Keresés

Részletes keresés

bicsi Creative Commons License 2005.03.11 0 0 335
Kérdés: ha kis városomban (Komárom) végképp nem kapok egy példányt sem akkor eseteleg GEORGIE kolléga spájzolna nekem egyet? Mert itt eléggé furán néztek rám az újságárusok...

Š : való igaz, elnagyoltam. A GOSA esetében azért egyszerűen S.

Előzmény: Törölt nick (325)
Indóház Creative Commons License 2005.03.11 0 0 334

az újság ebben a kivitelben és tartalommal kifejezetten olcsó. üzleti vonatkozású, alapvetően csak a kiadóra tartozó adatokkal senkit sem untatnék, de tessék körülnézni a piacon, és belátható, ez bizony így van.

ami a cikkek illusztrálását illeti: igyekszünk majd vonali térképet mellékelni a vonalleírásokhoz. eddig három, külföldi témájú, nagyvasúti írás jelent meg a magazinban. 1. a szerb kiruccanásunk összefoglalója, különös tekintettel beograd centarra; 2 az amtrak; 3. a transzszibériai vasút néhány historikus vonatkozásáról szóló.

1. beograd centarról három kép van a lapban - kifejezendő az ottani állapotokat. nem is vonalleírásról van szó: hanem a gépekről, a helyzetről. a szerkesztőség álláspontja szerint a szerző kitűnően oldotta meg feladatát

2. amtrak. ami ugye vasúttársaság. mozdonyokkal, kocsikkal, saját történettel. az írás kitűnő, az illusztrációk kifejezetten a szöveghez passzolnak.

3. transzszibéria. itt már végképp nem értem a kritikákat, hiszem szinte csak objektum- és, állomásépület felvételeket használtunk fel.

csak remélni tudom, az észrevételezők az indóházat lapozgatták, és nem jelent meg suttyomban egy másik vasúti magazin a honi lappiacon. :-)

Előzmény: Törölt nick (331)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.11 0 0 333
Meghozott a postas egy NAGY INDOHAZAT;-)
Elso atfutasra (hetvegen lesz bovebb idom) kivallo munka!
GEORGIE Creative Commons License 2005.03.11 0 0 332
Sikerült végre kiolvasom a lapot! Néhány apró kritikai észrevétel: 1. Comtomhoz csatlakozva: Az évszámokat nem kell betűvel leírni. Számmal általában csak az 1-2 jegyű számokat írják le (feltéve, ha nem évszámok). Aki nem hiszi, az lapozza fel a História vagy a Rubicon folyóiratokat és keressen benne számmal kiírt ezernégyszázötvenhatokat:-)) 2. Amitől igazán herótot kaptam, az a „tudniillik” szó eröltett, túlzott mértékű használata. Zavaróan sokszor találkoztam vele, egy cikken belül 3-4*szer is előfordult! Stilisztikailag, nyelvhelyességileg is megkérdőjelezhető a „tudniillik” mondatkezdő, sőt bekezdést kezdő szerepeltetése. „Iratlan újságíró szabály”, hogy nagyívben elkerüljük a használatát.:- ))) A huszadik „tudniillik” elolvasása után felmerült bennem a kérdés, hogy miért nincs az Indóház logójában szereplő vonat oldalára egy tudniillik felirat felbiggyesztve?:-)) 3. MFAV cikk: Budapest nem 1872-ben egyesült! 1872-ben az országgyűlés elfogadta a 3 város egyesítéséről szóló törvényt, de Budapest jogilag csak az önkormányzati választásokat követően megalakult új városi közgyűlés első, ünnepi díszülésén jött létre 1873. november 17-én. Elég nagy különbség van egy törvény elfogadása és hatályba lépése között! De erről majd FOMA tud mesélni a „Megkérdeztük a vasúti jogászt” rovatban:- ))) OFF: Fene se ért ezt az indexet, hogy miért húzza össze ezt a hozzászólást:-(((
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 331

Az anyatopikba is befészkelte magát már a lap. Ott is beszédtéma. Egy megjegyzés volt, hogy korrekt az ára, szerrintem is de a tapasztalatom a következő amit ott is leírtam:

"Megoszlanak a vélemények az áráról. Érdekes, hogy az általam megkérdezettek fele  drágának találja. A nem gépész érzelműek pedig, azt nehezményezik, hogy erős a gépész túlsúly. Ergó még a külföldi vonalak bemutatásakor is csak a mozdony fotókat mutat be a lap, ahelyett, hogy térképekkel, vonali fotókkal, hidakkal, állomásépületekel mutatná be az adott vonalat."

Megint mondom piszok jó a lap, de ezeket mondják nekem a lappal kapcsolatban.

