Keresés

Részletes keresés

oldmumus Creative Commons License 2005.03.11 0 0 357
Siofokon biztos kapni valahol. Ott az allomas kornyeken tegnap lattam ujsagos bodekat.
Előzmény: uzsgyiremot (350)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 356
Hát ami az újságost illeti abban mindenképen igazad van. De szerintem a lélektani dologban már nem nagyon.
Kezdjük ott, hogy ahol én vettem a magazint az öt Forint is benne volt a visszajáróban.
Már mindenki úgy modja az árakat- akár csak az osztálytársaimat vesszük-, hogy 600Ft-ért vette, de akár amikor egy CD-t vett valamelyik közülük azt mondat, hogy 100Ft, nem pedig azt, hogy 99. Szerintem ez megdőlni látszik, mert az emberek megszokták.
Ez esetben pedig szerintem még egy érdekesség lenne a magazinnal kapcsolatban, hogy nem 9-re, vagy 5-re hanem 0-ra végződik az ár.
Na mindegy ez csak egy kérdés volt.
Köszi a választ.
A magazin tényleg jó, az első ilyen tartalmű alkotás ami elejétől a végéig érdekes, ami ennek az ellen példája a Vasutas Magazin, szerintem kb.10%-a érdekes.
Előzmény: Indóház (340)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 355
Ajkán egyik sem hallott róla, a vasút melletti érdeklődik a buszpályaudvarit még keresem. A többi nem hiszem, hogy vevő lesz rá, sajna. Itt havi 10-20 példányt tudok elképzelni.
Előzmény: Indóház (349)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 354
Szerdán a Tisztképzőn leszek, ha addig tudsz várni egyet félre rakok neked és viszem magammal.
Előzmény: uzsgyiremot (350)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 353

"a hírlapárusnak meg kell rendelnie a terjesztőtől (lapker, regionális terjesztő) a magazint. reméljük, pozitívan reagálnak a kérésére. "

Ok tehát a lapkeren keresztül kell megrendelni. Világos, nekem az remélem neki is az lesz.

És köszi az előfizetői infót is.

Előzmény: Indóház (345)
manhattani Creative Commons License 2005.03.11 0 0 352

Kérdeztétek, hol lehet megvenni a Hangok a vasút múltjából c. CD ROM-ot.

A CD megvásárolható/-rendelhető a
Kiadónál (http://www.logod.hu/teszt/cd/cd2.php?kod=120), a Közlekedési
Múzeumban és áprilistól várhatóan a MÁV Nosztalgia Kft-nél is.
Sajnáljuk, hogy lemaradt...

Sinbiciklis Creative Commons License 2005.03.11 0 0 351
A Déliben, a metró kijárattal szemben 1/2 4-kor még volt.
Előzmény: VALAKIVALAKI (348)
uzsgyiremot Creative Commons License 2005.03.11 0 0 350

Hali!

Most tévedtem ide véletlenül, ez egyszerűen fantasztikus.

Egyszerűen itt szenvedek már tíz perce egy épkézláb hozzászólás megírásával, és nem megy, annyi dolog kavarog a fejemben.

Van valahol egy központi elárusítóhely, ahol biztosan vehetek egy példányt?

H B

Indóház Creative Commons License 2005.03.11 0 0 349

most kaptam mail-ben. közlés szöveghűen, de nem az elütéseken van a lényeg.

...

"az indóházeól már több újságos hallott.
vagy tőlem, vagy a többi érdeklődőtől.

Flórin gödör, ma délben, állítólag én voltam az ötödik érdeklődő
máshol nem igen tudták mi az, nézték a computerüket,
vagy még hétfőn mondták, hogy
"Uram, hétfőn nincsenek új havilapok"

de majd talán holnap... "

tudtok valamit arról, hogyan állnak az akciórádiuszotokba eső ojságosok magazinnal?

köszi a választ

VALAKIVALAKI Creative Commons License 2005.03.11 0 0 348

SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!

Ma kerestem az Indóházat, de NEM VOLT :-(((((((((((((((((((((((((((((((!!!!!!!!!!!! Még az óbudai Auchanban lévő Inmedio és Auchanos saját újságosnál sem volt. Az elsőnél elfogyott, a másodiknál nem is volt, sőt az eladó azt hitte, hogy az Indóház egy lakásmagazin. Megkérdezném, hogy kb. hány db.-ot kapnak az újságosok? És hogy Bp. III. kerületében hol lehet (még) kapni az Indóházat? Remélem, így márc. 11-én nem késtem le a lapról, mert úgy tudom, 7-én jelent meg.

