Keresés

Részletes keresés

Rufella Creative Commons License 2012.10.27 0 0 5743

Mindig Svàjcban vàgytam lakni... :)

A néni szàllàst is ad ?

Előzmény: don-fr86 (5740)
Rufella Creative Commons License 2012.10.27 0 0 5742

Még nem sikerült beszélnem a Rennes-i illetôvel, de ha azota eltünt a hirdetés, akkor biztos eladtàk. :(

Előzmény: afitos (5738)
Rufella Creative Commons License 2012.10.27 0 0 5741

Szia Lizike!

Bienvenue dans le club! Màrmint a munkanélküliek klubjàban.  Még mindig Bourg-en-Bresse környékén laksz ? Augusztusban keresztül mentem rajta (ùtban hazafelé), el is tévedtem... Az is elég "istenhàtamögötti" hely, mint Paray-le-Monial. Munka se itt, se ott. :( 10 éves itt tartozkodàsom alatt 1 évet dolgoztam.

Előzmény: Lizike2323 (5737)
don-fr86 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 5740

Sziasztok!

A minap kutyafuttában (tényleg! épp a kutyánkkal sétáltam) összefutottam a svájci szomszédasszonyommal. Megemlítette, h van egy ismerőse svájcban, aki idős és keres magának házi segítséget. A néni eredetileg francia, csak anno svájba ment férjhez. Kicsit ért németül és angolul, de inkább franciául (jól) beszélő társaságot keresne magának.... Nekem otthoni ismerőseim inkább németesek v angolosok (v semmilyen...) ezért gongoltam itt körbekérdezek, hátha valakit érdekel v tud vkit, akit érdekel...

Részleteket nem kérdeztem tőle, mert a kutyámnak sietnéke volt :) de ha van érdeklődés, akkor pontosíthatok...

don-fr86@freemail.hu-ra lehet írni, akit érdekel

Szép estét Mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 5739

Hello,

Nekem még sajnos nem volt idöm foglalkozni vele.... még a 2 mail-od is az olvasatlanok kôzött van....

Billy

Előzmény: afitos (5738)
afitos Creative Commons License 2012.10.26 0 0 5738

Sziasztok, végül nem írtatok, viszont eltűnt a hirdetés, esetleg valamelyikőtök felhívta az illetőt vagy talán meg tudott egyezni vele??? Hú az szuper lenne...

Vagy csak pechemre lekerült a hirdetés...mert már eladták...

Mindenesetre köszi a jószándékú válaszokat itt a fórumon.

Üdvözlettel András.

Előzmény: afitos (5735)
Lizike2323 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 5737

Sziasztok! Mizus van??? Kinek, hogy haladnak a dolgai?? Nekem nem valami fènyesen! Munkàt mèg most sem talàltam! Ezerrel csinalom a jogsit! Ha minden jol megy November 9.en vizsgazok! Nem lessz egyszeru màr 28 Orat levezettem de az oktatom mèg most sem elègedett! A Multkor eljott velem a parom! Hatul ullt vègig! 2 Orat vezettem ahogy szoktam! AZ elso ora tokèletesen ment de  a 2.oraba màr fàradt voltam ès figyelmetlen ahogy szoktam! Nem èrtem mièrt eroltetik itt a 2 Ora vezetèst, hogy beletudjanak kotni, hogy szar ès mègtobb oràt vegyek? 45 euro orankènt a vezetès màr a gatyam rà megy! Jovedelmem 0 A szulemim segitenek, de jelenleg ok sem meloznak! Nem egyszeru most a helyzet itt Rhone-Alpes kornyèkèn! Jo Lenne màr valami munkàt talàlni! Jah ès èn csak azt tapasztalom folyamatosan, hogy a Franciak lustàk nagyon! A Munkaugyi kozpont àt adott a MLJ-nek (Mission Local Jeunes) 16-25 èves korig segitik a fiatalokat tanfolyam, munka, tàmogatàsok...Egy honapja vettek àt de màr 2 talàlkozot adtak! Be is mentem a megadott idopontba ès  a pofàmba mondtàk hogy az ugyintèzom beteg lett menjek haza..... Ezt 2x eljàtszottàk velem! Azota semmi hir roluk! Elèg tanàcstalan vagyok mert semmi bevètelem a havi kis 200euromon kivul ,amit a francia nagyim ad mert èn gondozom.... de azzal nem sokra megyek..... Bizok benne hogy hamarosan talàlok egy munkàt mert kezdek besokkalni... Remèlem nektek azèrt jol mennek a dolgaitok :)) Szèp estèt! :)

