Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.28 0 0 1471
Hat nem en voltam, mert en meg elek..

Viszont mentem 230-at ora szerint az autopalyan... aztan nem gyilkoltam tovabb. Aze' nem rossz ez egy '88-as Mazda626-tol :) Utana mentem 540 km-t orszaguton, autopalyan 140-160, orszaguton 100 korul, igy jott ki a fogyasztas kereken 8-ra, 2 szemellyel, jol megpakolva. Ugyhogy most virul az arcom :)

Előzmény: Caris (1470)
Caris Creative Commons License 2002.01.28 0 0 1470
Hali mindenkinek,

Újabb fogyasztási adat: 9.16 liter

Más: péntek éjjel két 28 éves srác meghalt egy Mazdában, mert túl gyorsan mentek és lecsúsztak az útról. Elég durva baleset lehetett, mert amikor a TV-ben mutatták az autót, nem tudtam megmondani, hogy milyen Mazda volt. Az utastér viszont elég szépen egyben maradt, a nyilatkozó szakértô azt mondtha, hogy ha be lettek volna kötve, akkor valószinűleg túlélték volna :(

Remélem nem innen volt valaki.

Caris

GangstaBoy Creative Commons License 2002.01.25 0 0 1469
Kellemes hetveget mindenkinek!

GangstaBoy

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.25 0 0 1468
Hat a Mazdaban az a nylon nem tud raragadni az ablakra, mert kozte van az ajto :)
Előzmény: GangstaBoy (1467)
GangstaBoy Creative Commons License 2002.01.25 0 0 1467
Hi!

A "najlon" boritasrol jutott eszembe egy kis tortenet:
A haverom (par evvel ezelott) vett egy Alfa-t... Szep, jo, tuzpiros sportauto! Egyik nap nalunk volt, hogy en is megcsodalhassam a masinajat. meg hogy segiccsek ma' neki, mert valami najlon szatyrot(!) behuzott az ablak... Megyek ki, nezem a felig felhuzott ablakot, amire a meleg "raolvasztotta" azt a bizonyos najlon boritast... En annyira nevettem, hogy megszolalni sem birtam... Haverom nekiesett kicibalni a szatyrot... Gondolhatjatok!! :-) Miutan megnyugodtam, felhomalyositottam, hogy az nem szatyor, hanem egy vedo boritas, ami a karpitot hivatott vedeni... Karpit le, boritas kivag, minta utan ujat vagtunk, azota is az van az Alfa-ban... :-)

Hat ennyi a kis tortenet... Remelem nem voltam tul hosszu. :-)

GangstaBoy

Előzmény: Koriel (1466)
Koriel Creative Commons License 2002.01.24 0 0 1466
Hali Mindenki!

Végre vége a vizsgaidőszakomnak, ráadásul az autónak is most lett meg a műszakija. Kicsit megszenvedtünk vele, meg 150 pénzbe került :((, de legalább vannak új telók rajta!
Kircsi a klub oldal Gangsta, csak így tovább. Tudom, most raktad fel, de a kispesti bontó az már csak Opel bontó, nyáron voltam ott, egy kanyi Mazda alkatrészük sincs!!
Hi-hi, jó dolog ez az ajtókárpit, de ténylég könnyű leszedni+felrakni.Legalábbis a BD-nél.Azért a nájlon :) borításra vigyázni kell mögötte.

Caris Creative Commons License 2002.01.24 0 0 1465
Ajtókárpít 2. menet:

megvizsgáltam a kárpitot, de az enyémen egyetlen egy csavart sem találtam, se a kapaszkodónál, se az ajtónyitónál (az F-en ott voltak). ilyenkor mi van?
SzaboZE köszi a felajánlást, lehet, hogy a szavadon foglak. Egyébként még 2 dolog miatt is le kellene szedni az ajtókárpitot:
1) ha felkapcsolom a világítást, akkor nem világítnak az ajtókapaszkodón lévô "kezelôszervek" (ablakemelô, tükörállítás) - ezeknek egyébként világítaniuk kellene egyátalán? az a gyanús, hogy az anyósülés melletti ajtónál világítanak.
2) az ajtóban lévô hangfalnak van valami vászon "takarója", amely az egyik oldalon kicsit kijött a helyérôl (értsd. lefeg).