Indóház Creative Commons License 2005.03.11 0 0 347

elnézést, de közben szerkesztek, terjesztést intézek, hirdetőkkel tárgyalok, pörög a szerkesztőség belső levelezési rendszere, a gyerekemért kell mennem edzésre. ezért csak ennyi idő elteltével tudtam reagálni.

az előfizetésről: a megrendelő szelvény szövegének szellemében a pénz (+ név, kézbesítési cím) beérkezésének pillanatától él az előfizetés. tehát: ha az előfizetéses példányok borítékba csússzantásának időpontjáig (cirka: április 4-6.)beérkezik a pénz, akkor már megkapja a megrendelő a második számot.

Előzmény: Törölt nick (346)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 346

Ja kérdezik ha az áprilisi számot is megszeretnék kapni előfizetéssel akkor a megrendelőt meddig kel feladni?

Az újságárúsos kérdésem is lóg még a levegőben.

Előzmény: Indóház (334)
Indóház Creative Commons License 2005.03.11 0 0 345

az első percektől fogva tisztában voltunk vele, hogy minden olvasói igénynek képtelenség megfelelni. de nekem, oktondi civilnek arról fogalmam sem volt, hogy egy "áfust", vagy "forgalmászt" esetleg elriaszt a sok mozdony látványa, ami olvasatukban a  gépészet túlsúlya. ok: már tudom! :-)

továbbá: az első percektől kezdve azt artikuláljuk: keressük a szót, keressük a hangot. tudjuk, be kell érnie a koncepciónak, folyamatosan szükség van finomításokra.

aztán: a hírlapárusnak meg kell rendelnie a terjesztőtől (lapker, regionális terjesztő) a magazint. reméljük, pozitívan reagálnak a kérésére.

végül: örülünk hogy teccik a lap.

Előzmény: Törölt nick (342)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 344

Vagy jövőre áremelés után 651 Ft?

Előzmény: A.Balu (343)
A.Balu Creative Commons License 2005.03.11 0 0 343

Nekem csak az tetszene, ha mondjuk 424, vagy 303, esetleg 601 Ft-ba kerülne.

601 esetén én járnék jól mert mindíg 3 db 200-assal fizetnék és soha nem adnám oda az 1Ft.-ot. :-)))

De kategóriájához képest tényleg nem drága.

Előzmény: Indóház (340)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 342

Háát én a lapot adtam a kezükbe, és nem állítom, hogy a rendelkezésükre álló idő alatt ki is olvasták. Az első benyomásuk volt róla, mindenesetre valóban szembetűnő a gépészet túlsúlya. Nekem ez tökéletesen megfelel. Az áfus, és forgalmász kollegináknak nem. Őszintén szólva nem hiszem, hogy egy biztosíytóberendezés bemutatása eladhatóvá tenné a lapot, egy zárlat készítés leírása megint csak nem. Tehát magam sem tudom mit várnak ők a laptól. Mindenesetre nekik a gépészet túlsúlya tűnt fel és ezért nem kellet nekik a lap.

Megint mondom szerintem nem drága. Azonban hiába magyarázom a szinvonalat a hasonló katagóriás lapokat, ha valakinek sok érte az 595 annak sok az 595. Megint mondom nekem nem sok érte.

Transszibéria az üdítő kivétel. Bocsánat.

Melleleg nem kritizálni akarok én sem, ha nem vagy kíváncsi az ilyen mélységű reakciókra akkor nem írom le. Annak ellenére, hogy kisvárosban lakom egyelőre jól fogy, és ha tájékoztatsz, hogy a vasútállomási újságos, hogyan juthat példányokhoz őt is megnyerhetjük a terjesztésre.

Utoljára mondom a lap szerintem szenzációs. Az első 20 vevő jelölt véleményét akartam veletek megosztani. Ennyi.

Előzmény: Indóház (334)
bj13 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 341

1. számú pótlék:

Nálam még van 3 példány (Budapesten). Ha valakinek kell, dobjon emilt!

Előzmény: bj13 (323)
Indóház Creative Commons License 2005.03.11 0 0 340

mert az újságos adja 600-ért. tudtommal egyetlen ojság ára sem végződik nullára. ez a kiadók az újságárusok "lekenyerezésére" irányuló, meglehetősen régi keletű megoldása. öt forintot nem szokás visszakérni. és ha az árusnál marad az apró, azokat a lapokat toszigálja előtérbe, amelyek révén több a jatt. (ismered, nem? "Apró cseppekből lesz a zápor"

továbbá, optikailag is jobban néz ki, hogy 595, mintha 600 lenne kiírva. ennek kvázi lélektana van: mintha egy százas lenne a "diffi", holott csak öt forint.