Rufella Creative Commons License 2012.10.25 0 0 5736

http://www.youtube.com/watch?v=ncseX0OLQ9Y&feature=related

Ha van idôd, hallgasd végig (de legalàbb az utolso 15 percet)! Erdemes.

afitos Creative Commons License 2012.10.25 0 0 5735

Köszönöm, hogy próbálsz segíteni!!!

Tegnap este küldtem Sch Billy, részére két e-mailt, remélem nem fog megharagudni, de most e két e-mailt másolatban részedre is megküldöm. Azt hiszem, az e-mailokban sikerült leírni, mi az amiket nehézségnek érzek, mivel terjedelmesek ezek az ülések, "nem egy könyvet kellene elpostázni." Igazából azt nem tudom, hogy Ti esetleg jobban is ismeritek egymást, vagy csak innen a fórumról, azt viszont látom, hogy tényleg segíteni szeretnétek nekem.

Én csak így esténként tudok fórumozni és e-mailt küldeni, a munkahelyemen magáncélú levelezést nem használhatok, ezért mindig késve tudok reagálni a hozzászólásokra.

Az e-mailban egyébként a telefonszámomat is megadom, hívás estén visszahívlak!

Facebook-on és Iwiw-en nem vagyok tag, de családtagok által tudok rajtuk keresztül is kommunikálni szükség esetén.

Köszönöm mégegyszer.

Előzmény: Rufella (5729)
Juditclara Creative Commons License 2012.10.25 0 0 5734

sziasztok,

talàltam valamit, talàn sokaknak ismeros, de az ujaknak segithet, sok konkrét infoval ès szàmokkal:

http://hataratkelo.postr.hu/beilleszkedni-franciaorszagban

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 5733

Megprobàlhatjuk... dobj egy Emilt !

Billy

Előzmény: Lajszer (5732)
Lajszer Creative Commons License 2012.10.25 0 0 5732

Értem!

De amit én szeretnék (egy pár régi és ritka VHS) azt csak ezen az oldalon találtam meg.

Sajnos egy mukkot se tudok franciául, így azt se tudom, hogy szállítanak-e Magyarországra, vagy ez az eladótól függ? (Ez ilyen Vatera-szerű oldal amúgy?)

Ha segítenél nekem, nagyon hálás lennék!

Esetleg e-mailben is beszélhetünk: kraftwerk88@gmail.com

Előzmény: Törölt nick (5731)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.24 0 0 5731

Hello,

Egy egész jo kis lap.... de :

Ha uj dolgot akarsz venni, akkor inkàbb rueducommerce.fr

Ha meg hasznàltat, akkor ebay.fr

Billy

Nekem nem tetszik az, hogy ôsszekeveri az ujat a hasznàlttal, és ez nem minden esetben tiszta....

Előzmény: Lajszer (5730)
Lajszer Creative Commons License 2012.10.24 0 0 5730

Sziasztok!

Ismeri valaki a priceminister.com, francia nevü e-shop-ot? Esetleg vásárolt már valaki valamit róla?

Rufella Creative Commons License 2012.10.24 0 0 5729

Eszembe jutott, hogy van 1 (facebook-os) magyar ismerôsöm is, aki Rennes-ben dolgozik. S neki kocsija is van. Màr hivtam telefonon, de csak  üzenetrögzitô volt.

