Biztosan léteznek olyan emberek is a bolygón, akik nem akarnak feltétlenül Akitákat tartani a kertjükben (sem más kutyafajtát), sem macskát és enélkül a kétfajta állat nélkül kívánják élvezni a kertjüket-teraszukat-kerti garnitúrájukat-napozószéküket. Nekik mit javasolsz? Ugye nem azt, hogy költözzenek panelba?
Biztosan léteznek gondozatlan macskák is, akik ahelyett, hogy eolbújdosnának szégyenükben, inkább más kerti bútorán henyélnek éjszakánként. Nem csak viszkaszmacska létezik.
Azért egyet tisztázzunk: a rüh és az atka eddigi tudásom szerint a legyengült, rosszul táplált szervezetet támadja meg. Az atka ott is lakik folyamatában. Továbbá a gondozatlan állatok, emberek jussa. Na mármost, ha rendesen van tartva az az állat, attól nem lehet betegséget, vagy élősködőtt elkapni. Ezért nem értem ezt a nagy vihart ami időnként ezen a forumon felcsap.
Szóval ne azt kelljen magyarázni, ahová nem megy, hane azt, hogy ahová igen, miért nem teszi. Ez pont olyan, mintha azt kérdezném, hogy nálam miért nem mászik fel a kecske a fára, hiszen máshol bezzeg megteszi. Szóval rühes macska is létezik, bármily hihetetlen is...
Aki oda született az városi, ha nem tetszik neki a város, akkor költözzön falura. Ez ilyen egyszerű. És igen, a kutya gazdája nem felelős azért, ha a kutyája elkap egy-egy macskát a saját telkén.
Állatnál milyen logikáról beszélsz? Esetleg szokásaik vannak. Nekünk embereknek, meg a fene nagy szabadságunk, amivel manapság sokan nem bírnak, és az állatok útálatában, üldözésében élik ki hajlamaikat (amik előkerültek, jó ég tudja hol voltak eddig elrejtve) ebben a nagy szabadságban.
A másik embertípus, pedig az emberek megalázásával, semmibevevésével próbálja fitogtatni fene nagyságát. Erről ennyit.
Egyet nem értek, hogy hozzám miért nem járnak át a macskák szarni? pedig van a környéken pár darab. Magyarázd meg, ha tudod.
Nekem is volt olyan emberismerősöm, akinek a kertjébe pont nem egy macska szart. Szóval így bizonyítottnak látom, hogy a macskák nem szarnak más kertjébe. Éljen éljen a logika.
Nem lennék nálad kutya, az már biztos. Az előbb írtam, hogy járt a szomszéd macsekja, de nem én úszitottam. Ez már presztizskérdés volt náluk.
A másik: ennyire nem kellene pánikolni. Emlékszem mikor az eső után a keréknyomban pancsikoltunk. Ez a mai tisztaságmánia teljesen tönkreteszi az emberek immunkrendszerét.
na neeee már! Ezt ugye te sem hiszed el, hogy ott volt a macskaszőr csomókban, meg minden és az emberek voltak rühesek.... (ja, az elképzelhetetlen, hogy a macska rühes legyen, vagy ez a te mércéddel már istenkáromlásnak minősül?) Persze, biztos az egyik vendégük volt. Macska semmiesetre sem lehetett. Logikus.
Aki meg kertvárosba születik, azt ne zavarja a macska, folytatva a logikád!
Kutyát tarthat bárki, a legtöbb macska nem olyan hülye, hogy eléjükvesse magát. Ha meg mégis, azért a kutya gazdája nem felelős, ha a saját kertjében történt.
Amíg a kutya el nem kapja! 10 db aranyhalat pakolt ki a szomszéd macskája a medencéből. Az utolsónál elkapták, pedig szóltam a szomszédomnak, hogy ez lesz a vége, és gondolkodjon a kártérítésemen, mivel db-ja 1000 ft fölött volt. Kinevetett. Hogy az övével ez nem történhet meg. A végén még sajnáltam is a szerencsétlent, hogy megjárta, mivel még otthon sem voltam, hogy kiszedjem a pofájukból.
Namost, aki városba költözik, azt ne zavarja a város. A város pedig sok autót jelent magától érthetődő módon. Mint ahogy az is abszolúte természetes, hogy a kutyák időnként elkapnak egy-egy elővigyázatlan macskát.
Nem kötelező városban lakni. Falun aránylag kevés az autó! :)
Ugyanez igaz a macskákra is. Nem kötelező bemennie a macskának a kutyás kertbe. Ha bemegy, hát úgy kell neki, ha elkapja a kutya. Nekem is csak azokkal a barbárokkal van gondom, akik valami mély gyűlölettől vezérelve lövöldöznek a macskákra.
Elég sok. Miért vagyok köteles beszívni más autójának a füstjét, meg a benzingőzt? Vagy a zajt hallgatni egész nap? Vagy miért ne lenne közöm ahhoz, hogy jelenleg Budapesten élve 3 évvel rövidebb életre számíthatok? Ráadásul az olajválság (aminek köszönhetően mellesleg a fűtés is egyre drágább és még sok minden más...) éppen a nagy fogyasztású autócsodáknak köszönhető. Csak ennyi. Gondolkozz!!!
Nem kedvtelésből, de egy takarékosabb is megteszi, ha már mindenképp szükség van rá. Igen, épp erről van szó, hogy bármit csinál az ember, vkinek biztos árt vele. Ezért kell tolerálni másokat és mások dolgait.
De miért akarsz te verekedni? Én annyit kérek -és azt hiszem ez egy teljesen jogos kérés-, hogyha valaki állatot tart, akkor azt tartsa a saját területén! Ha én ott tudom tartani, meg még számos értelmes, civilizált ember, akkor más is meg tudná csinálni. Persze egyeseknek egyszerűbb másokat szidni ahelyett, hogy maguk orvosolnák a saját maguk által okozott és kiváltott problémát..;-)