Előzmény: Törölt nick (337)
albertbahn.hu Creative Commons License 2005.03.11 0 0 339
Előzmény: albertbahn.hu (338)
albertbahn.hu Creative Commons License 2005.03.11 0 0 338

"Van esetleg valaki közületek, aki szép térképeket tud rajzolni?"

Attól függ, milyen jellegű térképek kellenének és mennyire szépek.
Csináltam már néhányat, persze nem hiszem, hogy túl profik lennének. De illusztrációnak szerintem elég (nekem :-) ):
http://www.albertbahn.hu/magyar/vasut/svajcikepek/svterkep.jpg

http://www.albertbahn.hu/kepek/svajci/ticino/mg/mgterkep.jpg

http://www.albertbahn.hu/magyar/vasut/svajcikepek/flpterkep.jpg

Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 337
Ha van valaki aki itt aki benne van a magazin készítésében, ha tudja akkor válaszoljon erre:
Miért nem lehet 595,-Ft helyett kereken 600,-Ft-ért árulni, lehet, hogy kicsit fura kérdés, de mégis?

De egyébbként jó, nagyon jó a magazin.
Indóház Creative Commons License 2005.03.11 0 0 336

Az évszámokat (általában) számmal írjuk. betűvel csak akkor, ha a mondat ezzel kezdődik. és ebben az újságban ez mindig is így lesz. általában. mégpedig azért nem kezdjük a mondatokat számmal, mert nem tartjuk elegánsnak. bizony: elegánsnak. egy baromfiipari szaklap meg egy zárszámadási közgyűlésről szóló kiadvány megteheti, hogy számmal kezd egy mondatot, ellenben az indóház nem.

idéznél egy mondatot az újságból, ahol szövegkörnyezetben betűvel írtuk az évszámot? mert akkor megkövetlek. bár egy kivételes esetből vétek lenne általánosítani (általában...)

még mindig a számokról. írod, hogy a "Számmal általában csak az 1-2 jegyű számokat írják le (feltéve, ha nem évszámok)." ez sem így van, és mi sem ezt a rossz gyakorlatot követjük. az egyjegyű számokat kiírjuk bötűvel. a kétjegyűek közül a kerek számokat szintén betűvel jegyezzük, a nem kerek számokat - igen, számmal. (általában... :-) )

tudniillik. mármint a "tudniillik" indóház vasúti magazin. ezen lehet polemizálni, de lehet, hogy egy kicsit túl sokat használtuk. de nem írtjuk ki a szótárunkból, csak mértékkel bánunk vele. (még az is lehet, hogy ez ízlés dolga. márpedig: gustibus non est disputandum. szerintem se. :-) )

MFAV: rendben. 1873. úttörőként magam is boldogan tombiztam a városmajor utcai általános iskola tornatermében rendezett, a három város egyesülésének 100. évfordulóját megünnepelni hivatott szeánszon... :-)

ha felkérünk cikk írására, vállalod?

Előzmény: GEORGIE (332)
bicsi Creative Commons License 2005.03.11 0 0 335
Kérdés: ha kis városomban (Komárom) végképp nem kapok egy példányt sem akkor eseteleg GEORGIE kolléga spájzolna nekem egyet? Mert itt eléggé furán néztek rám az újságárusok...

Š : való igaz, elnagyoltam. A GOSA esetében azért egyszerűen S.

Előzmény: Törölt nick (325)
Indóház Creative Commons License 2005.03.11 0 0 334

az újság ebben a kivitelben és tartalommal kifejezetten olcsó. üzleti vonatkozású, alapvetően csak a kiadóra tartozó adatokkal senkit sem untatnék, de tessék körülnézni a piacon, és belátható, ez bizony így van.

ami a cikkek illusztrálását illeti: igyekszünk majd vonali térképet mellékelni a vonalleírásokhoz. eddig három, külföldi témájú, nagyvasúti írás jelent meg a magazinban. 1. a szerb kiruccanásunk összefoglalója, különös tekintettel beograd centarra; 2 az amtrak; 3. a transzszibériai vasút néhány historikus vonatkozásáról szóló.

