Keresés

Részletes keresés

nagymamam Creative Commons License 2012.09.17 0 0 3111

Látom Judit,  sikerült minden terv.

Valóban a Lombardia bérletet mindenhol másképp értelmezik, sőt nekem volt, hogy ugyanannál a metro-állomásnál egyszer be kellett dobni, mint pl egy alkalmas jegyet, ugyanaz az ember du. felmutatásra nyitotta a mozgássérült bejárót. Bergamoban kivittek vele a repülőtérre is az 1-es busszal, pedig arra szerintem se jó. A sofőr ránézett és nem kért pénzt egy újabb jegyért.

Mondtam, hogy jócskán fel kell menni Varesében a busszal, én pl 18 óra körül a buszút 3/4-ét egyedül tettem, meg. Végül is mindegy, Ti gyalog mentettek fel, én meg le.

Páviába mivel mentettek és honnan?  Onnan mentettek aztán Bellagióba?

Felmentem a Dom tetejére, féltem, pedig eddig nem volt tériszonyom.

Mindenképpen elmegyek mégegyszer, hogy legalább még két három helyet megnézzek.

Aki Bergamóban száll le a repülőről mindenképpen a vonatot ajánlom Milánóba ( én úgy jöttem haza felé). Gyönyűrű az út még a vonat ablakból is, össze se lehet hasonlítani a buszos utazásnál látható "sztráda látvánnyal". Nekem az Orio center nem jött be, nem láttam semmi olyat, amit cipelni lett volna érdemes, inkább a helyieknek jó, nagy bevásárlásra, és meglehetősen sokat kell gyalogolni a repülőtértől és ez nem Varese! Sajnos Bergamóból is keveset láttam, legközelebb itt szállok meg ( esetleg Paviaban és) és úgy csillagtúrázok. A szerdai hideg, eső felborította az idő beosztásom.

Örülök, hogy Nektek szép  időtök volt, no meg másodjára már okosabb is az ember.

Előzmény: szeva2008 (3108)
somegi Creative Commons License 2012.09.16 0 0 3110

Üdv ! Köszönöm a beszámolódat és a hasznos információkat az utazásról. Látom bejártad egész Lombardiát…Pavia legfőbb nevezetességénél a Certosa kolostornál jártatok -e?

Az io viaggio bérlet meg tényleg még újdonság és annyiféle hasonló bérletfajta van forgalomban, hogy nem csoda ha nem ismerik és összekeverik egymással a használat feltételeit…Mondjuk az ATM honlapján egyértelműen fogalmaznak az érvényességről. De már a hivatalosnak tekinthető lombard tájékoztatási oldalon csak szűkszavúan ennyi van az érvényességről. Kiváncsi lennék a jegyen mi szerepel ezzel kapcsolatban?

Előzmény: szeva2008 (3108)
szeva2008 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 3109

A grillcsirke tényleg finom, köszi a javaslatot.

Előzmény: karirobi (3087)
szeva2008 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 3108

Sziasztok!

Mi is hazaértünk! Jól sikerült az utazásunk. Az első du.-t Milánóban töltöttük, 3 napot kimentünk a városból.

Varese: A C buszról miután mindenki leszállt, mi is. Rövid keresés után megtaláltuk az első kápolnát, de hamar rájöttünk, hogy az utolsót találtuk meg, így felfelé baktattunk. Kicsit fura volt, hogy mindenki szembe jött, de azért végigcsináltuk.:) Le a hegyről már a végállomásról jöttünk.

Maga a város sokkal kevésbé jött be, mint Pavia.

Pavia szuper hely. Óvárosától nehezen váltunk meg. Egyeteme számunkra maga a csoda, meg az újjáépített fedett fahíd a Ticino folyón, meg a szűk utcái, érdemes fél napot rászánni.

A C 30-as busszal felmentünk Bellagióba, gyönyörű. Ha arra jártok, nem szabad beérni a drága boltokkal teli lépcsős utcákkal és tóparttal, tovább kell sétálni. A Grand hotel a sétány végén elveszi a legszebb kilátást. Ha a hotel előtt elkanyarodsz jobbra majd hamarosan balra és nem adod fel, eljutsz arra a pontra, ahonnan egyszerre látod a tó mindkét ágát.

