Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2168
Szvsz a konkret padot pl harmasikresek buntudat nelkul is hasznalhatjak. :) Bar gondolom nem ok a gyarto celcsoportja. Amugy mi az osszefugges? Ahogy elgondolkodtam, nekem attol lett volna buntudatom ha a gyereket nem magam bufiztetem. (Semmifele fizikai vagy lelki akadalya nem leven az akcionak) :)
Előzmény: hadd ne (2165)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2167
Ügyélj rá, hogy vizsgaidőszakban és tanuláskor megfelelő mennyiségű szénhidrátot vegyél magadhoz és ne legyél éhes. Az agyad a legnagyobb oxigénfogyasztó (25%) és ha tanulsz, akkor segíti az emléknyomképzést az, ha van mit égetnie. Szóval egyél.
Előzmény: Jablko (2160)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2166

Pedig a toxin jelentése "méreg". Ismerősnek kéne lennie legalább a toxoplazmózisból vagy a toxikusból....

Szerintem egyébként jobb ha az ember ilyesmiről nem tud. Én sem tudom pl. hogy a csernobili katasztrófánál mennyit és mit ettem mindenféléből, amikor zöldsalátával etettek minket. Pedig az zöldség :)

Előzmény: azul (2159)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2165
a bűntudat nagy úr .... és kereskedelmi értéke van. Ha nem lenne bűntudat, szerintem pl. bababüfiztető padot sem lehetne eladni ... meg még sok minden mást sem.
Előzmény: tótágas (2149)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2164

Nem baj.

Azt tartom fontosnak, hogy az ember tudja, hogy milyen tudással rendelkezik és milyennel nem. Meg hogyha titkos bermudai kutatólaboratóriumról hall, akkor azért egy kicsit elkezdjen gyanakodni és keressen magyar nyelvű, leellenőrizhető forrású híreket - ha ez annyira érdekli.

Egyébként boldog névnapot, emlékeim szerint mostanság lehetett ... :)

Előzmény: tótágas (2147)
Jablko Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2163

Kedves Vik23!

Hát, már én is szeretnék túl lenni rajta! Egyébként már 45 kg körül vagyok, szépen lassan "hízom". Remélem nemsokára személyesen is találkozunk. 

Na, megyek Joyce-ot olvasni. :)

Kellemes hetet kívánok neked és kedves családodnak!

Üdv, Annácska

Előzmény: Vik 23 (2162)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2162
Köszönöm, megvagyok. (Bár ma már joghurtot is ettem és kakaót is ittam. De hát én már erre a hátra levő csekélyke időre nem térek át a nyers zöldségekre. Nem is vagyok 40 kiló! Remélem, már te sem!)
Minden részvétem a tiéd a vizsgaidőszak miatt! Én nagyon utáltam. Drukkolok neked!!!
Előzmény: Jablko (2160)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2161
( Jablko és tótágas - köszönöm az infot! Megkeresem ... remélem érdekes lesz, bár nem tudom elképzelni, hogy azért tegyek vagy netegyek bármit is, mert valaki valahol írt valamit valamiről. )
Előzmény: Jablko (2156)
Jablko Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2160

Szia!

Szuperül! Már csak 5 vizsgám van! :))))

Épp itt ülök az Idegennyelvűben és próbálok tanulni, még ha ez most nem is annyira hihető... :)

És te?

Előzmény: Vik 23 (2157)
azul Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2159

"köszönöm, hogy elolvastad amit írok."

Szerintem többen is elolvasták, de pillanatnyilag a toxin szó a köztudatban fele akkora veszélyérzetet sem kelt, mint a tartósítószer, vagy az állományjavító kifejezés.

Előzmény: hadd ne (2136)
tótágas Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2158

"Daniel Quinn: Izmael"

Ez egy könyv, inkább regény. Nekem tetszett, viszont nem emiatt nem ettem húst, amikor nem :)

Előzmény: Törölt nick (2153)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2157
Szervusz Almácska!
Hogy vagy?
Előzmény: Jablko (2156)
Jablko Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2156

Kedves hq9mck!

Ez egy regény: Ishmael / Quinn, Daniel - 266 oldal.

Könyvtárakban keresd.

Üdv, Anna

Vik 23 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2155
A lelki szegényeket nem kell sajnálni, mert 1) boldogok 2) övék a mennyek országa.
Egyebekben teljesen igazad van.
Előzmény: azul (2152)
azul Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2154

" Miért gondolod, hogy bennem lesz több méreg, mint benned? "

Nem azt gondolom, hogy benned, több lesz! Hanem azt, hogy nem lesz kevesebb!

Te ismered a saját szervezeted, ha úgy gondolod, hogy jobban elbírsz a vegyszerekkel, mint a csimbókokkal, akkor kerüld az utóbbiakat, viszont másnál ez lehet fordítva is. Pl, ne próbálj meg fruktózintoleranciában szenvedőt rábeszélni a gyümölcsfogyasztás szépségeire, nem fogja értékelni.

"Persze, amit tudok, magam termelem meg. Nem is találok hasonlót sehol, mint az én kiskertemben. "

Én is ezt tenném ha volna kiskertem, de nincs, így eszem azt ami a boltban van.

"Akkor mit fogsz mondani a zöldevésről?"

Amit most is. Mindenki azt eszik amit akar. Nekem egyik táplálkozási ágazattal sincs bajom, ha nem akarja rámerőltetni magát.  Ha egészséges vagy, akkor nyílván jól csinálod, de ezt sok húsevő is elmondhatja magáról. Viszont ha propagálod, akkor figyelembe kell venned az egyéni szokásokat, és hogy mások szervezete nem feltétlenül ugyanígy reagál.

