33 százalékos népszerűséggel az első a politikai pártok közt a Jobbik, mutatta ki a felsőoktatásban résztvevők közt végzett kutatás.
A kutatás egyik munkatársa, Róna Dániel szociológus szerint egy párt, jelen esetben a Jobbik markáns előnye olyan jelentős ebben a generációban, amelyre csak a kilencvenes években volt példa: akkor a Fidesz volt felülreprezentálva a 15-29 éves korcsoportban. A Jobbik támogatottsága négyszer-ötször magasabb a 18–29 éves korosztályban, mint a 60 év felettiek körében,
Link:
http://index.hu/belfold/2013/02/16/az_egyetemistak_kozt_a_jobbik_a_legnepszerubb/
topiknyitó megjegyzése:
zsidókkal, izraellel, nácikkal stb. kapcsolatban van több kapcsolódó szaktopik, trollkodni, trollt etetni ott tessék!
Nem tudom mennyit ér el a Jobbik. Talán sokat, talán néhány év múlva többet. Talán kormányozhatnak. A probléma csak az, hogy szebb jövő nem lesz. Egyszerűen gazdaságilag értelmetlenségeken alapul a Jobbik programja. De hát nem éppen az erősségük a gazdaság. A cigányprogramon viszont sokat röhögtem, pontosabban Vona egyik hosszabb beszédén, amit megnéztem a neten. A becsületes dolgozó cigányemberrel semmi gond!!!! Ok, de mi van a többivel? Mi van azokkal akiknek nincs munkájuk vagy nem is akarnak dolgozni? Azok nem kapnak segélyt! Ok, de akkor miből fognak élni? Hát bizonyára lopni fognak. Szóval nagyobb lesz a bűnözés. Semmi gond, börtönbe mennek, majd bizonyára börtönöket építünk, hogy beférjenek. Ha néha kimennek, csinálnak gyereket, hogy még többen legyenek és visszamennek. De nem akármilyen börtönöket építünk, önfenntartó börtönöket. Ok, de az milyen? Kényszermunkatáborok? Jó, legyenek azok, de mégis mit fognak ott csinálni? Mondjuk annyi alapja van az egésznek, hogy csökkenni fog a munkanélküliség a sok börtönőr miatt. A GDP is növekedni fog, mert a börtönépítkezések hozzájárulnak a GDP növekedéséhez.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy még a cigányprogram is csak egyszerű populizmus. Semmi valoságalapja nincs. Legalább ezt az egyet megcsinálhatták volna úgy, hogy ne kapjak röhögőgörcsöt. Egyszerűen érthetetlen, hogy egy diplomás hogyan falhat fel ennyi marhaságot?
Kutyával és gyermekkel a leghatásosabb a reklám, no meg a zsidótlanítással. A Jobbikban betíltották a zsidó szót mostanában? Érdekes módon az eddigiektől eltérően már nem kell kilistázni a kettős államporgárságú parlamenti képviselőket sem. Hogy van ez?
A tél utolsó hónapja a Fidesz gyengülését és a Jobbik határozott erősödését hozta – ez a legszembetűnőbb eredménye a Medián legfrissebb, február végén készült felmérésének.
Ilyen az, mikor a dísznyilasok átmennek cukipofába. De ez csak a választosig tart, utána döngenek megint a Martens bakancsok. Szétvigyorgom magam az önjelölt cukipofa vizslaidomáron.
Bár a MIÉP; FKGP ezer éve kihullott, nagyjából a politikai emlékezetből is eltűnt. 2002 óta viszont felnőtt egy generáció, melynek egy-talán a tekintélyesebb - része a JOBBIK-ra szavaz (aki még nem hagyta el az országot, és egyáltalán érdekli a politika).
Továbbra is úgy gondolom, hogy mindenhonnan szívhat el szavazatokat - már ha az egyerű üzenete (ami vagy hazugság vagy nem, szvzsz nem) eljut a választókhoz, és vonzóbb alternatívát kínál, mint a hatalmat eddig felváltva oly nagyon sikeresen birtoklók egymást kriminalizáló kinyilatkoztatásai.
nálam a közterületi plakátkampány nyertese, az eddig látottak alapján, magasan a jobbik... egyszerű üzenetek, nem kell iq bajnoknak lenni a megértéséhez...
Úgy gondolom április 6. után fogjuk megtudni, ki kitől vont el szavazatot. Addig minden csak spekuláció.
Amúgy ezt az érvelést sosem tudtam elfogadni (mármint, hogy az erősebbnek véltre kell szavazni különben elvész a voks). Ugyan miért adjam egy általam nem preferált sőt inkább elutasított pártra/jelöltre a szavazatom? Csak azért, hogy a szintén erősnek vélt rivális -akit szintén elutasítok -ne jusson a konc közelébe? A szavazatom azé akié a bizalmam, függetlenül attól, ki kit tart esélyesnek. A választásnak a választatópolgár részéről lelkiismereti kérdésnek kellene lennie (persze vannak gazdasági érdekek is, néhány százaléknyi polgár talán ezek mentén választ).
Nem értek egyet. Az emberek többsége (kivéve természetesen a fanatikusokat) nem bal vagy jobboldali szavazó. Senki nem így születik. Nekem sem két perc volt, míg a Jobbikig jutottam, és nem adtam garanciát nekik, hogy örök időkre övék a voksom.
Sajnos a két másik opció (FIDESZ, illetve a "baloldali" összefogás bármely pártja) heveny hányingert okoz nekem.
A Jobbik elvileg bárkitől elhozhat szavazatokat,ez nagyon helyes, csak aztán okosan kell élnie vele. Valamint nem segget csinálni a szájából, mint láttuk azt annyi esetben az elmúlt 24 évben.
Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt és Csányi Sándort, az MLSZ elnökét: akadályozzák meg, hogy az Újpest Football Club Kft. kibújhasson az összesen mintegy 850 millió forintos adó- és egyéb fizetési kötelezettségei alól.
Mennyivel lenne jobb, ha azt üzennék csak hobbiból indulnak? Mindenki nyerni akar, ki ezért, ki azért.
Én ott voltam a kanizsai fórumon (és még pár százan rajtam kívül). Reálisan nézem, nem keverem a vágyaimat a valósággal ezért nem mondom, hogy nyerni fog a Jobbik. De ott lesz a Parlamentben és nem is kis létszámban szerencsére.