Előzmény: afitos (5723)
chalon Creative Commons License 2012.10.24 0 0 5728

szia,írj nekem egy emailt.

gyermekules77@gmail.com

Előzmény: bojtost (5727)
bojtost Creative Commons License 2012.10.24 0 0 5727

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni! Párommal, aki kosovói állampolgár pár hónap múlva kiköltözünk Franciaországba, a belga ,luxemburgi határhoz.Neki két öccse él ott francia feleséggel ők segítenének nekünk az elindulásban tehát lakás neki munka oké.

Kérdésem az lenne: van két gyermekünk fiam 7 éves és itt Mo.-on most kezdte az első osztályt, a kislányom 2 éves vele itthon vagyok Gyes-en. Amikor kiköltözünk szeretném őket iskolába , óvodába adni.Hogy működik ez odakint? Tudom mindenki azt mondja, hogy a gyerekek gyorsan tanulnak és gyorsan fognak beilleszkedni, de azért én tartok egy kicsit ettől. Itt Mo.-on egy foci sportiskolában tanul Bp-en , tehát szeretném ha a sportot folytatná odakinn is. Én sajnos csak németül és oroszul beszélek, franciául csak pár szót tehát én valszeg nyelviskolával kezdem a kinti életet. Örülnék ha tudnátok eg ykis felvilágosítást adni, a gyermekem először előkészítőbe fog járni vagy kapásból a "mélyvízbe" iskolába?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.24 0 0 5726

"Továbbra is kérem, aki úgy érzi tudna segíteni, írjon.."

Megvan !

Elhappolom elôled, valahogy ràveszem az embert, hogy juttassa ide Pàrizsba a cuccost, majd a céges kocsiba tuszkolva hazaszàllitom (ingyen) valahova Pest környékére, és eladom Neked 200 ért !!!!

:-)

Előzmény: afitos (5723)
chalon Creative Commons License 2012.10.23 0 0 5725

Sziasztok!

Valaki Mácon környékéről nem-e jön haza kocsival(2-3 hónapon belül) vagy  a közel jövőbe?? Magyarországra mindegy melyik városba.

Vagy rendszeresen nem-e jár valaki magyarországra?

3-4 banános doboznyi ruhát kellene haza hozni magyarországra,és itt feladni bármék magyar postán a magyar címemre.

A postaköltséget,átutalással tudnám fizetni,dobozonként 1100ft,és kb 4 dobozról lenne szó.

Nagyon várom a segítségeteket!!

Köszönöm.

gyermekules77@gmail.com

chalon Creative Commons License 2012.10.23 0 0 5724

Szia,írsz nekem egy email címet ahol el tudlak érni? Köszönöm.

Előzmény: Bibince (5696)
afitos Creative Commons License 2012.10.23 0 0 5723

Neked is köszönöm, hogy válaszoltál, előbb-utóbb csak összejön majd a vásárlás. Ez a hirdetés viszonylag régóta fent van (régóta nézegetem is), feltételezem azért, mert nem látszik, mi van az üléshuzat alatt, így nem tűnik annyira vonzónak (mert az ár jó). Lehet, hogy szépen megőrzött az eredeti kárpit az üléseken, ezért lenne jó egy fotó legalább az egyik első ülésről (azok szoktak tönkremenni). Talán még fenn lessz egy darabig, és összejön a megvásárlása. Továbbra is kérem, aki úgy érzi tudna segíteni, írjon..

Köszönettel: András

Előzmény: Rufella (5722)
Rufella Creative Commons License 2012.10.22 0 0 5722

Sajnos velem sincs több szerencséd. Az orszàg màsik végén lakom. Bàr a lànyom Rennes-ben lakik, de nincs autòja, igy lehetetlenség lenne elmenni érte (s nem tudnà hova tenni sem). :(

Előzmény: afitos (5718)
afitos Creative Commons License 2012.10.22 0 0 5721

Köszönöm, hogy válaszoltál, egyelőre kivárnék...

Üdvözlettel András.

