Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Az alkohol tartalmú nedűt addig kortyolgatták a kikötő környékén, vagy másutt, míg le nem részegedtek a bortól, amig tivornyába nem torkolott a mulatozásuk.
Aztán nők is jöttek, és velük bajok, és már nem csak dorbézolták, tán bordélyoztak is...
Ami korábbi üdvösségüket, amin Pál oly sokat munkálkodott: rongyként tépte szét.
Ezért intette meg őket:
ne részegedjetek bortól, miben kicsapongás van: hanem teljesedjetek be Szent Lélekkel..
Pál gyülekezeteiben mivel a Szent Lélek minden ajándéka működött, minden naposak voltak a csodák, kijelentések, próféciák látomások nyilván érdemesebb volt őrá inkább rá hallgatni.
A Menyországba kell bejutni ott a több az ismerős...
És vevén a poharat és hálákat adván, adá azoknak, ezt mondván: Igyatok ebből mindnyájan...
Mondom pedig néktek, hogy: Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, a mikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában.
És dícséretet énekelvén, kimenének az olajfák hegyére.
Mt 26,27
Viszont újévi fogadalomnak nem rossz ez az igerész:
(lopom..)
Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig amíg...
A pokolban viszont úgy tűnik nincs ivászat:
Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem..
A te dadogásod, képmutató troll, egyáltalán nem ragadós.
Nem válok tőle dadogóssá, troll.
Terád se másról ragadt rád, hanem eléggé sérült vagy mentálisan (nem biztos hogy a szeszes italtól), és ezért dadogsz írásban is, nem csak élőbeszédben.