Caris

Előzmény: SzaboZE (1464)
SzaboZE Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1464
Én szedtem le anno a BD-ben is meg az F-ben is. Igazából kb ugyanaz a módszer volt a felfogatás, a BDben fém bizbasz az F-ben műanyag bizbasz van. Az F bizbaszok kiestek de könnyű visszatenni. Kb 5 ilyen fogja a kárpitot körbe az ablak felöli oldal kivételével. Ugy van beillesztve a kárpit, hogy az ablak résébe van "akasztva", tehát alul ki kell pattintani körbe és megemelve felfele lehet kivenni. Ezen kivül tartotta még három csavar, egy a kapaszkodóban, egy a térképtartóban és egy a kilincs házában. Szivesen segitek ha jobb idő lesz. A csavarok érdekes módon ugyanott voltak mint a BDben :)Fben már király vagyok kárpitügyileg, a tükör miatt le kellett venni az első ajtóról. Ovál hangszórók vannak nekem benne. Neked Gangsta mi van benne hogy cseréled?

SzaboZE

Előzmény: GangstaBoy (1462)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1463
Hat a '88-as ('91-es) Mazdaban meg igy volt, nem hiszem, hogy utana elrontottak volna, ami eccer jo volt. Lehet, hogy az mar egyperces :) Visszafele ugyanigy megy, csak ertelemszeruen forditott sorrendben ;)
Előzmény: GangstaBoy (1462)
GangstaBoy Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1462
Hmmm... Ezt jo tudni! Nekem is le kellene szedni a karpitokat - eloiranyozva 4 hangszoro-csere! :-)
En is leszedem 2 perc alatt, de hogy utana vissza lehet-e meg szerelni...??! ;-))

GangstaBoy

Előzmény: Törölt nick (1461)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1461
Neeem, en ezen a teren is fejlodest lattam naluk :) A '80-asban meg fembizbaszok voltak a karpitban, es azok kattantak be, na azok hullottak rendesen. Az ujabbaknal mar muanyag patentok vannak, es nem hullanak annyira. Egy-ket csavar le (fogantyu, zar), korben ujjal alanyulva lepattintani a karpitot, aztan felfele leemelni az egeszet egyben. Mazdanal ez 2 perc, egy Opel Kadettnel tobb mint fel oraig qrvaanyaztam :))
Előzmény: Caris (1460)
Caris Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1460
És nehéz leszedni az ajtókárpitot? Gondolom ezt is olyan műanyag bizbaszok tarták és legalább egy eltörik, egy másik pedig elrepül és nem lehet többet megtalálni.

Caris

SzaboZE Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1459
ja, ilyen kékpirosfehér tesco gazdaságos :)

SzaboZE

Előzmény: Törölt nick (1458)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1458
u.i.: a riasztószerelés következtében egy kis műanyag pöcök természetesen ismét eltűnt.... utálom a kis műanayag izéket.... meg aki kitalálta azt is...

Pedig jo kis megoldas az a muanyag pocok, csak igazan adhatnanak belole egy marekkal pluszba :) Vagy legalabb lehetne kapni a Tescoban a befottesgumik mellett :)

Előzmény: Caris (1456)
SzaboZE Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1457
Megoldható házilag, viszont le kell kapni hozzá a kárpitot. Szóval csak óvatosan.

SzaboZE

Előzmény: Caris (1456)
Caris Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1456
Hali,

Na megvan a riasztó, 34e pénz volt mindennel együtt (köszönet érte SzaboZE-nek), van benne mindenféle védelem, meg ultrahang, meg sziréna... (értek ám hozzá rendesen... :)))

1 kisebb gond van csak: néha (az esetek kb. 20%-ában) a bal elsô ajtó zárját nem húzza be (a többit igen). A riasztós fickó azt mondta, hogy valószínűleg szét kellene szedni és megpucolni a központi zár motorját. Szerintetek megoldható ez házilag? Nem vagyok nagy műszaki zseni, ezért kérdem. Egy olajcserét még megoldok, de többet nem igazán.

Caris

u.i.: a riasztószerelés következtében egy kis műanyag pöcök természetesen ismét eltűnt.... utálom a kis műanayag izéket.... meg aki kitalálta azt is...

SzaboZE Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1455
Jaja, nyélbeüthetjük szerintem. Otthon előkaparom a levelet!

SzaboZE

Előzmény: GangstaBoy (1454)
GangstaBoy Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1454
Hja, en is gondolkoztam a link-cseren a Mazda-val... Siman mehet a reszemrol! :-) Neked irtak anno, ugye? :-o

GangstaBoy

Előzmény: SzaboZE (1452)
GangstaBoy Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1453
Na, beszeltem veluk - leveleztunk egy jot! ;-)
Szoval az volt a nyug, hogy csak egy(!) oldal van a site-on, de a usernev alatt egy rakat konyvtar es file van - tehat en csak FTP-re hasznalom az oldalt!
Felvilagositottam az embert (nagy web-szakerto lehet), hogy az az elso oldal egy un. splash-screen, vagyis nyitolap. Ha raklikkel a logo-ra, akkor bejut a magara a site-re...!! :-)) Vicces! Azota nincs semmi gondjuk! :-)

GangstaBoy

Előzmény: SzaboZE (1452)
SzaboZE Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1452
Ha belekötnek a mazdába, mondhatod nekik, hogy a Mazda Motor Hungary nem támasztott akadályokat a Mazda Klub név használatával kapcsolatban! Lassan a linkcsere is megtörténhetne. Erről magánban dumázhatunk, akarod-e, megtesszük-e, mikor hogyan.