A 3 napos bérlet is összejött. Úgy tűnt, nemigen ismerik. Feltettem a vonaton egyik kalauzhölgynek a kérdést, hogy a 3. nap 24 óráig érvényes, vagy az érvényesítéstől 72 óráig. Gondolkodott, aztán megállapította, hogy éjfélig. Elment. Telefonált és később visszajött szólni, hogy 72 órás.

A C 30-as buszon is sokáig nézte mindkét gk. vez, mire rábólintott.

Érdekes volt, hogy senki nem nézte az érvényesítés dátumát, mindenki a rajta levő szöveget olvasta, mintha először látna ilyet.

Köszönöm mindenkinek, aki korábbi hozzászólásával hozzájárunk az utunk sikeréhez, külön köszönet someginek!

somegi Creative Commons License 2012.09.15 0 0 3107

Köszönöm az ézékletes beszámolódat a Sacro Monte hegyi túráról. Igen óránként három busz megy fel és ebből csak egy megy el a hegyi végállomásig. Nem semmi a félórás menetidő sem... Különösen úgy, hogy a távolság csak 8 km.

Előzmény: karirobi (3106)
karirobi Creative Commons License 2012.09.15 0 0 3106

Direkt a C jelű buszra szálltunk :-)

A menetrednben volt egy 1 pöttyel és egy 2 pöttyel jelölt időpont. Egyszer ez ment egyszer az. Épp az jött .. aztán le akartunk szállni és szólt a sofőr hogy menjünk vissza és átvitt minket az alagúton és kitett a siklónál (7en voltunk a buszon mi ketten 4 indiai meg egy olasz öreglány) Az olasz csaj tudott valamit angolul aztán segíett fenn megkeresni a buszmegállót, pontosabban elvitt oda, megmutatta aztán visszafordult és ment a saját dolgára

Oda is vissza is kb fél óra 5 perc eltéréssel

fenn van egy nagy placc az a végállomás és onann vitt le minket a busz Varesebe..nem semmi volt.. a sofőr ment vagy 50el a kanyarokban és mivel lefele jöttél kva sok kanyar volt ... minden kanyar előtt nyomott egyet a dudán, de ha jött volna valaki szembe akkor az nem ért volna semmit szerintem :- ) a feleségem nem is evette grillcsirkét a buszon , nekem jól esett mert már elég éhes voltam :-D

Előzmény: somegi (3105)
somegi Creative Commons License 2012.09.13 0 0 3105

Néhány kérdésem lenne. Direkt olyan buszra szálltatok fel, amelyik a siklóhoz ment? Ez Montanari buszmegálló milyen messze van a sikló alsó állomásától?.  A Sacro Monte- ról viszafelé a hegyi végállomásról utaztatok a C busszal a városba?

Előzmény: karirobi (3103)
liticarb Creative Commons License 2012.09.13 0 0 3104

Dóm téren Milan store-ban és a stadionnál is tudsz majd jegyet venni.

Előzmény: koboldmaki23 (3101)
karirobi Creative Commons License 2012.09.13 0 0 3103

a comoi buszrais jó volt a bérlet, szó nélkül elfogadták sőt szinte sehol nem volt vele probléma mindenhol elfogadták  

egyedül Vareseben kellett magyarázkodni a siklón egy jó percig , de utána azt mondta az úr hogy rendben van, szerintem öszekeverte valami mással a io viaggiot és azt mondta csak vasárnap érvényes, de aztán megértette hogy ez nem az amire gondolt és továbbengedett

Előzmény: somegi (3100)
somegi Creative Commons License 2012.09.13 0 0 3102

Sőt retúr csak 9€.:) Több társaság is indít járatokat. Még válogatni is lehet kivel akartok utazni. A foci jegyekkel kapcsolatban meg olvasd el ezeket a hozzászólásokat

Olvasd el ezeket a hsz-eket is Milánó városnézésről írnak az olvtársak.

Előzmény: koboldmaki23 (3101)
koboldmaki23 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 3101

Szia!

Köszi a választ :)

Az 5 EUR az /fő/irány, igaz?

Az utolsó vacsorára sajnos már nem tudtunk jegyet foglalni. De több iroda is javasolta, hogy menjünk oda negyed9-re, akkor szórják ki a törölt foglalásokat. Esetleg nincs más ötletetek? valami helyi túra, amiben ez is benne van, és nem kell előre foglalni?

Megyünk meccsre is férjemmel szombaton, jegyet tudunk venni a belvárosban is, vagy csak a stadionnál?

