mivel a kisüzenetet nem tudom, rajtunk kkívül ki olvassa és mivel nem tenném kirakatba amit mondani akarok, oz találj ki valamit, hogy izenhetek neked.
Fogcsikorgás
lerakódott máz
ropog, - a fogkő zománcként pereg,
de még nem protkó(!) működnek az erek,
izmok ránganak a száj szegletében
letörik fehérről mind, az összes ében
miközben feszülnek rágódva idegek,
nehezen tűrnek el meleget, s hideget
harcuk őrlő hangja zsibbasztja a velőt
s agyvérzésig hajtja a tehetetlenkedőt
majd lassan tenyere bősz öklébe szorul
s képzeleg feloldó átokról, bosszúról
hirtelen megoldást lövell ki a harag:
(Jobb ezt abbahagyni, mert egy foga se marad!)
Szia sziget és Szigetelő!
Szabad szellemet átnevelő.
Keseredik a nyál szájamban, ha látom
Akaratlanul is, de fogott az átkom!
Most, hogy végleg süllyedsz, Te és minden múlik
Én és aki ügyes, időben búcsúzik
A bús konklúzió, múló optimuma
Te lehetsz a netto panoptikuma.
a kezdetek kezdetén, mikoron iago ismerkedett a számítástechnikával és suttyó kölökként még a dos rejtelmeit nézte bambán és elvarázsolta az egyébként erôsen izzadós titkárnô, ki leveleket és (!) faxokat volt képes a géprôl küldeni, nos, akkoriban az elsô rácsodálkozás után azt találta mondani, hogy tudj isten, nem értem, miért nincs olyan kompjuter, ami mondjuk A/5-ös mértetű kétszer, azaz két tenyérnyi, nincs benne csak egy floppy és ami ennek olvasáűsához kell, meg két feketefehér kijelzô.
a két kijelzôn egy-egy gomb, a lapozáshoz - és ez a cucc elemrôl menne, és bevihetném az ágyba olvasni könyvet.
nos, iagi ekkor feltalálta az e-bookot, a hozzávaló cuccal, röpke 1 perc alatt.
megjegyzem: 1992 volt a dátuma ennek a töprengésnek.
azon gondolkodtam, menniy idôt kell még várni arra, hogy olyan computereink legyenek, amire nem kell installálni semmit, mert rajta van minden, ami nemn tartalmaz mozgó alkatrészt, ami van, csak úgy nekem, és nem én vagyok neki.
A Sas leszállt. Spanyolország felett kék az ég. A Halál kilovagolt Mazari Al Sharifba. BOLO-parancs van Washington D.C. környékén. Riadó Fort Braggben.
Egy Ezredes csikorgatja a fogát rakaszolás közben.
Saját bevallása szerint Béla bácsinak 54, mondom 54 könyvtáros ügynöke volt. (Ahogy ő fogalmazott: hálózati személy.)
Ők lopták el a Z, ZZ, ZZZ minősítésű könyveket a nagy közkönyvtárakból Mo-n, hogy Béla egy KisVH fedőnevű objektumban meghamisítsa őket. Ugyanez lett a sorsa a nyugati nyomdákból ellopott magyar emigráns cuccoknak is, hö.
Persze nem kell komoly hamisításokra gondolni. Béla finoman dolgozott. Aprólékosan. A részletekből indult ki.
Szétzúzott néhány mondatot. Fekrobbantott néhány szórendet. Elhelyezett egy-két helyesírási hibát.
Béla több mint tízezer könyvet alakított át, és köbö négyszáz Kádár-viccet terjesztett el a közbeszédben.