Köszi, amit írtál a növényekről, de meg kell próbálni. Olaszban láttam őket, és nagyon szépek voltak. Viszonylag elfogadható áron. A Grandim is onnan van, és az itteni árakhoz képest apró pénzért. Neked van Tripetalád is? Lehet ,hogy nem kellemes a virág illata, de a levelei nagyon különlegesek. A sárga virágúba meg egyenesen beleszerettem, de amikor jöttünk haza, "el kellett dönteni", hogy a gyerekeket hozzuk haza, vagy a virágokat. Azt gondoltam itthon is van ezekből a fajta magnoliából, nemcsak a grandiból. Grandit gyökereztettél már?
Sok topiktársnak van kiültetve évekóta!!!Simán bírja a telet:-)Árat és céget felrakni egyszerre elég húzós:-(Kizárhatnak reklámozásért:-((Olcsóbban nem igazán fogsz találni csak kicsit..
Tavaly tavasszal lebújtattam egy ágat (ill. kettöt, de csak az egyik maradt meg. Mikor lehet elválasztani? Kettöt le is dugványoztam, akikböl az egyik szinten életben maradt; kb 10 cm-es. Vele mi a teendö; kb 8-10 hónapos lehet.
Ha egy kicsit visszalapozol a fórumban, van egy pár kép Flover gyűjteményéből! Kb 200 fajtája van! Ő elég sokat rendelt tőlük úgy volt, hogy én is csatlakozom csak még nem szabad a nekik tervezett hely! Szép töveket küldtek kb 1m magasakat. ha jól emlékszem mindennel együtt 40 Euró tövenként.
Kérlek segítsetek nekem. Nagy felbuzdulásomban vettem egy cserepes magnólia csemetét. Elég ostobán mert azt hittem az az egy fajta van amit én több helyen láttam lila nagyvirágú és tavasszal virágzik.
Azóta olvasva benneteket már tudom, hogy óriási tévedésben vagyok. A cserépre az van írva "magnólia soulang" fogalmam nincs valyon ez hogy nézhet ki és mire van szüksége, talajban, fekvésben, napra? árnyékba? félárnyékban?
Egyszóval semmit nem tudok, de ha már megvan akkor ameddig bírja marad is.
Most nyáron lesz két éve, hogy felkeltették érdeklődésemet a magnóliák. Azóta próbálok szerezni M. Tripetalát is, de eddig nem nagy sikerrel. Nem tudjátok melyik kertészetben lehet ilyet kapni? Ha láttatok valahol, írjátok már meg! Köszi