Köszi előre is:) holnap után reggel indulunk, jó lesz ebből az esős időből elmenni:)

Előzmény: somegi (3098)
somegi Creative Commons License 2012.09.12 0 0 3100

Az általad leírt útvonaltervet sem az fs, sem a Trenord online nem adja ki. Ügyes :) Egyébként ezt a Milano Centrale- Bergamo vonatot kellett volna nektek Pioltelloban elcsípni… Varese-Pioltello 7:43-9.17.—Pioltello-Bergamo 9:26-9:58. Persze így legalább nem kellett átutazni Milánóban egy másik pályaudvarra.

Jól gondolom-e, hogy a comói buszon elfogadták a bérletedet?

Előzmény: karirobi (3093)
geodo1 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 3099

nagy köszönet!

Előzmény: somegi (3097)
somegi Creative Commons License 2012.09.12 0 0 3098

Üdv ! Milánóban tudtommal csak 1 napos és 2 napos napijegyek vannak, 4,50 és 8,25€-ért. Ezekkel korlátlanul lehet utazni az egész hálózaton. Metró, villamos, busz, vasút a városhatáron belül. Nagyon megéri ezeket használni turistának…Ráadásul 24, ill 48 óráig érvényesek.

A bergamói repülőtérről van közvetlen shuttle busz Milánóba. Ráadásul most ez a legolcsóbb eljutási mód. Közv. Milano Centrale-ra megy.. 5€-ért. Pl Terravision.

Bergamóba, a városba az 1-es városi busz közl. Ez a busz megáll az állomásnál is. A 3 zónás vonaljegy újabban 2,10, a napijegy 5€-ba kerül.

Előzmény: koboldmaki23 (3086)
somegi Creative Commons License 2012.09.12 0 0 3097

Üdv ! A legutóbbi Malpensa félnaposon én csak Gallarate-ig jutottam el. Itt van a beszámolóm az utazásról. Természetesen Lavenoba és Varesebe is el lehet utazni egy félnapos Malpensa repülés keretében még ebben a hónapban. Itt pedig karirobi friss varesei beszámolóját olvashatod. Azzal számolj, amint azóta kiderült, hogy az ajánlott Svájcba közl vonat pótdíjas. A jövő hónaptól már kora reggel indul Malpensára a Wizz. Több idő lesz az egynapos utazásokon is ezekre az ajánlott kirándulásokra…

Előzmény: geodo1 (3092)
szeva2008 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3096

Mi lehet, hogy kipróbáljuk "somegi" javaslatát és busszal elmegyünk Bellagioba.

Majd jelzem, összejön-e.

Előzmény: karirobi (3094)
karirobi Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3095

varese múködik szerintem igy tapasztalat alapjan ha a délelőtti géppel mész és az estivel jössz

milánó szintén 

de én személy szerint hulyeségnek tartom ha valaki cska megy meg jön ha egy éjszakáét maradsz akkro sokakl jobban megéri, én 4 et voltam és így sem fért bele mondjuk belaggio vagy laveno (lago maggiore) pedig ez már csak ca. fél óra lett volna vonattal vareseből     

amugy kerdezgettem olaszokat melyik a jobb egyik szerint a lago masik szerint a comoi

Előzmény: geodo1 (3092)
karirobi Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3094

nem fért bele sajnos Belaggio

a hajót kérdztem az baromi drága volt meg hosszú 2, 5 óra lett volna és 11 € egy útra...ez rettenetesen sok érte szerintem

a buszt meg nem is kérdeztem, de majd legközelebb Belaggio lesz meg talán Lugano is a ksi piros vonattal  :-)   

Előzmény: szeva2008 (3091)
karirobi Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3093

na így a legjobab  Varese Bergamo

Varese Nord
07:46

Milano Nord Cadorna
08:41

innen metro centraleba ami 10 perc max várkozással együtt

majd

Milano Centrale
09:10

Bergamo
09:58

ezzel szemben mi Pioltellon keresztül 11 re értünk oda... leht akkro késett a vonat és lekéste a jobb csatit, ezt nem néztem meg, inkább megittunk egy kávét ha már várni kellett :- ) 

Arra rájöttem hogy az onlione mentrendet ha kicsit megvariálod sokkal gyorsabban és ésszerúbben lehet közlekedni

Előzmény: somegi (3090)
geodo1 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3092

Szia! lehet, h már volt, akkor elnézést (most tényleg nem olvastam vissza, hiszen jó pár topicot át kéne pörgetni:)). amiket MXP indulásakor ajánlottál félnapos túrákat ki is próbáltad már időközben? ha igen, mik a tapasztalatok? működik mindkét dolog?

