Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.20 0 0 20
"hisz őseink azon nőttek fel"
Oseink ANYATEJEN nottek fel. Ha valakinek nem volt teje, akkor kapott mastol, ezt hivjak tejtestversegnek. Nagyon kiveteles esetekben fordultak a tehenhez.
Előzmény: Nagynulla (14)
Nagynulla Creative Commons License 2003.10.20 0 0 19
Pedig ez nem is a leghuncutabb képe! :-)))

Kiváncsian várom a ti képeiteket is!

Előzmény: Gabiiiiii (17)
Nagynulla Creative Commons License 2003.10.20 0 0 18
Na, akkor ebben teljesen egyetértünk! :-)))

A mi Pannánk a csipőset is megenné, de azt nem kap. :-)
Kávéscukrot az apja adott már neki, de persze azt sem kap.
Ilyen még a kolbász. Természetesen nem akarunk neki adni, de ha véletlenül megkaparintja, nem lehet elvenni tőle. Mondjuk neki csak alul van két metsző foga, így elrágni nem tudja, szerencsére, de biztos nagy kolbászkirály lesz belőle. :-)

Előzmény: Gabiiiiii (16)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.10.20 0 0 17
Tunderiek.A Panka olyan,mint egy igazi Panka.Huncut:)))
Sajnalom,hogy nalam most nincs kep,amit feltehetnek,de ha nem felejtem el,holnap elhozom a CD-t otthonrol.Otthon van gep+CD,viszont az Internetet nem akarjak meg bekotni az Istennek sem.Itt viszont minden van,csak kep nincs:)
Előzmény: Gabiiiiii (16)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.10.20 0 0 16
A mienk is Anna,de annyira edes a Panka meg a Pannika
Mindenki igy szolitja,de idonkent "leannazzuk",hogy szokja.Teljesen hallgat ra.

En sem vagyok hive ezeknek a sarkos velemenyeknek,hiszen csak nalam a 3 gyerek haromfele volt.
Az ember ugyis a legjobbat akarja,ugysem art neki szandekosan,de kovet el hibakat.Mint mas teruleten,ezen is.
A gyerekek ritka strapabirok,ritkan sinylik meg.

Pannika nalunk is mar mindent kiszed a szankbol,csak felnott-kaja kell neki.Most mar lehet is,12 foga van,abbol 4 rago.Egesz nap enne,nemigen van olyan a KV-t,es a csipos dolgokat leszamitva,amit ne adnank neki.
Szerencsere apajaval igen hasonlo elveket vallunk gyereknevelesileg,pedig neki a Pannika az elso,ugyhogy most,hogy nem vagyok otthon napkozben,minden megy ugyanugy,mint eddig.

Előzmény: Nagynulla (14)
Nagynulla Creative Commons License 2003.10.20 0 0 15
Az én Pankám:

És a kisunokám, Bence:

Nagynulla Creative Commons License 2003.10.20 0 0 14
Látom a tied is Panka. Így becézitek, vagy tényleg ez a neve? A mienk Anna, eredetileg.

Tudod, mi mindent meg nem teszek, hogy megmaradjon a tejem? De egyre kevesebb. Pedig én 5-ször mellre teszem naponta, és "csak" itthon dolgozom. Szerintem a fogamzásgátló az oka.
Ő sem kapott szopi helyett kaját, csak mellé, kostolgatni. 7 hónapos kora után esett vissza nagyon a tejmennyiség, pedig akkor a Bencit is szoptattam, inkább szaporodnia kellett volna.
A mai napig szopik evés elött, nehogy én válasszam el. Döntsön csak ő.
A 4 hónapos kortól való bébiételek nem izlettek neki, úgyhogy ő is később kezdte igaziból.
Most meg már mindent kinéz a szánkból, mindent megkóstól.
A tehéntejre most nagyon haragszanak. Nyílván okoz problémát, csak gondolom nagyon ritkán, hisz őseink azon nőttek fel, sőt az én nagylányom is.
De ha nem muszáj, nem kockáztat az ember. Én is mindent megtettem, hogy elkerüljük, végül neki nem izlett. :-(

Azért haragszom a szélsőséges véleményekre, mert nem hiszem, hogy a gyerekek emésztőrendszere is úgy változna, mint az éppen aktuális vélemény.
40 éve ez volt jó, 20 éve az, most meg amaz! Ehhh, hülyeség.

