Köszi a további tippeket. "Sajna" mostanában nem csinálja olyan hosszan a csúnya hangot. 1-2 mp max. Asszem' kitakaríttatom az indítómotort, aztán majd meglátjuk.
Caris riasztó: én nem tettettem bele valami "hangérzékelő" modult (ha tudja valaki mi az akkor mondja már meg) ami azt eredményezi, hogy ha elmegy egy kamion a kocsi mellett akkor bekapcsol (nem ultrahang, mert az van benne). Ezt külön kellett kérni, hogy ne tegyék bele, mert általában mindíg belepakolják mivel olcsó. Ha javasolhatom, te se kérd bele, ha lehet. Lehet kapni olyan riasztókat is amik több áramkört tudnak vezérelni (pl. 323f bukólámpája). Persze drágábbak. Ha ilyet akarsz akkor olcsón úgy lehet megúszni, hogy olyan riasztót veszel, amin van külön "csomagtartónyitó funkció" (ez is két áramkört vezérel tulajdonképpen), és nem oda kötöd be, hanem valamilyen módon a tükörre.
somSom: én simán kötöttem biztosítást rá. Nem is volt drága (Hungária). Persze a vizsgáztatással akadnak gondok bőven ;)
SzaboZE: a 323f-en nem volt Casco. Jól megszívtam :((((
Kösz a gyors választ! Nos a tükörben bent is és a csatin is ott a kábel, az ajtóban is bent a kábel! A 2 lila a tükrön a fűtésé, az ajtó csatiján 5 kábel fityeg. Lehet hogy kellene egy rajz... :) Szóval kábel van, lehet hogy a tükör fűtése nem jó? Az okozhatja, hogy a másik tükör (még) nem fűthető?
Amire figyelni: hát ha lehet megbizható szervizben.
Nekem kollegám nagy haverja tette be, ha érdekel magánban megirom milyen áron (jó :) és milyen felszereltséggel. A szerelési idő egy délelőtt volt, nagyon korrekt és szép kedvezményt kaptam! Az M3 bevezető szakaszánál vannak, ha érdekel szólok nekik.
SzaboZE: ugyan magánban kérdezted de a válasz mást is érdekelhet ezért ide írom. A tükörfűtéshez a relé már be van építve, az ajtóban lévő csalakozóba az autó felől 5 db drót megy be ebből 3 a tükörmotoré a maradék 2 a fűtésé, tehát kell venned egyszerű drótot és a két űres csatlakozóhelyet összekötni a tükörlappal. Ha próbalámpával kipróbálod a hátsóablakfűtés bekapcsolásakor világítania kell, ha nem megkeresem a bekötési rajzot!
somSom
Típust laikusként nem tudok ajánlani, szerelőt annál inkább: Biller, István,
autóvillamossági műszerész, 1121 Budapest, Zugligeti út 100. , (1) 274 4063, mondja a telefonkönyv. Nagyon rendes, megbízható ember, vele vitasd meg a lehetséges opciókat.
SzaboZE jol beszel, ha allo helyzetben, uresben nyomkodod a gazt, es a kattogas uteme nem valtozik, akkor az nem onindito. Akkor marad egy Mazda-szerviz.. :)
Ja a tükör bocs feledékeny vagyok. A javaslatom a következő szerezz a bontóban egy komplett fűtött tökröt mert rendelni csak komplettet tudunk ami kb 70e csak lapot a BJ nél lehet rendelni a BA nál már nem. Kell még egy relé ami nálunk 7800 plusz a szerelés.
somSom
nem-nem, illetve igen az mx-ben 95-től a Xedos 6 motorja van ami 107LE-s, illetve 98-tól 110. Előtte volt benne a 323-é bár ennél az autónál nem tudom mert úgy látom amerikai piacra készült, majdnem megvettem egy ilyet tavasszal (talán pont ezt?) csak normális CASCO-t nem lehet rá kötni:-((
somSom
Screeny: ha nem fordulatszámfüggő akkor valami más lehet, mert a behuzókerékrágás fordulatszámfüggő hangot kell adjon. Akkor valami olyan alkatrész aminek állandó a fordulatszáma vagy rezgése. Persze ez csak kibic sejtés.
