zsanna es iffy: koszikoszikoszikoszi elore is! :) ha kerhetem, 150 dpi korul kene szkennelni, hogy egy 415x250-es kepet ki tudjak hozni belole a vegen viszonylag jo minosegben. koszi!
bosco: eloszor is udv! :) a hearts in atlantis allitolag bukott amerikaban, igy magyarorszagon lehet, hogy csak videon lesz. nem biztos, remenykedni azert lehet... masik kerdesed: a dreamcatcher szerintem elegge hasonlithat az azhoz.
ahogy igy elnéztem nekem a ragyogás van meg más boritóval, a borzalmak városa, cujo és a halálos árnyék. csak igy emlékezetből, ugyhogy lehet hogy tévedek. holnapra megkapod őket.:O)
Én nemrég kezdtem el megismerni King mester műveit, az Atlantisz gyermekeit már befejeztem, most a Tom Gordon segíts! és a Nem jön szememre álom címűt olvasom, és már megrendeltem az AZ-t is ;-)
Mit tudtok a Hearts in Atlantis c. filmről, mikor jön be MO-ra? Már nagyon kíváncsi vagyok Hopkins alakítására, na meg Bobbyékra!
Az Atlantisz gyermekeihez és az AZhoz hasonló műveket írt még SK?
hoppá, most látom csak, hogy már írtam ebbe a topicba, sebaj, legyen ez az official bemutatkozásom, ok?:))
Most éppen kölcsön van adva a szkennerem, de kb egy héten belül az alábbi 4 borítóra számíthatsz:
A ragyogás, 1986, Árkádia
A holtsáv, 1986, Magvető,
Borzalmak városa, 1991, Árkádia
A két Rose, 1997, Magyar Könyvklub
kellene nekem minden olyan magyar kiadasu king-konyv scannelt boritoja, ami nincs fent az SKHQ-n! amikrol tudom, hogy letezik, azok az alabbiak, de ha tudtok esetleg egyeb kiadasokrol, az is johet!
borzalmak varosa (magyar konyvklub - tovabbiakban mkk)
a ragyogas (arkadia, hardcover)
a holtsav (magveto/albatrosz konyvek, 1986)
a holtsav (magveto, 1991 - csak ha mas a boritoja!)
cujo (maecenas - nyitott kutyaszaj)
christine (europa)
a szem (king konyvek)
a magus (king konyvek)
tortura (europa)
halalos arnyek (europa - vereb, csoreben ceruza)
hasznos holmik (mkk)
bilincsben (mkk)
dolores (mkk)
a ket rose (mkk)
remalmok es lidercek (mkk - 2 kotet!)
titkos ablak, titkos kert (mkk)
a napkutya (mkk)
Bevallom, hogy elakadtam benne. Ráadásul még az első kötet közepe-vége felé. Jó, jó, hogy sok más dolog is van, de régen akkor sem volt még ilyen.
Megkockáztatom, hogy akkor viszont lehetnek gondok a Végítélettel...
Amúgy meg szerintem már egy ideje legfeljebb a S.K. nevével jegyzett betét(számla)könyv pályázhatna a topic-címben jelzett babérra...
Sic transit gloria Stephani.
voitk: az ejszaka foglya elozmenye a ne felj! mindenki isteniti ezt a 2 muvet, nekem meg nem jott be: a szereplok teljesen unszimpatikusak voltak...
en azt vettem eszre neha, hogy az utolso elotti oldalon meg bonyolodnak a dolgok, es az utolso oldal kozepen kezdodik az "epilogus" (es mindig happy :()
Csak par dolgot tennek hozza Nightwish velemenyehez. Nem teljesen ertek egyet azzal, hogy Koontz-nak kidolgozatlanok a karakterei, habar peldakent csak az Ejszaka foglyait es a hozza tartozo "elozo" reszt tudnam felhozni, aminek sajna nem emlekszem a cimere. Az ott szereplo figurak szerintem turhetoek lettek, foleg a fohos. Masreszt ami a Koontz-sztorikat illeti, nem rosszak, csak valami hihetetlen modon tudja nyujtani a befejezeseket mint a retestesztat, amitol az utolso otven oldalon a falat kaparom es oldalankent par mondatot olvasok csak el hogy haladjon a sztori.
night: Itt most annak kellene kovetkeznie, hogy en is elmondom rossz tapasztalataimat King muveivel kapcsolatban. De nem tehetem. Nem ertek egyet a Koontz-al kapcsolatban leirtakkal, de elfogadom mint kritikat, egy masik olvasni szereto ember velemenyet. Nem ismerem olyan alaposan King regenyeit mint Koontz-et. Nehany "nagyobb" konyvet termeszetesen olvastam, es nagyon elveztem oket. Habar...
Nehany evvel ezelott olvasni kezdtem egy vekonyka konyvet, ugy gondoltam hamar vegere jutok. Bilincsben. Ez allt a biritojan. Keptelen voltam vegigolvasni. Tudom elitelendo. Azelott illetve azutan sem fordult elo velem, hogy egy konyvet befejezetlenul hagytam volna, de keptelen voltam tovabb lapozni. Nagyon kiakadtam. (Ekkor tortent, hogy a noverem kezembe nyomott egy fekete boritoju konyvet: DRK:Rossz hely. Azonnal fuggove valtam :).)
De elkepzelheto, hogy bennem volt a hiba. Rosz passzban voltam, vagy egyszeruen nem voltam rahangolodva a konyvre. Azt hiszem teszek is egy probat. Megszerzem a konyvet es nekiugrok megegyszer.
ui: Az Az-t nem olvastam, de ketlem hogy DRK munkamodszere mas irok regenyeinek koppintasa lenne.
bone: a hercehurca nekem - ugy remlik - nem jott be, de a tizorai embereken megijedtem kisse :) a forrasokat meg azert sem adom ki, mert mocsok vagyok ;)
Hurrá!
Csak mindez magyarul is jelenjen meg.......:/
Egyébként night érveléséhez csak annyit, hogy én is a - szerintem - eszméletlenül kreatív sztorikat értékelem Kingben, persze nem mind1ik egyedülálló, de a többség igen. Pl a haverom mondta, olvassam el a Rémálmok és Lidércek ből a "Hercehurca vége" c. darabot. Megtettem, és a vége.....hát le a kalappal! Fogalmam sincs miért, de rám elég nagy hatással volt....
Dohi:
infokat honnan szerzed? mert szvsz a stephenking.com elég gyenge.....