Keresés

Részletes keresés

nightwish Creative Commons License 2001.11.13 0 0 804
Mindenkit nagyon szépen és ünnepélyesen megkérek, hogy a Harry Potter témát hanyagolja, ha lehet, mert ez nem az a topic, jómagam csak érintôlegesen hoztam fel, foglalkozzunk inkább Kinggel és a horrorral. Köszönöm!

Dohi: tudtad, hogy a Szukits karácsonyra megjelenteti Barkertôl a Korbácsot is? Alig várom, antikváriumban ugyanis eddig még nem sikerült hozzájutnom!

Pille Creative Commons License 2001.11.13 0 0 803
Inimma, olvastam is, láttam is, ezért az összehasonlítás. :)

Dohi, nekem a Boszorkánylány van meg. :) Úgy látszik revidiálni kell az álláspontomat, ha ennyien mondjátok, hogy ugyanaz. Emlékeimben elég nagy eltéresek voltak, habár mint mondtam évek teltek el a két könyv olvasása között. De hát akkor úgy látszik, hogy az emlékezetem csalóka. :)

Harry Potter. Tavaly, vagy tavalyelőtt (?), amikor megjelentek az első HP könyvek, és mindenki lázban égett, nem igazán volt kedvem beállni a sok "hülye" közé. Már bocs előre is a rajongóktól, a továbbiakban ki fog derülni, hoyg nem "úgy" gondolom. :) Szóval számomra túl nagy volt a felhajtás körülötte, azt meg valahogy alapból elutasítom. Nekem a könyv beszéljen, ne a reklámja. Arról nem is beszélve, hogy én ugyan nem fogok kiállni egy hosszú sort, és egymás kezéből kitépni a könyvet, amikor végre megjön a következő szállítás. Már valóban nem emlékszem, hogy a tavalyi, vagy az azelőtti karácsonykor tetőzött az őrület. Aztán egyszer csak egy mozifilm előtt bemutatót láttam a filmből nemrégiben. Felkiáltottam: jééé... ez ilyesmiről szól? Akkor mégis belenézek a könyvbe! :)))
Megvettem az első kötetet (óvatosság rulez ;-) ), és meg kell mondjam, kellemes csalódás ért. Nem mondom, hogy rajongó lettem (azért biztos megnézem majd a filmet, amikor már nem lesz teltház, és idővel megveszem a további köteteket is), de nem kellett kényszerítenem magamat, hogy végigolvassam. Néhol kicsit papirízű, látszik rajta, hogy az írója gyerekekkel foglalkozik. Ha jól tudom tanárnő, de lehet hogy nem. Viszont elég erős benne a XIX. századi angol iskola / internátus ábrázolási hatás. (A században lehet hogy tévedek. ;-) )
Mindenesetre aki szereti ezt a stílust, annak egy kellemes olvasmány, merem ajánlani.

Jaa, hogy ez a King-topic? ;-))))))

Előzmény: Dohi (799)
Dohi Creative Commons License 2001.11.12 0 0 802
tamogatom! :) mondjuk annak jobban orultem volna, ha a szemelyek es helyszinek neveit nem forditjak le, de mintha nem igazan az en korosztalyomnak irodtak volna, ugyhogy elnezem ;)
Előzmény: zsanna (800)
E-ditke Creative Commons License 2001.11.12 0 0 801
Nekem igen.
Előzmény: -boneheaD- (798)
zsanna Creative Commons License 2001.11.12 0 0 800
Ne bántsd a Harry Potter-könyveket! Szerintem bűbájosak, és a fordításukat is zseniálisnak tartom.
Előzmény: nightwish (794)
Dohi Creative Commons License 2001.11.12 0 0 799
emberek, help! mondjatok nekem magyar netes konyvesboltokat es antikvariumokat! ismerem a librit, az alexandrat, az antikvarim.hu-t es a bookline.hu-t. egyeb? koszi!

