Keresés

Részletes keresés

lopici Creative Commons License 2005.03.14 0 0 455

Sziasztok!

Nagyon jó az Indóház!

Nem is értem, hogy nem volt ez a lap eddig.

De most van, és ez a lényeg!

Gratulálok a készítőknek!

Viszont a 18/19. oldalon szereplő kijelentést azért árnyalnám:

".....egy tekerős sorompó, a Sáta-Ózd összekötő út keresztezésében, amelyet az országban szinte egyedülálló módon a vonatszemélyzet kezel."

A 61-es vonalon (Középrigóc-Villány) három ilyen vonatszemélyzet által bonyolított sorompómanőver is látható: Kétújfalu, Drávafok, Kémes.  A Kémesi akciót megörökítettem:

http://www.fw.hu/lopici/Kemes/index.html

További jó lapírást és szerkesztést!

Egy biztos előfizető:

lopici

jpapai Creative Commons License 2005.03.14 0 0 454
Tücsök és bogár: "Alacsonypadlós villamos motorkocsi ... 2300 mm széles őrszelvénnyel". Akkor ezen a járművön biztonságban érezheti magát az utas. :-)
Dash 9 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 453

Sziasztok!

V42 515!

Elárulod, hogy milyen géppel fotózol?

Előzmény: V42 515 (409)
manhattani Creative Commons License 2005.03.14 0 0 452

>A zartsag ket okbol szokas csinalni, kint is:
...de a ciket bekuldok reszere lehet zart resz foleg a tavlati tervek diskurzusa miatt
Természetesen, a kapott anyagokat mi is zártan kezeljük, akár megjelenik, akár nem.

>- lehet kozolni egy sorozat kereteben magyar gyartasu vasuti szerelvenyek, mozdonyok tortenetet + osszehozni a modellekkel is pld ki csinalta eloszor meg a modeljet es mikor
Igen, ilyeneket a legelejétől tervezünk, eredeti képekkel, jó leírásokkal. A modell szekciót (és még a szimulátort is) összehangoljuk a hónap témájával. De érdekes lesz a szimulu, ha mondjuk a Hargita kerül sorra... :))

>szoval komoly es nagyon nehez dolog lesz a munka vele, elore is emelem kalapom.
Mi már rég letettük a kalapot, mert gőzölög a fejünk... :))

Előzmény: Peter atyuska (451)
Peter atyuska Creative Commons License 2005.03.13 0 0 451

A zartsag ket okbol szokas csinalni, kint is:

- itt extarkat helyeznek el ami ronda modon de sarkalja a nem elofizetoket, hogy elofieztok legyenek. Lasd a jelentosebb nemet modellujsagokat peldanak.

- a forum valoban kerdeses de a ciket bekuldok reszere lehet zart resz foleg a tavlati tervek diskurzusa miatt (az usaban pld igy oldottak meg ket lapnal is, hogy az ujasag irok egymasnak adjanak infot pld amikor hazafele mesz menjbe ebbe a boltba es csinalj ott egy riportot)

+ Otletek

- lehet kozolni egy sorozat kereteben magyar gyartasu vasuti szerelvenyek, mozdonyok tortenetet + osszehozni a modellekkel is pld ki csinalta eloszor meg a modeljet es mikor

- ugyan ugy bemutatni egy egy allomas tortenetet fenykepekkel (erdekes lenne mert sokan nem tudjak, hogy szazadfordulon epult az allomas es mi valtozott azota)

- Lehet szolni muszakilag erdekes rendszerkrol is pld magneses vasuttak.

+ web

- ellehet helyezni linkeket a tarsasagok oldalaira

- muzeumok oldalaira vasut :-)

Otlet az van de megvalositas ... =:-() szoval komoly es nagyon nehez dolog lesz a munka vele, elore is emelem kalapom.

Előzmény: manhattani (445)
bubu88 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 450

Jelenleg huzamosabb ideig kulfoldon tanulo (ertsd: 4 ev) diak vagyok Szloveniaban

Mákos... Szlovénia szép ország (imádom az Alpokat).

Ha erdekelne az Inodhaz szerkesztoit, szivesen felajanlanam ittartozkodasom alatt szuleto kepeimet (mar most is van eleg sok) a szloven vasturol, mozdonyokrol, kocsikrol, vonalbejarasokrol, uti-elmenybeszamolokat stb....

Én ugyan nem vagyok szerkesztőség, de igényt tartanék ilyen képekre, cikkekre! Főleg jó kis hegyes-völgyes vasútra!

