Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.10 0 0 304
A Transrapidhoz én is hozzá tudok járulni némi képanyaggal :)
Előzmény: Indóház (303)
Indóház Creative Commons License 2005.03.10 0 0 303

szerintem száguldó riporterünk, Rwman már megelőzött.... :-(

de azt még én sem tudtam, hogy lesz egy dunántúli riport, csupa dízellel!! és hová fogjuk bepaszírozni, kolléga úr? :-)

csak némi fogódzó, hogy a nagyvasúti részben mire menne el cirka 50 oldal:

- a hónap fotója

- hírek

- istvántelek gőzösei

- dél-baranyai riport (61-es, 62-es vonal)

- gépbemutató: a Gigant

- kocsibemutató (pontosat még nem tudok, de hamarosan kiderül)

- az Indóház vasúti leshelyei sorozat 1. része (Rákos)

- gépészeti folyam

- egy gondos és körültekintő írás a transzrapidról, szerintem egyedülálló adatokkal és összehasonlító táblázatokkal

- New York, Grand Central Station

- a Flying Scotsman

Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.10 0 0 302
232-es púposról vannak friss képeim! Esztergomban soloban, és suzuki vonattal.
Előzmény: Törölt nick (161)
Leopold Creative Commons License 2005.03.10 0 0 301
Az észrevételeken nem sértődünk meg, csak utólag már nincs túl sok értelmük, ez a szám már elkészült.

Pedig igen.:-)

Ha egy éven keresztül ugyanazokra a hibákra hívják fel a figyelmeteket, akkor az azt jelenti, hogy egy ponton bizony van tennivaló. legyen ez a nyelvi lektor vagy akármi, de valami hibádzik a folyamatban. Tudom, kicsit úgy hangzik mint a minőségbiztosítás - valójában az is :-) - de erre érdemes figyelni.

A másik pedig az, hogy nem tudom, hogy létezik-e olyan szakmai jellegű újság e honban (vagy akár a világon másutt), melynek ilyen jó közvetlen visszacsatolása lenne mint az Indóháznak. Az olvasóktól kapjátok meg és közvetlenül. Ráadásul szemmel láthatóan le merik írni a negatív véleményeket is. Ha ezzel a kinccsel jól sáfárkodtok, a világ legjobb ilyen újságját fogjátok tudni csinálni hosszútávon, ugyanis rögtön jelzést kaptok, hogy mit léptetek rosszul, ha egyáltalán történik ilyen.

Magának a lapnak nagyon örülök és sok hasznos dolgot találtam benne én is, minden része tetszik, tényleg kivételesen jó újság!
Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.10 0 0 300
Ja... :) áprilisi!!! így jár az, ahol az év márciussal kezdődik... Reméljük, hogy jövőre is lesz még lap, és akkor a második szám tényleg a februári lesz :))
Előzmény: radio100jozsi (299)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.03.10 0 0 299

trains.hu egy ideje nem frissült

Pedig nagyon is szinvonalas oldal, remélem azért nem fogod nagyon hanyagolni.

A februári számban lehet egy dunántúli összeállítás (ha a szerkesztő is úgy akarja), 100% dízel, lesznek érdekességek :)

Azért remélem nem jövő februárig kell erre várnom:-)))

Remélem akkor sok szép dízeles kép lesz.

Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.10 0 0 298

Az észrevételeken nem sértődünk meg, csak utólag már nincs túl sok értelmük, ez a szám már elkészült. Szeretnénk pl. térképeket is mellékelni, csak eddig nem volt senki, aki elvállalja és megcsinálja. Sokat nyűglődtem egy Belgrád térképpel, de feladtam. Van esetleg valaki közületek, aki szép térképeket tud rajzolni?

Előzmény: BAKTER (296)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.10 0 0 297

Józsi, a trains.hu egy ideje nem frissült. Ennek az egyik oka az, hogy nincs időm csinálni, a másik pedig, hogy nem akarok lelőni minden poént. A februári számban lehet egy dunántúli összeállítás (ha a szerkesztő is úgy akarja), 100% dízel, lesznek érdekességek :)

Előzmény: radio100jozsi (295)
BAKTER Creative Commons License 2005.03.10 0 0 296

"ha nem tud a tartalomba belekötni, akkor stilisztikai-, vagy helyesírási hibát keres"

A hozzászólások elolvasása után az a véleményem, hogy nem "köpködni" akarunk, hanem az apróbb hibákra felhívni a figyelmet, a jobbítás érdekében.