bone:
> jojo, de libri szvsz suxx:(
attol fugg, mennyire vagy lusta :)

bilincsben: a felenel jarsz es meg van 200 oldal?! ugy remlett, az egesz annyi... ok, azota megneztem es 380 oldal. europa rulez: a ragyogast olyan papirra nyomtak, hogy 500 oldal es rohadt vastag, ujabban meg egy 900 oldalas king-konyv vekonyabb :)

a drakulahoz annyit, hogy az egyik kiadas ele king irt egy eloszot, es erdekes modon ez magyarul is megjelent. nekem meg is van ;)

pille:
asszem kolcsibe kerem valakitol a boszilanyt es osszehasonlitom a carrie-vel :)

nightwish:
en emlitettem a barkert. egyelore mast olvasok, de elvileg a het vegeig elolvasom a barkert es elmondom, milyen volt. az ajanlo es a borito alapjan nekem is a harry potter jutott eszembe :)
szerintem szukitsek egyszeruen nem akartak kimaradni abbol, hogy most mindenki hp-hez hasonlo konyveket jelentet meg. azert remelem, nem kell csalodnom barker bacsiban (bar a first book of the art nem volt nagy kaland...). ja, es a helyi konyvesboltban a horror reszlegben volt king es koontz mellett. lehet, hogy egyszeruen itt tudjak, ki kicsoda? ;) (nem is lehet, BIZTOS! imadom azt a helyet! :))

harry potter: lehet, hogy megkoveztek, de szerintem rulez! pedig voltak eloiteleteim rendesen, de rohadt gyorsan vegigolvastam a 4 konyvet. a film nem tunik tul jonak termeszetesen...

-boneheaD- Creative Commons License 2001.11.12 0 0 798
Edit: neked tetszett a Bilincsben?
Inimma Creative Commons License 2001.11.12 0 0 797
A boszorkánylány és a Carrie ugyanaz a könyv, csak más fordította. Olvasd el a Rémkoppantókat, sokkal jobb mint az a mézesmázos film.
Előzmény: Pille (782)
nightwish Creative Commons License 2001.11.12 0 0 796
Clive Barkert soha!

És a csoportosítás is inkább az eladók szűklátókörűségére vall.

Előzmény: -boneheaD- (795)
-boneheaD- Creative Commons License 2001.11.12 0 0 795
Harry Potter suxx:)
Jól is néznénk ki ha minden Harry P. könyv mellett szereplő más típusú könyvet élből lenéznénk...;)
nightwish Creative Commons License 2001.11.12 0 0 794
Néhány szó a Végítéletrôl:

Az elsô kötetet kivégeztem, a második elején járok, a történet végre kezd kibontakozni. Az elsô kötet utolsó harmadát amúgy egyvégtében olvastam végig, annyira feszült volt, hogy nem lehetett letenni. És a kötet is a legjobb helyen ér véget, egy nagyon jól megírt jelenet után, az ember rögtön nyúl a második kötetért.

Két dolog, ami nem tetszik: az elsô kötetben szerepel egy elég durva szexjelenet a Kölyök és a Szemétláda Ember között. Nem a homoszexuális kapcs. bemutatása zavart, hanem az, hogy az egész átcsap szadóba. SPOILER!!! A Kölyök pld. egy pisztoly csövét nyomja fel a Szemétláda seggébe, és ott forgatni kezdi, meg hasonlók. Szóval, nekem ez már egy kicsit sok volt. Ez nem rémületet kelt, hanem undort, ennek már nincs túl sok köze a horrorhoz.
A másik, ami nem tetszik – bár ez már csak magánügy: minél elôrébb haladok a történetben, annál inkább kezd visszaköszönni a film, úgyhogy most már csaknem végig tudom, mi fog történni, sajna. De természetesen még így is érdemes végigolvasni.

Más, kicsit off: valaki említette, hogy megjelent egy új Barker, Az öröklét tolvaja címmel. Milyen? Érdemes megvenni, megéri az 1490 pénzt? Abban a könyvesboltban, ahol én néztem, közvetlenül a Harry Potter-könyvek és klónjaik mellé volt téve, ami nem vettett rá túl jó fényt a szememben. :(

E-ditke Creative Commons License 2001.11.12 0 0 793
Most gyün a java! :))
Előzmény: -boneheaD- (790)
-boneheaD- Creative Commons License 2001.11.11 0 0 792
Navazz, szar a link.
szóval ott keressetek rá King-re és van egy olyan műve hogy Drakula a vámpír!

Hö? :)

-boneheaD- Creative Commons License 2001.11.11 0 0 791
ezt most hirtelen nem értem.

?

