Keresés

Részletes keresés

Bahra Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28053

Szia!

Már nagyon várom hogy a kis csemetém is csacsogjon egész nap de hát majd el jön az ideje!

Most mese nézés megy egész nap, változatosan mert hol a Dr.Bubó kell neki hol a Kockásfülü és a Kisvakondról nem is beszéltem.

Beteteti a dvd lejátszóba majd megy játszani oda se néz de kikapcsolni, más csatornát nézni nem lehet! Hiradót már hetek óta nem láttam!

Előzmény: Szylvus (28051)
Szylvus Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28052

Jesszasz Haspoki! Ez egy vagyon!!! Mi anno Andrissal a pocakomban Fészkesfehérváron voltunk, ott 7ezer Ft volt.

Most is oda tervezünk menni, remélem nem emelkedett sokat az ár...

Előzmény: haspoki (28048)
Szylvus Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28051

Bahra: üdv itt :))

Tasha, Sapi: haláli röhejes lehetett. (már bocs, de még így is röhögtem, pedig csak olvastam)

Előzmény: Bahra (28050)
Bahra Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28050

Sziasztok!

Új vagyok még a lányom két éves lesz júniusban, beszélni még nem hajlandó csak a saját babanyelvén kommunikál velünk, amúgy mindent megért!

Ha nem gond csatlakoznék hozzátok!

Amúgy mi az a játszó bölcsi? Hány éves kortól lehet oda vinni, és merre van? 

Előzmény: csehlencse (28047)
tasha Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28049
:DD
Előzmény: haspoki (28048)
haspoki Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28048
Bejelentkeztem 4D UH-ra, a 18. hetit ott fogom megcsináltatni, 12.000 FT :o
Petivel még csak 8 000 volt.

Képzeld Tasha, van egy Teletubby film, amiben a finn gyerekek énekelnek, Peti már énekli velük a szöveget :)
csehlencse Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28047

Igen, nagyon tetszett Ankának. (Csak az evéssel nem volt kibékülve.):)

Felírattam magunkat is jövő péntekre, majd meglátjuk mi lesz!:))

Előzmény: brmmm (28045)
FémFatál Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28046

:-DDD

Ez király lehetett!

De Borcsa is jó fej lehet a nyögéssel :-)

Ben azt utánozza, ahogy ordítok fel a nővérének az emeletre, de csak a hanglejtést imitálja meg a hangerőt, felismerhető szavak persze nincsenek, csak a szokásos jeti-üvöltés :-)

Előzmény: tasha (28044)
brmmm Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28045

Ezek szerint bejött?

Akkor majd egyeztessünk, ha Anka hajlandó Bazsirémmel bölcsizni:D

Előzmény: csehlencse (28043)
tasha Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28044
:DDD
M. a hányós elso harmadban copyzta a hangokat, klafa volt mikor a boltban rákezdte :P

Csl :)))

Előzmény: Törölt nick (28042)
csehlencse Creative Commons License 2006.04.27 0 0 28043

Ez a nyögés, ez nagyon vicces, Anna is szokta. Ő is engem utánoz, pl. mikor a kapu előtti három lépcsőn vinném le őt babakocsistul, már előre nyög helyettem.:DD

Ma voltunk játszóbölcsiben. Úgy látszik, félénk kislánykám egoját sikerült az utóbbi időben szerencsésen megnövelni, ő volt az egyik leghangosabb. Vagy örömében visított - mert fel volt dobódva, vagy felfedezett egy új játékot - vagy leordította valamelyik gyerek haját, mert az el akarta venni, ami a kezében volt. Máskor viszont teljesen magától odavitt egy-egy játékot másoknak, és odaadta. Meg simogatta a többieket.:)

Előzmény: Törölt nick (28042)
brmmm Creative Commons License 2006.04.26 0 0 28041

Szerintem a melyik kezével nyúl a kanál után kisfickók esetében nem mérvadó. Bazsi mindkét kezével tud szépen kanalazni, és evésnél váltogatja is, ill. minkettőt használja, de az evés a mindene ugye :) Az evésen kívül a ceruzát meg egyebeket ált. a jobbal fogja.

