Keresés

Részletes keresés

gertam Creative Commons License 2005.03.15 0 0 487

PANTOGRÁFOSAT !

Akkor most V6 javítás következi, de tényleg csupaszeretetbőlvonatosszívvel:

köszönjük a dicséretet! :))

Nagyon szívesen ez MINIMUM JÁR :-))))))

De, csak egész nyugodtan! :))

NEM-NEM-NEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha azért nem veszi meg mert X.Y. írt benne, ez NEM JÓ, és ez bocsi, de BUNKÓSÁG, sőt (!)egyben ismeretlenül is tudatlan véleménynyilvánítás a többiek munkájáról !

ÚGY helyes (szvsz), hogyha -pl először- azért veszi meg, mert valakitől hallotta, hogy N.N. cikke, fotói egy klasz újságban benne vannak, aztán annyira megtetszik neki, hogy törzsolvasóvá válik ! :-)

Úgy érted, megmaradunk? (mint káposzta). Úgy legyen! :))

NEM-NEM !

Ti BIZTOSAN, :-)))

Nekem valszeg nem lesz holnapra kijavítva a doli !ez nekem:-( , míg asrácoknak :-)

De sebaj, majd RÁTOK FOGOM !:-))))))))))))))))))))))

Bár nem vagyok kifogáskereső, de a tanítványaim a vasútmániám alapján ezt kivételesen maximálisan tolerálnák!

Kérdés:

Hivatalosan a második szám mikor jeleink meg?

Üdv

:-)

geri

Előzmény: manhattani (485)
Gupet Creative Commons License 2005.03.15 0 0 486
Tegnap is, mint mostanában minden este, kézbe vettem a lapot.
Na nézzük, mit nem olvastam még el !
És meglepődve konstatáltam hogy a két kis futópróbás cikken kívül csak az Eger-Putnok írást olvastam el elejétől a végéig. Elkezdtem a szerbiai kalandot is, de abba csak beleolvasgattam itt, ott. Sokadszor végignéztem a sok szép képet és utána elgondolkodtam, hogy vajon miért nem úgy kezelem ezt a lapot, mit a mutatványszámot, amit elejétől kezdve folyamatosan végigolvastam, mint a regényeket szokás.

Ma ebéd után megint elővettem az Indóházat és olvasnivalót kerestem magamnak. De ismét csak az lett belőle, hogy kétszer végignéztem a képeket és a szöveget csak szemezgettem itt-ott.
Ha ez így megy tovább, simán elleszek a lappal a következő szám megjelenésig !
És ez jó.
manhattani Creative Commons License 2005.03.15 0 0 485

gertam,
köszönjük a dicséretet! :))

> ... annak a véleménynek a nemtetszésére reagáltam, hogy az INDÓHÁZAT ne a szerkesztők, a cikkírók alapján vásárolja meg valaki,
De, csak egész nyugodtan! :))

>- Segítek, ha kell !
Köszönjük szépen, ránk fér. Lehet magánban.

>Végre kecske és káposzta
Úgy érted, megmaradunk? (mint káposzta). Úgy legyen! :))

Üdv,
egy firkász.

Előzmény: gertam (484)
gertam Creative Commons License 2005.03.15 0 0 484

PANTOGRÁFOSAT MINDENKINEK !

manhattani írta:

Bocsánatot kérek, nem tekintem magam e topik moderátorának, mégis azt szeretném kérni, hogy ezt a "gyűlöljük xy-t, mert olyat ir, ami nekük nem tetszik" tárgyú írásokat kérném inkább másik topicba áttenni, mert ezeknek semmi közük az Indóházhoz. Köszönöm szépen.

NEM MODERÁTORI ÜZENETNEK SZÁNTAM !!

SŐT !

ELLENKEZŐLEG !!

Pont annak a véleménynek a nemtetszésére reagáltam, hogy az INDÓHÁZAT ne a szerkesztők, a cikkírók alapján vásárolja meg valaki,

Hanem azért, mert az INDOHÁZ egy No1 újság !

Higgyétek el nagyon sok robottechnikával foglakozó anyagot láttam már, tapasztalat alapján mondom.

Ha esetleg valaki félreértette a hozzászólásomat, két részmondatra hívnám fel a figyelmet:

- pedagógia

- Segítek, ha kell !

A mai tapasztalatom:

Végre kecske és káposzta

A dolik fele kész és a lapnál is a 40. oldalnál járok.