Előzmény: Gabiiiiii (11)
Nagynulla Creative Commons License 2003.10.20 0 0 13
Én is köszönöm!
Drukkolok, hogy legyen lányod, ezt kár lenne kihagyni.
Kicsit hozzásegíthetsz, habár biztos módszer nincs.
Félreértés ne essék, az én fiam is imádnivaló, csak hiperaktív kamasz.
Kinézetre egy angyal! :-)))
Előzmény: Csimpike (10)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.10.20 0 0 12
Nekem a lanyaim mellett hullott ki a hajam:))))))))
A fiam egy kisangyal volt...Erre kossetek csomot
Előzmény: Csimpike (10)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.10.20 0 0 11
Szia

a 18 eves egy leanyzo, a 10 eves fiu, a 13 honapos megintcsak kislany.
Szoval van szoras tenyleg..
A szopirol egy szot...A kicsi meg szopik annak ellener,hogy en mar 3 hete dolgozom es apajaval vannak otthon.Igaz,mar csak este,de 6 honapos koraig csak szopizott.Azert neha-neha probalkoztunk egy kis gyumolccsel,fozelekke,de nem igazi kaja keppen,csak,hogy szokja az izeket.
Kesobb a szopi mellett mar kapott mindent.

Ez igy szepen hangzik,de a ket nagynal egeszen maskepp volt.3 es fel honapos korukig volt tejem,szinte egyszerre ment el mind a kettonel.
Utana a feles tejtol kezdve mindent kaptak szepen fokozatosan.Az edesapjuk tett rola,hogy meglegyen az allando idegbaj,ugyhogyt akarmit csinaltam,elapadt a tejem.Muszaj volt mast is adni.
Az is igaz,hogy a nagyobbiknak kutya baja sem volt, a kisebbik viszont tehentej-allergias lett.2 evig kapta a szojas tapszert.Akkoriban meg nem volt ekkora divat a tehentej-ellenesseg,senki nem mondta,hogy bajt csinalhatok vele.Most a doktornenink viszont atesett a lo tulso oldalara,azt gondolom,mert szent meggyozodese,hogy 2 eves korig egyaltalan nem szabad adni.
Azert a Pannika mar egy ideje kapja,szep ovatosan vezettem be,imadja,semmi baja tole.
Szoval ahany gyerek,annyifele .De az esti szopi meg jar neki:))

Előzmény: Nagynulla (8)
Csimpike Creative Commons License 2003.10.20 0 0 10
:) Köszi!

Hét én is csak gratulálni tudok Neked, mert 5 gyerek az már tényleg nem semmi! :) És hát úgy látom keresztülmentél jónéhány dolgon!
Remélhetőleg a másik kettő lány lesz, habár erre sajna nem sok esély van...
De a fiaim így is tündériek, imádnivalók és a nagyobbik most kezd igazán kíváncsi rosszcsont lenni! :)

Mentat: Tyűha! Hát natkozni nem fogsz a négy fiú mellett az tuti! :)
Habár unatkozni 1 gyerek mellett se lehet! :)

Előzmény: Nagynulla (4)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.20 0 0 9
"Ja, és Bence úgy eszi a főziket, mint egy kis zabagép, és ráadásul majd kicsattan az erőtől, és az egészségtől.
Szóval szerintem figyelni kell a gyerkőcre, tudja ő, hogy mi kell neki."
:((((((((((( Szegenyke :(((

Sajnos, mivel ezt egy "tapasztalt" sokgyerekes anyuka/nagymama mondja/irja, lesznek akik hisznek neked es kovetnek. Pedig jobb lenne, ha az altalad leszolt konyveket olvasnak. :(((

Nagynulla Creative Commons License 2003.10.20 0 0 8
Szia!
Mint láthattad, nálunk is nagy a szórás. A legkisebb lányom, és az unokám közt hat és fél hónap a korkülönbség.
A te 18 és 10 évesed közé képzelj még kettőt, akkor kb az én családomat kapod. :-)
Fiúk, lányok?
Előzmény: Gabiiiiii (3)
Nagynulla Creative Commons License 2003.10.20 0 0 7
EZ IGEN!
Aztán kösd föl a gatyát! Tisztaszívemből kívánom, hogy ne legyen mind olyan sátánfajzat, mint az én kisfiam. Pedig az az igazi, de abból egy is elég, nemhogy négy.
Előzmény: Mentat (5)
Nagynulla Creative Commons License 2003.10.20 0 0 6
Szia Angi!

