Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ráadásul egy viszonylat sem fordul jobbra a Kossuth utcáról, amíg a buszoknak szabad jelzés van, simán lehetne zöld a gyalogosoknak is. Egyébként is az egyik legrövidebb lámpafázisról van szó; én nagy lábon élek, de szinte mindig villogó zöldön érek át.
Én csak azt nem értem, hogy a Burgundia utcai zebra ki a f*szt fog zavarni az egyirányúsítás után, ha abban az oldalban csak az autóbuszok fognak menni a belváros felé...
Nem hinném, hogy ebbe beleszólhatnának a lakók. A Csapó utcán is elég idegesítő, hogy körbe kell menni, de aki akar, átszalad. Félek, hogy ez lesz majd a többi érintett kereszteződésnél is. A legégőbb még mindig az Attila tér ebből a szempontból, ott eleve nincs az egyik irányban átkelőhely, erre megszüntetnek még egyet. Az Alkotmány és a Teleki utcák pedig nem pár lépésre vannak egymástól.
am szerintetek lesz valami a nagyállomás átépitéséböl?mert rohan az idő és 2020 it van 1 hamar.
Legfeljebb állni fog évekig, mint a 2-es villamos építése. Fel se fog tűnni :D
A kérdés már csak az hogy a lezárt átkelöhely környékén lakóknak milyen lesz majd az érdek érvényesitő képesége.ugy mint a böszörményi úti benzinkútat megakadályozó lakók képesége hogy megakadályozták az omv benzinkút épitését.am szerintetek lesz valami a nagyállomás átépitéséböl?mert rohan az idő és 2020 it van 1 hamar.😊
Kőszi a választ.ez érdekes mert az 1irányositás még novemberben lesz ha lesz.miért nem akkor zárták le.meg szerintem az ot lakok nem fognak belle nyugodni a kis kitérőbe amit a busz megállóig kell tenni.
Pedig van lehetőség a 21-esben is. Ha az Árpád tér után balra fordul az Ótemetőre, aztán a Huszár Gál - Budai Nagy Antal - Borzán Gáspár ... - Monostorpályi út - Mikepércsi út útvonalon közlekedne a Nagyállomásig, máris több értelme lenne, és új összeköttetést is teremtene. A régi 23Y megszűnése óta semmi sem köti össze a Csapókert térségét a NYIP környékével.
Nem a Nyíl utca fog dönteni a sorsáról, inkább az, hogy mennyire van igény erre az útvonalra. A 21-es ugyanolyan "melós járat" mint a 16-os, és mindkettő kihasználtsága minimális, mivel a TEVA és a NYIP kapot sűrűbben közlekedő, jobb útvonalú viszonylatot. A 21-est úgy kell átalakítani, hogy ne csak a dolgozók tudják használni. Annak idején ugyanezt tették a 12-essel is.
Visszatérve a Nyíl utca megállóhoz, autóval elmentem a volt megálló előtt. A megszűnés oka szvsz az, hogy pont a lámpa után van a megálló, tehát a meginduló forgalmat állítja le. Megoldás lehetne, ha a lámpa elé kerülne a megálló (ami nagyjából egy tábla és egy kuka), vagy ha nagyon szükséges ott megállni, betérhetne a Kút utcához, az ottani iskolához való eljutást is segítené.
Amúgy is kérdéses a 21-es busz szükségessége, ezzel a húzással csak mégjobban a megszűnés felé küldték a viszonylatot. A 23-as busz NYIP felé vitelével megoldható az általad vázolt dolog.
A 21-es is közlekedhetne a Nyíl utca felől a Sámsoni út felé, de a legjobb lenne az összes környéki viszonylatot átszervezni a 11-est is beleértve.
A Nyíl utcához még annyit, hogy a bejegyzés szerint az Árpád téri lámpa miatt kellett megszüntetni a megállót. Mi köze a kettőnek egymáshoz? Több száz méterre van még a megállótól a kereszteződés, és azon a szakaszon a Nyíl utca csak 2*1 sávos.
És akkor számoljuk bele, hogy abból a napi hat 21-esből hány állt meg a Nyíl utcán, ugye. Mert ha tolonganának az utasok, lenne visszhangja a megálló megszűnésének.
Nem tudom, mit terveznek az átalakítás után, de egy biztos, a megállás megoldható lenne. Ha máshogy nem, akkor betérhetne a 21-es a Kút utcára, de sáveltolással is lehetséges, ha 15-20 méter hosszan megszüntetik a másik oldalon a parkolósávot.
A Nyíl utca korábban is téma volt, egyszerűen nem vonzza a közlekedőket. Talán a lakossági összetétel miatt, plusz legalább egy évtizede téma a négysávosítás, a déli oldalon építési tilalom van. Nem hiszem, hogy megélem, hogy a házak helyén egy újabb sáv épüljön. Kicsit olyan, mint a Pesti utca; aki arra közlekedik, az csak gyorsan át akar menni rajta. Amikor kiváltották vele a Csap/Vendég utcákat, még tolongtak az utasok a Böszörményi út felé lévő megállóban, mostanság alig látok ott valakit.
Ami a 21-est illeti, tényleg feleslegessé kezd válni, pláne mióta a 42-es is a NYIP-ig közlekedik. Akkor is midibuszok közlekedtek rajta, amikor óránként közlekedett még a szolgáltatóváltás idején. Normálisabb menetrenddel, és pl. Kismacsig való hosszabbítással talán lehetne rajta segíteni.
Hát nem, abba az óránkénti megállásba beleszámítottam az A1-et is. Akkor se volt sűrűbben használva, amikor a 40-es is közlekedett. Ettől még egy megálló bele kell férjen, pláne hogy két lámpát is elhelyeztek a Nyíl utcán.
Az építkezések után vissza kellene helyezni a megállót, de a cikk úgy fogalmaz, mintha a megszüntetés végleges lenne.
Azért, hogy a Nyíl utcán átmenő gépjárműfogalmat a lehető legkisebb zavartatás se érje Debrecen Megyi Jogú Város Polgármesteri Hivatala úgy döntött, hogy 2017. augusztus 12. után az Árpád tér irányába a Nyíl utca megállóhelyen többé nem állhatnak meg az autóbuszok.
Ezzel országos negatív rekordot döntöttük, ugyanis nincs még egy olyan vidéki nagyváros, ahol lakott területen belül 1700 méteren keresztül egyetlen megállóhelye se legyen egy menetrend szerint közlekedő járatnak...
DERKE-hír, a DKV-s cikket is láttam.
Tényleg röhej, de őszintén, mikor állt meg utoljára busz a Nyíl utcán? Amikor a Tócóvölgy vasútállomásnál kb.
Az se igaz, hogy óránként egy meg(nem)állást nem bírt ki a Nyíl utca.
Azért mert nem tudták volna hol tankolni őket :) vagy őt :D vagy akárhányat. Meg nem voltak olyan ikonikus alakok mint az Ikarusok. Az LMG 11..... valahányas csuklóson ma nagyon jó volt a légkondi pl
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a villamosok klímája nem az igazi, finoman szólva. Kicsit duruzsol, de alig hűt valamit. Egyszer fogtam ki egy olyat, amelyik rendesen fújta a levegőt, de az a kivétel lehetett.
Tudom, hogy elvileg 3-4 fokkal ajánlott hidegebbet csinálni, mint kint, de mondjuk 37 fokban 33 fokra """hűteni""", az lóf...kategória, már elnézést.