SzaboZE

Előzmény: GangstaBoy (1451)
GangstaBoy Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1451
Na, siraly! A kovetkezo levelet kaptam a FreeWeb-tol:

A http://www.freeweb.hu/mazda cimen található honlapja a következő okok miatt sérti -a regisztráció során Ön által is elfogadott- házirendet:

- FTP jellegű felhasználás (tárhely foglalás weboldal nélkül, nem web jellegu allomanyok)

Kérjük javitsa ki a felsorolt hibákat és értesitsen bennünket (irja meg a felhasználoi nevét is) '2002-01-25'-ig az switeam@swi.hu cimen.
Ha ezt nem teszi meg a megadott időpontig, a rendszer automatikusan törli a regisztrációját.

Üdvözlettel:
SWI Team
switeam@swi.hu

Irtam nekik, hogy halvany gozom sincs, mire gondolnak "nem web jellegu allomanyok" alatt... Se mp3, se warez, semmi... Na, mind1! Remelem valaszolnak, hogy mi bajuk van... :-((

GangstaBoy

GangstaBoy Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1450
Csako!

Ujabb adag foto kerult fel a klub oldalara! Kibovult a "Jo tudni..." rovat is - ehhez barmilyen informaciotok van, kuldjetek nyugodtan!

Hamarosan toltom a meg hianyzo kepeket... Turelem! :-)

GangstaBoy

neutron Creative Commons License 2002.01.21 0 0 1449
Tisztelt Topic Tagok!

Ertesiteni szeretnek minden erdeklodot, hogy az egyik legnezettebb magyar nyelvu, auto tuninggal foglalkozo oldal, a TuningCenter, hosszas szunet utan ismet OnLine, sok ujitassal, es uj anyagokkal! Akit erdekel a tema, javaslom, latogassa meg az oldalt, biztosan talal valami kedverevalot! Nehany ujdonsag: Automata Keres-Kinal rovat es Forum, Bovult galeria es a Tuningrol szekcio. Tovabbi reszletek a Hirlevel rovatban!

neutron - Webmaster, TuningCenter
www.tuningcenter.cjb.net

SzaboZE Creative Commons License 2002.01.21 0 0 1448
Nekem az ötajtós skicc tecc. Egyterűnek ott a Demio, Premacy, MPV, nem kérünk 3-as egyterűt! :)))

SzaboZE

Előzmény: Koriel (1447)
Koriel Creative Commons License 2002.01.18 0 0 1447
Szerintem jobb,hogy csak skiccek! :))
Azér' kiváncsi leszek a köv. 323-as generációra(biztos 3 lesz a neve!),remélem nem követik a Toyota vagy a Honda példáját,és nem egyterűsítik el, akkor morcos lennék! Pl. az Almera is megtudott maradni egy korrekt alsó-közép kat. autónak...
Előzmény: SzaboZE (1437)
Koriel Creative Commons License 2002.01.18 0 0 1446
Norbicska!
Milyen típus(ok)ról van szó? Monjuk szerintem is egy megoldás az egyik Mazda-szerviz...

Sirk!

OK,várom az infót+a beszámolót,hogy milyen lett, addig is gyűjtöm a lóvét!

Előzmény: Norbicska (1436)
GangstaBoy Creative Commons License 2002.01.18 0 0 1445
Huuuu...
Ilyen nekem is kellene! Milyen szep ez a bor belso! :-) Vajon mennyibe kerulhet itt nalunk egy ilyen atszabas? :-o

GangstaBoy

Ui.: Mindenkinek kellemes hetveget kivanok! :-)

Előzmény: SzaboZE (1444)
SzaboZE Creative Commons License 2002.01.18 0 0 1444
SzaboZE Creative Commons License 2002.01.18 0 0 1443
Történelem óra:

Mazda 787B

1991-ben az 59ik Le Mans 24 Hour Endurance Race-en a
Mazda 787B volt az első befutó.

A Mazda 787B összesen 4923.2km -t tett meg 362 kör alatt 3 vezetővel.

2001 decembertől a Mazda Muzeúmban megtekinthető.

SzaboZE

SzaboZE Creative Commons License 2002.01.18 0 0 1442
Szóval má sapkát is lopsz? :))))

SzaboZE

Előzmény: Caris (1439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!