Előzmény: FémFatál (28040)
FémFatál Creative Commons License 2006.04.26 0 0 28040

Tyűha, akkor ez nehezen fog mostanában kiderülni, ilyesmire nemigen tudom rávenni :-) Mindegy, előbb-utóbb kiderül, egyébként ezt az összekulcsolást ténylegmán, én is hallottam...

Az nem támpont, hogy melyik kezével nyúl a kanál után? :-)

Előzmény: tasha (28038)
csehlencse Creative Commons License 2006.04.26 0 0 28039

FF, én is látom Ankánál, hogy bizonyos helyzetekben - pl. evés - inkább a bal kezét használja. Máskor meg felváltva a kettőt.

Úgy tudom, hogy csak 5-6 éves korban dől el igazán, hogy milyen kezes lesz a gyerek. (Unokaöcsém mikor írni tanult eleinte mindkét kezét használta :), de végülis jobbkezes lett.)

Nálunk a családban tudomásom szerint csak egy balkezes van a felmenők között - anyósom. De őt átszoktatták gyerekkorában a "szép" kezére.

Előzmény: FémFatál (28035)
tasha Creative Commons License 2006.04.26 0 0 28038
nem tudom, ezt hallottam :)
ja meg nézd meg hogy teszi karba a kezét vagy hogy kulcsolja össze
Előzmény: FémFatál (28037)
FémFatál Creative Commons License 2006.04.26 0 0 28037

Melyik lábával? De abból nem az derül ki, hogy esetleg ballábas? :-o

Attól még lehet jobbkezes, és vica versa.

Vagy nem...?

Előzmény: tasha (28036)
tasha Creative Commons License 2006.04.26 0 0 28036
állítólag úgy lehet kideríteni, h megnézed, melyik lábával rúgja a labdát

vigantol: d-vitamin? Na nálunk azt egész évben kell, de ugy ez sarkkör majdnem :p
Előzmény: FémFatál (28035)
FémFatál Creative Commons License 2006.04.26 0 0 28035

Az látszik már ilyenkor szerintetek, hogy a gyerek esetleg balkezes?

Gyanús nekem a fickó, mindig a bal kezébe fogja a kanalat, a ceruzát stb.

Na nem mintha balkezesség baj lenne, csak fura, mert a családunkban nem volt ezelőtt senki se.

Szlivvia Creative Commons License 2006.04.26 0 0 28034
Az összesen két üvegre én is emlékszem, nem te vagy a lüke.
Előzmény: Szylvus (28033)
Szylvus Creative Commons License 2006.04.25 0 0 28033

Na most megfogtatok...

Teljesen elbizonytalanodtam a vigantolt illetően. Pedig istók zicsi úgy emlékszem, mintha a dobozban található tájékoztatón olvastam volna valami ilyesmit. Mármint ezt a két üveges izébizét.

Megyek, megnézem, mert az üveg a dobozzal (ha minden igaz) még megvan...

Nnna, itt van a papír előttem, és tényleg nincs benne, hogy csak két üveggel lehetne (hol egy pirulós ikon????)

Azt írja, hogy: "Csecsemők két hetes koruktól az első életév végéig kapják. A második életévben a V. olaj további adása főleg a téli hónapok alatt javasolt."

Úgyhogy bocs mindenkitől.

Südve Creative Commons License 2006.04.25 0 0 28032
Nekünk tavaly csak a szülinapig kellett, vagyis július közepéig, utána meg csak szeptembertől... na, ez is ahány orvos, annyi gyakorlat... :-(
Előzmény: FémFatál (28031)
FémFatál Creative Commons License 2006.04.25 0 0 28031

Ezt a két üveg ügyet most hallom először...

De majd rákérdezek, téllegmán.