Köszönet

(remélem nem voltam túlzottan off)

Előzmény: somegi (3090)
szeva2008 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3091

Voltatok Bellagióban is vagy "csak" Comoban?

Előzmény: karirobi (3088)
somegi Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3090

Köszönöm a részletes beszámolódat az utazásról! Gondolom, hogy a comói buszon is elfogadták a bérletedet. A varesei hotel jó áron volt. Ha meg még tetszett is akkor tényleg főnyeremény…

Mondjuk az fs online menetrend szerint éppen ezzel a Pioltello-i átszállással lehet legrövidebb idő alatt Vareseből- Bergamóba utazni.

Előzmény: karirobi (3088)
szeva2008 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3089

Nagyon szépen köszönöm, így most teljesen világos. Az a " csippogatás" bezavart nekem egy kicsit.:)

A többi írásodnak is örülök, Varese is tervben van, bár nekünk a szállásunk Milanóban lesz.

Előzmény: karirobi (3085)
karirobi Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3088

szállsáunk Vareseben a Hotel Belforteban ** volt ami szeritnem nemrégnyílhatott, mert nagyon újnak tűnt minden és nagyon jó árban van Milánói ileltev teljes olasz viszonyokhoz képest!!!! na meg a kkét csilalghoz képest!!!

Ára 58 €/ nap kért főre reggelivel (a reggeli az a tipikus olasz - én ezt tudtam, tahát nem lepődtem meg - crosisant meg kávé ileltve capuccino közül lehet választani) aztán ennyi de meglepően elég volt)

szobaban midnen LCD tv, amit ugyan nem nagyon néztünk de van rajta vagy 300 csatorna;légkondi, (nem keleltt most) , fürőszobában hajszárító!!!, bidé! zuahnyzó szobában törölköző két kicsi és két nsyg

Meuidnen nap takarítottak, levitték a szemetet , szóval le a kalappal , a buszmegálló a hotel előtt 20 m-re!!!!

A röhej a recapciós otl,a ki eg kis kínai és álalndóan vigyorog, de nem tudtuk eldönteni, hogy ő a tualj vagy csak alkalmazott, egész nap ott volt a recepción , mást nem si láttunk rajta kívül alkalmazottat ,de biztos volt, igaz 8-kor elmentünk és este 8kor értünk csak vissza

http://www.booking.com/hotel/it/belforte.hu.html?sid=f48a45294eae9b50bc3c1a4c3e43229b;dcid=1

Itt 1€val több naponta mint a hotel oldalán, de ez nem sok !

Pioltello: hát a gond az idővel volt. a vonat telejsen bemegy Milánóba és át is megy rajta és lassan értünk oda. Tehát egy siam VareseMilano RE ami 50 perc ez pedig legalább 20-30 perccel több és még utána 30-40 percet vártunk Pioltellóban a Bergamoi vonatra. Nekem ez így összeadva soknak tűnt! Vissza már Bergámóbol be Milanoba és onnan a Cadornarol Varesebe 8 de közben més egy sétát lenyomtunk a téren ..iszonyat tömeg volt este 7 kor, de enenk ellenére nagyon élveztük

Como: Comoba a Varese Nord elől induló FNMA (asszem ez volt - kék busz) busszal mentünk ami ugyan csak 22 km-re van Comotól , de mégis 1'10 votl az út, nézelődtünk és élveztük a tájat. A vonat kb ugyanenyni de Saronnoban át keleltt volna szállni és onan a Como Nord Lago de Vareseból ritkábban megy sokkal illetve vissza is.

Busz minden félórában van oda-vissza !!! és szintén a Lagonal van a végállomása közvetlenül a vasútállomás előtt, de a dómtól nem meszsze is fel lehet rá szállni, meg még egy jó pár helyen Comoban

Előzmény: somegi (3084)
karirobi Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3087

Vareseben vettük meg a központi állomáson tehát nem a Nordon! Uána lekezeltük a nagyobbik automatán (mert csak oda fért be :-), meg egyébként ott is kell)

Varese szerintem tökéletes hely szállás szempontjából, nem túl nagy és minden van

Mi használtuk a buszokat is ha már volt IOV.-nk, és a hotel előtt volt a megálló, de gyalogoltunk is ha úgy volt kedvünk...amúgy szeritnem leygalogoltunk vagy 30 km-t az 5 nap alatt ha nem többet

Tehát Varese:

az állomások nagyon jó ghelyen vanank , onnan a belváros kb 2-3 perc gyalog és midnenhol üzletek vannak mint Milánóban, leeht vásárolgatni, reggelről midnen üres volt, de délután 4-5 óra felé korzóztak vásároltak, ettek..zajlott az élet ez egy szombati napra értendő )

A belváros nem nagy de sétálni kellemes, régebbi színes épültetek tömkelege, templomok stb.

