Keresés

Részletes keresés

Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.03.08 0 0 1761

Huszon éve ennyi (heti 36 óra) a mellékállás feltétele. (Bár ha jól emlékszem a kilencvenes évek elején 40 óra volt még.) Úgyhogy ezért nem ez a kormány a felelős. 

Az őstermelők biztositási kötelezettségét nem figyeltem eddig, azt nem tudom, hogyan alakult. Igazából a magas minimálbér a probléma!

Mekkora értékhatárig lehet őstermelői nélkül csinálni?

Előzmény: gergerg (1760)
gergerg Creative Commons License 2012.03.07 0 0 1760

Kicsit átgondoltam ezt az őstermelőit, gondoltam most hogy van munkahely, mégis csak ki kéne váltani, 2 hónap múlva meg majd lesz valami. De!  Pártunk és kormányunk tényleg rám van kihelyezve :-) ugyanis heti harminc valahány munkaórának kell meglenni a járulékfizetés mentességhez, de ugye 6 órában vagyok, tehát fizessek. Szóval ha valaki azért akar őstermelő lenni mert nincs munkhelye, vagy 4-6 órában dolgozik és a fennmaradt szabad délutánjain szeretné kiegészíteni a bevételeit az fizessen. :-(

A következő tüntetésen az első sorban leszek.

gergerg Creative Commons License 2012.03.05 0 0 1759
Ha jól tömörítetted, akkor 1-1.5cm.
Előzmény: Tomib555 (1758)
Tomib555 Creative Commons License 2012.03.05 0 0 1758

Sziasztok!

Nekem viakolor-ral kapcsolatos lenne a kérdésem...

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a viakolort mennyivel kell a szegélykő főlé rakni, hogy tömörítés után a legjobb eredményt kapjam? Az alap föld-zúzalék döngölve, homok.

Előre is köszönöm a segitséget.

Lora1213 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 1757

:-)))

Előzmény: Mariska néni (1754)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 1756

A muszály nagy úr.

Én attól féltem kabrio lesz a trabi mikor a 6 m-es villanykarót vittem rajta. De lenyűgöztem a két végét így azért megúsztam.

Előzmény: Ali-bá (1755)
Ali-bá Creative Commons License 2012.03.04 0 0 1755

Nekem meg egyszer nem lévén csomagtartóm, a négy méteres vascsövet felkötöttem a kocsi

alá.

Előzmény: gergerg (1751)
Mariska néni Creative Commons License 2012.03.04 0 0 1754

"Ha a valóságnak és az ősi tapasztalatoknak megfelelően óhajtjuk leírni a kertész márciusát, akkor elsősorban is gondosan meg kell különböztetnünk két dolgot:

a) mi a dolga a kertésznek, és mi mindent szeretne elvégezni;

b) mit tesz a valóságban, mivelhogy nem tehet többet.

Hogy buzgón, szorgosan tevékenykedni akar, az magától értetődik. Szeretné elhordani a fenyőgallyat és kitakarni a növényeket, szeretne ásni, trágyázni, rigolozni, kapálni, szeretné forgatni, lazítani a talajt, szeretne gereblyézni, egyengetni, öntözni, szaporítani, dugványozni, ültetni, áttűzdelni, kötözni, permetezni, műtrágyázni, gyomlálni, magot vetni, tisztogatni, metszeni, verebeket és feketerigókat hessegetni. Szeretné szagolgatni a földet, az ujjával kikapargatni a földből a hajtásokat, ujjongva ünnepelni a nyíló hóvirágot, letörölni a verejtékét, megropogtatni a derekát, szeretne, farkasétvággyal enni, mohón oltani a szomját, az ásóval aludni térni, hajnalban·kelni a pacsirtával, magasztalni a napot és az égi harmatot. Szeretné tapogatni a kemény rügyeket, kérgesre-hólyagosra törni a tenyerét a szerszám nyelével, egyszóval szeretne tavaszi vidáman, szilajon, kertész módra élni.