Igaz van olyan cikk, amit tegnap este is elovastam, meg ma reggel is <AMTRAK>

Üdv

geri

Előzmény: manhattani (482)
Operator Creative Commons License 2005.03.15 0 0 483
Kis mennyiségben kezelhető és elviselhető az ügy. Amennyiben elöntené a topicot a veszexés, itt lennék...

Mindamellett ajánlás gyanánt hadd fogalmazzam meg az olvtársaknak azt, hogy egymás fúrását-faragását ne itt ebben a topicban végezzék. Az Indóház szerkesztősége és munkatársai az itt megfogalmazott kritikákat, észrevételeket olvassa és a megfelelő módon reagál is rájuk, azonban a személyes csatákkal nem tudnak mit kezdeni, azok csak a légkört mérgezik.

Tessenek objektív dolgokkal fogllakozni, olyasmivel, hogy eggyel több kereke van a mozdonynak a fényképen mint kéne, nem pedig azzal, hogy az a sag&%%"%xbqeduz alak csinálta a képet és az milyen dolog már mert én utálom a pofáját...

Köszönöm az együttműködést.
Előzmény: manhattani (482)
manhattani Creative Commons License 2005.03.15 0 0 482
Bocsánatot kérek, nem tekintem magam e topik moderátorának, mégis azt szeretném kérni, hogy ezt a "gyűlöljük xy-t, mert olyat ir, ami nekük nem tetszik" tárgyú írásokat kérném inkább másik topicba áttenni, mert ezeknek semmi közük az Indóházhoz. Köszönöm szépen.
Előzmény: gertam (473)
terranova Creative Commons License 2005.03.14 0 0 479

sikerült megszerezni nekem is!!

nagyon tetszik, ki is olvastam az egészet, nem tudom hogy voltam meg februárban ilyen magazin nélkül :)

M44-419 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 478

Tisztelt Szerkesztők!

A 87-es vonalbeutazáshoz kapcsolódóan az alábbi észrevételeket tenném:

1. Eger szpu és Eger-rpu berendezése összefügg egymással. Az rpu-i D55-ben van egy felület, ahová a vágányútlezárással és a jelzőkezeléssel összefüggő visszajelentések és kezelési lehetőségek be vannak szerelve. Röviden a dolog úgy néz ki, hogy a bakter a kulcsok berendezésbe való betevése és a ber. kezelése után távbeszélőn bejelenti a vágányútbeállítást, majd a rendelkező villamosan lezárja a vgutat, utána a bakter lecsukja az áll.-i sorompót, majd az időzítés letelte után megjelenik a szabad fény. A kijárati jelzők közösek, emiatt van az, hogy ha a páratlan ablakost az rpu-n keresztül akarják kijáratni, akkor értesíteni kell a von.személyzetet erről a tényről. A vágányútbeáll. idejét jelentősen növeli az a tény, hogy a bakternak át kell mennie a nagyforgalmú átjárón úgy, hogy ne üssék el. Ugyanis a váltók nagy része az átjárón túl van.

2. A szilvási rakodót nem az OMYA gépe szolgálja ki, hanem a fabonyi tolatós. A tolatós H-SZ-P napokon közlekedik és ennek a menetrendjébe van beleapplikálva a szilvási kanyar. Már csak azért is, mert az OMYÁ-s gép eléggé elfoglalt ahhoz, hogy plusz kanyarokat csináljon, nem beszélve arról, hogy a tolatós elegyét képezik a szilvási kocsik.

A lap egyébiránt nagyon jóra sikerült, csak így tovább.

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.14 0 0 477
Még a végén sajt(ó)kuckac :) leszel? :)
Előzmény: rg7 (447)
s7o1z3 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 476

Tisztelettel kőzlőm azokkal akik még nemtudtak hozzájutni általam nagyrabecsült laphoz.Hogy a Polus Center  Inmedio ujságos pavilonban 3 darab Indoházat láttam kitéve meglehetősen látható helyre.

Maradok tisztelettel és üdvőzlők mindenkit.

Kotnyek László

talpfaszámláló Creative Commons License 2005.03.14 0 0 475

Ha már a fotózásról oly' sok szó esett (és ha jól sejtem az Indóházban lesz is egy sorozat a kis hazánkban ajánlható fotózási helyekről),..szóval az e havi Modelleisenbahnerben találtam egy weblapcímet.

Ez egy olyan tárhely, ahová bárki szabadon feltöltheti az általa legjobbnak vélt fotóállások adatait.

Szerintem nagyon jópofa!

