A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Mit szólnátok ahhoz , ha én azt mondanám, hogy a fekete lyukak a világ szemei, illetve ,hogy a fény bevilágit a fekete lyukak belselyébe. Ez az én logikám , Keresem a hasonlóságot.
A hanghullám megrezegteti a levegőt igy jön létre a hang. A fényhullám mit rezegtet meg, hogy létrejöjjön a fény . A fény tulajdonképpen az éter rezgése.
Igen, az egész relativitáselmélet értelmetlen. Mert abból indul ki, hogy a fény terjedéséhez nem kell közeg, mert a fényhullám a semmiben terjed. Vagyis a relativitáselmélet szerint a semmi hullámzik.
Ez egész biztosan értelmetlen.
Az, hogy a Hold forog-e a tengelye körül, hamarosan ellenőrizhető lesz. A közeljövőben holdbázis fog épülni, és egy ingával el lehet dönteni, hogy a Hold forog-e vagy nem. Szerintem nem forog, számomra ez nyilvánvaló.
Te csak állitod, hogy értelmetlen az egész, akkor hogy tudod megtámadni.Egy két példát irtál, ami egész értelmesnek tünt. Azt mond meg ha már hitről van szó hogy higyjen valaki neked, miután a holddal kapcsolatban nyilvánvaló , hogy tévedsz.
Később rájöttem, hogy maga az elmélet zavaros, és lehetetlen értelmesen elmondani.
El lehet mondani értelmes embereknek. Te nem tartozol ebbe a halmazba egyelőre. De a remény hal meg utóljára. Egyszer veled is megtörténhet a csoda és valóban arra használod az agyad, amire való. Jelenleg neked modhatnak bármit, alapállásod, hogy a relelm hibás kell legyen, mert nem sikerült megértened. Pedig ha kicsit nyitottabb lennél, akkor esetleg kiegészitenéd azzal, hogy a fizikai állandókat lokálisan mindig ugyan annyinak tapasztaljuk, akkor elindulhatnál az általad áhított úton és valóban nyomot hagyhatnál magad után. Csak azt ugye végig is kellene gondolni, meg ilyen strapás meló kellene, amihez nem nagyon fűlik a fogad... De neked eddig láthatóan a mindent letagadok álláspont volt a legkényelmesebb. Sebaj, a karaván azért halad... ha nem is túl gyorsan.
Nem kellett azt dicsőítenie senkinek se. Mert megkerülhetetlenül következik az elektrodinamikából. Ugyanolyan megkerülhetetlenül, mint pl. az energiamegmaradás. Ebből is látszik, hogy te egy kukkot se értesz az egészből.
Amikor Jánossy kommunista volt, és a riválisait a pártbizottsági haverjaival rúgatta ki az állásaikból, velük adatta ki az ostoba könyveit, akkor egyáltalán nem volt mindenki kommunista, ellentétben az iménti hazugságoddal. A tisztességes emberek főleg nem.
Valahol te is azt irtad, hogy megértetted, és nem állja meg a helyét.Nekem elég lenne ha az Einstein egyenlet megál lná a helyét.Gondolkodtam rajta valamennyire eljutottam, hogy miért mondja , hogy fénysebesség a négyzeten.
Megfigyeltem, hogy értelmes emberekkel is megesik, hogy ha a relativitáselméletet kell elmagyarázniuk, akkor mintha otthon felejtették volna az eszüket.
Összezavarodnak, és elkezdenek hadoválni.
Később rájöttem, hogy maga az elmélet zavaros, és lehetetlen értelmesen elmondani.
Őbennük csak annyi a hiba, hogy úgy tesznek, mintha értenék, de hamar kiderül, hogy nem.
Az itt bemutatott nevetséges tudatlanságod alapján biztosan tudjuk, hogy te legfeljebb megpróbálkoztál Simonyi Elmélet villamosságtan könyvének olvasásával, de abból az oldalszámokon kívül egyebet meg nem értettél..
Nyilván azért volt nemzetközi hírű, mert lelkesen dicsőítette a relativitáselméletet, pedig a könyvét olvasva messziről látszik, hogy semmit sem értett belőle.
Például Simonyi Károly nemzetközi hírű fizikus, az elméleti villamosságtan legendás hírű professzora se volt kommunista. Az a Simonyi Károly, akit éppen Jánossy túrt ki a KFKI igazgatói pozíciójából. És akit utána "idealista, klerikális" megbélyegzéssel váltottak le a BME tanszékvezetői állásából is. De a szabad világ egyetemein kapva kaptak utána, s éppen ez tette lehetővé számára, hogy finanszírozza a fia, Charles Simonyi angliai és amerikai egyetemeken való taníttatását az 1970-es években. Aki így lett Bill Gates alapítótársa a Microsoftban.
Az igazi tudománynak semmi köze a kommunizmushoz. Akommunizmus az egy filozófia.Úgy nevezett matefizika.Van egy elképzelésem, hogy agondolkodásmenetet felépitik, valamiféle matematikai, vagy fizikai törvényekre.
A jövő fizikája szempontjából fontos lehet, hogy Jánossy Lajos mire jött rá.
Ugyanis a gondolatinak egy jó részét hasznosítani lehet a jövő fizikájában.
1. Felismerte, hogy a relativitáselmélet alapjai hibásak
2. Felismerte, hogy a fény nem terjedhet közeg nélkül
3. Felismerte, hogy a fényközeg nem lehet az egész univerzumban abszolút álló közeg
4. Felismerte, hogy a fénysebesség nem lehet felső sebességhatár
5. Nagyon közel járt ahhoz, hogy felismerje, hogy mi a fényközeg
6. Felismerte, hogy Einstein fiatalkori írásai tök ellentétesek az időskori írásaival
7. Felismerte, hogy a mozgás alapvetően abszolút, de a haladó mozgást lehet relatíve is értelmezni
8. Felismerte, hogy mi az abszolút mozgás viszonyítási bázisa
Persze azt is érdemes lenne kielemezni, hogy mikre nem jött rá, és mik voltak azok, amiben kifejezetten tévedett Jánossy.
Mikre nem jött rá?
1. Nem ismerte fel, hogy az MM kísérlet negatív eredményének mi volt a valódi oka
2. Ragaszkodott az MM kísérlet Lorentz féle hibás magyarázatához
3. Nem jött rá, hogy ha a relativitáselmélet alapjaiban hibás, akkor miért ad néha jó eredményt
4. Hiába ismerte fel, hogy a relativitáselmélet alapjaiban hibás, nem tudott helyette egy jobbat felépíteni
Miben hibázott?
A fényközeget továbbra is éternek nevezte, pedig már tudta, hogy az ő étere nem azonos a Lorentz féle éterrel. Így azután, ha az éterről beszélt valakivel, akkor mindig magyarázkodnia kellett, hogy ez az éter nem az az éter.
Ha figyelembe vesszük Jánossy helyes felismeréseit, és megpróbáljuk kijavítani a tévedéseit, akkor sokkal közelebb jutunk a jövő fizikájához.