Azt azért tisztázzuk, hogy a Zsuzsi nem "divatból" nem szoptat, hanem mert nincs teje.
Nem is volt neki igazán. Persze nem tett meg mindent érte, hogy legyen, nem áldozta fel az összes idejét, de ki tudja, mi segített volna.
A bencét én is szoptattam, amíg tudtam, de már iszonyú kevés tejem van, sajnos már reggel sem elég.
A tápitól valóban idegenkedünk, nem szeretjük. Amíg volt, lefejt tejet kapott. Most talán megint sikerül szerezni, akkor persze megint azt kap.
A hozzátáplálás meg olyan dolog, hogy mikor mit mondanak. A nagy gyerekeimnél az volt a divi, hogy 2 hónapos kortól krumpli, alma, 3 hónapos kortól főzikék, 5 hónapostól husi, stb.
Sok gyerek nőtt fel így, akkortájban.
Ki tudja mikor volt igazuk az orvosoknak? Most, vagy akkor?
Én hiszem, hogy a gyerek érzi, mi a jó neki.
Ha valami nem kell, vészjelzést ad. Kiütés, hasmenés, stb. Persze mindent óvatosan, kis mennyiségben kell próbálni.
És azt sem felejtsd el, hogy Bence a kórházban kapott először főzeléket, nem itthon.
A spenótot meg pl a doktornő mondta. Úgy kellett Schusynak megfőzni, mert bébiételben csak 6 hónapos kortól van.
Ja, és Bence úgy eszi a főziket, mint egy kis zabagép, és ráadásul majd kicsattan az erőtől, és az egészségtől.
Szóval szerintem figyelni kell a gyerkőcre, tudja ő, hogy mi kell neki.
Nekem a 3. lányom 11 hónapos koráig csak szopott. Neki egyszerűen nem kellett más. Akkor viszont rátért a felnőtt kajára. Életében nem evett bébiételt.

De a legérdekesebb Panka, a pici lányom. Nincs már elég tejem. Az orvos nagyon tiltakozott a tehéntej ellen, mert hajlamos Panka az allergiára, meg ekcémás is. Így, bármennyire is utálom a tápszert, kipróbáltuk. Egyik fajta sem kellett neki, köpte kifele. Megpróbáltuk a gyerektejet, szerintem nagyon finom, az sem kellett. Végül muszáj volt tehén tejet adni, nem volt más ötletem. És láss csodát, az sem kellett. Nem lehetett belediktálni. Iszonyú bajban voltam, mi a csudát adjak neki. Kipróbáltuk a gyümölcsös joghurt italt (joghurtot kaphatnak), na az tetszett végre, nyelte, mint kacsa a nokedlit.
De aztán eszembe jutott, nem lesz jó, mert cukros, én pedig nem akarom az édesre rászoktatni.
Gondoltam kipróbáljuk a naturt, legfeljebb megiszom én, ha neki nem kell. És képzeld el, izlik neki! Az a savanyú vacak. A probléma megoldódott, azt issza reggel, este. És ráadásul milyen egészséges!

Egyébként a szoptatás mellett én is adtam Pankának gyümölcsöt, főzeléket. Ő is szerette/szereti. Igaz, a mai napig nem eszik meg egy egész üveggel egyszerre, míg Bence símán bevágja. Az a kis lurkó rengeteg eszik, iszonyú étvágya van. A tápszer pedig nagyon hízlal, ha az adagjánál többet adsz a gyerköcnek. Akkor lesznek olyan felfújt, tápos gyerekek. Márpedig Benci sokkal többet, és többször eszik, úgyhogy neki ez a legjobb megoldás, hidd el.

Na, jó hosszú lettem, bocs!

Mesó

Előzmény: Angiszeged (2)
Mentat Creative Commons License 2003.10.20 0 0 5
Jelentem fiúk számában vezetek : 2 kinnt és kettő pocakban.
Előzmény: Nagynulla (4)
Nagynulla Creative Commons License 2003.10.20 0 0 4
Szia!
Lehet, hogy nem vagy olyan tapasztalt, de több fiad van, mint nekem. :-)
Az enyém 11 éves, és igazi gézengúz.

