Volt még 'Loyd George', 'Bonalore' meg 'Lord Aspick', akiket Lady Lavender fiatalkorában étellel dobált, de valószínűleg nem pontosan így írják a nevüket, azért nem találtam meg őket.
Sikerült belőni őket: David Lloyd George, Andrew Bonar Law és Herbert Henry Asquith voltak az áldozatok.
Én lazán áttenném a sorozatot, mind a 26 részt 100-120 évvel korábbra, a napóleoni időkre, illetve közvetlenül az az utáni korszakra. Minden maradna, még az egyes részek sztorijai is, csak persze korhű kosztümök lennének. Rízsporos paróka Meldrumékon és persze Stokes-on, valamint James-en is! :))
A Meldrumok meggyőződéses royalisták lennének, James persze követné urai meggyőződését, Alf meg naná, hogy tüchtig kis angol bonapartista lenne. :))
Wilson kapitány Mrs. Lipton meggyesét tolná továbbra is rendesen az arcába, és eközben azon elmélkedne, hogy ha az angol kormány időben átdobta volna őt a fiúkkal együtt az örsről Párizsba, ők bizony rendet raktak volna, és ez a kis korzikai ki sem merte volna dugni az orrát a francia fővárosból, és nem sarcolta volna végig Európát. :))
Lady Levender papagája Trafalgárnál, Nelson mellett szerzett volna dicsőséget a brit birodalomnak. :))
Azon elgondolkodott már valaki, hogy ez a sorozat egy igazi atlétikai oktatófilmnek is elmenne? Dobóatlétikai!! :)))
Lady Levender mániáját, valamint Mrs. Lipton tányéros nagyjelenetét leszámítva, ezeken felül is én még vagy tíz alkalomra emléxem, amikor valaki valamit el-, le-, be-, vagy kidob a sorozatban. :)))
Na, mindegy..., csak most valamiért eszembe jutott!
Lenne kedve valakinek írni egy jó kis ismertetőt erre az oldalra? Szerintem ott is szívesen nosztalgiáznának a népek. Ha az ember ír egy szösszenetet a kedvenc sorozatáról, és az tetszik a készítőknek, akkor idővel kirakják az oldalra.
Biz' isten, előveszem újra a sorozatot, mert valami gyanú motoszkál bennem. Meg kell vizsgálnom Henry szemeit..., lehet, hogy közel ülnek egymáshoz???? :)))
James-nek jó oka van arra, hogy ne legyen se törvényes, se törvénytelen gyereke... egyelőre... de sebaj, legalább Ivy tájékozott az élet dolgaiban: Miss Cissy mindent elmondott neki (kivéve azt a részt, amit nem tudott meghallgatni, mert elájult)
Nem-nem, ez a kép bizonyítéka annak, hogy Henry valójában James törvénytelen gyermeke. Az anya, egy félszemű piaci uborkaárus Charles püspök megesett hölgyek számára fenntartott otthonában szülte meg a kis Henryt, majd sorsára hagyta. De James felkutatta, kivette az árvaházból és a Meldrum-házban jól fizető álláshoz juttatta. De a megesett hölgyek otthonának sorsát azóta is szívén viseli, ezért kergeti bele Stokes-t a vázás licitbe...
Szal, akkor mégis nekem van igazam a leopárdbőrrel! Abban van a pénze! A heti egy kimenőnapját - ha nincs mozi Ivy-val - suttyomban Afrikában tölti..., és ül méla lesben. :D
Gondolom, apuka az évek során legombolt róla egy kevés pénzt, nem beszélve a hajóút áráról. Aztán néha mozizik, gondolom, könyvei is vannak. Továbbá szüksége van civil ruhára, és őt ismerve minden bizonnyal a "a munkásosztálynak megfelelő, azaz szerény, hivalkodásmentes, ámde a többi alantas lény öltözékénél jópár fokkal elegánsabb és finomabb" cuccokra költött.
Elgondolkoztatok már azon, hogy vajon James mire költheti a pénzét?
A sorozat kezdetén már 9 éve dolgozik itt mint lakáj. A fizetését nem tudjuk számszerűen, de legyen mondjuk Ivy fizuja, heti 1 font.(Ennél szerintem több, de számoljunk ezzel.) 9 év alatt 9*52, azaz 468 font jön ki. A sorozat végefelé megtudjuk, hogy mennyi van a takarékkönyvében, ami 227 font 17 schilling 9 penny.
Tehát kb. a felét "verte el" az egész összeghez képest. Vajon mire költi a többit?
Közönséges és lapos cselédlányokat csábítgat el a Napsugár Cukrászdában egy csésze teával, nyúlgerinccel tükörtojás nélkül és meggyes lepénnyel, vagy alkalmilag nem veti meg a jó borokat? Ki tudja? :-))))))
Pontosan! :) ...de, hol is szerepel a neve a meghívottak listáján? :))
..., meg aztán - még mindig a valós személyek neveinél maradva -, ez a sorozat egy röpke gondolat erejéig visszavisz bennünket, pár évtizednyi távolságra, a felfedezések korába is. :))