Bomba persze én is már, sőt én több mint 10 éve rendelek jópár cégtől, hol virágot, növényt, hol ruhát, vagy gyerekcipőt, farsangi ruhát, cukrász kelléket-ezt-azt.
A legtöbb csomagküldő áruház /kb 95%-uk/ futárszolgálattal szállít, gondolom pár év alatt rájöttek hogy mennyire megbízható a posta:)
1 nap alatt ritka hogy megkaptam bármit is, én hétfőn délelőtt szoktam postázni, az a fix hogy csütörtökön odaér.
Míg Bene L. küldött növényt, a csomagon hétfői dátummal, szerencse volt ha szerdán már megkaptam.
De hát ehez hasonló pofon kell a postától hogy értsd mit írok.
Sajnos betegségem miatt megromlott az anyagi helyzetem, és nem tudtam elkészíteni a növényeimnek az üvegházat. Így most a tél közeledtével eléggé gondban vagyok, ezért szobanövényeim és kaktuszaim egy részét el kell adnom. Mindenkit kérek, akinek szüksége van szobanövényekre és/vagy kaktuszra, az jelezze, és email címre mobillal készült képeket és árlistát küldök. Kérésre postázok, vagy személyesen is szívesen látok mindenkit, aki közel lakik - Fejér megyében, Tácon élek. Üdvözlettel: Lajos
Igen, ezek szerint mákom van :) Pedig már több, mint 10 éve rendelek növényeket csomagküldőtől is, meg vateráról is, és egyéb forrásokból is kapok cserepes növényeket, hajtásokat, de eddig rendben megjöttek. Nem vagyok a posta védőszentje, olyan már előfordult, hogy a havi apanázsomat másnak kézbesítették :) Van még szállításra a futárszolgálatok tömege, törékeny csomagot nem forgatnak, igaz, ehhez is be kell csomagolni a növényeket, de ennek is van módja. A csomag 1 nap alatt eljut A pontból B pontba, némely cég a feladóhelyen (mármint a feladó lakásán) veszi fel a csomagot. A díja messze olcsóbb, mint pl. vonattal vagy bármi egyéb járművel szállítani.
Hát igen, én attól kevésbé félek, hogy esetleg tényleg végleg elvész valami, de hogy mennyi idö alatt és milyen állapotban, az növényeknél perdöntö tényezö. A másik, hogy nem tudom elképzelni, hogy egy cserepes növényt úgy be lehessen csomagolni, hogy ide-oda forgatást, dobálást, ütést sötétet, szárazságot sértetlenül elviselve érkezzen meg.
Én olyan növényt küldtem el ami akkora volt , amit újjonnan pár ezresért vettem, biztosítással adtam fel és csak úgy eltünt a postán:)
Épp 2 hete egy fórumon futottam össze valakivel akinek már tényleg hónapok óta igértem valamit, hétfőn adtam fel a csomagot ugyanilyen + cunlangokkal, Ő is nekem. Én megkaptam már kedd délelőtt. Ő szerdán írt hogy még semmi...
A helyi postáját felhívtam a levelem miatt, ott azt mondták hogy nem jó a számítógépük 2 hete, azóta nem kézbesítenek, lehet hogy megjött, de kivinni nem tudják. Klassz. Most hétfőn kapta meg a csomagom.:))-nem tudom mi lesz a gyökereztetéssel, én nem sok sikert szánok neki. És holott ott a dátum amikor én feladtam, hozzám futnak be a mail-ok hogy tönkrement a hajtás, kiszáradt, elfonnyadt.
r.o.-ból: ránézésre sugárarália, én tegnap vettem egy bébit:) Kis kortól érdemes metszeni, ha formálni akarod. Azt mondjuk nem tudtam, hogy ekkora ló lesz belőle szobai körülmények között is:o
(egyébként sziasztok, pár hete kezdtem növényezni, eddig volt pár kudarcom, jöhetek majd mindenféle kérdésekkel, kezdve majd pont a metszésről?:D)
Sziasztok! Egy kis segítségre volna szükségem: van egy ilyen, a képen látható szobanövényünk, és fogalmunk sincs, hogy mi a neve stb. stb. Valamikor még nagyon pici volt, de most már alig tudjuk elhelyezni a szobában, mert lassan kiveri a mennyezetet. Kb. két méter magas, a törzse alsó felén kb. fél méter magasságban egyetlen levél sincs, viszont elképesztő tempóban nő. Kérdés: meg lehet ezt kurtítani valahogy? Pl. ha levágnánk az első, levéltelen részeket és a megmaradtat tennénk földbe, kigyökerezne? És mi légyen, ha kiveri a mennyezetet?
Bocs, hogy beleszólok, Laci bá honlapja elég gyakran frissül. Tavasszal nála vettem a multiflora-t és a tarka levelűt, akkor nem volt lacunosa. Nyáron vettem tőle babért, akkor volt lacunosa, de még kicsi volt, nem adta el. Levélként szokta küldeni, amit veszek, ill. elsőbbségi csomagként, eddig mindent megkaptam tőle is, mástól is.
Hát akkor elég tanácstalan vagyok. Hol is lax tulajdonképpen? Esetleg meginterviewolhatnánk saguarot, hogy nem jön-e Szigetszentmiklósra. Laci Bácsit azért megkérdezem, hogy szerinte hogy lehet elküldeni. Egyéb ötletem nincs. neked?
Hát...én se. Mindig mindenki mindenfélét hozat velem, de azt mindig föltételül szabom, hogy személyesen kell érte jönni. De mond csak, a levelemet megkaptad?
Szeretnék valakivel cserélni Hoya linearist és szívlevelü variegatat. Adni azonban ebböl a fajtából csak carnosat tudnék, amivel gondolom tele a padlás. Ezért a következöket ajánlanám föl alternativ cserealapként; sárga dupla-tripla egynyári datura, narancssárga Brugmansia, Selyemmályva, virágzó dupla fehér leander, piros dupla Hibiscus, kenyai Trombitafa, pink-lila dupla Fuchsia, Pachistachis lutea, Kalanchoe, Passiflora Citrina, Capsularis, vagy x belottii, Clivia, Kohleria."
Én ráfaragtam egyszer a postázással, szívlevelűt küldtem el ami elveszett, és küldtem helyette egy másikat amit viszont nem cserélésre szántam:(
Úgyhogy ennyi a történet, méghozzá biztosítva elsőbbségivel adtam fel az elsőt is.
Nem tudom a Dipladeniára, vagy a Hoyara gondolsz-e, de elöbbi most pont van a Discountunkban, ahonnan az Adeniumot is hoztam. 1-2 €-nál nem szokott több lenni; esetleg max 3. Hoyat Laci Bácsinál nem nagyon szoktam látni, asszem csak az alapfaj van neki, de majd megkérdezem töle a hét végén, úgyis viszem neki a komposztaprítóját:-)
Figyelj, hannabori, ezért a gyerekért adnék neked egy jó nagy Adeniumot, ha akarod. (Mekkora különben?) Úgy emléxem viszont, egyikünk se hajlandó növényt postázni. Nem jössz Szigetszentmiklósra?
Nagyon szépen fejlődik a dipladenia, tele van virággal és hajtással. A Hoya multiflora még mindig nem nyílt ki, de már a harmadik csokor fejlődése is beindult. Nem fog leállni, ha hűvösebb idő jön? Most ilyen: [image2_left]
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek! :) Van egy virágom és fogalmam sincs hogy mi a neve és hogyan kéne megfelelően gondozni. :(Tudja valaki esetleg hogy milyen növény?