A szárított marhatrágya nem éget. Többek között ezért is jó. Nekem van olyan rózsám, amit nagyon vacak helyre ültettem, gyakorlatilag szárított marhatrágyába került, hogy legalább az indulás jó legyen.
Köszönöm a segítséget. Már átültettem egy nagyobb cserépbe. Ha nagyon hideg lenne beviszem. Még egy kérdésem lenne A gyökércsomagolt rózsát hétvégéig tárolhatom kinn? Nem jutottunk hozzá hogy elültessük, este meg sötét van amikor hazaérünk.
Köszönöm. Megnéztem. A Meilland sem csinálja jobban. Tavaly is megnéztem, de akkor a fantasztikus formákra figyeltem és nem néztem a metszések hosszát. Vissza fogom vágni, hátha kihajt a régebbi is. Szép zöld, szerintem van rá remény. Nem hagyhatom így, mert nagyon furcsán néz ki. Sokszor nem árt, ha az ember a józan eszére is hallgat.
Szépek az OFF-ok. Különösen a ciklámeneket irigylem. Nekem is van, de egyelőre nem virágzik ilyen szépen. Van 3 tő és összesen 2 db virág.
Hát :-) Én nem keverném össze. Nagy cserép, aljára trágya, rá föld...de nem akartam ám kukacoskodni. Írtam is, hogy "vicceskedtem" :-) Ami meg a fagyokat , időjárást illeti, bármi megtörténhet, mint tudjuk. Ha úgy van, simán elviszi a fagy az új hajtásokat , az első virágzás kárára, de jó eséllyel hoz majd újakat. Ám a cserepesnek van egy előnye is. Ha nagyon hidegre fordulna, beviheti.
Szóval, semmiféle szeretem nem szeretem kérdés nem vezérelt ;-)
Nem gondolom, hogy problémát jelentene a postázás. Írd meg a címed és küldök. Ha esetleg még sem maradna meg, akkor majd szedek magot, ha aktuális lesz.
Huh, szerinted a pici növénykék milyen eséllyel élik túl a postázást? Nem akarom hogy feleslegesen elpusztuljanak, inkább várok egy fél évet, és visszatérünk rá ősszel, ha bizonytalan a dolog.
Sajnos nincs, mert nem szoktam csak úgy gyűjtögetni róla csak, ha valaki szól, hogy szeretne belőle. Viszont apró növénykém van, csak egy difi van vele, hogy nem vagyok benne biztos, hogy melyik a kék. Ha ez nem probléma szívesen küldök.
Azért írtam, hogy alaposan keverje össze, hogy ne égesse meg. A nevéből kiindulva Bp-i, itt már nem ír az időjárás-jelentés nullát se, és bár tudom, bármi lehet, akkor az összes rózsát (mert mind kihajtott, leveles) is elviszi, meg minden mást is. Azért a mínusz 1-2-tőt még simán veszik a növények...
Most, hogy Elleinor jóvoltából (köszönet érte) végignéztem a Meillandos futórózsa metszését, láttam, hogy milyen rövidre metszik a főágon levő mellékhajtásokat. Eddig legtöbbször azt olvastam., hogy 3-4 szemre kell visszametszeni, amit én elég soknak tartottam, de tavaly így metszettem, hagyatkozva a nálam okosabbakra. Azért problémáztam azon, hogy mi lesz a következő évben? És az lett, hogy ezek a mellék ágak elég hosszúak és nem igazán tudom, mit kezdjek velük.
Én elég régóta metszek szőlőt, általában 2 szemre. Ez annyira logikus, mind a 2 szem kihajt és a következő évben az alsó hajtást meghagyom, a felsőt levágom és így nem nyurgul fel a termőalap.
Ha a rózsánál meghagyok 4 szemet, nagy az esély rá, hogy csak a felső 2 hajt ki és így rövid idő alatt egész hosszú szál lesz a mellékágból.
Ti milyen hosszúra metszitek a mellékágakat, mi a tapasztalatotok? Ha most visszavágom a mellékágakat az alá, ahonnan tavaly indultak a hajtások, ki fognak hajtani a rügyek? Még nem késő visszavágni.