Keresés

Részletes keresés

OsCaR Creative Commons License 2010.10.27 0 0 540
Cornwellnek:
A győri Primo-nál is elég tűrhető áron van az P-85 - gondolom egy kiállított darab - de ha szép/újszerű az állapota, nincs öszekarcolva/meggyötörve, mindene megvan (jár hozzá gyárilag az adapter, kottatartó, és az FC-5 damper/sustain pedál is) netán az állványával együtt van kirakva (mint a képen:) ennyiért, még jó vétel is lehet (talán állványostul van a boltban, ami külön pénz lenne amúgy). Főleg ha a kamatmentes féláras konstrukciót is nézzük.
Mindenesetre ez ha szóba jön jól nézd meg szép-e, mindene rendben van-e, és a teljes gariból (2 év) se engedj!
Előzmény: lac967 (537)
OsCaR Creative Commons License 2010.10.27 0 0 539
Szerintem cipőt a cipőboltból ;), tehát érdemes olyan márkánál maradni, amely már gyárt hangszert pár évtizede (Korg, Roland, Yamaha). Ha még időben van, ugorjatok ki Bécsbe www.klangfarbe.at ennél nagyobb választékot nem nagyon fogsz találni 100 km-en belül, ha rászánsz egy fél napot, ott biztosan ki tudsz többféle márkát/modellt próbálni.
Ez sajnos nem működik úgy, hogy egyik nap ebben az üzletben x márkát tudom kipróbálni, 4 nap múlva egy másik üzletben y-t, mert így nem lehet eldönteni emlékezetből, különböző feltételekkel történt hallgatózások alapján.
Én a Yamaha P-85, P-95-öt ajánlanám ebben a kategóriában, nekem a 85-ös bevált. Most kifutó széria, tehát pl. a klangfarbe akciózza éppen. Utódja a 95-ös, lényegében ugyanazt nyújtják tudásban, billentyűzetben (Yamaha GHS kalapácsmechanika)
Egy jótanács, vigyél egy jó(!) fülest, aminek ismered a hangját, és azzal is próbáld ki mindet, mert akkor ugyanúgy hallod. Persze a hangszóróval sem mindegy, hogyan szól. Főleg, ha a szomszédot nem zavarod és tudsz hangszóróval is gyakorolni, nem csak fülessel...
Előzmény: cornwell (535)
lac967 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 538
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata, véleménye a Thoman DP-30-as, 50-es stb. digit. zongorákról?

Egész olcsón láttam őket helyenként, de félek, nem véletlenül.

Vagy lehet, hogy csak ismeretlenek? Nálunk is kezdőnek kéne, nem "ipari felhasználás", koncertezés céljára.

Üdv Mindenkinek, Lac
lac967 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 537
Szia cornwell!

Nézz körül a www.primohangszer.hu oldalon, hátha találsz valamit.

Győrben vannak, Neked nincs is túl messze.

Úgy tűnik, csak Yamahával foglalkoznak, de abból van választék, sőt, ha jól figyuztam, valami kamatmentes részlet is játszik 50% előleg fölött.

Ha személyesen mész és sikerül kiderítened a CLP-330-as árát, az engem is érdekelne.

Sok sikert a kereséshez, s persze ha más hangszert találsz jó ár-érték arányban, ne titkold el!!! :)

Üdv, Laca
bélasuska Creative Commons License 2010.10.21 0 0 536
Győrben jártam egyszer hangszerboltban, ha jól emlékszem zenebutikgyor.hu ...