c) Ehelyett viszont csak szitkozódik, mert a talaj még mindig vagy már megint fagyos, odahaza tombol, mint ketrecbe zárt oroszlán. Amikor a kertet újra belepi a hó, náthásan gubbaszt a kandalló mellett, fogorvoshoz kénytelen járni, tárgyalása van a bíróságon, látogatóba érkezik hozzá a nénikéje, dédunokája vagy az ördög öreganyja. Egyik napja a másik után megy veszendőbe, mert - mintha csak megbabonázták volna - épp most márciusban szakad rá csőstü1a gond, baj, kellemetlenség, százféle sorscsapás. Márpedig tudnunk kell: "a március a legserényebb kerti munka hónapja, ilyenkor készítjük elő a kertet a tavasz érkeztére"

Hogy úgy van!

gergerg Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1753

Azt hiszem a rendőr nem a piros rongyot kérte volna! :-))

Előzmény: tp329 (1752)
tp329 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1752

Azért így nem kéne!

A piros rongyot nem kötötted a végére!!!!!

Vagy nem erre vonatkozott a kérdésed? :-)))))))))))))))))

Előzmény: gergerg (1751)
gergerg Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1751

Nooooormális? :-))))

gergerg Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1750

De hogy jóról ís írjak!

Ma meló után kimentem megtervezni a fóliasátrat. Gyorsan rájöttem hogy nincs miből megcsinálnom. Végigtelefonáltam a környékbeli tüzépeket, üzleteket, a legolcsóbb megoldást keresve. Sajnos jelenlegi bevételeimhez, a legolcsóbb is sok volt. Most nem tehetek ennyi pénzt bele, mert nem tudom menni lesz a havi bevételem. A nagy búslakodás közben, mikor már kezdtem letenni a sátorról, megcsörrent a telefonom. A falugazda cimborám volt, hogy útközben a mellettünk lévő faluban látott egy szétbontott sátorvázat. Vissza is megy és megkérdezi hogy eladó-e. Az volt. El is mentünk érte, és 3 500 ft-ért vettem 7db kb 7m-es csövet, ami egyszer már váz volt! Na ez most kárpótolt az elmúlt pár napért! Már csak a hazaszállítás volt gond, de megoldottuk. :-)))) Mindját teszem a képet! :-)) Az egész falu minket nézett, már nem is kell reklámoznom hogy lesz palántám! :-))

gergerg Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1749

Ma reggel kimentünk a falugondnokkal megnézni hogy kéne helyrepofozni a játszótér egyes dolgait, szerszámot nem vittünk, mivel csak 50m-re mentünk megnézni. Mivel üres volt a kezem, zsebretettem és úgy mentünk. Hiba volt. Jött kocsival polgármester urunk aki nem tudta kihagyni hogy "amíg munkaidőben vagy légyszives vedd ki a kezed a zsebedből" Mondtam neki hogy este elküldtem neki a z MT-t e-mail-ben, hogy ő is lásson olyat, olvassa át. Jól rám állt az pali,de nem jó lóra tett. Ha valamihez, akkor a visszavágáshoz ahoz értek. És elég bátor is vagyok hozzá, nem igazán tud semmivel sem sakkban tartani. Tudom, én is hibás vagyok, nem vagyok hozzászokva hogy megalázkodjak valaki előtt, akit magamtól butábbnak tartok. És elég csökönyös is vagyok. De hát ismertük egymást, minek hívott akkor oda? Lehet hogy nehéz 2 hónapom lesz, de ha így folytatja, akkor neki fog hosszabbnak tűnni. És én a 2 hónap után is szabadon bírálhatom őt, ugyanis ő nekem mint szavazónak dolgozik. Persze a végén ma odalökte hogy 1-kor hazamehettek. "igenis, kegyelmes úr!"