Tervezés? Hmmmm
Az első három jött véletlenül. Akartuk őket, csak nem pont akkor. Mind a három lány lett.
A harmadikkal sok gyógyszer mellett estem teherbe, és voltunk Ceizel Endrénél. Ő azt mondta vállalhatom, nem olyan nagy a kockázat. Amikor megszületett, egészségesen, akkor visszamentünk a doktor úrhoz. Ő mondta, hogy ha akarunk mégegyet, segít, hogy fiú legyen. Mi meg akartunk!
Így ők négyen szépen zsinórban jöttek, 19l,17l,14l,11f. Aztán 5 évvel később véletlenül terhes lettem. Nem jókor, mert elsős voltam az egyetemen, de a gyerek az gyerek, maradt. Csak sajnos félidősen elvesztettük. Én azóta akartam őt visszakapni, de erre várni kellett majd 6 évet, és túl kellett élni mégegy vetélést, de SIKERÜLT! Igaz, hogy nem kisfiú, mint aki meghalt, de tündéri. Ő most 10 hónapos.
És már megy!!! Nagyon ügyes.

Gratula a fiúkhoz, és a tervekhez főleg!

Mesó

Előzmény: Csimpike (1)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.10.20 0 0 3
Sziasztok

Remelem,en is megfelelek a felteteleknek,hiszen nekem is 3 ivadekom van,igen nagy szorasban 18 ill 10 evesek es a legifjabb 13 honapos.

Előzmény: Nagynulla (-)
Angiszeged Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2
NEm akartam beleszólni ominózus vitába, de szvsz 20éve volt divathóbort, h nem szoptatunk, és hamar elválasztunk, de őseink szoptattak!!! És, ha nem volt tej, másik anyuka szoptatott, vagy fejt, és adta a tejet.
Sajnos én sem tudtam szoptatni, de majd 5hónapig fejtem a tejet. HA idegenkedünk a tápitól, akkor lefejt tejet kell adni, de semmiképp sem gyümit, spenótot, főzikét. Mondom én, aki hamar elkezdett hozzátáplálni, mert mint Te is mondtad, vettem a gyerek jelzését. De Shusy hozzátáplálása nekem is nagyon korainak tűnik. ÉS épp ezért csodálkoztam, mivel Te sokáig szoptattál.
Csimpike Creative Commons License 2003.10.19 0 0 1
Szia!

Hát én még nem vagyok olyan tapasztalt mint Te. (Két gyerek, két fiú. Egyik 3 éves múlt, másik 8 hónapos)
Én csak azt szeretném kérdezni Tőled, hogy terveztétek ezt az 5 gyereket, vagy "csak" úgy jött? :)

Én még kettőt szeretnék! :)

Csimpike

Schusy Creative Commons License 2003.10.19 0 0 0
Nekem nem 0 gyerekem van, de remélem, ezt te is tudod:))))))

Schusy

Nagynulla Creative Commons License 2003.10.19 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Ezt a topikot olyan édesanyáknak nyitottam, akik már túl vannak a kezdeti nehézségeken, megéltek már egy-két kalandot, és nem hisznek már a mesékben.
Akik nem könyvekből, és nem a "divatot" követve nevelik gyermeiket, hanem hosszú évek tapasztalata alapján.
Akik már tisztában vannak azzal is, hogy a gyerekek nem gépek, és nincs köztük két egyforma.
Remélem itt eszmét cserélhetünk és elkerülhetjük a még álomvilágban élő, tökéletes anyukák szurkálódását. (Persze a véleményét bárki elmondhatja, csak kérem, hogy kultúráltan tegye!)

Viszont szívesen látunk olyan kezdő, ill. tanácsra váró anyukákat is, akik jobban hisznek a "régi motorosok" tapasztalatában, hozzáértésében, mint a nagyokos könyvekben. Vagy legalábbis szívesen meghallgatják a mi véleményünket is.
Ha tudunk, nagyon szívesen segítünk.

Szeretettel várom a nagycsaládosokat, elsősorban Anyabanyát, és D.a.v.i.-t (ha majd újra tud jönni).

Nekem 5 gyermekem van, a legnagyobb 19 éves, a legkisebb 10 hónapos.

Mesó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!