Megkaptam a kepeket, hamarosan kint lesznek a web-en... A "buntetesrol" csak annyit, hogy miota hasznalom a kodlampakat az autopalyan, csak ugy mennek le elolem az emberek... "Sok-sok lamp, sportos sotet auto... Na, menjunk elole...!!" :-)
Visszatértem a melóhelyre... látom sok minden nem történt, amíg távol voltam. SzaboZE tukret sajnalom, de remelhetoleg hamar meggyogyul.
Az autot kicsit meghajtottam, megy mint az allat, lehet vele "buntetni" rendesen. :)
Azzal vigasztalom magam hogy úgyis fűthetővé akartam tenni.
A nagymamam mondja mindig, hogy "minden rosszban van valami jo is" :) Nekem pl. elment a viz, elegett egy dugattyu, ossze****ta a hengert, olajat kinyomta, kigyulladt, kettes tulmeretre kene furni... De most legalabb az ~500ezer km-t futott motor helyere kerul egy 108ezres, valtoval egyutt. Egyszer ugy is fel kellett volna majd ujitani. Ha sikerul a mutet, nem is jartam rosszul... :)
Kösz, Pigmy, szerintem a címüket a honlapra is kitehetjük. Sürgős volt a tükör ugyhogy nem keresem meg őket mennyi lett volna :))) Viszont a Jászberényin nagyon rendesek voltak és még 29-én is nyitva voltak! Végülis igy 5 napig voltam tükör nélkül. Azzal vigasztalom magam hogy úgyis fűthetővé akartam tenni.
Asszem mar targytalan, de amugy az Ulloi ut 181.-ben vettem. Van ott ket Mazda bonto is egymas mellett. Hogy ujabbakhoz is van-e cuccuk, azt nemtom...
Ausztriaban tenyleg nem alacsonyak az arak a bontokban, ahogy en tudom. Nem az alkatresz a draga, hanem hogy megmozditsa a "nyugati munkas" a segget :) Ha egyben be tudsz hozni egy autot alkatresznek, jobban jarsz, mint ha kulon-kulon jarkalsz cuccokert.
Amugy az arakrol: a kigyulladt motorom javitasa ugy 200 felett lenne, de ugy nez ki, veletlenul sikerult szerezni egy 108000km-es motort 130ezerert, garanciaval :) Ahhoz kepest, hogy egy csupasz hengerfej 120ezerbe kerul a szentendrei bontoban, ez eleg jo arnak tunik. Foleg, hogy a mostani motor javitasa tobbe kerulne. Az meg mar csak hab a tortan, hogy 30ert odaadjak a valtot is hozza meg a ket hatso, allithato lengescsillapitot, ja, es a kuplungszerkezet + generator is rajta maradt :) Na most azt az autot, amibol ezek szarmaznak, valoszinuleg bazi olcson hozta be a hapsi ausztriabol, most elad belole cuccokat, o is jol jar, en is. Szoval azert vannak kozeputak is, nem csak pesti bontok es osztrak bontok. Valoszinusitem, hogy a pesti bontok ugyanonnan hurcoljak be ezeket a mazdakat, szinte mar utanuk dobjak a nemetek, itthon meg 20-ert adnak egy tukrot belole... :)
Na vótam a Jászberényin. Kicserélték és ezúttal jót kaptam! Ez is fűthető. SomSom, tudnál egy bekötési infót adni? az ajtóban a tükörfűtés kábele a csatin megvolt. Innentől mit kell még összekötni? Vagy ennyi és kész?
Na vótam a Jászberényin. Kaptam egy tükröt de basszus nem jó. Más a műanyag darab amivel a kasztnira rögzül. Holnap viszem vissza, állítólag találtak másikat, hátha az jó. Az egyik szemem sír, mert ez a tükör fűthető, de a fűtést nem lehet kiszedni belőle. Pedig már tökre örültem. :(
Na tegnap meghajtottam a gépet. Jól birta a tükör! Elkészült az M7 balaton felé (legalábbis fehérvárig biztosan), kívánta a gép hogy nyomjam! :) Najó, elegem volt már hogy mindenki kilóhetvennel megy csak én 140-el. Így végülis fél óra alatt leértünk a XI kerből Fehérvárra háztól-házig... :) Meg vagyok elégedve a géppel. Ahhoz képest hogy 1.5 és négy személlyel mentem ment neki a munka!
Hi , Kellemes Unnepeket mindenkinek es uj Mazdat a kovetkezo evre :) Persze aki nem akarja az ne cserelje le :)) A bontorol jut eszembe , nem kene paran osszeverodni es megaltogatni inkabb 1 osztrak bontot kozosen ? Ha van jelentkezo en betarsulnek a jovo ev elejen vmikor.
Én azt hallottam hogy káreseménynél feljebb megy, akárcsak saját hibás betétlapnál a köteleződ. Aztán lehet pl 100e alatt nem foglalkoznak vele. Ezért lenne jó tudni mi ilyenkor a téma.
Hali! A hondások listáján egy srácnak a gyári új 65e volt... Felhivtam pár bontóst, egyik sem volt nyitva. Az egyik azt mondta 15-20 rugó lehet, de ő csak 27ért tudna hozni mert ki kellene mennie érte Ausztriába. Nem akarom elkiabálni de szerintem 15-20 rugó reális ár. Majd megláttyuk mennyi ha kinyit a szentendrei bontó is... Van cascom, de most nem akarom hogy 20 rugó miatt felmenjen a díjam. Télleg van már tapasztalata vkinek ilyenkor mi az eljárás, mennyit változik a díj stb...