Előzmény: Mariska néni (1748)
Mariska néni Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1748

Ha 7.45-től 14-re érsz vissza, és még utána pakolsz, meg a holnapot előkészíted, az nem 6 óra, hanem féllel több. Ezt add ajándékba hálából, amiért felbettek közmunkára? Úgy látszik, Nálatok megint olyan ember került hatalomra, amelyik ezt a hatalmat nem a közösség szolgálatára, hanem a hierarchia legalján lévő, kiszolgáltatott emberek pitiáner csesztetésére használja, és ettől érzi valakinek (férfinek?) magát. De valakik oda segítették… Ez a hangnem kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit én a közelmúltban az egészségügyben tapasztaltam (nem velem történt), mintha a beteg nem is ember, hanem egy pondró lenne. Persze megbánta….

Előzmény: gergerg (1742)
TGWH Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1747

És egy kis nótaszó :D

gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1745

6 órában vagyok, bár ez most lenyegtelen. Szünet nincs. Elvileg. Gyakorlatilag meg tudom oldani ha viszek magammal kaját, vagy pont van a bolt felé dolgom. De nem is ez a lényeg, hanem az előadásmód.

Előzmény: TGWH (1744)
TGWH Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1744

Na igen, de a nyolc óra az nyolc óra... ha 7:45-től, akkor neked nem egészre, hanem 45-ig kell befejezned, takarítással, rendrakással együtt...

A szünet az meg fél óra ha jól tudom, de azt nem dolgoztathatja le, csak ha több szünetet ad...

gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1743

Nem tudon, de az én szememben az az ember aki nekemtámad, majd mikor látja hogy emberére talált egyből tompít az nagyon nem őszinte és nem is bízok benne. Arról már nem is beszélek hogy az egyik legnagyobb szavazattoborzója voltam, ha nem a legnagyobb. És nem sok szavazattal nyert.

Előzmény: Laci/Zápolya (1741)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1742

Az egész egy kis nevetséges ügy. Arról van szó hogy bejelentette, 8 helyett 7:45-re menjek. Ezt még benyeltem, bár ezt nem kérésként hanem követelésként tette. Reggel megkaptam a feladatot, szakmunkákat szoktam kapni, hazamentem gépekért,szerszámért, (mert nekik nincs semmi) elmentem, megcsináltam a melót, amit 2 napra szántak nekem, kb 13:40 re. Gondoltam megindulok befelé a telebhelyre. 13:45-re be is értem. Ekkor kopogott ki az ablakon. Ilyenkor szoktam még egy kicsit tenni-venni, pakolászni a műhelyben, meg megbeszélni vele a következő napot. De most nekem esett, hogy ha kint dolgozok valahol, akkor onnan induljak el 2-kor, és ha nincs is nállam szerszámjuk, akkor is menjek be jelenléti ívet írni. De a lényeg a hangnem volt, mit egy utólsó trógerrel szoktak beszélni. Mondtam hogy ez így nem fog menni, erre azt mondta hogy akkor én nem vagyok együttműködő és megírjuk a papírt. Mondtam hogy kezdhetik is. Ezután jött amit már írtam. Azzal indokolt hogy már volt bent egy közmunkás és az nem láthatja hogy én is előbb mentem be mert akkor majd mit mond neki hogy ő miért nem jöhet be. Mondtam neki hogy nem az a megoldás hogy engem baszogat, azért ő a pm hogy kezelni tudja az ilyet. Persze itthon kiderült hogy amit ő úgy adott le nekünk hogy törvény, az semmi, egyszerű kérésecske. A kéréseket meg nem szokás követelni.

Előzmény: gergerg (1740)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1741

Lehet! De biztos ezt tanulta valamilyen komunikációs tréningen. 

Előzmény: gergerg (1740)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1740

Jó, de ismerjük egymást pár néhány éve, dolgoztam is már ott, tisztában van vele hogy nem tolerálom az ilyen hangnemet, meg azzal is hogy nemtalál mégegy embert aki olyan gépparkot és szerszámkészletet bocsát rendelkezésükre mint én.

