Tüdőrák. Rengeteg információ van a neten a különféle táplálék-kiegészítőkről. Ide olyan sorstársak jelentkezését várom, akiknek közvetlen tapasztalataik vannak bármely táplálék-kiegészítővel kapcsolatban. Tudom, hogy van itt rengeteg onkológiai topic, de nem tudok 100 000 hozzászólást elolvasni.
Kösztönöm
Ez logikus, tehát szerinted aki táplálék-kiegészítőt ajánlhat az orvos, akkor aki arckrémet ajánlhat az kozmetikus, aki autómárkát az gépészmérnök.. Egyébként értem én, logikus. Akkor a topic nyitója ide orvosokat várt? Akkor valóban eltévedtünk.
Nem váltak.. de most legalább tudom, hogy teerted friss regisztrációja vagy! Elég egy névvel is beszélned, nem kell kettővel.. ja és olvasd el újra figyelmesen, hogy miért nem váltak, hanem egyszerűen csak jóindulatú volt és ennyi.
Kereskedő nem vagyok, én egyszerűen egy fogyasztó vagyok. Más anyagi helyzetét pedig nem hiszem, hogy nekem kell megoldanom .
A GVH a bírságok meghatározásánál súlyosító körülményként értékelte, hogy a tájékoztatások a fogyasztók széles rétegéhez jutottak el, illetve azt a körülményt, hogy a hosszú ideig elhúzódó reklámozási tevékenységükkel a vállalkozások az egészségügyi problémákkal küzdő, sérülékeny fogyasztói réteget célozták meg.
A GVH megállapította továbbá, hogy a tájékoztatások elsősorban azon fogyasztóknak szóltak, akik kifejezetten betegségek megelőzése vagy gyógyulás, illetve kezelések kiegészítése céljából keresik a különböző terápiás lehetőségeket. Fontos megjegyezni, hogy az egészségre és az emberi szervezetre ható termékek esetén a különféle betegségben szenvedő vagy azt megelőzni szándékozó emberek sérülékeny fogyasztói csoportot alkotnak. Ők a gyógyulás vagy gyógyító hatás reményében lényegesen érzékenyebben reagálnak a gyógyulást ígérő tájékoztatásokra, emiatt különös jelentősége van a tényszerű, túlzásokat nélkülöző, bizonyított állításokat tartalmazó tájékoztatásnak.
Nem véletlenül kuruzsolnak büntetlenül valódi orvosi diplomával. Van Molnár nvű doki a féjszbukon, aki a GNM lelkes hirdetője és művelője. Ő is a különböző rákos betegek csoportjaiban hinti az igét.
Mi arra szeretnénk felhivni a figyelmedet, hogy e topic tárgya - nyitója szerint - a tüdőrákosokat kérdezi meg arról, hogy a táplálék kiegészítőkkel kapcsolatban van e értékelhető tapasztalata. Nos, neked van egy ajánlatod, ami nem tapasztalat. Az, hogy a tumorok a Te családodban "jó indulatuakká" váltak, számunkra nem hihető. Másrészt, hogy csak a bpti onkológiai centrumokra, mint a Kék Golyó utcai, az Uzsoki vagy a Korányi Tüdőkórházban látható betegekből indulunk ki, az tapasztalható, hogy a többségnek jelentős, ha nem súlyos anyagi gondjai vannak, sokan az ország távoli vidékéről jönnek, éjjeli vonatozás után a váróban falatozgatnak,- "hazai" szendvicset stb.
Így ezen betegeknek nem a Te általad ajánlgatott magvakra van szükségük, nekik esetileg müzlire sem tellik.
A topic alapító nyilván arra volt kíváncsi, hogy a sok interneten vehemensen ajánlgatott táplálék kiegészitő között esetleg van e olyan is, amit valós beteg valós tapasztalata alátámaszt !
Egészen egyszerűen: nem a kereskedők ajánlatára várt
Már hallottuk, hogy a kedvenc céged a GVH! de próbálj már másra is koncentrálni, hiszen más is történik a topicokban, mint hogy te minden hozzászólásod csak erről szóljon! Nyugodj meg, attól megnyugszol!
A Rain kitalálója tutira nem ő volt, hiszen az alapítvány már rég megalkotta a Soult, alkalmazták is és csak utána alakítottak céget, de nem az alapítvány hozta össze , tehát nézz utána előbb, mielőtt ilyet mondasz!
