírásával van tele, amelyeknek tulajdonképpen semmi közük a cselekmény fô sodrához. (pld. amikor mindenféle sajtóorgánumok megkísérelnek hírt adni a járványról, meg az egyetemisták tüntetnek, stb.) A másik, amit észrevetettem, hogy King tíz oldal alatt nem tud kibontani egy jelenetet, és az csak egyetlen jelenet, plusz a hozzá tartozó dolgok leírása. Nem azt mondom, hogy rossz, de így, hogy ráálltam a ritmusra, kicsit kiszámíthatónak tűnik.
Ja, igen. Még valami. Elárulná nekem valaki, hogy – FIGYELEM! SPOILER! – Randall Flaggnak miért kell csak azért megölnie azt a B.- betűs pofát, hogy autóhoz jusson? Hiszen a járvány következtében a nagyvárosokat elborítják a veszteglô autók, nem kéne mást tennie, mint kihajítja a hullát, és beül az egyikbe. Sz'al ezt nem igazán értem.
Amúgy vannak benne száz százalékos elenetek is, pld. amikor – SPOILER!! – Nicktôl elbúcsúzik a seriff felesége, vagy amikor Franni eltemeti az apját, ezek nagyon ott vannak. Kicsit giccsesek, de akkor is.
sok viz le fog meg folyni minden folyon, mire eljutok a stand elolvasasaig, de en eddig csupa jot hallottam a filmrol - persze csupa olyan emberketol, akik nem olvastak a konyvet :)
viszont lehetne ilyen topicon beluli kozos olvasast, a'la SKEMERs: kivalasztjuk, mit olvasunk, es akkor aki teheti, olvassa, meg kozbe jol megdumaljuk. na?
Na, mit gondolsz???
Amúgy láttam annak idején a TV-ben, asszem 4 rész volt, sőt, lehet, hogy fel is vettem (át is fogom nézni a kazettáimat).
Még jobbat mondok: esküszöm, hogy voltak olyan részek, amiknél éreztem, hogy nem ez lett a legszarabb tv-sítése a mesternek. Szóval, ha nem is mindig, de azért többnyire (helyenként) nekem legalábbis tetszett.
Főszerepben Gary Sinise (igen, a kevéslábú a Forrest Gump-ból).:*)
Beszereztem a Végítéletet. Itt vigyorog rám mindkét kötet. A fülszöveg nem ígér rosszat, bár nem erre fogom alapozni a véleményem... :))
Akkor hajrá, én is belekezdek.
Én még angolul olvastam pár éve és szerettem, aztán a ST-ban (III) is van kapcsolódás a superfluhoz, de a Flagg figura is megjelenik máshol, nem emlékeztek melyik könyvben? Most nem tudom csekkolni, nem vagyok könyvközelben, agyam meg szita.
Vegitelet:
kb. 2 evvel ezelott volt szerencsem angolul elolvasni a fenti muvet, es velemenyem szerint EZ King legjobb konyve!
Oneletrajzaban maga King is szomoruan melazik azon, hogy a rajongok koreben legnepszerubb konyvet mar 1980-ban megirta, es ezek szerint azota sem tudta felulmulni sajat magat...
Szoval mindenkinek batran ajalnom, hogy szanja ra a ketezer pezzt!
Tom
P.S. Ha valakit a konybol keszult bena film tart vissza, az is feltetlenul olvassa el. Eg es fold!
Az új Stephen King-mű magyar címe: Végítélet (megjelent két kötetben).
Eredeti címed: The stand
Terjedelme: kb. 1500 oldal
Ára: 2000 forint.
Amúgy – mint az az elôszóból kiderül – ez nem a The stand eredeti verziója, hanem egy bôvített változat, amit King '89-ben követett el. Ez a verzió csaknem négyszáz oldallal hosszabb, mint az elsô kiadás – akkor ugyanis a kiadó anyagi/terjedelmi okokra hivatkozva ennyit dobatott ki a szerzôvel a műbôl.
Az elsô száz oldalt már elolvastam. Eddig nagyon tetszik. A belôle készült film önmagában is primitív volt, az irodalmi nyersanyaggal összehasonlítva viszont egyenesen szánalmas szemét.