Miután a magamfajta amatőrnek életében egyszer adatik meg hogy kiegészítse scsabit: Magyar lapban GOSA, lévén a egyszerűen S hangot jelöl a szerb-horvát nyelvben.
Mindezt állítólagos szerb ük-ük felmenőim nevében tettem hozzá:-)
Elkezdtem az újságot forgatni, mindjárt leszögezem tökéletes.
De: 3. oldalon kép az M62 058 által továbbított tehervonatról. Mellette Kékkel: "Teherdízel biharkeresztesnél." ????????????
Ezt honnan vettük? Vagy csak a kevés hely miatt lett emígyen fogalmazva? Szerintem: Dízelmozdonnyal továbbított tehervonat Biharkeresztesnél.
Használunk ilyet pl. hogy "Kőteher" Kőbánya teher állomás beceneve. Vagy Szabadteher az olyan mozdonyvezető szolgálata amelyik nem konkrét vonathoz van vezényelve. De a teherdízel, tehervillany kifejezéseket nem.
Ha újságárússal beszélek, hogy kívánja-e terjeszteni akkor mijen elérhetőséget adhatok meg neki? Gondolom amik nálam vannak azokat nem tudja eladni mert ő ugye számlát is ad meg mi fene!
a fogyás mértékéről érthetően nincsenek megbízható adataink. amit tudunk: van, ahol már elfogyott, másutt még garmadában áll. köszi a tájékoztatást, és hirdesd az "igét" szerte a városban: indóház!
csak most kerültem gépközelbe a nagy nap -kedd /a lap megvásárlása óta/
nem tudom hogy van e olyan aki szegeden kereste a lapot és nem járt sikerrel ; mindenesetre nekem nagyon nagy szerencsém volt.
reggel 7:40 körül az állomásra akrtam menni megvenni de utbaesik / aki szegedi tudja/ egy lottózó hirlapker a buszmegálló mellet állomáshot közel.
utcáról (!!!!!!) láttam hogy van INDÓHÁZ!!!!!!!!!!!!! :-))))))
ez persze csak szerencse volt de azért jó hogy itt lglább rendesen ki volt téve azonkívül én vehettem el és nem kellett hosszú ideig magyarázni jó helyen volt stb. :-)))
kb 10 darabot (!!!!!!) láttam belőle szóval akinke gondja támadt a beszerzéssel az legközelebb kezdje itt a napot :-))))
AZ ÚJSÁG NAGYON JÓ!!!!!!
GYÖNYÖRŰ!!!
HOGY KINEK TETSZIK: AKI SZERET UTAZNI, SZERETI A TERMÉSZETET. NAGY GÉPEKE GÉPÉSZETET,TECHIKÁT,TÖRTÉNELMET,ÚJDONSÁGOKAT....... VAGYIS SZINTE MINDENKINEK!!!! :-)))
Még a vasutat egyébként finoman szólva nem szerető :-((((((( ismerőseim is nagyon meg voltak elégedve vele
nekem is nagyon bejött már várom a következőt
amiből szeretnék többet : vasúttörténet mert én is ezzel foglalkozom ezt kutatom
és tényleg nagyon igényes a lap ez rögötn megfogott benne fogalmazás is nagyon jó a képek pedig egyszerűen magukkal ragadnak :-)))
legalább 100 szor átlapoztam már
yah cask 1 stilisztikai hibát találtam a tudta ön-ös rovatban ha érdekel vmkit holnap leírom de szerintem ti is észervettétek / EZT NEM ROSSZ szándékkal írtam/
NAGYON NAGYON SOK SIKERT NEKETEK ÉS A LEGJOBBAKAT!!!!!!!!!!!!
YAH ÉS EGY KÉRDÉS A VÉGÉRE
: LEHET MÁR TUDNI HOGY HOGYAN FOGYOTT A LAP???? :-))))) REMÉLEM NAGYON JÓL!!!
MÉG 1X: AKINEK NEM JUTOTT ÉS SZEGEDI PRÓBÁLKOZZON A LOTTÓZÓ ÚJSÁGOSNÁL AZ ÁLLOMÁS FELÉ
Ok, az rg7 tajekoztatott az egyebekrol. Sajnos meg ma sem hozta a postas, hacsak nem elcsentek, mert este jottem haza Bp-en voltam.
Marcsak azert akarok egy kis "reklamot", mert en egyedu csinalom. Zsivanyek a nyu.du-hoz vannak 3-4-en es weblapra is telik idejuk. Ez neha bemutatok 1-1 kepet az aktualis helyzetrol. Pl. legutobb 44 fele T tipusu felsovezetek oszlopot gyartottam le.
Az észrevételeken nem sértődünk meg, csak utólag már nincs túl sok értelmük, ez a szám már elkészült.
Pedig igen.:-)
Ha egy éven keresztül ugyanazokra a hibákra hívják fel a figyelmeteket, akkor az azt jelenti, hogy egy ponton bizony van tennivaló. legyen ez a nyelvi lektor vagy akármi, de valami hibádzik a folyamatban. Tudom, kicsit úgy hangzik mint a minőségbiztosítás - valójában az is :-) - de erre érdemes figyelni.
A másik pedig az, hogy nem tudom, hogy létezik-e olyan szakmai jellegű újság e honban (vagy akár a világon másutt), melynek ilyen jó közvetlen visszacsatolása lenne mint az Indóháznak. Az olvasóktól kapjátok meg és közvetlenül. Ráadásul szemmel láthatóan le merik írni a negatív véleményeket is. Ha ezzel a kinccsel jól sáfárkodtok, a világ legjobb ilyen újságját fogjátok tudni csinálni hosszútávon, ugyanis rögtön jelzést kaptok, hogy mit léptetek rosszul, ha egyáltalán történik ilyen.
Magának a lapnak nagyon örülök és sok hasznos dolgot találtam benne én is, minden része tetszik, tényleg kivételesen jó újság!
Ja... :) áprilisi!!! így jár az, ahol az év márciussal kezdődik... Reméljük, hogy jövőre is lesz még lap, és akkor a második szám tényleg a februári lesz :))
Az észrevételeken nem sértődünk meg, csak utólag már nincs túl sok értelmük, ez a szám már elkészült. Szeretnénk pl. térképeket is mellékelni, csak eddig nem volt senki, aki elvállalja és megcsinálja. Sokat nyűglődtem egy Belgrád térképpel, de feladtam. Van esetleg valaki közületek, aki szép térképeket tud rajzolni?
Józsi, a trains.hu egy ideje nem frissült. Ennek az egyik oka az, hogy nincs időm csinálni, a másik pedig, hogy nem akarok lelőni minden poént. A februári számban lehet egy dunántúli összeállítás (ha a szerkesztő is úgy akarja), 100% dízel, lesznek érdekességek :)