Előzmény: Törölt nick (5720)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.22 0 0 5720

Forditàsban, telefonàlgatàsban, fizetési részletek megbeszélésében szivesen segitek.....

De sajnos Rennes is, Pécs is nagyon kiesik a szoràsombol......

Billy

Előzmény: afitos (5719)
afitos Creative Commons License 2012.10.22 0 0 5719

Egy dolgot elfelejtettem írni: Közvetlen Pécs környékén lakom és Pécsen dolgozom, talán van valaki aki pont Pécsi kötődésű és éppen azon a Francia vidéken vannak hozzátartozói, vagy oda ingázik.

Köszönettel andrás.

afitos Creative Commons License 2012.10.22 0 0 5718

Kérem, ha valaki tudna segíteni a következő linken szereplő autóülések megvásárlásában akkor írjon: http://www.leboncoin.fr/equipement_auto/364641842.htm?ca=12_s

Az ülések Rennes- és Laval között, nagyjából félúton találhatóak, Saint-Germain-du-Pinel településen.

Két kérésem lenne, a megvásárláshoz: Az egyik, az eladótól megérdeklődni az ülések állapotát és kérni, hogy küldjön legalább egy fotót az egyik első ülésről levett huzattal.

A másik pedig az ülések kifizetése, és rövid ideig tárolása.

A futárszolgálatot már meg tudnám oldani a magyarországra szállításhoz, de az eladóval nyelvismeret hiányában nem tudom a vásárlást lebonyolítani. Igazából olyan ember segítségét tudom elképzelni, aki a közelben él, elvinné magához az üléseket, én leszervezném a futárszolgálatot, és ő adná át a futárnak. Kérem, ha valaki úgy érzi tudna segíteni írjon. A felmerülő egyéb költségeket természetesen állnám. E-mail: afitos@freemail.hu

Köszönettel: András.

Ebbe a szép autóba kellenének:

Előzmény: afitos (5663)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.21 0 0 5717

Elszomoritalak....

Eddig mindhàrom magyar cégnél, ahol dolgoztam(zom), a cégen belül volt megoldva az utaztatàs....

Az elsönél sajàt auto, de a cég fizette,

A màsodiknàl céges kocsi

Most a jelenlegi cégemnél is igy van : lakàs és utaztatàs a cég kôltségén....

Billy

Előzmény: ffuvaros (5714)
Dobri Creative Commons License 2012.10.21 0 0 5716

Teljesen jogos. Román oktatás fényévekkel jobb a franciánál. Ha azonosat kapnának, akkor a nagy részük nem vizsgázna le, és nem lenne a jövőben francia diák aki fizetne az oktatásért. Volt lehetőségem össehasonlítást végezni fiatal koromban. Gimi harmadik vége előtt két héttel abbahagytam a tanulmányaimat, de még így is okosabb voltam/vagyok alap dolgokban a francia munkatársaim nagy részénél.

Előzmény: Rufella (5715)
Rufella Creative Commons License 2012.10.21 0 0 5715

"Sok francia a kolozsvàri egyetem francia nyelvû képzésén szerzi meg az orvosi diplomàt"

Igen, ezzel kapcsolatban làttam egy reportazst: éppen botràny volt, a francia orvostanhallgatòk panaszkodtak, hogy a romànok nekik könnyebb vizsgakérdéseket adnak, mint a helyi hallgatòknak. Emiatt azon aggodtak, hogy majd kevésbé lesznek képzettek.

Elgondolkoztatò...

Előzmény: kardio1 (5712)
ffuvaros Creative Commons License 2012.10.21 0 0 5714

Sziasztok

Szeretnék egy saját vállalkozást indítani mint "buszos". Ezt eleinte egy 9 személyes kisbusszal szeretném csinálni. Fő kategóriám a magyarországról induló melósokat szállítása háztól házig illletve külföldről magyarba. Szerintetek volna rá keret? Természetesen ezt megfizethető áron.

Előre is köszönöm a választ

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!