Ami a végső helyezéseket a legnagyobb mértékben befolyásolta az Eroboka-Moci mérkőzés volt. Ha ezt sikerült volna másképp kihozni, akkor most teljesen más helyzet előtt állna a három játékos.
Az ilyenekkel semmi gond nem volt. A probléma akkor állt elő, ha valaki szándékosan a meglévő aktív nickje mellé regelt újat, vagy gyakran előfordult, hogy többet is.
Hogy minek kellet sokaknak a másik? Előnyszerzésért. Mint korábban írtam, ott is sokat jelentett ha valaki már a kérdések, és a válaszok ismeretével indult játékba.
Most értem vissza a piacjárásból, és látom elkezdted a csatánkat. Tartottam Tőled, és ez most megint felborította a stratégiát, amit a újra- már sokadszor- át kell gondolnom. Az volt az alapötlet, ha győzöl, megkapod tőlem a másik 3 pontot is. A többi eredmény ismeretében jelenleg nincs értelme az önkéntességnek, persze ez nem zárja ki, hogy győzzél.
A lehető végeredmények egyike:
Moci 66 Gép 65 Blue 58 Beles 58 Erobika 56
Mária 52 Ehhez az kell, hogy a felsoroltak valamennyien megnyerik a hátralévő meccsüket (3 vagy 4)
Gép áramkörei még pörögnek a folytatáson.
de az eddigiekhez mindenképpen hatalmas gratuláció, azt hiszem a játék történetében még ekkora csata nem fordult elő, mint amit az első 5 játékos produkált.
A honfoglalón nekem is volt két nevem, mert évekig nem játszottam és elfelejtettem az eredeti regem, ezt szerintem itt se tiltják, hogy újat csináljon az ember, bár ha valaki nem felejti el stb akkor nem értem minek másik.... mint írtam a honfoglalón nekem is csak azért volt kettő mert évekig hanyagoltam és elfelejtettem a régit, és az ahhoz tartozó mailom tán már megse volt.
Ne csüggedj! Pillanatnyilag első helyen állsz. Ha a visszafogóban is megversz, tarthatod az első helyet. Ami nagyon is lehetséges, mert vagyok túl gyors.
Szia! Most nézem, az éjszaka semmit nem oldott meg. A nagyobb baj, hogy amit Veled kapcsolatban akartam, már az sem vezet eredményre. Megbízom Pedrót vizsgálja ki, hol és mikor történt a hiba, ami ide vezetett. Pár napja még az első két helyen cserélgettük egymást, most meg az 3-ban maradás a tét....
Szép napot mindenkinek! (Itt egyébként locsog az eső, fűt a kazán, meg ilyen nyalánkságok)
Este jöttem haza, megnyitom a játékot, és mit látok? Megint egymás nyakába lihegünk. Helyesebben én lihegek a Te nyakadban. De ez nem biztos, hogy így marad, mert se veled, se Mocival nem játszották még le a visszavágót.
Ha Nelzibel nyerne Moci ellen (ami nem lehetetlen, mert erős játékos, és most is csak 1 ponttal verte meg Moci) akkor az élre ugorhatsz, mert Okosszőke nem valószínű, hogy nyerni fog ellened. Ha viszont Moci is nyer, akkor marad ez a felállás még a mai napon.
A holnapi naptól nagyon tartok. Szeretnék nyerni, ha lehetséges. Akkor talán sikerülne megtartanom a 3.helyet. De ha te nyersz, annak is fogok örülni, mert elvileg még első is lehetsz.
Ez még ütősebb! Csak így tovább, és meglátod, egyre veszélyesebb ellenfél leszel Te is, mindenki számára. Csak előre sose add fel, ha valaki erősebbnek tűnik nálad.
Akkor próbálom röviden összefoglalni. Velem együtt sokan jöttünk át a Honfoglalóról erre a játékra, ha jól tudom Te is. Akkor nyilván Te is tisztában vagy a renick jelentésével, hiszen azon a játékon is hemzsegtek. Vannak emberek, köztük és is, akik szeretnek játszani, így nem csak a Honfoglalón, de egyéb kvíz jellegű játékokban is részt vettem már- Már kb. egy hónapja játszottunk itt, amikor kezdtek feltünedezni olyan nagy tudású játékosok, hogy 1-2 napi- pár játék után a ranglista élére kerültek. Ja megnézed a mostani legfrissebb ranglistát, az első 51-ben most is találhatsz ilyeneket. Az számomra hamar kiderült, hogy aki itt első körben teljesít 80 vagy 90 százalékot, az csak újrakezdő lehet. Egyéb játékokból nem lehet áthozni olyan tudást, ami az itteni kérdések ismerete nélkül 100 százalékos eredményt tudjon produkálni a játékban. Ez csak úgy lehetséges, ha előtte itt már játszott, szerzett ismereteket és ezt a tudását használja fel. Hogy igazoljam az elméletemet, én is csináltam egy nicket , ez a Don Pedro Gonzales de Toledo. Feltevésemet igazolta, hogy 2 nap alatt, 2 játék során 7 csillagig jutottam, és pár napig a ranglista első 5 helyezettje között szerepeltem. Ez ellen a jelenség ellen, mi a többi játékos nem tudunk tenni, ha a játékgazda megengedi, lelke rajta. Viszont a mi jogunk, hogy az ilyeneket megbeszéljük. Még akkor is, ha ebben benne van a tévedés lehetősége is.
Attól persze még az is lehet, hogy vannak olyan magas IQ-val rendelkező egyedek, akik a létező összes kérdés válaszát ismerik, bár ismerve a magam IQ-ját ezt is eléggé nehezen tudom elképzelni:-)
Megmondom őszintén, nagy esélyest látok benned Gép. Blu-val egyforma nyert játszmátok van, viszont neked kettővel több döntetlened. Mocinak is van három döntetlenje, viszont eggyel több nyert játszmája. Nagyon erős az élmezőny, és nagyon szoros az állás.
Most vettem észre, hogy a csoportban egyedüli vagyok, akinek nincs döntetlen mérkőzése. Pedig milyen jól jönne most nekem is! No sebaj! Ha benne leszek az első hétben, nagyon fogok örülni. A 3. csoportban elért 3. helyezésem után nem is számítottam ilyen jó eredményre.
Gép statisztikusai lázas munkában lennének, ha történne a csatatéren esemény. Így is végezzük a számításokat,de ez még a mai mérkőzések eredményeinek ismerete nélkül a mi lenne ha.... kategóriába tartozik.
Estére talán többet tudni az állásról, akkor újra indul a számolás.
Két lehetséges végeredmény : gép 56, Moci-Blue-Ero 54, Beles 52
a másik: Ero 57, Moci-Blue 54, Beles 52, Gép 51
És persze nem lehetetlen egy harmadik, az előzőektől teljesen eltérő változat sem:-)