Győr viszonylag közel van... vagy lehet akár Bécsben is megérné szétnézni
cornwell Creative Commons License 2010.10.21 0 0 535
Sziasztok

Köszi. Én semmit nem értek hozzá. Sopronban lakunk, és sajna itt csak Hemingway van a boltban. Az én fülemnek jó, de az nulla. Nem kalapácsmechanikás, tehát felejthető. És sok rosszat olvastam róla a fórumokon. Mindenesetre köszi, sokat segítettetek így is.
Előzmény: bélasuska (533)
KEEP Creative Commons License 2010.10.21 0 0 534
béluskával egyetértek. Nem tudom mennyi tapasztalat van, de a megszokás is sokat számít. Én nagyon keveset játszok, nem is igazán tudok. Páromnak vettünk zongorát ugyanilyen időtájt kedves ismerősöm is vett magának. Kipróbáltunk sokmindent. Az illető teljesen lehúzta a Yamaha billentyűzeteket és a Rolandok felé kacsintgatott, vett is egyet. Mi meg kipróbáltuk a Rolandot és nem jött be, ellenben a Yamaha annál inkább. Szóval ízlések. Mint ahogy két zongora sem egyforma.
Tippet nem mondok, de nekem az egyik nagyon low cost márka is bevált billentési szempontból. A hangja mondjuk az elviselhető kategóriába esett inkább :)
Előzmény: bélasuska (533)
bélasuska Creative Commons License 2010.10.21 0 0 533
szerintem akkora keretből már lehet jó-félét vásárolni

én bemennék egy boltba, ahol ilyeneket árulnak, és kipróbálnám mindegyiket

Pl a http://www.zongoraszalon.hu/ ... ott vannak igazi zongorák is, meg digitálisak is. Lehet összehasonlítani, hogy egy igazihoz képest, melyik digitálisnak leginkább zongoraszerű a billentése

szerintem ne fórumvéleményekre adj, hanem inkább érdemes kipróbálni.

Néhány hete voltam a Hangfolglalás show-n, és próbálgattam sok hangszert.
Mindenki mást istenít, és volt néhány "sztár-modell" kinn, aminél az én véleményem szerint voltak sokkal jobb érzetű billentyűzetek is.

nekem pl egy 20 éves Korg kalapácsmechanikás szintetizátorom van, és sok 3-400 ezres új digit zongoránál szerintem még mindig sokkal jobb a billentyűzete... más meg lehet azt mondaná, hogy szörnyű...

Előzmény: cornwell (532)
cornwell Creative Commons License 2010.10.21 0 0 532
Szia

A kalapácsmechanikásig már eljutottam. Jó lenne 200 ezerből kihozni. Van konkrét ajánlásod? Köszi
Előzmény: bélasuska (531)
bélasuska Creative Commons License 2010.10.20 0 0 531
gyakorlástechnikailag szerintem elsősorban az a fontos, hogy kalapácsmechanikás legyen, nem egyszerű rugós, szintetizátor billentyű, még a súlyozott szinti billentyű sem az igazi...

másod/harmadsorban meg a hangminőség és a pénzmennyiség, amit rááldoznál, ami meghatározó :)
Előzmény: cornwell (530)
cornwell Creative Commons License 2010.10.20 0 0 530
Sziasztok!
Segítséget kérek. Lányom nemrég kezdett el zongorázni, és vennék itthonra egy digitálisat. Mit javasoltok?
orwell84 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 529
szerintem nem, néha van ilyen (pld a 64-ből 32), ha sztereo a hangszín.

casio szintiknél meg írja a manual , hogy egy adott hangszínból konkrétan hány hangot tud egyszerre megszólaltani.
Előzmény: ZE (527)
orwell84 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 528
igen, általában nem gond szóló játéknál (1 hangszert és 2 kezet feltételezve),
zongoránál akkor fogyhat el a 32 hang polifónia gyorsan, ha a pedált használod.

