"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
És hogy fogod elmondani a következő nődnek, hogy milyen viselkedést vársz tőle, ha nekem se tudod megfogalmazni? Pedig itt ennek semmit tétje, bármit írhatsz. :)
"Egy jól működő kapcsolatban szerintem mindkét fél "felnéz" a másikra, tiszteli, becsüli, nyilván különbözőek lehetnek az okok."
Pontosan, és erről eszembe jutott egy jó pár évvel ezelőtti írásom egy másik topikból, amit ezennel idehozok.
Disclaimer: A szöveg helyenként provokatív, mert egy fanatikus feministának írtam (ő dőlt betűkkel szerepel), de azért van benne egy-két abszolút igazság ;-)
* * * * * * * * * * *
"A "normális" nő sem felnézni, sem lenézni nem akar a partnerére: azonos magasságból a szemébe akar nézni."
Csak azok a fránya magassági arányok...
"Aki "felnézni" akar, az egy adott karakter: a meghunyászkodó, a szolgalélek, a csökkent önértékelésű."
Megkérdeztem erről az asszonyt, aki egy kedves és intelligens nő, és igazán nem nevezhető szolgaléleknek. Azt mondta, hogy nagyon lenézed a többi nőt, pedig természetes, hogy egy férfira fel akar nézni, és érezni akarja, hogy az képes biztonságot teremteni érzelmi és anyagi szinten is, és legfőképpen legyen benne valami plusz, ami másban nincs meg. Mert ha nem ilyen lenne, akkor nem is tekintené férfinak, hanem csak barátzónás lenne a számára.
Ilyen téren nem szimmetrikusak a kapcsolatok, és nem is kell annak lenniük. Engem nem érdekel, mennyit keres a feleségem, nem szempont. Viszont elvárom tőle, hogy a házunk békéjét biztosítsa, adjon stabil érzelmi hátteret a közös életünkhöz, és nem is tekinteném nőnek, ha erre nem lenne képes.
Ideje lenne megérteni, hogy az egyenlőség nem egyformaságot jelent. Nem vagyunk egyformák, nem ugyanarra van szükségünk. Hiszen a Bibliában is az áll, hogy az asszony tisztelje az ő urát és a férj szeresse az ő asszonyát. Persze, nem árt, ha mindketten kapnak mindkettőből, de érezhető a hangsúly.
Végezetül egy tanulságos összefoglaló a férfi-nő kapcsolatok cizellált lelkű, érzékeny rezdülésű szakértőjétől ;-)))
muszáj észrevennem hogy csinálhattam volna jobban is.
ha szeretsz az lenni, aki most vagy, akkor semmi nincs, amit másképpen kellett volna csinálnod ... szerintem ... merthogy csakis azon az úton lehettél az, aki lettél ...