Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Sziasztok,úgy néz ki hétfőn veszek egy AEG sarokcsiszolót (10700ft), valamelyikőtöknek esetleg van valamilyen tapasztalata a géppel? Tudom hogy a régiek nagyon jók voltak, de erről az újabb sárga színűről nem hallottam még, se jót, se rosszat. Szerintem felső barkács-belépő ipari kategória lehet.
Otthoni használatra keresek inverteres hegesztőgépet (MMA). Próbáltam utánaolvasni és két márka merült fel ami talán szóba jöhetne: Iweld és Alfaweld és olyan 140A-160A körül olvastam hogy azt még bírja a 16A-es biztosíték.
Olvastam még itt ilyen funkciókról mind ARC FORCE, HOT START, ANTI STICK és szeretném ha ezek benne lennének.
Tudnátok tanácsot adni melyik márkát/típust válasszam a fentiek függvényében ami megbízható és szépen dolgozik?
"Ha megjavítják gariban és jó is akkor tényleg minden tiszteletem az övék."
Na azért, ettől függetlenül, általánosságban: ha veszel tőlünk nyugatra, de szerintem a balkánon is bárhol valamit, ami hibás, akkor elnézést kérnek, és cserélik. És tényleg zavarja őket, hogy szart adtak el, vagy legalább is úgy csinálnak.
Itthon meg szivességet tesznek, ha teljesítik a garanciális kötelezettségeiket, és méltóztatnak megcsinálni? És ez az általános "jó akkor visszaküldjük", meg a másik kedvencem, a "meglátjuk mit mond a szervíz" (mintha az valamit is számítana a kötelező egy éven belül).
Ne már.
Egyébként, valószínűleg ők is követik a forumot, ha nem is napi szinten.
De jó, hogy nem azt vettem, végül is vettem egy blm1600tm et, az megtetszett élőbe, minek nekem komolyabb.
Volt egy érzésem az alfaweldel, hát bejött.
Az a baj, hogy az első év a kötelező(szerintem a hegesztőre is 1év vonatkozik) . A második, azt ők adják arra nem vonatkoznak olyan szigorú szabályok, ott lényegében az van, amit ők mondanak. Bár ezt valamilyen formában le kell írniuk a garis feltételeknél. Persze, ha magánszemélyként vetted.
Minden esetre, ha elutasítják a garit, akkor kérd meg őket, hogy írják le, hogy miért, mivel jegyzőkönyvet fel kell vegyenek, ez egy szervizlap is lehet akármi, csak valahova írkák le, mert egy jó kis fórum utálkozás még lehet belőle. Mert ha ez így igaz, amit leírtál akkor megérdemlik a negatív reklámot.
Az én hegesztőgépemre valós 3év teljes körű garancia van, csak az trafós co-gép, neked meg inverter kell. Én úgy tudom a Parkside gépek, Einhell termékek, igen, a Lidl az korrekt ha a garanciáról van szó.
Én médiába vettem egy tabletet. Nagy betükkel hirdetik, h kettő év rá a garancia.
Mikor elálltam a vásárlástól, mert megláttam a gari papíron, h csak egy magyarázkodtak, h hát 1 plusz egy bla bla bla.
Praktikerbe vettem egy szivattyút szintén hirdetett kető évvel. Ott tájékoztattak, h első évbe vihetem vissza hozzájuk, második évet a gyártóval kell lemeccselnem.
Hogy ne csak offoljak. Úgy tudom van parkside inverter is.
Azok milyenek?
Csak, mert ott még nem kellett csalódnom a garanciába.
Na kezdeném az offal, megvettem a nilfisket, rámparancsoltak, hogy ne merjek heteket porszívót keresgélni, és ne idegeljek vele mindenkit a családban, vegyem meg, mert a mostani nem jó, kész,. Hát első benyomásra nagyon jó, asszony is oda van érte, a szőnyeget a saját padlófejvel is gyönyörűen takarítja, nem is kell neki szőnyeges fejet vennem rá, azt mondta, ez külön öröm.
Tényleg nagyon erős, a kutyaszőrt felszívja, szőnyegről, fotelről(merthogy a kutyának fotelje is van, na mindegy).
Úgyhogy eddig lekopogom, nem bántam meg a vételt, egyébként a makitán és a stihlen kívül, a metabónak is gyárt porszívót, mint kiderült.
+hatalmas porzsákja van
Hogy ON topic is legyen, írtam a jasic. hu n ahol nem lehetett elküldeni az üzenetet, úgyhogy a testvéroldalon írtam, hogy mégis hol kapni bp-n jasicet. Vissza is írtak egy napon belül, talán 4 helyet jelöltek meg viszonteladónak, abból csak egyről tudtam, már megérte. Egyébként http://www.mastrogroup.hu a weboldaluk, és ez webshop is, jól titkolják, nem keveset kerestem és nem akadtam rá.
Ott volt a szerszámoutlet is a listában, mivel ott vettem a porszívót, finoman mondtam, hogy én olyat keresek, mondták rögtön, hogy mivel úgy is onnan rendelnek tudnak hozni, volt katalógusuk minden. Elvileg a fennti árakon, még alszok rá egyet, aztán szerintem az lesz, és mostmár lezárom ezt a fél éves milyen hegesztőt vegyek kinlódásomat.
Hátha ez másnak is hasznos infó.
Láttam ezt az új riland által gyártott iweldet, talán lt digital pulse 170, meglepően kicsike. Mondjuk az iweld gorillán is meglepődtem.