-boneheaD- Creative Commons License 2001.11.11 0 0 790
Jah Dohi:
Bilincsben-ben kb felénél vagyok. Most volt, hogy visszaemlékezett a csaj a pedo-mókára apucival. Eddig nem rossz, kivaáncsi vagyok mit tartogat még az a cirka 200 oldal.
Pille Creative Commons License 2001.11.11 0 0 789
A történet maga ugyanaz, de teljesen másképp van megírva. Vagy fordítva. :) Én arra gondoltam, hogy az egyik a másiknak a jegyzete, aztán fogta magát, kicsit kipofozta, és lett belőle még egy könyv. Mondjuk időben nem egyszerre olvastam, és csak az egyik van meg nekem, ezért nem is tudom most összehasonlítani, de emlékeim szerint voltak benne részek, amelyek teljesen eltértek egymástól. Mondom: a szereplők és a történet tök ugyanaz volt ettől eltekintve.

A Rendcsinálók és a Rémület a sivatagban valóban csak az alapötletben és a szereplőkben egyezik, de akkor is túl nagy a hasonlóság ahhoz, hogy mindkettő élvezhető legyen. Egyébként nekem egyik sem tetszett. :)

Nálam most épp nincs folyamatban egy King-könyv olvasás sem (csakhogy belefolyjak a társalgásba ;-)). Csak megláttam ezt a topicot véletlenül, és egyből bele kellett dumálnom. :)

Előzmény: Dohi (785)
-boneheaD- Creative Commons License 2001.11.11 0 0 788
Lehet. Egyetértek veled, téllleg elég nagy kib.szás 2x, 3x kiadni ua-t, más néven...én is csak néztem, hogy a Mágus, a Szem, a Sárkány szeme miatt...de szerencsére én is rájöttem a titok nyitjára és nem vettem meg...
Előzmény: TRohger (787)
TRohger Creative Commons License 2001.11.11 0 0 787
A boszorkánylány esetleg nem King Bt-s kiadás? A sárkány szemét is kiadták A szem és A mágus címmel is. Vicces egy banda, jó hogy nem vettem meg kétszer a könyvet.
-boneheaD- Creative Commons License 2001.11.11 0 0 786
jojo, de libri szvsz suxx:(
a boszorkánylányos téma:
én is úgy tudtam hogy a 2 ua, csak nem akartam mondani, hátha hülyeség...::))
Előzmény: Dohi (784)
Dohi Creative Commons License 2001.11.11 0 0 785
> A Boszorkánylány, és a Carrieből (szerintem egy ötletből írta meg kétszer)
khm, ez a ket konyv ugyanaz, csak a boszorkanylany masik kiadas. ezek szerint igencsak elterhet egymastol a ket forditas :)

a rendcsinalok parja a remulet a sivatagban. nekem se jott be igazan egyik sem, de valahogy a bachman alneven elkovetett jobban lekotott. es szerintem nem is ugyanaz a ketto, csak a szereplok :)

a film, amire gondolsz, az aranykor. eleg felejthetonek tunik, a veget egyszer sem sikerult elcsipnem, bar videon is megvan :)