Nekünk az lett mondva, hogy három éves korig, az első évben nyáron is.

Azaz idén nyáron nem kell.

(Az a baj, hogy már úgy rááll a kezem, hogy automatice beadom a fickónak esténként. Na, este gyorsan kidobom a maradékot, úgyis határeset, hogy lejárt-e a szavatossága, ami, ha jól emléxem, fél év).

Előzmény: Szylvus (28029)
Südve Creative Commons License 2006.04.25 0 0 28030
Egy év alatt összesen, vagy két év alatt összesen? Mert szerintem nekünk most minimum a harmadik üveg nyiffan ki.
Előzmény: Szylvus (28029)
Szylvus Creative Commons License 2006.04.24 0 0 28029

Az én fiamat sem érdekli a tv. Teljesen mindegy, hogy mese van, bábfilm, vagy Egri csillagok... Ahogy Südve is mondta, menne le a térképről álló nap.

Vigantol: ez érdekes, a mi dokink azt mondta, hogy 2 éves korig, ősszel és télen, DE a tájékoztatójában valami olyasmit írnak, hogy nem adhatunk többet 2 üvegnél összesen. Vagy valami ilyesmi... (én egyébként kb. 2 hete nem adom azért, mert elfogyott a második üveggel)

Előzmény: Südve (28027)
Südve Creative Commons License 2006.04.24 0 0 28027
"Örömmel" látom, hogy a kortárs kollégák legalább annyi időre köthetők le, mint az én fiam. :-D Illetve ő tévével semeddig konkrétan. "Mese, mese" nézi 2 másodpercig, aztán megy tovább. Ugyanilyen "sikerrel" jártunk szombaton az Állatkertben, a zsiráf, a viziló és a puputeve még oké volt, na meg a kiskecskék az állatsimogatóban, de azon kívül semmi nem érdekelte az ebadtát. Csak ment volna le a térképről, de a hatalmas tömegre való tekintettel ezt nem engedtük, volt tehát vinnyogás, üvöltés, drámatagozat. :-D Amint a ligetben szabadon rohangászhatott meg homokozhatott, helyreállt a világbéke...

Körkérdés: ti még adjátok a Vigantolt? Ha igen, meddig? Nálunk úgy két-három hétre való van még az üvegben, gondoltam, nem váltanék már ki újat. Egyáltalán, hány éves korig kell ezt adni??
tulpen Creative Commons License 2006.04.24 0 0 28026
Köszi,kedves vagy,hogy bíztatsz,de be kell valljam baromira nem izgulok.
Én tudom,hogy Barna tök egészséges,csak rá kell nézni. tuti vagyok benne,hogy neg. lesz az eredmény.
Egyébként Anyumnak van születése óta szivbillentyű zavara igy azért fel vagyok készülve...

Barnának is megy már a kétlábon ugrálás,bár ahogy látom mozgásban ő elég gyorsan halad,ellenben beszédben sehogy.

Képzeljétek bölcsi ügy simábban ment mint gondoltam.
A Rádayban van egy nagyon helyes bölcsi,május végén van a beiratkozás,hely is van még. Ami nagyon jó,hogy szinte nincs 9ker nemzetiség itt. Igaz van egy bölcsi közelebb a lakáshunkhoz,de oda járnak a kerből az emlitett csoport.Ott még kmera is van felszerelve. Igy inkább behordom a Rádayba úgy döntöttem. nagyon helyes a vezetőnő,tetszik az egész tényleg.