A honlapon menetrendi mezők szerint lehet keresni, az adatok tartalmazzák a vonalrészen előforduló járműtípusokat, a megközelítési lehetőségeket vonattal vagy autóval, sőt még azt is, hogy a fényviszonyok miatt melyik napszakban érdemes odamenni.

És persze minden helyszín tipphez sok-sok fotóillusztráció is tartozik!

El tudnék valami hasonlót képzelni magyar verzióban is... :-)

A cím: http://www.fototipp.de

talpfaszámláló Creative Commons License 2005.03.14 0 0 474

Pécsen a vasútállomáson sincs már Indóház!
Vendégsín:

Amióta állomás lett belőle, nem is csoda! :-)

Direkt írtam így, kíváncsi voltam, ki üti le....

:-)))

Előzmény: Vendégsín (465)
gertam Creative Commons License 2005.03.14 0 0 473

PANTOGRÁFOSAT !

Baltával vagy láncfürésszel? :-))))

Ez a végső eset, ezt hagyjuk meg fenyegetésnek !

Ért ő a szép szóból is, csak le kell vele ülni, és meg kell győzni!

Ez így a topicon keresztül nem megy, csak SZEMÉLYESEN!!!

Ezt hívják pedagógiának !

Na de végtére is nem tanóra van, úgyhogy kicsöngettek :-))

Üdv

geri

Előzmény: BahnScorper (470)
BahnScorper Creative Commons License 2005.03.14 0 0 472
Nem hülyeség, máshol is csinálják. Vagy egy cikkben az elsö képhez odaírják, hogy "minden fotó - ha nincs más odaírva - Vég Béla" vagy valami hasonló.
Előzmény: radio100jozsi (471)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.03.14 0 0 471

1. Minden képhez legyen odatéve, kié

Szerintem  ez hülyeség akkor, mint a mostani számban is, hogy egy cikkhez egy tulajdonostól vannak a képek, és ez a cikk alján oda is van írva. Ha meg van a cikkben mástól is kép, az külön oda van írva most is.

Előzmény: BahnScorper (470)
BahnScorper Creative Commons License 2005.03.14 0 0 470
Higgyétek el Gergő - még akkor is ha néhányszor a stílusa miatt viszketve izzadt (!) a tenyerem - formálható.

Baltával vagy láncfürésszel? :-)))) (bocs, kihagyhatatlan volt!)

A nagy vihart kavart fotótémához pedig annyit, hogy Leónak két ponton igaza van:

1. Minden képhez legyen odatéve, kié (ezt külföldön is így szokás minden kiadványban, nemcsak újságokban)

2. Legyen az is ott, hogy az a kép egy fotómenet volt, vagy propagandisztikusan (parádék dettó) állították be, meg mondjuk a magyarázat, hogy ilyenre soha vagy csak elvétve volt példa, hogy adott jármü adott helyen járt.

Tehát nem kell azon mormogni, mi kerül a lapba, ha az jól meg van indokolva. Akár lehet egy montázs is, ha az éppen jól passzol egy adott cikkhez.
Előzmény: gertam (462)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.14 0 0 469
Egyébként újra elkaptam ezt a púpost pár nappal ezelőtt. :) Tegnapelőtt pedig csak remot bobó volt üres suzukiszállító kocsikkal.
ha kellenek a képek szóljatok
Előzmény: Indóház (303)
szili1250 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 468
Ha valakinek még nem sikerült beszereznie Indóházat, és sehol sem talál, akkor nyomás Szolnokra, délelőtt a vasútállomáson lévő újságosnál még kettő darab volt!
V42 515 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 467
Digitális: Canon Powershot A40
Hagyományos: Canon EOS 33
Előzmény: Dash 9 (453)
rg7 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 466
De az állomás előtti teret már elnevezték a magazinról!:)))
Előzmény: Vendégsín (465)
Vendégsín Creative Commons License 2005.03.14 0 0 465
Pécsen a vasútállomáson sincs már Indóház!

Amióta állomás lett belőle, nem is csoda! :-)
Előzmény: talpfaszámláló (457)
scsabi Creative Commons License 2005.03.14 0 0 464
nem mondod!
Előzmény: GaGe (459)
lopici Creative Commons License 2005.03.14 0 0 463
Igen, a 62-esre, - csak ez a sok szám... annyi van belőle!  :-)
Előzmény: bubu88 (460)
gertam Creative Commons License 2005.03.14 0 0 462

PANTOGRÁFOSAT AZ INDÓHÁZNAK és ALKOTÓINAK !

EMELETESET :-)))

Éppen dolgozatjavítás közben kaptam meg az első számot.

