Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Senki nem ismeri fel? Főleg a bejárati ajtó előtt, a teraszon van sok, de a lakásba is találtam. A terasz fenyőből van és még nincs lekezelve. Létezhet, hogy valamilyen fenyő kártevő lenne?
Ez a jószág kerti tavacskánkból származik. Ez a tavacska úgy jött létre, hogy még februárban vettem csemetéket, és a beáztatáshoz csináltam ponyvából egy tartályt.
A víz azóta is benne van.
Ebből a lényből több is van a vízben, ő volt a legnagyobb. Kb. egy cm hosszú a teste, melyhez egy első látásra 2-3 cm-es farok tartozik. Lazán fodrozódva lebegnek a vízben, az aljzaton mászkálnak. A befőttesüvegben óriási meglepetésre - egy fejen átbucskázást követően - teleszkóposan meghosszabbította a farkát, és feldugta egészen a víz színéig!
Hernyó módjára, araszolva közlekedik, de csak a feje látszik ki a "ruhájából", amely mintha kis fadarabokból lenne összeregacsolva hosszirányban. Mi lehete ez?