Előzmény: luggeriano (449)
luggeriano Creative Commons License 2005.03.13 0 0 449

Udv!

Jelenleg huzamosabb ideig kulfoldon tanulo (ertsd: 4 ev) diak vagyok Szloveniaban.ú es egyben laikus vasut-fan vagyok.

Ha erdekelne az Inodhaz szerkesztoit, szivesen felajanlanam ittartozkodasom alatt szuleto kepeimet (mar most is van eleg sok) a szloven vasturol, mozdonyokrol, kocsikrol, vonalbejarasokrol, uti-elmenybeszamolokat stb....

Nagyon orultem, amint megtudtam lesz ilyen hianypotlo ujsag Magyarorszagon, szoval minden elismeresem es csak igy tovabb!!! VArom a kovetkezo szamot, az elsot meg szerencsere egy Forumos ismereosom megkuldi nekem ide ki.

Varom az illetekesek visszajelzeset az alabbi e-mail cimre:

luggeriano_8@freemail.hu

Udv (Spostovani!)

Izelito kepek:

Előzmény: rg7 (-)
GaGe Creative Commons License 2005.03.13 0 0 448
Ok, 4266 karakter... :)
Előzmény: rg7 (447)
rg7 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 447

Ha most küldök egy kétoldalas cikket (worben két oldal, 12es betűméret), akkor az belefér még a kövi számba, vagy csak majd csak a májusiba?

Egy kicsivel több, mint egy hónap előnyünk van -általában:))-, így szvsz csak akkor fér bele az áprilisiba, ha beüt a krach. Van egy lapterv, ami alapján megyünk, ez meghatározza a lap gerincét. De viszont módosulások mindig vannak, így bármi megtörténhet.

A terjedelmet mi már "újságíró nyelven" számítjuk:)))))))), a karakterszám a döntő. A Wordben ezt meg tudod nézni a Tulajdonságok/Adatlap panelen.

Előzmény: GaGe (446)
GaGe Creative Commons License 2005.03.13 0 0 446

Kérdés a szerkesztőség felé:

Ha most küldök egy kétoldalas cikket (worben két oldal, 12es betűméret), akkor az belefér még a kövi számba, vagy csak majd csak a májusiba?

manhattani Creative Commons License 2005.03.13 0 0 445

Tényleg köszönjük a sok ötletet meg változtatnivalót! Amit lehet, megfogadunk.

>- az elofizetoknek legyen egy zart forum
ööö... miért is legyen zárt? :))  Mi nem félünk mások véleményétől! Ez itt pl. remekül működik! :))

>- az elofieztoknek lehetne hoozzaferest adni pld a kimaradt kepekhez.
Ez nagyon jó, lesz is, de mi adnánk hozzáférést a sima vásárlóknak is. Azt hiszem, a honlapunkon lesz a helye. Nekem egy cikkemhez 2-3 kép fér be, a többit meg lehetne nézni villanyosan. Talán még a terjedelem miatt kimaradt szövegrészeket is oda lehetne tenni.

>- nem lenen rosz a terjesztesi pontok megjelentetese
Igen, ez mindenképpen kell. Ma délután a Nyugati fő újságosánál (a 10.-11. vágány végén) az ember rezignáltan közölte, hogy elfogyott. Lehet, hogy öt percenként piszkálták? :))
Pályaudvarokon, magazinboltokban és modellboltokban mindig kellene lennie.

Ezek látszólag csak a mi problémáink, de annyiban nem, hogy ha nem tudunk eleget eladni az INDÓHÁZból, elfogyasztja saját magát...

Előzmény: Peter atyuska (435)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.13 0 0 444
Azt tudom (jol mukodok), de a Karanten tele van nektek szant mailokkal... :O
Előzmény: rg7 (443)
rg7 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 443
Eddig jól működsz, mert ide nem jött semmi csúnyaság:)
Előzmény: oldmumus (437)
vv77 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 442

Ennek örülök! :)

Annak meg még jobban, ha már nincs...

Apropó: a szegedi Tescóban ma egy darabot se láttam: most nem tudom, ez jó-e vagy nem...

Előzmény: rg7 (440)
uzsgyiremot Creative Commons License 2005.03.13 0 0 441

RwMan!

Mail ment!

H B

rg7 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 440

Kint van a lap! A modellüzletben kell keresni.

Haccsak el nem fogyott:))

Előzmény: vv77 (439)
vv77 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 439

Szia.

Márc. 12 és 14. között van, arról nem tudok, hogy az Indóház jelen van-e.