Pigmy: Köszi a tibbet, megnézem őket.
SzaboZE: Az oldalakat ismerem, de azért köszi. A hang nem vettem észre, hogy fordulatszámfüggő lenne, és valószínű, hogy egy idő után sikerül neki visszahúzni, mert elhallgat. Az autoban 1.6-os moci van. Lehetne nagyobb, de cserébe kaptam néhány extrát. Van egy oldalam is róla:
Gratulálok a géphez, én is hessegettem el néha az ötletet hogy milyen király lenne egy MX3, aztán helyigény miatt ez tovalibbent. :)
Milyen moci van a gépbe? 1.6, 1.8V? Ha kinnmarad a fogaskerék akkor naggyon durva hangja lenne, mert akkor az inditómotort is pörgetné. Az már érthetőbb amit Pigmy kollega emlit, hogy egy picit kint marad! Fodulatszámfüggő a hang?
Inditomotornak szokott lenni behuzoja :) Az huzza ra az inditomotor fogaskereket a motorra, aztan normalis esetben visszahuzza egy rugo asszem, ha mar nincs rajt aram. Ha nem huzza meg se vissza teljesen, az daralo hangot adhat valoszinuleg. Ha tenyleg az, le kell kapni az inditomotort, aztan kipucolni gondolom.
Van egy autovillamossagis a VII. keruleti Kertesz utcaban, a Kiraly es a Dob utca kozott, a Dob utca feloli reszen, merem ajanlani batran. Mazda szervizbol meg eddig itt voltam, meg a forumbol tobben is: http://www.mazda.hu/bpprofi.html, 4000+afa volt par honapja az oradij, es tok rendesek voltak, ezt is merem ajanlani.
Hello Mazdások!
Már egy ideje olvasgatom a topicot, és tetszik, hogy létezik ilyen fórum. Már jelentkeztem is a klubba. Remélem felvesznek :)
Szoval egy 93-as MX-3-asom van és van vele némi gondom. Az indítás után ha hideg a motor akkor néha egy percig is valami furcsa zörgő hang jön előről. Nem nagyon értek az autószereléshez, ezért elvittem márkaszervizbe. Többe is, mert mindenhol gyanúsan körbeállták és furcsán néztek. (Már ahol értették, hogy miről beszélek.) Több diagnózis is született, de a leghihetőbbnek az tűnt, hogy az "indítómotor behúzója a rossz, és kint marad". Volt már valakinek hasonló? Vagy esetleg ötlet, hogy mi a baj? Egyáltalán van az indítómotornak behúzója, vagy átb....ak? Érdekelne az is, hogy Ti hova hordjátok az autót szervizbe, mert engem ezen a pár helyen igencsak felhúztak.
Caris: Akkor az autodnak is Karacsony volt, mi..?! :-)
Tavaszi talakozot lassan majd el kellene kezdeni szervezgetni, hogy a leheto legtobben ott tudjunk lenni!
Samykevel a matraba szilvesztereztunk,oltarira elveztuk a szerpentin utakat.visszafele Pest-Szeged 1h 20p lett nem az autopalyan.A fogyasztast ne kerdezzetek :-))de azert volt 210 km/h is Lajosmizsetol.Remelem mindenki meguszta az ujevet tukortores,rendorbacsi,es pedardadobalas nelkul.
Szaboze:az a piros az trukk azt olvastam a neten a holland mazda klubbosok csinaltak.
a szurke az is gyanus,de amugy nagyon szep.
Gangsta:meglepodve talaltam egy digi gepet a fa alatt.Nagy meglepetesembe lottem nehanyat.Kuldhetem?
SzaboZE, somSom: Most, hogy felepultem megejthetjuk a randit! Valoszinuleg a jovohet folyaman egyik este SzaboZE-hez, egyik reggel pedig somSom-hoz ugrok majd be! Rendben? :-o
Lada: Hat mit mondjak, valahol tenyleg hasonlit, de eleg gyende koppintas. Nem tudom megerteni, hogy miert nem tudjak a ruszkik legombolyiteni a sarkokat?! ;-) Olvastam a cikket rola, nem hiszem, hogy vasarolnek ebbol a tipusbol...! ;-)