Dohi Creative Commons License 2001.11.11 0 0 784
nincs, nekem csak libris tapasztalatom van. ok eleg korrektek, bar diakigazolvannyal is eleg sokat kell renelni ahhoz, hogy a pkg-t semmisnek vehessuk :)
Előzmény: -boneheaD- (781)
-boneheaD- Creative Commons License 2001.11.11 0 0 783
No problem, sztem korrekt, ha vki elkezd vmilyen topicba írni, bemutatkozással kezdi.
Egyébként kedves nővérem tegnap(előtt?) egy nagyon jót mondott:
King azokat fogalmazza meg, amiket mi is, egyszerü emberek, az olvasás közben gondolunk. Mármint tudat alatt. Meg hogy anno amikor régi, gyerekkori élményekre, pontosabban eseményekre, érzésekre hivatkozik,sokszor nekem is az az érzésem, hogy "a fenébe, ez velem is így történt meg". És sztem - is - ez az egyik dolog, ami King műveit olyan egyedivé teszi.
Pille Creative Commons License 2001.11.11 0 0 782
Szintén szeretem Kinget. Elsőként a Holtsávot olvastam tőle, ami nagyon tetszett -máig tetszik-, de nem az a kedvencem. Valahol a sor közepén olvastam a Ragyogást, és igazából egyik szempontból azt tenném első helyre. Azért csak az egyik szempontból, mert a Setét torony is nagyon jó (mikor jelenik már meg a következő része?? :) Habár a 4. rész szerintem visszalépés volt, nem csak időben :) ), de ez egy másik műfaj. Ahogy más műfaj a Talizmán is, amit szintén nem tudtam letenni.
A Doloresben az az igazán technikás megoldás, hogy az egész könyvben egyetlenegy párbeszéd nem hangzik el, csakis az öregasszony beszél, egyes szám első személyben, mégis tökéletesen érzi az ember a párbeszédeket. Szerintem szenzációsan írta meg, habár a az a kényszeres kapcsolat a Bilincsben főszereplőjével nem nagyon illik bele.
Kingben azt szeretem, hogy olyan valóságközeli, lehetséges dolgokról ír, csak egy picit másképp. Ez a félelmetes benne. Ahol már csorog a vér, és mászkálnak a hullák, azok a könyvek nem is igazán tetszettek. Érdekes, és kiemelendő a Langolierek a Titkos udvar, titkos kert, Napkutya gyűjteményből.
Természetesen a többi regényből is megragadtak dolgok, ahogy a Nem jön szememre álom-ban maga a valóság különböző szintjei (torony-effektus, ahogy valaki a topic elején megjegyezte), Christine-ből nem tudom elfelejteni a zöldesen fluoreszkáló műszerfalat, és hogy állandóan visszakapcsolt a megszokott adóra (amúgy nem szerettem ezt a könyvét), A Boszorkánylány, és a Carrieből (szerintem egy ötletből írta meg kétszer), és a Tűzgyújtó a tudat titkos tartalékai, ahol nem biztos hogy elég, ha birtoklunk egy erőt, azzal tudni kell élni, vagy nem élni.
Hmm.. miket felejtettem ki? :) Két Rose, Rémkoppantók, AZ, Sorvadj el!, Állattemető, Hasznos holmik, Tóparti kisértetek, Halálos árnyék. És a másik néven írt Rendcsinálók, ami nagyon nem tetszett. Ennek megvan a Kinges megfelelője is, nem ugrik be a cime, de amikor olvastam, egyből tudtam, hogy a kettő tökugyanaz.

Filmben nagyon keveset láttam, mert az elsők elvették a kedvemet tőle. Állandóan dühöngtem, hogy milyen vacakul csinálták meg a könyvhöz képest (Rémkoppantók). Amit nem olvastam, csak filmen láttam, az a moziban nemrégen játszott Halálsoron, és a tévében egy éve, vagy több is, hogy ment, egy négy részes , a címére nem emlékszem, amiikor az öreget egy robbanás megfiatalítja. Abból az a jelenet maradt meg bennem (nagyon szép), amikor a fiatalodás során elért arra a korszakra, hogy a haja újra színt kapott, akkor elment a fodrászhoz, és beőszítette, annyira szerette a feleségét.

Azt hiszem, kicsit hosszú lettem. Arról nem is beszélve, hogy beledumáltam egy folyamatban lévő beszélgetés kellős közepébe. :) Mindkettőért elnézést.

-boneheaD- Creative Commons License 2001.11.11 0 0 781
és van antikvarium.hu -s tapasztalatod? ugy értem, rendesen megküldik meg minden?
Előzmény: Dohi (780)
Dohi Creative Commons License 2001.11.10 0 0 780
te tudod :)

bone: ismerem a 2 helyet, nem rossz, csak 1-2 konyvet rendelni nem buli a pkg miatt (mondjuk ha a bookline-nal nincs, az buli)

Előzmény: E-ditke (779)
E-ditke Creative Commons License 2001.11.10 0 0 779
Nem is tudom. :))
Előzmény: Dohi (777)
-boneheaD- Creative Commons License 2001.11.10 0 0 778
tudom hogy kib ritka ezért örül annyira a fejem. egyébként még nicns a kezemben a könyv, megrendeltem neten.

www.antikvarium.hu

a sorvadj el-t is innen rendeltem meg

a bookline.hu - ról pedig a talizmánt és a bilincsbent rendeltem meg anno, 3 napra rá küldték is, postaköltség nix!

Dohi Creative Commons License 2001.11.10 0 0 777
miert is? :)
Előzmény: E-ditke (776)
E-ditke Creative Commons License 2001.11.10 0 0 776
Tartozom egy őszinte vallomással...
Nekem nincs meg a Világnagy strand. :))
Előzmény: Dohi (775)
Dohi Creative Commons License 2001.11.10 0 0 775
ha egyszer megvan egy altalad keresett konyv, utana mar rendszeresen talalsz belole egyet-egyet, de amig nincs... mondjuk vnagy strandot azota se lattam, de szinte minden mast igen :)
Előzmény: E-ditke (774)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!