egy összetettebb midi lejátszásakor, azért könnyebben elfogyhat, bár azért hallgatható marad úgy is
Előzmény: shummo (526)
ZE Creative Commons License 2010.06.14 0 0 527
Egy szép zongorahang 2-3, vagy akár több mintából van összerakva(!), és ezek külön számítanak, ha jól tudom.
Előzmény: shummo (526)
shummo Creative Commons License 2010.06.14 0 0 526
Még lenne egy kérdésem. Mit befolyásol hogy 32 vagy 64 -es polyphoniat tud?
Gondolom, hogy csak zongorázásnál semmit, csak akkor van szerepe amikor egyszerre van valamilyen alappal, de például ha csak dob megy alatta akkor nincs semmi különbség, mivel ahhoz nem kell annyi hang. egyszerre. Vagy mikor számít, és mennyivel gyengébb a hangzás kb.?
shummo Creative Commons License 2010.06.13 0 0 525
Köszönöm a gyors válaszodat!
Arra a következtetésre jutottam, hogy akkor valószínűleg dgx-630 as yamaha lesz(YPG-635 talán a másik neve, de u.a.). Az kalapácsmechanikás. Az sajnos 180k. Szóval meg kicsit gyűjtögetek.
Casiokat néztem> a hangjuk ebbe az árkategóriába nagyon gyenge számomra.
A Korg sp 170 el kapcsolatba, mivel láttam a yamahat, hogy mi mindent tud, és a hangja is tetszik, ezért nekem a korg nem tűnik ár/érték arányban jobbnak.(igaz olcsóbb, de ha már kiadok pénzt akkor olyanra tervezek ami bármikor jó lehet.)
Még1szer köszi, Üdv
Előzmény: orwell84 (524)
orwell84 Creative Commons License 2010.06.12 0 0 524
ez (korg sp 170) pont annyit tud (és 150-ből kijön)
Előzmény: shummo (522)
orwell84 Creative Commons License 2010.06.12 0 0 523
ezek (ypg széria) pont nem zongorák:
- nem kalapácsmechanikás a billentyűzetük
- sok tarka hangszínnel vannak felszerelve
ha már yamaha, akkor a YDP-, vagy P- széria, de lehetne korg, casio, ...
a PC felvétel mindegyikkel megoldható: van valamilyen midi kimenet rajtuk PC-hez, meg fejhallgató a hangnak
érdemes végignyomkodni egy párat, úgyis az fog dönteni
Előzmény: shummo (522)
shummo Creative Commons License 2010.06.12 0 0 522
Sziasztok!
Szeretnék venni egy elektromos zongorát, és ehhez szeretnék tanácsot kérni. Most van itthon nekem egy rendes zongora(elég régi és már nem tetszik a hangja se> ahhoz hogy jó legyen meg elég sokat kéne rákölteni).
1. nek egy Yamaha dgx-505 ösbe szerettem bele, de ez már kifutott széria.
Most leginkább egy YPG-535 ös a nyerő számomra(csak a színe nem adja:D). Azonban nem tudom hogy nekem nem e elég pl egy 235 vagy nem e kell a 635.
Esetleg nem e tudtok más márkát olcsóbban, jobbat ugyan annyiért stb???

Alapvetően amit akarok:
-Olyan zongi kéne nekem (elektromos) ami alapvetően olyan hangzással rendelkezik, mint egy rendes
-allergiás vagyok a hordozhatós szintetizátorok béna billentyűire. Gondolom mivel olyan mintha gumit nyomkodnék.
-Igazából nem ártana ha lehetne vele felvenni is, meg a számító géphez kapcsolni.
Tehát tulajdonképpen zongora helyett lenne, és csak az a lényeg benne!!!
MIt ajánlotok? Minél olcsóbbat, ami nekem jó lenne max 170ért.
MidiTom Creative Commons License 2010.06.10 0 0 521
A kopogásnak többféle oka is lehet. Fel kéne hívni a Cemidet, és megkérdezni, hogy hol van a hivatalos szerviz?
Előzmény: lódri1 (520)
lódri1 Creative Commons License 2010.06.10 0 0 520
Egy Hemingway DP 501-est vettem kb. 1,5 éve. Sajnos alaposan kopognak a billentyűk. Tudja valaki, hogyan lehet javítani, illetve javíttatni?
andfer Creative Commons License 2010.04.01 0 0 519
Meg van valakinek a Roland HP330-as digitális zongora magyar nyelvű leírása elektronikus formában?
karoly_p Creative Commons License 2010.03.24 0 0 518
sziasztok,

van esetleg valakinek tapasztalata Yamaha CVP 405 v cvp 505 -el?
pro és kontra érdekelne. :)
tomi10000 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 517

Eladó egy Kawai ES-1.

