Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Narancssárga Black-Decker, 3-4éves lehet, szikrázik, pukkadozik. Elvittem egy szakihoz, (akkor pont jó volt) azt mondta kezdődő menetzárlat, nem éri megjavítani. Nyáron a kihajtása zörgött, akkor telenyomtam grafitos zsírral, azóta azzal nincs gond. Ez már a harmadik Blackim, többet már nem akarok ilyet. Az első egy zöldes volt, azt ellopták, a második az ugyanilyen narancs, az is ugyanígy elkezdett szikrázni és lefüstölt.
Én is nézem, de csak péntek óta (amióta az enyém elromlott) , eddig nem volt semmi jó vétel. Most a fateromét kértem kölcsön, mert van egy kis meló itthon, és kell hozzá a flex. Az a konstans elektronika, az fordulatszámszabályzást jelent ha jól tudom.
Te nagyon jól kifogod ezeket a gépeket, mikor nagy flexet akartam venni, akkor sem találtam semmi normálisat.
Majd holnap kiderül, hogy mennyibe is kerül. A múltkorában a Millwaukee AG 10-125-öst akcióban 22900ft+áfa ért árulták, az nagyon sok érte (másik boltban egy 20as). De pénteken vettem náluk 0.8-as 15kg-os huzalt 6600ft-ért, az viszont nem volt drága, nem egy Esab, de nekem bőven jó. Ha meg tényleg 17000ft, akkor nem ragaszkodok az AEG-hez, szétnézek másfelé.
Kipróbáltam a blm gépet tegnap, nagyon jó, bár a félelmem beigazolódott:
-attól, hogy veszek egy jó gépet, pálcát attól még nem fogok tudni hegeszteni, bár ezen valamit javít az automata pajzs
-ez nem olyan mint a biciklizés, ezt bizony el lehet felejteni
tartani tart, de ocsmány, de legalább itt tudom, hogy milyen kéne legyen, a pálca tartásra meg nem emlékeztem, hogy ilyen k. va nehéz lett volna, majd belejövök, remélem
Viszont, ha már flexelünk, a tyrolit 125ös 1mmes basic korongjánál tudtok jobbat? ár érték arányban
egyáltalán mi van különbség élettartamban a sima és az inox közt?
eddig mindig a maradék cégeset használtam, most kell vennem szégyen szemre, de ez az 1mm-es korong bejön, és még így is lassabban kopik, mint egy két teszkós :)
Szia! Régen láttalak a fórumon. Az átmérőre nem mernék megesküdni hogy 115, vagy 125-ös, csak az árából gondoltam hogy a 115-ös. Futólag kérdeztem a boltban, hogy milyen olcsóbb sarokcsiszolójuk van, és egy sárga AEG-et mutatott. Majd holnap kiderül hogy milyen, remélem az árát jól értettem (10700ft), mert ilyen árban nem találtam a neten sehol.
Nézem 1 hete a gépeket és rá se nagyítottam az iweld gépre,rá nem jöttem volna hogy az rendesen van skálázva... úgy érzem ere a vonalra kell ráfeküdni. A másik kettőre mondtak jó árat,erre is probálok...
Sajnos ilyen a stílus a cégnél :-( Tavaly a cégnek még várni kellett a 250-es alumigre mire megjött drágább lett, a főnök reklamált.Erre az volt a válasz döntse el kell e vagy nem mert neki nincs ideje erre.
Kijelzőnek amúgy semmi értelme. 3-400.000Ft alatti gépeken nyugalmi helyzetben nem mutat semmit. Csak akkor ír értékeket mikor hegesztesz, de akkor meg ugye pont nem látod.
Az alufluxon egzakt értékek vannak skálázva a potin. A másik kettőn ha jól tudom 1-10-ig, szóval az aluflux sokkal gyorsabban beállítható a kijelző hiány ellenére is :-)
Igazad van, a régebbi gépek tényleg jobbak voltak, főleg az ipariak.
Barkács célra ez is jó, bár személy szerint a 125-ös átmérőt ajánlanám, mert jobban ki tudod használni. A lamellás korongot nem biztos, hogy fel tudod tenni a 115-re.