A napilapokban is - sokkal nagyobb mennyiségben - előfordulnak stilisztikai és szakmai hibák is, de mi ezt látjuk, ezen szeretnénk segíteni, hogy még ennyi se' legyen.

Előzmény: sínbohóc (292)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.03.10 0 0 295

Akkor most már kézből tapasztalva az újságot tudok véleményt mondani. Reggel Monoron az állomáson az utolsó előttit vettem meg, az újságos hölgy ki volt akadva, hogy ennyire elfogyott az újság, azt hitte a nyakán fog maradni.

Ámulok bámulok, maga az újság profizmusán, minőségén, szövegein, és főleg a képein. Bár a képeket nagyrészt a trains.hu-nak hála már viszont láthattam, de újságban azért sokkal másabb, mint monitor előtt.

Nagyon tetszik sokszínűsége, főleg a számomra elérhettetlen amerikai Amtrak és az orosz Transzibériai vasútról szóló cikk.

A két legjobb kép nekem a 17.oldalt a csörgős ebben a gyönyörű háttérben, na meg a 12. oldalon az alagutas sziklás Bzmot kép.

Az meg nagy örömöt okozott számomra, hogy ismerős topiktársakat ilyen "újságírós" oldaláról is megismerhettem.

További sok sikert kívánok!!!

radio100jozsi Creative Commons License 2005.03.10 0 0 294

De ha ez kell a jobb fogyáshoz: rajta vagyok az egyik képen! :)

Látom:-)))

Előzmény: Törölt nick (281)
vv77 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 293

:-) á la Murphy vagy kákániscsomó...

De kell az őszinte kritika, mert abból tanulok/unk. És köszi is mindenkinek.

Előzmény: sínbohóc (292)
sínbohóc Creative Commons License 2005.03.10 0 0 292
Kicsit olyan megközelítés, mint egy rossz főnök: ha nem tud a tartalomba belekötni, akkor stilisztikai-, vagy helyesírási hibát keres. :-)))
Előzmény: vv77 (291)
vv77 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 291

Szia!

Még mindig azt mondom, hogy meg lehet ezt szokni, de én úgy tudom, újságban ez "nem illik", de a tényanyag, ahogy írod, lehet, hogy kivétel...

És igen: valóban női szemmel is szép, olvasmányos, érdekes, meglepően izgalmas.

vv

Előzmény: Törölt nick (289)
vv77 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 290
:-)
Előzmény: Andó Gergely (288)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.10 0 0 289
Mondjuk tényleg zavaró sokszor egy évszám betűvel írása. Valahol (megnemmondomfejbőlmelyikcikkben :)) elég hülyén jön ki, mert valamilyen gyártási adatot vagy valami hasonlót takar. És egy kicsit sokáig tartott dekódolni. :) A sváboknál sem mindig "Neunzehnhundert achtundneunzig" van kiírva "1998" helyett. Szóval izébigyó. Itt, ahol a tényadatok a "lényeg", jó lenne számmal írni. Egy szépirodalmi műben lehet betűvel, sőt illik. De itt nem feltétlenül (gyakorló újságíró ismerős mondta).

Ja, vasúthoz egyáltalán nem értő újságíró ismerősnek tetszett a lap. Aztat mondotta volt, az ő "női észjárásával" is érthető, sőt, olvasmányos a lap.
Előzmény: Andó Gergely (288)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.03.10 0 0 288

Írjatok elé névelőt és már lehet is írni számmal! :)))

Előzmény: vv77 (287)
vv77 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 287

Szia Greg,

örülök, hogy ilyen nagy sikert aratott az újság a suliban is...:)

Az észrevételedre reagálva: van egy "íratlan szabály" arra, hogy ha évszámmal (egyéb számmal) kezdődik az írás, betűvel írjuk. Na, jól megmondtam. Szóval ezt általában be szoktuk tartani. Ne zavarjon, meg hát úgyis megszokod majd, ha sokat látod! :-)

Üdv. vv

Előzmény: Greg20 (286)
Greg20 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 286

Sziasztok!

Király az újság, én kedden reggel az örsön egyből kaptam, tudták miről van szó.