Örülnek a gyerekek, mert vágányzár keletkezett a doliknál !

Hogy meddig tart?

Elnézve a lapot BIZONYTALAN IDEIG :-)))

Szóval mindenkinek ÓRIÁSI gratula érte ! Csak így  tovább!!

A szigorú tanári szemem, és az igen érzékeny "optikai feldolgozó-egységem" is csillagos ÖTÖSRE értékeli a lapot.

Néhány megjegyzést tennék:

- Kritikák mindig lesznek, jogosak és értelmetlenek egyaránt. Előbbit meg kell fontolni, utóbbival meg nem kell foglalkozni.

- Irigyek is lesznek, no meg károgók is. Ezek szintán válthatnak bármilyen jegyet a világ végére, csak az 500+ és a retur a tiltott számukra !

- Mint pedagógus hiszem és vallom, hogy az emberek szinte minden körülmények között formálhatók, "alakíthatók".  Ebből adódóan az alábbi megjegyzéssel nem tudok egyetérteni (bocsi a pontatlan idézésért)

Ha A.G. neve is szerepel a szerzők között, máris visszateszem az újságot.

Nos itt a probléma megoldható úgy is, hogy a felkérő leül Gergővel beszélni!!

Higgyétek el Gergő - még akkor is ha néhányszor a stílusa miatt viszketve izzadt (!) a tenyerem - formálható. Ugyanakkor mint világjáró nagy tapasztalattal rendelkezik.

Van emberibb megoldás is, ha kell segítek !

Egyébként csak érdekességként tegnap én akár felrobbanthattam volna a VOLÁNBUSZ reggeli, Bp-ről 6:40-kor induló Harkányi járatát, amikor Dunaföldváron megállt az AETR miatti kötelező pihenőre -a sofőr bemondás szerint 16 perc 48 másodpercre- majd a sofőr leszállt és az ÖSSZES AJTÓT (2) becsukva  OTTHAGYTA az autóbuszt !!

Se ki se be !

Én helyette telefonáltam a busz oldalán található telefonszámra !

Rohant a sofőr vissza buszhoz, igaz elnézést nem kért csak kioktatott a műszerfalon található gombok használatáról!

Szóval vannak finomabb megoldások is.

Addig is mikor jelenik meg a második szám ? holnap után ???

Jó munkát minenkinek !

Üdv

geri

rg7 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 461

Kérem?! Mi ez a sok pontatlanság???:)))

Többet nem veszek zIndexet:)))

Előzmény: bubu88 (460)
bubu88 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 460

A 61-es vonalon (Középrigóc-Villány)

A 62-esre gondoltál, ugye? :)

Előzmény: lopici (455)
GaGe Creative Commons License 2005.03.14 0 0 459

Űrszelvény:

A pálya tengelyére merőleges "csőmetszet", melybe a pályamenti létesítmények nem lóghatnak be.

Szerkesztési szelvény:

A pálya tengelyére merőleges "csőmetszet", melyen az adott jármű egyetlen pontja sem lóghat túl.

Kicsit pongyola megfogalmazásban... :)

Előzmény: scsabi (458)
scsabi Creative Commons License 2005.03.14 0 0 458
Apropó:
A vasúti lexikon rovatban pár szót szentelhetnétek az űrszelvény és a szerkesztési szelvény közötti különbségnek, uis ezeket a fogalmakat kevés kivétellel mindeniki keveri.
Előzmény: jpapai (454)
talpfaszámláló Creative Commons License 2005.03.14 0 0 457

...de hogy idevágó témát is írjak:

Jelentem, Dombóváron a nagyállomási trafikos öszessen két darabot kapott, ami már réges régen elfogyott.

Kérdésem az, hogy nem lehetne a nagy vasutas múlttal (dinasztiákkal) rendelkező településekre a jelenleginél több példányt juttatni? Mert a potenciális vásárlókra ilyen helyeken nagyobb az esély, mint mondjuk egy olyan nagyvárosban, ahol vasút ...hogyismondjam.... nem kötődik annyira az emberek lelki világához.

Egyébként Pécsen a vasútállomáson sincs már Indóház!

talpfaszámláló Creative Commons License 2005.03.14 0 0 456

Nahááááát, Lópici....!!!

:-))))))

Nem is tudtam, hogy Neked ilyen képeid is vannak!

Nekem a kétújfalui tekerős-akció videón van meg...

..de ez már itt nagyon offf....

:-)))

Előzmény: lopici (455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!