A Varese-i kastéyl és park .- amit somegi ajánlott - az tényleg szép és kelelmesen lehet sétálni , nekem olyannak tűnt elsőre mint Schönbrunn csak kicsiben, csak rózsaszín volt a kastély nem úgy mint Schönbrunn

A Sacro Monte az egy középkori csoda, nekem nagyon bejött, csak sajnos nem tudtunk bemenni a kápolnába mert fél hét 7 felé amikto ottvoltunk bezárták :-( , viszont a kilátás gyönyörű minden irányban a labirintusként tekergő szúk utcákban élvezet sétálni... A C jelű buszsal mentünk fel egészen a siklóig és onan siklóval a Campo dei Fiorihoz (:-))

A cerefourban vásároltunak mi a Nord álomással szemben van és tényleg olcsó mitn ahogy somegi írta, finoma grillcsirke és csak 5 € volt egy egész !!!

Előzmény: CampoDeiFiori (3083)
koboldmaki23 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3086

Sziasztok!

Szombaton utazunk Milánóba, 3 napot leszünk ott.

A tömegközlekedéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Van metróra szóló 3 napos jegy? Ha igen, milyen árban? Bergamora érkezünk, ott vennénk napijegyet, a kérdésem, hogy onnan hogy tudunk bejutni a pályaudvarra? Van transzfere a légitársaságnak, de ha már megvesszük a napijegyet, szeretnénk abból megoldani.

A Carobbio hotelben fogunk megszállni, erről esetleg van valakinek tapasztalata?

Köszi előre is:)

karirobi Creative Commons License 2012.09.11 0 0 3085

először is elnézést kérek a helyesírásért, és nem ellenőriztem le a szöveget, talán ezért volt félreérthető

A metrónál automata kapuk vannak amikbe a napijegyet be kell dugni és akkor enged be a rendszere matróba, a bérleteket illetve a hosszútávú jegyeket cask oda tartották egy arra kijelölt helyre és ha csipogott akkro kinyílt a kapu. A babakocsis/mozgássérült bejárat azonabn egy szélesebb bejárat közvetlenül a személyzeti fülke mellett és ott kell felmutatni a io viaggiot és akkor ezt nyitják ki nekünk gombnyomásra illetve ha ott állnak közvetlenül mellette akkor cak felmutatod és beengednek

talán most én is érthetőbb voltam :-)

Előzmény: szeva2008 (3082)
somegi Creative Commons License 2012.09.10 0 0 3084

Üdv ! Örülök neki, hogy jól sikerült a túrád Lombardiában. Lenne néhány kérdésem? Először is hol volt a szállásotok végül is? Hol és mennyiért foglaltad? Írhatnál rövid véleményt róla. Másodszor megkérdezném, mi volt a probléma azzal a Pioltello- i átszállással? Végül is, hogy sikerült eljutni Comoba? Egyébként az io viaggio metróban való használatát én is leírtam neked egyik válaszomban…

Előzmény: karirobi (3081)
CampoDeiFiori Creative Commons License 2012.09.10 0 0 3083

Szia!

Örülök, hogy jól sikerült és az io viaggio is bejött :)

Hol vettétek meg, fontos info lenne :)

Varese milyen volt?

szeva2008 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 3082

Köszi a beszámolót, örülök, hogy jól sikerült az utatok, leszámítva a sztrájkot, de hát az náluk elég gyakran megesik.

Egy mondatodat nem bírok értelmezni. Lehet, hogy szőke vagyok barnaságom ellenére?

"(mi próbáltuk a többiekhez hasonlóan csipogattni , de nem volt jó semmire, aztan jött egy kedves olasz fuiatal pap aki tájékoztattod hogy vonatjegy és ametróra nem jó, na ekkro megkerestema kék ruhás füékében ülő emberkét sé utáan már tudtam a dolgomat)"

Megtennéd, hogy ezt a mondatot lefordítod az én szintemre?:)

Mi is hamarosan indulunk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!