Előzmény: Stoner (2086)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2153
(Tuggya mán valaki, hogy ennek a bizonyos "Izmael"-nek - amit Stoner emleget állandóan - hol van a weblapja, vagy az írása? ... mert lesz egy kis időm és elolvasnám ha nem túl hosszú. Vagy nem figyeltem eléggé?)
azul Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2152

"Én erre a "sajnálom az állatokat" címü szövegre és az erre alapított vegetarianizmusra vagyok pipa, de nagyon! "

Sajnálom a csirkét és megeszem, de ez az én dolgom,  nem én alapítottam a vegetáriánus mozgalmat, és mellesleg felőlem mindenki azt eszik amit tud, vagy amit akar.  Az idegesség pedig valószínűleg jobban árt, mint bármely táplálkozási mód, úgyhogy ezzel teljesen feleslegesen rövidíted az életed.

"1. A hagymát miért nem sajnálod, ha kihúzod a földböl? Elpusztul az is!"

Majd ha ültetek hagymát otthon, és kihúzáskor sipítozik, és menekül előlem ha vesztét érzi, akkor igérem fontolóra veszem.

"2. Amíg egyetlen súlyos beteg gyerek vagy felnött is van, aki nem tudja a kezelését maga finanszírozni és közadományokra van szükség, addig ne jöjjön nekem senki a menhelyen vinnyogó kutyákkal meg a csirkefarmokkal!"

Nem jöttem menhelyen vinnyogó kutyákkal, meg csirkefarmokkal, tudom hol vannak a határaim, és elhiheted tisztában vagyok vele, hogy milyen terhet jelent egyeseknek a kezelés. De hozhattad volna még az afrikai éhezőket, meg az időseket, meg a hajléktalanokat, meg a lelki szegényeket.... Lehet, hogy az ő sajnálatuk mellé nálam még a csirke is befér.

Előzmény: gyomnövény (2052)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2151

Ez igaz. Meg sok mas kerdesben is igaz. De te megteremtheted a magad kis mikrokozmoszat, ahol tobbe-kevesbe rend van, nem?

(En bio elelmiszert veszek es zold tisztitoszereket, kisebb bajaimat homeopatiaval gyogyitom es bojkottalom a multikat pl Nestle. Nem hordok necbundat, nem veszek gyerekek altal gyartott dolgokat, afgan szonyeget es nem veszek allatkiserletekkel tesztelt kozmetikumokat -bar ez a legkonnyebb resze talan. Tudom, h ez a lofing kategoria ha nagy leptekben nezem a dolgokat, de nekem eleg. Tobbet tenni amugysem tudok. Illetve tudnek pl mubor cipo viselesevel de mindenkinek van egy hatar, nalam ez.)

Előzmény: Vik 23 (2150)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2150
Csak kicsit elkeserítő, hogy milyen kicsik és tehetetlenek vagyunk.
Előzmény: Törölt nick (2148)
tótágas Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2149
többen nem is értették meg :) hanem inkább a gyávaságra meg az önzésre, meg a szarságra hivatkoznak :) hát ez történik, ha az elménket inkább bűntudatkeltésre használjuk :)
Előzmény: tótágas (2147)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2148
EN? En sehogy. En mernok vagyok, nem politikus vagy kozgazdasz. De nem is beszelek marhasagokat ezugyben. Ui a vilag elelmiszertermelo fele tobbet termel mint ami az egesz vilag elelmezesere elegendo lenne. A felesleget azonban nem eri meg olcson eladni, inkabb megsemmisitik. De ez tenyleg nem ennek a topiknak a temaja.
Előzmény: Vik 23 (2142)
tótágas Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2147
többen nem is értették meg :)
Előzmény: hadd ne (2136)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2146
Nagyon jelentéktelen dolgokat. Sajnos kinőttem a világmegváltó 16 éves korból.
Előzmény: transzmoha (2145)
transzmoha Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2145
És te mit teszel ezért?
Előzmény: Vik 23 (2144)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2144
Megint megkérdezem: te személy szerint mit teszel mindezért?
Előzmény: pataporc (2143)
pataporc Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2143

Nem egy embernek kell megcsinalnia.

Viszont ez egy remek allaspont arra, hogy mindenki kenyelmesen hatraduljon es hagyja maga korul szetrohani a vilagot. Sajnalom, keves vagyok.

Viszont vannak gyerekeink es nem mindegy, hogy mit kapnak tolunk. Gyavasag es onzes a gyerekeinkre hagyni a megoldasat annak a sok szarnak, amit nekik adunk.

Előzmény: Vik 23 (2142)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2142
És mindezt hogyan gondolod megoldani?!
Előzmény: Törölt nick (2140)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2141

Mi a baj a burgonyaval??? Olajban sutve sok zsir marad benne, de pl alufoliaban sutoben (parazsban) megsutve finom es nem egeszsegtelen (szerintem).

En elhiszem, h meg lehetne elni nyerskoszton, de nem hiszem, h a fott etel par excellence mereg lenne.

Előzmény: Stoner (2113)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2140

Eloszor talan az elelmiszer-tultermelesi valsagot kellene megoldani, hogy ne taroljunk hutohazakban tejtermekeket evekig, hogy ne fizessunk a gazdaknak ha levagjak a tejelo teheneiket, hogy ne szantsunk be zoldseget mert annyira olcso h meg betakaritani sem erdemes, hogy ne fizessunk a gazdaknak a parlagon hagyott foldjeikert...

Meg elobb gondolkodni kellene irkalas elott...

Előzmény: AliceCsodaországban (2115)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2139
Mi az a félig-vegetariánus?
Előzmény: gyomnövény (2132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!