Nemrégiben vettem egy A6-ost! 2.5 V6 TDI 163Le 2004-es!
Eldugultak az esővíz elvezetők az aksinál, és beázott a motortér felől, de csak a bal oldal!
kb 3-4 napot lehetett így amíg észrevettem! Mostmár szárítgatom!
Hibajelenségek: Először nem nyitott a távirányitós kulcs,(egyik sem), sípolás a csomagtérből jobbról ahol a gyári mélyláda van oldalt, aztán az elkussolt, a vészvillogo néha folyamatosan ég 10-20 másodpercig!
Ez volt először!
Aztán rájöttem hogy eldugult, kipucoltam, de átmosáskor is ment víz az utastérbe! Mostmár szárítgatom, egész jól vízmentes!
Sajnos a Computerbe is jutott egy pici víz a vezetékekhez, (kiszárítva)!
Azóta a következőket produkálta: Legdurvább: ízzításjelző villog, mégegy másik esp vagy ilyesmi visszajelző ég, és beállt kb 1100-as fordulatra, és nem reagált a gázadásra! Ez még szárítás előtt volt!
Szárítás után ez megszünt!
Mostani hibák: Sípol szinte folyamatosan a csomagtérben valami, csak 5 másodpercre hagyja abba, utána kezdi megint! Nagyon hangos! Csak akkor hagyja abba , ha áramtalanítom, akkor is csak 5 perc mulva!
A vészvillogó néha folyamatosan világít!
A motor megy, lehet vele közlekedni, egyéb elektronika működik, az ajtót csak manuálisan tudom nyitni, a távirányító nem működik!
Van rá esély, hogy teljes kiszárítás után elmulnak a hibák? Gondolom egy pár hibakódot bisztos beírt, gondolom azokat törölni kell?
Na igen. Pedig sok szakmai területen tanítják, hogy a problémák 95%-a felhasználó eredetű! :D
Valójában lehet, hogy Neked lesz igazad, mert az ABS kocka hibájánál az ABS jele is világítana, meg kapna egy nagy piros felkiáltó jelet, meg pár sípolást. Bár a kikapcsolt egység a gyújtáslevételével visszakapcsolódik. Szóval ez is lehet, meg az ellenkezője is.
Nem segít a hibakeresésben, de halkan megjegyzem, hogy az a jel a kipörgésgátló jele, az ESP felirat az ESP-é. Ha kikapcsolják az ESP-t, akkor kipörgésgátlás sincs. Azokban az autókban, amelyikben nincs ESP, azokban is van ilyen visszajelző, ha van bennük kipörgésgátló. Ezekben a kipörgésgátlót (ASR) lehet kikapcsolni, és akkor ez világít.
Ez akkor világít ha ki van kapcsolva az ESP. (Arra hívja fel a figyelmet hogy ne számíts az ESP segítségére) Lehet hogy véletlenül benyomta a hölgy az ESP kapcsolóját.
Sziasztok! Az egyik barátomnak kigyulladt ez az a6-án. Meg tudjátok mondani mi lehet. Nekem nem audim van, a tulajdonos pedig egy hölgy :) szóval ő sem tudja. Természetesen nem a kézifék visszajelzőre gondolok...:) Egyébként semmit nem vett észre. Újraindításnál eltünt. A kocsi 2001-es, 2,5TDI V6 Quattro
Szia! Nagyon jó motor a 3.0 tdi! Nekem a 224Le verzió van belőle és nagyon szeretem :D D-ben sem rossz a váltó de S ben az igazi :D Ha te akarod löködni tiptronicban, vagy kormányról akkor szerintem picit lassúnak fogod érezni ! most 189ezer van a kocsiban , eddig szerencsére nem volt vele gondom! Városban őőő hát ogy is lehet szépen irni....elég éhes, 10-12 körül eszik ha tényleg sokat használod városan! Kint nagyon jól fogyaszt! 90 tempomat 6liter körül ki lehet jönni vele, dehát gyakran jönnek ilyen kis tuning suzukisok akik bepróbálkoznak, akiket rendre kell utasítani :D ilyenkor fel lehet tornázni a fogyit ! autópálya 130 as átlaggal 7liter körül lehet számolni!
Arról szeretnék érdeklődni hogy ha cserélek cd tárat,(6lemezes kesztyűtartós 4F) Akkor régi ki új be és simán működik? Szét van rontva teljesen, Úgyhogy mindenképpen másik kell! Mondjuk az nem zavarna ha nem működik (Úgy sem hallgatok zenét az autóban) csak legalább ne kérné hogy ellenőrizzem mert baja van!!! Más... A gyári állófűtés milyen márkájú? Mert sajna nem kaptam távirányítót hozzá és úgy néztem hogy van benne! Az audisoknál tudnának hozzá szólni? Lehet mindenképpen oda kéne bemennem... mert távirányító nélkül ugye nem nagyon fog működni ;) A kipufogóján Webasto márkajelzés van! Ha a fűtő csodának a tip. számát megtalálom lehet ők is tudnak segíteni... Egyenlőre ennyi lenne ha valaki tud hozzászólni! Köszönöm!!!