88 teljes méretű kalapácsmechanikás dig. zongora.

Csak 15 hangszint tud, de azt nagyon!

130 pénz..

Bővebb info no meg a hangja:

http://digitalpiano.mindenkilapja.hu/

TexisAlfréd Creative Commons License 2010.01.18 0 0 516
Szia!

Olvass bele az adok veszekbe. Most hírdetem a Juno Stagemet,
hangzsertípus váltás miatt. Igaz az ár 60.000al. magasabb, de egy brutál gépezetett kapsz megközelítőleg 1300 hangszínnel, állítható billentésérzékenységű billenytűkkel, csodálatos zongorahangokkal, magadnak is készíhetsz profi hangzásokat a dual üzemmóddal amiket el is menthetsz, Piano üzemmóddal /legapróbb zongora finomhangolási lehetőségek/, és rengeteg egyébb hang amit a zene világában a világzenétől a brutál modern szintihangokig mindent megtalálsz benne.
Egy gombnyomásra Midibillentyűzetté alakítható. Részletek a hírdetésben.
Bővebb info a Roland hivatalos honlapján meg a cég webshopjának oldalán.
Érdemes ezen a hangszeren elgondolkodni.

http://www.rolandshop.hu/termekek/Roland_Juno_Stage
Előzmény: Puhopihe (500)
Gica13 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 515
Halihó!

Első körre az Eldorádó, illetve a Fellegi szalon volt meg;). Mindkét helyen 100 százalékos elégedettség:)
Kedves hozzáértők:
Tudtok-e esetleg valami jó megoldást, ugyanis 1etlen hangszerrel sem voltam teljesen kibékülve.
Roland HP 203-nál tetszett, hogy érzékenyebb, szebb a hangja, viszont a billenése nekem kicsit zavaró, nem tudom megmagyarázni...és 485 ezerért már nem vagyok hajlandó kompromisszumra.

Casio Celviano-nál pedig pont fordítva: kellemes/kényelmes billentés, de nem túl érzékeny....ha jól emlékszem, ez egy AP400 volt.

A Yamaha Clavinovák (a CLP320as) pedig...hm...olyan köztes, összességében nem rossz, de nem a "nagy szerelem" - de ha nincs jobb, szerintem ez lesz.

Merre keresgéljek még olyan 300-400.000 Ft között? Érdemes megnézni a GEM, illetve a Kawai hangszereket? Tapasztalat?

Ultima Thule Creative Commons License 2009.12.28 0 0 514
Helló!

Továbbra is eladó a Casio CTK.591 szinti FÉLÁRON, 30e forintért!

ultimathule87@gmail.com
Gica13 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 513
Köszönöm a segítséget! Holnap indulunk az Eldorádóba;)
Előzmény: nord (506)
Jazel Creative Commons License 2009.12.25 0 0 512
Hello mindenkinek!
Tudna valaki egy kis információt-személyes tapasztalatot megosztani az alábbi hangszerekről?
Casio PX 120
GEM pRP 8
(utóbbiról semmit nem találtam szinte neten és egyik ismerősöm sem hallott felőle)
Előre is köszönöm.
Gyull Creative Commons License 2009.12.17 0 0 511
Eladó egy teljesenen uj P-85 digiális zongora + faálvány dobozban , originált állpotban.2 év garanciával .könnyen szállitható 11 kg. 10 hanszin , pedál, dáulmód.2fejhalgató csatlakozó, kalapácsmechanikás. Ár: 175 000 Bp megtekinthető kipróbálható. 0620 9893648

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!