Kicsit félreérthető volt a vége, azt akartam irni, hogy a hűtőknél általánosan megadott fogyasztási értéket milyen hőmérsékletű helyiségre vonatkozóan mérik.
Sziasztok, hűtő vásárláson gondolkodom. Van egy régi kisméretű hűtőm, de az leeszi a hajamat, 1.5kW-ot zabál naponta. Az új kishűtőknél a napi fogyasztásértékre az A kategóriásoknál 0.4 kW körül szokott megadva lenni papíron. A kérdésem az lenne, hogy ezt a fogyasztási értéket milyen hőmérsékletű helységre vonatkoztatva mérik?
Nem ilyen szép kékben, hanem kissé gagyisztikus hatású fémszürke műanyagból árulják, 65-ért. Ami nem látszik a képen, h. baromi praktikusnak látszik a belső beosztása, mindenféle specializált rekesszel és tartóval. Ami furcsa, h. a mélyhűtőtér egyáltalán nincs olyan jól elszigetelve a többi résztől, mint általában -- ellenkezőleg, egy többfelé lyukas doboz. (Gondolom, a kiáramló hideg levegőt beszámolták a melegebb rész hűtésébe. Bár csak B fogyasztási osztály, de azon belül elég energiatakarékos, azt hiszem.)
megkésve bár, de törve nem, csak egy ötlet: én szerencsére még nem hallottam az enyémet, de a riasztó jelzései sivítóak, pl. túlmelegedés, áramszünet stb.
A sipítás sztem nem normális. az enyémet múltkor kicsit arrébb toltam takarítás után, és berezegtette a konyhaszekrényt. jött föl az alsó szomszéd, hogy mélynyomót vettünk vagy mi...
Mint új Bosch KGV 36640 tulaj lenne egy kérdésem hozzátok...
A fenti hűtő múlt hét szombati beüzemelését követően ma hajnalban fura sivító hangot kezdett kiadni, ami - jobb ötlet híján - egy gyors "újraindítás" után meg is szűnt. A kérdésem az lenne, hogy a normálisnak tartott folyadék-gurgulázás, búgás-zúgás mellett ez a sivító hang is a standard működés része?
Egyébként teljesen OK-s a készülék, bár az ajtó-nyitókar fordításnál mindenkinek javaslom, hogy nagyon óvatosan járjon el, mivel könnyen törnek a fogantyúk:-(, illetve a leírásban szereplő ábra is elég gáz ezzel kapcsolatban.
Hát igen, bármi oda tud ragadni, aztán szépen csendben lefolyik. :-)
Azért vagyok én is ilyen okos, mert mi is láttunk már ilyeneket :-)
Csak nem akartam elvenni a kedvüket mindjárt azzal, hogy az mellett hogy nagyon jó, azért vannak játékszabályok (ahogy itt előttem valaki írta a no frostosra:-) , és azért ezzel is akadhat munka)
Bár ez mindennel így van, és ha az ember vesz valami nagyobb háztartási gépet, akkor ott ül, és lesi minden morgását (vagy amit éppen csinál a gép) és ha még soha nem volt neki olyan, akkor elbizonytalanodik, hogyha nem úgy viselkedik mint az előd.
Mikor anyukám megkapta a villansütőt, az első két alkalommal mint a moziban néztük hogy sül a süti, vagy bármi :-) Az enyémet már az első sütésnél sem lestem, pedig nem ugyanaz a márka.
:)) errol jut eszembe egy Lehellel kapcsolatos tortenet.
Egyszercsak elkezdett valami buzologni a konyhaban - nem allandoan, hanem idonkent jott egy jellegzetes szag - aztan elmult. . .aztan jott. . .elmult.
Az orrunk a hutohoz vezetett, de hiaba mostam ki - a szag maradt.
. . .mire. . .a hatuljan levo kis valyut is megneztuk, ahol a leolvasztott viz csurgott - parologni. . . hogy hogyan kerult bele eleszto azt nem tudni - de az volt a buz forrasa. . .
Előfordul, hogy ha nagyon tele van, akkor esetleg hozzáér a papír a hátlaphoz (pl. felvágott csomagolása) és az odafagy, majd ha le szakad (kiveszitek éppen) akkor szépem lecsorog, és ez bizony el tudja tömíteni a kis lyukat, ahol kivezeti a vizet. Ennek hatásos gyógymódja ha szívószállal "megtöfködöd" a lyukat, amikor takarítod a hűtőt, vagy ha látod, hogy valami nem stimmel (pl áll a víz a hűtő alján)
Ja ezt nem HG-nek szánom, csak az ő hozzászólásának folytatásaként. :-)
Nem tudom, hogy normalis vagy sem - probaltad hivni a szervizt? Hatha ok tudnak valaszt adni.
Nem sokszor vettem eletemben hutot (3x), de egynel sem volt ilyen. OK, az elso egy 120 literes Lehel volt - semmi automata leolvasztas. . . (lehet meg Lehelt kapni?)
Torold le - mi rossz tortenhet belole? Aztan meglatod mi lesz vele.
2. Nem próbáltuk letörölni. Próbáljuk? Nem töröltük le, és új kaja betétele nélkül is újra keletkezik. Van amikor fagyott, deres vízcsepp van a "hátlapon", máskor , amikor kinytjuk, akkor pedig ezek a cseppek szépen folydogálnak le, ugyanott.
3. Igen rendesen be volt csukva mindig. Ez az ami tuti. :))))
Egyébként 2 nap után is jól hűt. Nincs panaszom, csak amint írtam nekünk nem volt még automata leolvasztós hűtőnk, és furcsállom, hogy időnként megfagyott vízcsppek vannak a hátlapon, a legközelebbi kinyitáskor pedig (1-2 óra múlva) ugyanezen vízcseppecskék szépen ballagnak le a helyükre.
Ami még érdekes: ha épp olvadnak a vízcseppek, és ismételten többször kinytjuk az ajtót (vagy néhány percre nyitva hagyjuk), akkor logikus módon elindul a kompresszor, és néhny perc múlva ismét dermedten virítank a vízcseppek (sz.tem, ez így természetes ).
Tudod nekünk eddig ilyen "hagyományos" sem volt, ami automatikusan tud leolvasztani. Kézi leolvasztású volt az előd, az pedig nem volt a hűtőtérben "nedves".
Viszont, ha ti egyöntetűen állítjátok, hogy ez így ok, akkor megnyugtattatok.
A mienk is már öregecske volt de gondoltuk, majd január-febrár magaságában veszünk. Sajnos a hűtő nem így gondolta és nyárvégén a nagy melegben megadta magát. :(
Elég nagy szívás volt a megromlott kaja, az idegeskedés, szerelőt hívtunk aki egy rakás pénzért megállapította, hogy menthetetlen, majd új hűtőt szerezni minél gyorsabban.
Az ember nem is gondolná, hogy mennyire fontos ez a gép hiszen ott van a minden napokban.
Nekünk tavaj azt mondták, hogy a hűtő szezon az tavasz-nyár eleje, a szezon vége pedig nyár vég -ősz.
Szóval ha ez tényleg igaz és olcsón szeretne valaki, akkor idén az elkövetkező néhány hónap a legjobb alkalom.
Amúgy ez nálunk ez a szezon vég jó 30ezer Ft jelentet a No Frostnál!