Előzmény: uzsgyiremot (436)
vv77 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 438

Szia.

a www.indohaz.hu már él, de gondolom, majd bővítik, és rajta lesznek a cikkek, egyebek. És már szó volt arról is, hogy ott is legyen egy fórum.

Köszi az észrevételeket.

Előzmény: Peter atyuska (435)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.13 0 0 437
No megindultak az elso indohaz leveliro partnerektol szarmazo indohaz.hu domainra iranyulo virusok.
uzsgyiremot Creative Commons License 2005.03.13 0 0 436

Hali!

Lesz mostanában egy modellvasút-kiállítás, talán a Lurdy-házban?

Részleteket nem tudok, csak most jutott eszembe, hogy láttam egy elsuhanó plakátot a villamosból pénteken.

Jelen lesz az Indóház?

H B

Peter atyuska Creative Commons License 2005.03.13 0 0 435

Tulsagosan sarkitottam ezek szerint. A forumokon szokasos  ;-) :-() jeleket hasznalhattam volna. De mas is ;-) Mert akkor erzekeli az ember fia nem olyan vegzetes az a hiba mire felfigyelt.

Ilyent a legjoban a HWSW -n hasznalnak. sokszor elveszi az elet egy "odamondasnak".

Amugy gratula egyenlore bele lapoztam, mert megrendeltem elofieztessel. Meglesz a helye a tobbi vasutas ujsag melett.

A kommunikacio nagyon is jo dolog mamar kikerulhetetlen, es vetek is kikerulni. Javaslatok:

- az elofizetoknek legyen egy zart forum

- az elofieztoknek lehetne hoozzaferest adni pld a kimaradt kepekhez.

- legyen az oldalon boseges tartalom jegyzek

- es egy egy cik felteve roviditve (kedv csinalonak sem rosz, engem igy csabitott el egy nemet magazin, mert irtora izgatott mi a cikk teljes tartalma :-())

- nem lenen rosz a terjesztesi pontok megjelentetese (nem ujsagos standok, hanem hol kaphatok azon kivul)

- cikkirasra felhivas (miket vartok, es egy sablon ami tartalmazza a formatumokat egyseges kezeles szempontjabol)

De gondolom ez mind megfogalmazodott mar.

Meglehetne probalni az EU-s terjesztest is ott ahol van magyar nyelvu kozosseg (szlobakok, horvatok, osztrakok, csehek) igaz inkabb modell uzletekben.

Előzmény: Törölt nick (429)
vv77 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 434

"az emberek hiányoznak egy _kicsit_ a lapból"

Nekem ma délután egy nőismerősöm épp a baskír bakterről áradozott, hogy milyen klassz!

Előzmény: István Gyuri (433)
István Gyuri Creative Commons License 2005.03.13 0 0 433
RwMan: Nem tudom, hogy van-e még olyan lap, ahol a készítők ennyire aktívan kommunikálnak az olvasókkal. Lehet, hogy ezt egyszer mi is meg fogjuk bánni, de egyelőre jó és hasznos a dolog. A hibákat magunktól is észrevesszük, de nem baj, hogy sokadszorra is leírjátok. A fórum azért több, mint a lap, mert akit érdekel, az a kulisszák mögé is betekinthet. Szeretnénk tartani, sőt javítani a színvonalat, és ehhez ez a fórum nagy segítséget ad.

Azért óvatos kell ezzel bánni! Ha a lap hosszúéletű és sikeres lesz, akkor (persze szüksége van a "törzsgárdára") nem a topiklakók lesznek az eltartói a lapnak, ők legfeljebb a "hangadók" lesznek. Nem szabad _vakon_ követni az itt felvetett igényeket az arányokra vonatkozóan. Például anno decibel a Fülesnél a főszerkesztőm megjelent 5-10 olvasói levéllel a kezében, hogy nehezek a rejtvények, könnyíteni kell, mert "ez az olvasók igénye".... Sikerült meggyőzni, hogy ők a zajos kisebbség (akinek jó, és tetszik, az a legritkább esetben ír olvasói levelet), és inkább vesszen 5-10-...párszáz olvasó, mint a 99%.

Az olyan felvetések, amik várhatóan "senkit" nem riaszt el a laptól (fotófeliratok pontosítása pl.) természetesen hasznosak, de a hallgatag többségnek kell készíteni a lapo(ka)t, akik nem annyira hardcore vasútbarátok, mint itt jónéhányan.