Előzmény: Laci/Zápolya (1739)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1739

Szerintem csak szimplán jelezni akarta (nehogy másként gondold), hogy ki az úr a szemétdombon. Biztos van akinél kell is!

Előzmény: gergerg (1738)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1738

Inkább csak összefoglalnám. Nekem támadt a polgármester rettenetesen lekezelő hangnemben, mindenféle jogyszabályra hivatkozva, fenyegetve, én úgy gondoltam nincs igaza ezért felháborodtam, kiskalapáccsal megkopogtattam az asztalát, visszaadtam a műhelykulcsot, jól leosztottam, ezután utánnam jött, magyarázkodott hogy nem úgy gondolta csak én félreértettem. Most megtaláltam a MT-ben az ide vonatkozó törvényeket, elküldtem neki e-mailban azzal a szöveggel hogy amiket követelt tőlem azt jogszabályi háttér hiányában egyszerű munkáltatói kérésnek veszem, amit lehetőségeimhez képest igyekszem betartani. No meg oda írtam hogy most megyek és kifényezem az árokásó bakancsomat holnapra. :-)

Gondolva hogy úgyis megtorlás következik.:-))

Előzmény: agicza (1737)
agicza Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1737

Ha van erőd-energiád még egyszer bepötyögni, akkor sztem többeket érdekelne... (+1) :)

Előzmény: gergerg (1736)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1736

Így szoktam, csak elfelejtettem.

agicza Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1735

Mármint miután kijelölted a szöveget, ez az elütési hibák minimalizálására is jó szokott lenni.

Előzmény: agicza (1734)
agicza Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1734

Reflexből ctrl+c, mielőtt elküldöd a hsz-t.

Előzmény: gergerg (1732)
TGWH Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1733

Ilyen hányszor előfordult velem... ctrl a és ctrl c időnként, és meg van oldva, igaz sosem használom XD

Előzmény: gergerg (1732)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1732

Írtam egy szép hosszút a mai napról ami kimondottan eseménydús volt, de elfelejtettem menteni és elszállt. Úgy látszik Isten nem akarja hogy megosszam veletek.

TGWH Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1731

Nem normális, de azok sem normálisak, akik ezt megengedték. Erre írtam, hogy amíg nem kezdenek éhezni és utcára kerülni tömegek, nem fog változni semmi. A villany a legkevesebb, én úgy gondolom, hogy ha rossz anyagi helyzetbe kerülök, akkor a net, tv, telefon hármas az első, amiről le kellene mondani. Az idegesít nagyon, amikor a legkisebb putri falán is ott a parabolaantenna... Vagy a villanylopások. Nem tudnak ellene mit tenni? Könyörgöm, levágom a vezetéket az utca első póznájáról, aztán lophatják a nagy semmit... És fel vannak háborodva az emberek, követeleik az ingyen áramot... mi jogon? A gond az, hogy a magas nyugdíjat, az ingyen utazást, oktatást, munka helyetti segélyt mind k ö v e t e l i k... mi jogon? Amíg nem változik az emberek felfogása, csak rosszabb lesz. Az már csak rátesz egy lapáttal, hogy amíg külföldön az emberek és az ország helyzetét nézik a politikusok, addig itthon csak a sajátjukat, és mindig a következő választásra készülnek...

Rendben, ne legyen ingyenes az oktatás egy része, de akkor ne költsünk már 500 milliót vagy mennyit, milliárdot? feleslegesen a mol-ra, bkv-ra... ami nem működik, nem kéne erőltetni, vagy vissza kéne fogni a kiadásokat, hogy működjön...

És igen is, ha nincs más, hergelni kell a népet, tanulni úgy sem akarnak a hibáikból, mert ha ezek a rendszerváltozás előtti rémekmég egyszer hatalomra kerülnek, az országnak annyi...

Úgy viszonyulj az államhoz, ahogy ő hozzád, magyarán tojd le nagy ívből.

Előzmény: gergerg (1730)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!