EGyébként lehet,hogy nekem se kell dolgoznom menni,majd meglássuk....V.-t "felvette" egy cég,pontosabban most létszámstop van náluk,de amint megtalálják a helyét V-nek alkalmazzák. Ez nagyon feldobta a mai hangulatom,hogy végre a szakmában fog dolgozni,normális juttatásért.
:)
Előzmény: Szlivvia (28020)
FémFatál Creative Commons License 2006.04.24 0 0 28025

Mér, nem tudod visszahozni? Hát milyen anya az ilyen? :-)

Hasonló nálunk is volt, hétvégén kimentünk Ferihegyre repülőket nézni, ott álltunk a kilátóteraszon, kiscsávó kiitta az összes vizet az üvegéből, és kért még, de adjuramistenmoströgtön. Mivel a béna anyja nem bírt ott helyben vizet fakasztani, ezért olyan ordítás lett, hogy felkunkorodott a reptér betonja körös-körül és körbevettek bennünket a kommandósok (na jó, majdnem)

Na mindegy, azt nem várhatom el, hogy megértse az "elfogyott" szó jelentését, úgyhogy végül mégiscsak vizet fakasztottam és helyreállt a normál működés :-)

Mellesleg nehogy asziggyétek hogy érdekelte Benőt a repülős műsor :-) Egy-két gépet megnézett, "brüüüüü", aztán rohangászott és kukázott ezerrel, ahogy szokott.

Előzmény: tasha (28024)
tasha Creative Commons License 2006.04.24 0 0 28024
a +7 fokos napon, bizony! :p
Nálunk is video csereberés téma van, orult fárasztó h 5 perc után cserélgetni kellene a kazettat/DVD-t és ha nem, akkor jaj nekunk... A hisztik durvulnak, vagyis egyre viccesebbek, pl eeemeeent a jekkaaaa (=teherauto finnul) bruhuhuuuu, eeemeeent és ezen apropóból világvége, földönfetrengos ordítás, nem tudom, tán azt hiszi én vissza tudom hozni??? :) Szóval az én idegeim is romokban, a hajam oszul, Domi a tegnapi napot átaludta, na MA visszapótolta az ébrenlétet, úh éljen a hétfo, most megyek boltba kikapcsolódásképp, férj levitte a csimotákat a játszóra.

t.
Előzmény: Törölt nick (28015)
FémFatál Creative Commons License 2006.04.24 0 0 28023

Aláírtam ám a petíciódat!

(Ez mekkora már, peticio.hu. Aláírásgyűjtős tiltakozós) :-)

Hát a Kisfőnökkel tényleg nem egyszerű néha. Kezdi felfedezni a hisztizésben rejlő előnyöket, legalábbis teszteli, hogy vannak-e ilyenek. Most a legújabb elképzelése, hogy a kert felé vezető teraszajtó legyen állandóan nyitva, és ő kedvére nyargalászhasson ki meg be.

Ezzel nem is lenne különösebb baj, ha a teraszról nem négy lépcsőfok vinne le a kertbe, meg amúgy nem lenne még néhány lépcső a punnyadt kertben itt-ott-amott, amelyeken való közlekedés értelemszerűen csakis szülői felügyelettel engedélyezett. Így viszont vagy koslat utána az ember szünet nélkül (mert Gáznemű Benedek szereti egyszerre és állandóan kitölteni az összes rendelkezésre álló teret), vagy hébe-hóba becsukja a teraszajtót és rögtön megnyer egy combos kis balhét.

Előzmény: Törölt nick (28022)
FémFatál Creative Commons License 2006.04.24 0 0 28021

A mesevideó az nem gáz, szerintem.

Nálunk meg az a bibi ezzel újabban, hogy nagyon rákattant a srác, és non-stop mennie kell valamelyik meséjének, Kisvakond, Süsü, 101 kiskutya, Kockásfülű Nyúl, valamelyik, de akkor sincs ám nyugta az embernek, mert ötpercenként csereberélni is kell a DVD-ket vagy a kazettákat, ha olyanja van a fiatalúrnak.

Ha netán nem engedelmeskedik az ember haladéktalanul de izibe, akkor nekiáll ő egyedül babrálni a DVD-t, feláll valamire oszt nyomkodja. (El kéne pakolni de már hova a búsba...?)

Meg ha éppen nem teszik neki az aktuális rész, akkor veri és lökdösi a tévét :-/

Előzmény: brmmm (28017)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!