Egy _egyéni_ véleményt én is mondok (nagyobb részt a fotókkal kapcsolatban): nekem az emberek hiányoznak egy _kicsit_ a lapból. Meg lehet kövezni: a vasutasoké is (ha már egyszer kimondva-kimondatlanul pl. a mv.-k is az egyik célcsoport az olvasószerzésben). Talán emberközelibb lennének a nagyvasak, bár az is lehet, hogy olvasók 99%-át éppen az bántaná, ha egy-egy ember kitakarna egy icike-picike részletet a járgányból.

vv77 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 432

Szia!

Köszönjük a címet és az ötletet, felvesszük a kapcsolatot.

Üdv. vv

Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.13 0 0 431

A tisztelt szerkesztőknek tudom javasolni a kapcsolat felvételt az EN LIGNES szerkesztőségével...........www.pfttsp.be.........

Képcsere, cikkcsere stb. ügyekben.

kölcsönösen küldhetők egymásnak tisztelet példányok.

stb.

Ez az újság hasonlóan mint az Indóház, vasútbarátok által szerkesztett, kéthavonta megjelenő, szép és igényes lap.

m61019andras Creative Commons License 2005.03.13 0 0 430

Szia!

A dátum nem kell az e-mail-es témához?

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.13 0 0 429

Nem tudom, hogy van-e még olyan lap, ahol a készítők ennyire aktívan kommunikálnak az olvasókkal. Lehet, hogy ezt egyszer mi is meg fogjuk bánni, de egyelőre jó és hasznos a dolog. A hibákat magunktól is észrevesszük, de nem baj, hogy sokadszorra is leírjátok. A fórum azért több, mint a lap, mert akit érdekel, az a kulisszák mögé is betekinthet. Szeretnénk tartani, sőt javítani a színvonalat, és ehhez ez a fórum nagy segítséget ad.

A lapban lehetnek tévedések, amelyeket igyekszünk a minimális szintre szorítani, de szándékosan SOHA nem fogunk valótlanságot írni. Nem hiszem, hogy egyesek a fórum olvasása után ezt szűrnék le. Persze azért lehetnek ilyenek, de az orvosi esetek kezelése nem a mi feladatunk.

Előzmény: Peter atyuska (427)
KZsoci Creative Commons License 2005.03.13 0 0 428

Sziasztok!

uzsgyiremot csoporttársa vagyok egyetemen, aztán ő mondta, hogy van ilyen újság; elég kíváncsi vagyok rá. Engem főleg a városi tömegközlekedés érdekel (értsd: villanyos, trolejbusz), de szeretek mindent ami sínen gurul. ;) 

Ha nem dehonesztáló a lapra nézve, felajánlanám szolgálataimat fényképkészítés tekintetében, főleg a fenti témakörben. ;)

"Referenciaanyagom": http://kzsoci.fw.hu :) Ha esetleg valami témában találtok már most ott fent passzentos képet, nyugodtan le lehet tölteni és berakni, csak szóljatok nekem előtte. Ha kell nagy méretben, elküldöm; stb. De ha kell, akkor fényképezek külön.

Üdv

KZsoci

Peter atyuska Creative Commons License 2005.03.13 0 0 427

Végig olvasva a hozzá szólásokat, megint dezsavű érzésem van. Megjelenik egy lap színvonalas hiánypótló, és egyből mit kapnak szegény készítők miért ez miért, így mi van külföldön stb.

Jó a hibákra való felhívás rendben de a többi? Kép hogy készült, már bocsánat egy laikust abszulute nem érdekli "lesem szarja", egy fontos bennük, amit látni kell, a vonat kész. Nem mindenki szakmabeli kérem szépen.

Ide betér olyan is, aki csak kapkodja a fejét. Majd kilép innen, és többet nem veszi az újságot, mert azt szűri le belőle, hogy abban sem írnak valót, kell ez?

Elnézést a zsörtölődésért, de mint gazdaságban érdekelt ettől falra tudok mászni. Olyan idegesítő ez a magyar mentalitás.

Peter atyuska Creative Commons License 2005.03.13 0 0 426

Bele pofazok. :-)

Terjesztés legjobb módja ilyen lap esetén a különböző rendezvények és klubnapok de javaslom sok példányt kell vinni minima 20-at + előfizetési lapokat.

A te ötleted akkor lenne, jó ha inkább nemzetközi járatokra kerülne fel mint olvasható újság (nem feltétlen eladásra, de meglehesen venni) nagy a reklám érték. Pluszban a nosztalgia vonatozások alkalmával is.

Szerkesztők egy kérdés, minden modell boltba eljutotak példányok? Mert ott is kereshetik öket, inkább ott keresik elsőre.

Előzmény: uzsgyiremot (424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!