Btx 002 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 330
Nálam (Szeged) még 7.
Előzmény: Törölt nick (324)
btbtbtbt Creative Commons License 2005.03.11 0 0 329

Végre egy igazi újság, amit érdemes megvenni! Köszönjük.

Megjegyzés csak egy: a  Putnok-Eger vonal bejárásáról szóló irományhoz jól passzolt volna egy térképmelléklet, akár egy turistaatlaszból is.

Gratulálok, csak így tovább!

Siemens113 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 328
az én észrevételem stilisztikai és tuti hogy csak véletlen volt , hogy ilyen formában jelet meg de azért leírom lehet hogy már szerepelt is:

p 93 És arról hallott, hogy a Vasminiszter kitüntető elismerés mellett VOLT MÉG Baross Gábornak VOLT MÉG 1 gúnyneve is?

ez így kicsit ADY-s /mindent kétszer mond mindent kétszer mond/ :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

de nem gond nagyon jó az újság ezt mégegyszer mondom

ez nem romboló bírálat csak építő kritika akar lenni :-))))
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 327
Sőt 32! :((((((((
Előzmény: rg7 (326)
rg7 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 326

Mi van itt?:) Lapbörze?:))

Tessék belehúzni!

Előzmény: Törölt nick (324)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 324
Nálam még van 22! Csak szóljatok.
Előzmény: bj13 (323)
bj13 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 323
Nálam még van 3 példány. Ha valakinek kell, dobjon emilt!
bicsi Creative Commons License 2005.03.11 0 0 322
> GOSA, méginkább GOŠA :-)))

Miután a magamfajta amatőrnek életében egyszer adatik meg hogy kiegészítse scsabit:
Magyar lapban GOSA, lévén a Š egyszerűen S hangot jelöl a szerb-horvát nyelvben.

Mindezt állítólagos szerb ük-ük felmenőim nevében tettem hozzá:-)
Előzmény: scsabi (269)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 321

Elkezdtem az újságot forgatni, mindjárt leszögezem tökéletes.

De: 3. oldalon kép az M62 058 által továbbított tehervonatról. Mellette Kékkel: "Teherdízel biharkeresztesnél." ????????????

Ezt honnan vettük? Vagy csak a kevés hely miatt lett emígyen fogalmazva? Szerintem: Dízelmozdonnyal továbbított tehervonat Biharkeresztesnél.

Használunk ilyet pl. hogy "Kőteher" Kőbánya teher állomás beceneve. Vagy Szabadteher az olyan mozdonyvezető szolgálata amelyik nem konkrét vonathoz van vezényelve. De a teherdízel, tehervillany kifejezéseket nem.

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.10 0 0 320

Látom talán most itt vagy!

Ha újságárússal beszélek, hogy kívánja-e terjeszteni akkor mijen elérhetőséget adhatok meg neki? Gondolom amik nálam vannak azokat nem tudja eladni mert ő ugye számlát is ad meg mi fene!

Előzmény: Indóház (319)
Indóház Creative Commons License 2005.03.10 0 0 319
a fogyás mértékéről érthetően nincsenek megbízható adataink. amit tudunk: van, ahol már elfogyott, másutt még garmadában áll. köszi a tájékoztatást, és hirdesd az "igét" szerte a városban: indóház!
Előzmény: Siemens113 (317)
Indóház Creative Commons License 2005.03.10 0 0 318
küldtem a fríméledre mailt
Előzmény: hkv (316)
Siemens113 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 317
sziasztok

csak most kerültem gépközelbe a nagy nap -kedd /a lap megvásárlása óta/

nem tudom hogy van e olyan aki szegeden kereste a lapot és nem járt sikerrel ; mindenesetre nekem nagyon nagy szerencsém volt.

reggel 7:40 körül az állomásra akrtam menni megvenni de utbaesik / aki szegedi tudja/ egy lottózó hirlapker a buszmegálló mellet állomáshot közel.

utcáról (!!!!!!) láttam hogy van INDÓHÁZ!!!!!!!!!!!!! :-))))))

ez persze csak szerencse volt de azért jó hogy itt lglább rendesen ki volt téve azonkívül én vehettem el és nem kellett hosszú ideig magyarázni jó helyen volt stb. :-)))

kb 10 darabot (!!!!!!) láttam belőle szóval akinke gondja támadt a beszerzéssel az legközelebb kezdje itt a napot :-))))

AZ ÚJSÁG NAGYON JÓ!!!!!!

GYÖNYÖRŰ!!!