A suliban többen is lecsaptak rá az oszt. társaim közül, sőt még a matek tanár is odajött, átlapozgatta, aztán megjegyezte a címét, hogy ilyet ő is akar... :)

Összeségében tényleg jó a lap, érthető, viszont nekem az tűnt fel, hogy többször betűvel vannak kiírva az évszámok. Nem tudom, hogy ez direkt van-e, egy kicsit zavaró, jobb lenne számokkal.

Szóval minden OK, és hajrá INDÓHÁZ!

Indóház Creative Commons License 2005.03.10 0 0 285
fehérvárott a fő utcában, illetve a plazában elfogyott. állítólag egerszegen több helyen hiába keresték - mert "felvásárolták a vasutasok". be jó lenne... :-)
Peter atyuska Creative Commons License 2005.03.10 0 0 284
Pest Borásos Tér a 15-ős busz megállojánál lévő újságos bodénál kapható.
rg7 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 283

De ha ez kell a jobb fogyáshoz: rajta vagyok az egyik képen! :)

Tudósítónk jelenti a LAPKER központból:

"Comtom bejelentés nyomán a LAPKER központban elszabadult a pokol. Fiatal hölgyek soha nem látott rohamot indítottak egy "Indóház" nevezetű magazin felvásárlása kapcsán. A rendfenntartó szerveknek a tömeg megfékezéséhez a roham és lovasrendőröket ki kellett vezényelnük, mert a LAPKER-es dolgozók biztonsága forog immár kockán. A hatóságok már vizsgálják, hogy mi indíthatta el ezt a megmozdulást. Reméljük Comtom állni fogja a reázúduló rajongói rohamot. Ha nem akkor segítünk:)"

:)

Előzmény: Törölt nick (281)
IST Creative Commons License 2005.03.10 0 0 282
Ááááá, ezért? Ugyan már! :-) Van akinek ez jön be jobban az újságból, van akinek az, a lényeg mindenesetre ugyanaz: szeretjük a vasutat és HAJRÁ INDÓHÁZ! :-)
Előzmény: Szütyi (280)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.10 0 0 281
Most minek reklámozzam magam? De ha ez kell a jobb fogyáshoz: rajta vagyok az egyik képen! :) A Zusi-s screenshotokat meg én csináltam. :)
Előzmény: Törölt nick (272)
Szütyi Creative Commons License 2005.03.10 0 0 280
Én meg titkon attól rettegtem, hogy a kolléga neheztelni fog rám, hogy a szimulátor rovatot pellengérre állítottam:-)
Előzmény: IST (279)
IST Creative Commons License 2005.03.10 0 0 279
Na ne viccelj már! Egy ilyen jó kis magyar fejlesztésű progit vétek lett volna kihagyni...
Előzmény: benbe (278)
benbe Creative Commons License 2005.03.10 0 0 278
Üdvözlet! Hatalmas gratulációk az új lapnak! Úgy vélem, tényleg sikerült teljesíteni az előre megfogalmazott célkitűzéseket, és ez nagy dolog, hogy a lap mögött megbújó idea nem csak üres szóköteg. IST-nek pedig hadd fejezzem ki külön hálámat, amiért nem mulasztott el engem is megemlíteni a lapban! Majdnem elsírtam magam... Így tovább! Benbe
Swamplord Creative Commons License 2005.03.10 0 0 277

Nicsak, most láttam, hogy külön topikja van az Indóháznak!

Elismerésem a laphoz, naygon vártam már a megjelenést, és NAGYON MEG VAGYOK ELÉGEDVE VELE!!!

Csak így tovább!

Nagyon tetszenek a képek, az írások kifejezetten olvasmányosak! Én hülye vagyok a száraz szakmai szövegekhez (és nem is tud lekötni), ezért örülök, hogy a köznyelven, közérthetően szólnak az írások.

Remélem, sokáig meglesz az érdeklődés, és fennmarad az újság ezen a nagyszerű színvonalon!

Egyszóval GRATULÁLOK HOZZÁ - KÖSZÖNET ÉRTE!

HAJRÁ!

kis59 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 276

SOS!

Gyulára került lap ?

Köszi:

F.

kis59 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 275

Üdv!

Kicsit megkésve gratulálok a lap szakmai és műszaki színvonalához. Szakmai szempontból számítottam a jóra, a nagy meglepetés számomra a szerkesztés és a nyomdai kivitel nyugati színvonala.

További sok sikert:

Kis Ferenc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!