1. beograd centarról három kép van a lapban - kifejezendő az ottani állapotokat. nem is vonalleírásról van szó: hanem a gépekről, a helyzetről. a szerkesztőség álláspontja szerint a szerző kitűnően oldotta meg feladatát

2. amtrak. ami ugye vasúttársaság. mozdonyokkal, kocsikkal, saját történettel. az írás kitűnő, az illusztrációk kifejezetten a szöveghez passzolnak.

3. transzszibéria. itt már végképp nem értem a kritikákat, hiszem szinte csak objektum- és, állomásépület felvételeket használtunk fel.

csak remélni tudom, az észrevételezők az indóházat lapozgatták, és nem jelent meg suttyomban egy másik vasúti magazin a honi lappiacon. :-)

Előzmény: Törölt nick (331)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.11 0 0 333
Meghozott a postas egy NAGY INDOHAZAT;-)
Elso atfutasra (hetvegen lesz bovebb idom) kivallo munka!
GEORGIE Creative Commons License 2005.03.11 0 0 332
Sikerült végre kiolvasom a lapot! Néhány apró kritikai észrevétel: 1. Comtomhoz csatlakozva: Az évszámokat nem kell betűvel leírni. Számmal általában csak az 1-2 jegyű számokat írják le (feltéve, ha nem évszámok). Aki nem hiszi, az lapozza fel a História vagy a Rubicon folyóiratokat és keressen benne számmal kiírt ezernégyszázötvenhatokat:-)) 2. Amitől igazán herótot kaptam, az a „tudniillik” szó eröltett, túlzott mértékű használata. Zavaróan sokszor találkoztam vele, egy cikken belül 3-4*szer is előfordult! Stilisztikailag, nyelvhelyességileg is megkérdőjelezhető a „tudniillik” mondatkezdő, sőt bekezdést kezdő szerepeltetése. „Iratlan újságíró szabály”, hogy nagyívben elkerüljük a használatát.:- ))) A huszadik „tudniillik” elolvasása után felmerült bennem a kérdés, hogy miért nincs az Indóház logójában szereplő vonat oldalára egy tudniillik felirat felbiggyesztve?:-)) 3. MFAV cikk: Budapest nem 1872-ben egyesült! 1872-ben az országgyűlés elfogadta a 3 város egyesítéséről szóló törvényt, de Budapest jogilag csak az önkormányzati választásokat követően megalakult új városi közgyűlés első, ünnepi díszülésén jött létre 1873. november 17-én. Elég nagy különbség van egy törvény elfogadása és hatályba lépése között! De erről majd FOMA tud mesélni a „Megkérdeztük a vasúti jogászt” rovatban:- ))) OFF: Fene se ért ezt az indexet, hogy miért húzza össze ezt a hozzászólást:-(((
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 331

Az anyatopikba is befészkelte magát már a lap. Ott is beszédtéma. Egy megjegyzés volt, hogy korrekt az ára, szerrintem is de a tapasztalatom a következő amit ott is leírtam:

"Megoszlanak a vélemények az áráról. Érdekes, hogy az általam megkérdezettek fele  drágának találja. A nem gépész érzelműek pedig, azt nehezményezik, hogy erős a gépész túlsúly. Ergó még a külföldi vonalak bemutatásakor is csak a mozdony fotókat mutat be a lap, ahelyett, hogy térképekkel, vonali fotókkal, hidakkal, állomásépületekel mutatná be az adott vonalat."

Megint mondom piszok jó a lap, de ezeket mondják nekem a lappal kapcsolatban.

Btx 002 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 330
Nálam (Szeged) még 7.
Előzmény: Törölt nick (324)
btbtbtbt Creative Commons License 2005.03.11 0 0 329

Végre egy igazi újság, amit érdemes megvenni! Köszönjük.

Megjegyzés csak egy: a  Putnok-Eger vonal bejárásáról szóló irományhoz jól passzolt volna egy térképmelléklet, akár egy turistaatlaszból is.

Gratulálok, csak így tovább!

Siemens113 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 328
az én észrevételem stilisztikai és tuti hogy csak véletlen volt , hogy ilyen formában jelet meg de azért leírom lehet hogy már szerepelt is:

p 93 És arról hallott, hogy a Vasminiszter kitüntető elismerés mellett VOLT MÉG Baross Gábornak VOLT MÉG 1 gúnyneve is?

ez így kicsit ADY-s /mindent kétszer mond mindent kétszer mond/ :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

de nem gond nagyon jó az újság ezt mégegyszer mondom

ez nem romboló bírálat csak építő kritika akar lenni :-))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!