A cégünk alapító elnöke Byron Belka.. Ugye mennyire más neve van?
Tehát volt egy alapítvány, akinek volt egy terméke és utána alapítottak egy céget... Na akkor mi van az adózás elkerülésével? Hallgatlak!
Mi volt a megtévesztő? Szó nem volt arról, hogy vásároljál és azt a levélből sehogy nem tudod összehozni!! Ugyanis te kérdezted, hogy mi ez és én meg leírtam és csak annyit írtam még oda, hogy ha kérdésed van, akkor nyugodtan hívj.. Mi ezzel a baj? Hol itt a csalás?
141. Az orvosetikával összeegyeztethetetlen, ha az orvos betegével olyan közvetlen vagy közvetett kereskedelmi kapcsolatot létesít, ami a beteget kiszolgáltatott helyzetbe hozza és az orvos szakmai elfogulatlanságát befolyásolhatja, csökkentve az orvosok tekintélyét és társadalmi megbecsülését.
142. Közvetlen kereskedelmi kapcsolat, ha a gyakorló orvos foglalkozásszerűen folytat kereskedelmi tevékenységet, különösen ha gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású szert vagy gyógyászati segédeszközt saját raktárából ajánl megvételre betegének.
143. Közvetett az a tevékenység, ha anyagi haszon céljából létesít a beteg érdekét sértő kapcsolatot gyógyszer- vagy gyógyászati segédeszköz gyártóval illetve forgalmazóval
Ketskést meg a MOK-nak kéne kiakolbólítani.... Mivel az etikai szabályzattal nehezen egyeztethető össze, hogy saját maga által forgalmazott szereket ajánlgat a betegeinek.
A kuruzslás, sajnos, Ketskés dokinál sem áll meg, ha van orvosi végzettsége. A Btk. szerint a fogorvos is "gyógyíthat" rákot kézrátétellel, mert őt is orvosnak tekinti a Btk. :(
Melyik része zagyvaság? A lúgosításos orvos, vagy a rákkutató alapítvány? Dr. Ketskést inkább etessük meg káposztával, aztán küldjük aludni, mert szót sem érdemel.
Az államokban az adózás elkerülésére szoktak alapítványokat létrehozni, tevékenysége alapján, ez is inkább ezen kategóriába esik.
De a 285-ös paragrafus is simán megáll a legtöbbjükre...
Kuruzslás 285. § (1) Aki jogosulatlanul ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a kuruzslást az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével követik el.
(3) E § alkalmazásában orvosi gyakorlatra jogosult az, akinek hazai egyetemen szerzett vagy külföldi egyetemen szerzett és honosított (egyenértékűségi záradékkal ellátott) orvosi oklevele van, illetőleg az a külföldi állampolgár, aki népjóléti miniszter engedélye alapján oklevelének honosítása nélkül fejthet ki orvosi tevékenységet, feltéve mindegyik esetben, hogy nem áll az orvosi tevékenységtől eltiltás hatálya alatt.
Nekem már van bizonyítékom, a levél (névvel, emilcimmel és telefonszámmal), és megvan a linkem is szponzori vásárláshoz. A megtévesztő hirdetések önmagukban ugyan még nem merítik ki a csalás tényét, mert vásárlás nélkül még nincs károkozás. Ha azonban az ember vásárol is, akkor jöhet a Btk.
373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás kisebb kárt okoz, vagy
b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást
ba) bűnszövetségben,
bb) közveszély színhelyén,
bc) üzletszerűen,
bd) jótékony célú adománygyűjtést színlelve
követik el.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás nagyobb kárt okoz, vagy
b) a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon követik el.
Az MLM szerintem felfogható bűnszövetségnek is. :)))
Ugye már tisztáztuk, hogy ez egy félreértés volt a részedről!! De még hányszor fogd ezt emlegetni ennek ellenére?? Akkor újra elmondom, hogy akiket ezzel próbálsz félrevezetni, megnyugodhassanak! Tehát, mivel azt mondta az orvos, hogy a hólyagdaganatok nagy része rosszindulatú szokott lenni, ezért ők azt várták, hogy a 9 daganat az lesz.... Megjött a patológiáról az eredmény és az jött, hogy mind a 9 jóindulatú.. Tehát mi ennek a terméknek tudtuk be, hogy a várakozással ellentétben jóindulatúak voltak a daganatok! Ugye többször nem kell elmagyaráznom és ugye többször nem magyarázod félre? Kezd unalmas lenni!