Egy prolémás 2002-es A6-hoz szeretnék segítséget kérni.
Régóta rágja az idegeim a következő problémával:
Nem volt hajlandó indexelni, csak egyszer-egyszer. Erre szétszedtem az indexrelét, és az original vészvillogó/indexrelében(ráadásul orosz gyártmányú relé!!!!) meg volt égve. Kértem Brilltől árajánlatot, de valami horror volt, így vettem egy utángyártottat. Pici eltérés volt köztük, nevezetesen az eredeti Audié 9 lábú volt, az utángyártott 10 (mellesleg a csati a kocsiban is csak 9 kábeles). De azt mondta a boltos, hogy semmi baj, próbáljam bele, ha nem oké, visszaadom, és annyi. Belepróbáltam, és jó is lett. Majd kb 2 hónapra rá, a kocsi bezárása után pár órával, minden index folyamatosa világított. Menet közben indexeléskor mint egy géppuska úgy indexel (kb 2-szer másodpercenként). Újabb relécsere, de az eredmény nem változott :S ű
Annyi viszont hozzájött még, hogy ki kellett vennem a vészvillogó biztijét, mert ha bent van, akkor függetlenül, hogy épp be van nyomva, vagy nincs, áll az autó, vagy gyujtáson van, mind a 6 index világít :S
Vettem bele egy eredeti relét (ami ugyancsak 10 lábú, és ehhez a típushoz nem is hoz mást a gyári szoftver), és az eredmény ugyanaz :S
Műszerrel testhez képest megméregettem a kontaktokon lévő feszeket, és egy vékony lila vezetéknél 3-9 voltig ugrál, kb olyan ütemben, mint ahogy indexel a kocsi.
Lenne velekinek ötlete, esetleg volt-e hasonló problémája? Valahol Kecskemét-Szolnok- Szeged területen jó-, és értelmes olyan autóvillamossági szerelőt, aki ilyenben jártas ?
szia! hajszálpontosan így jártam én is, egyszercsak navigáció közben ugyan ezt kiírta, aztán meg vergődött csak!...olvasó fej vagy mechanika pusztult meg! tudok rá embert aki tudja cserélni gyári alkatrészekkel, nagyon jó árban! írj ha érdekel!
Üdv mindenkinek az oldalon! A segítségetekre lenne sükségem van egy 96-os a6 140le-s automata avant.A klímavezérlő egységen van 61 program nem tudom,hogy mi mit jelent,állitólag mutatja a km,a hőmérsékletet meg ilyeneket.esetleg ha valakinek lenne egy leirása róla az jó lenne.előre is köszönöm.
Sajnos "kint" ez nagyon eltúlozzák. Most készülök forgalomba helyezni egy 11 éves A6-ost (1.9PDTDI) Ausztriában és a 130 Lóerő után kell havi 100 EUR biztosítást fizetnem. Itthon évi 60 EUR-t fizettem.
Kint sokkal komolyabban adóztatják a nagyobb teljesítményt, illetve a biztosításuk magasabb. Nem véletlen, hogy kint népszerű még a 140 lovas változatoknak is a 120-ra butított változata, ami dehaza nekünk ismeretlen.
Ennek tükrében érhető a gyengébb (de amúgy bőven elég) 2.7-es, ami ráadásul összkerék nélkül és kézisként is kapható volt, akinek ez fontos. Meg aszondják, nem egy rossz motor.
Érdeklődnék, hogy a C6 (2005-2011) A6nak a 2.7TDI és a 2.0 TDI motorja mennyire megbízható? Az utakon eddig kb csak a 3.0TDI-t láttam, külföldi használtautós hirdetésekben viszont szarásig van a 2.7 TDI.. az egy elhibázott konstrukció lenne azért hírdetik annyira és azért jóval drágább egy 3.0TDI mint a 2.7?
Mellesleg a haszn. autón nem is látok szinte 2.7est csak 3.0át :)
2003-as Avanthoz keresek csomagtérajtó diszlécet (krómcsík). Igaz, hogy nem lehet ezt sem levenni bontva, hogy egészséges maradjon?(Úgy ahogy az ajtódiszcsíkokat sem?)
Tudnatok nekem valaszt adni, hogy miert csinalja a navi es mit lehet ezzel kezdeni? 2 napja lezerfej csere tortent az RNS-E navimban, de neha elmegy a kep es kiirja hogy a lemez hibas. A vicc az egeszben, hogy ettol fuggetlenul a muszerfalon megy tovabb a navi es beszel is. Frissitenem kellene vagy lehet a lemez hibas? Koszonom a valaszt elore is!
Ez ennel egy kicsit bonyolultabb. Az immo resze, tehat nem csak ki-be szereles. Nagyon ritkan megy tonkre a zar, elobb tutira menj, hogy az a hibas. Javitottunk mar meg ilyet...ha megis ez lesz a problem.