HOGY KINEK TETSZIK: AKI SZERET UTAZNI, SZERETI A TERMÉSZETET. NAGY GÉPEKE GÉPÉSZETET,TECHIKÁT,TÖRTÉNELMET,ÚJDONSÁGOKAT....... VAGYIS SZINTE MINDENKINEK!!!! :-)))

Még a vasutat egyébként finoman szólva nem szerető :-((((((( ismerőseim is nagyon meg voltak elégedve vele

nekem is nagyon bejött már várom a következőt

amiből szeretnék többet : vasúttörténet mert én is ezzel foglalkozom ezt kutatom

és tényleg nagyon igényes a lap ez rögötn megfogott benne fogalmazás is nagyon jó a képek pedig egyszerűen magukkal ragadnak :-)))

legalább 100 szor átlapoztam már

yah cask 1 stilisztikai hibát találtam a tudta ön-ös rovatban ha érdekel vmkit holnap leírom de szerintem ti is észervettétek / EZT NEM ROSSZ szándékkal írtam/

NAGYON NAGYON SOK SIKERT NEKETEK ÉS A LEGJOBBAKAT!!!!!!!!!!!!

YAH ÉS EGY KÉRDÉS A VÉGÉRE

: LEHET MÁR TUDNI HOGY HOGYAN FOGYOTT A LAP???? :-))))) REMÉLEM NAGYON JÓL!!!

MÉG 1X: AKINEK NEM JUTOTT ÉS SZEGEDI PRÓBÁLKOZZON A LOTTÓZÓ ÚJSÁGOSNÁL AZ ÁLLOMÁS FELÉ

SZIASZTOK
hkv Creative Commons License 2005.03.10 0 0 316
múltkor írtad, ha megjelenik az újság a cikk írás ügyben keressük egymást nos akkor lehet már erről tudni valamit?
Előzmény: Indóház (314)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.10 0 0 315
Posta rulez.

Elsobbsegi kuldemenyuk amikor megjelent 6 nap alatt erc celba egy ugyfeltol hozzam.

1.5 eve egy modellezonek es egy fejlesztonek kuldtem MSTS jelzo programozasi lehetosegeket. A 4 db CD azota is kerint valahol v. lenyultak? :O

Ahha akkor minden mozdony be lesz mutatva minden szimulator alatt?

Na joccakat elfaradtam.
Előzmény: Indóház (314)
Indóház Creative Commons License 2005.03.10 0 0 314

hétfőn vagy kedden adtam fel. simán - így akár 4-5 napba, ha nem egy hétbe, is beletelik, mire kézbesítik... :-(

a tesztről: az első számban majd meglátod, ez hogyan néz ki az Indóházban. kvázi a különböző Desiro-szimulátorok (MSTS, BVE, Zusi) tesztjéről van szó

Előzmény: oldmumus (312)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.10 0 0 313
Ja kerdes:
Gigant teszt az miert virtualis tema?
Előzmény: Indóház (311)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.10 0 0 312
Ok, az rg7 tajekoztatott az egyebekrol.
Sajnos meg ma sem hozta a postas, hacsak nem elcsentek, mert este jottem haza Bp-en voltam.

Marcsak azert akarok egy kis "reklamot", mert en egyedu csinalom. Zsivanyek a nyu.du-hoz vannak 3-4-en es weblapra is telik idejuk. Ez neha bemutatok 1-1 kepet az aktualis helyzetrol. Pl. legutobb 44 fele T tipusu felsovezetek oszlopot gyartottam le.
Előzmény: Indóház (311)
Indóház Creative Commons License 2005.03.10 0 0 311

virtuális vasút:

- MVV (2 oldal)

- Gigant-teszt (3)

- Trainz-tábor (1)

- friss hírek (2)

utóbbiba persze, hogy beférsz, de minden IST-en keresztül zajlik, ő a rovatgóré.

off

lap ment

egyéb kötelezettség: folyamatban

on

Előzmény: oldmumus (306)
Indóház Creative Commons License 2005.03.10 0 0 310
na jó... :-))))
Előzmény: rg7 (307)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.10 0 0 309
Igen, erre gondoltam, gyorsítva a dolgot! :)
Előzmény: rg7 (307)
Indóház Creative Commons License 2005.03.10 0 0 308

hm.

lehet, hogy felmegyünk 116 oldalra? meg tudnánk csinálni...

rg7 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 307
Matiz, ha megengeded, akkor átküldöm a Ferinek a képeidet, mert nekem is megvannak:)))
Előzmény: Indóház (305)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.10 0 0 306
Virtualis vasutnal remelem kap pici helyet a keszulo 30-as vonalam.
Előzmény: Indóház (303)
Indóház Creative Commons License 2005.03.10 0 0 305

hátborzongatóan príma gyári fotóink vannak!

egyébként: kötelezettségvállalás nélkül - küldjed! :-))

Előzmény: Törölt nick (304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!