Hát nekem nem mérőhely kialakítás volt hanem csak egy mérő levét majd 2 hónap múlva visszatevés és mind ez került 40 e Huft -ba. nem voltam hátralékos nem loptam az áramot csak egy modernizálás kapcsán kellett a gázmérőt lekapni - így szó szerint lekapni.
Tehát bementem a szolgáltató központjába kivártam a sorom, majd mondám mi a helyzet.- Semmi problém be kell fizetni az előleget, de a számlát máshol csinálják a Koppányban ) így jöjjek vissza nehány nap múlva.mit tehettem visszamentem az előleg lényegében azt jelenti előre kell fizetni akkor, miért nem azt mondják ??
Nos befizettem a számlát azaz előre kifizettem ( 25 éve vagyok fogyasztójuk ezt a bizalmatlanságot ? )
Aztán úgy 10 nap múlva jön a telefon hogy jönnek. Ok. jöjjenek. két elegáns formaruhás szaki beállit mán le is kapták az órát a másik meg egy mozdulattal rácsavarta a menetes dugót.
Majd kb. 2 hónapmúlva ugyan ez - központ kivár, koppány számára vár 18,5 ft levét 22 ,5 visszatét, nem ám mérőhely kialakítás, azt megcsinálta a fizetett gázszerelő.
Ja hogy ti tűzifások vagytok ? Ok. fából is lehet gázt csinálni, az is tüzifa feldolgozás.
Most már jó lenne tudni, hogy akkor ingyen jár vagy a felét kell fizetni??
2014. 03. 05. 13:20:04
A jövőben a teljesítmény- és hálózatbővítéssel, a csatlakozással, a bekötéssel, a mérőhely-kialakítással kapcsolatos költségek, illetve a fejlesztési hozzájárulás összegének legalább 50 százaléka a szolgáltatókat terheli - tájékoztatta a kormány szerdai döntéséről a Kormányzati Információs Központ az MTI-t.
Szerdán a kormány a rezsicsökkentés újabb lépéseiről döntött. A tervek szerint a jövőben a szolgáltatót terhelik többek között a hálózatbővítéssel, a mérőhely-kialakítással és a bekötéssel kapcsolatos költségek. A kormány legújabb rezsicsökkentéssel kapcsolatos döntése a vállalkozásokat, az önkormányzatokat és a civil szervezeteket is érinti.
Én a helyedben bemennék az irodába és írásban megrendelném a C-s megszakítókat és oldják meg ahogy akarják .Gondolom nálad is EON a szolgáltató ahogy az országban mindenhol , olyan nincs ,hogy nálunk (Somogy) kicserélik, máshol + nem . Sztem csak simán le akartak rázni ,személyesen azért ez nehezebb ,
főleg a szembesíted őket azzal a ténnyel ,hogy ez neked ingyen JÁR !
Mikor régebben írtad már akkor sem értettem ! Mi az ,hogy nincs ? A szolgáltatónak ezt ingyen kötelessége
neked biztosítani , ha nem rendelkezik vele akkor vásároljon ! Én nem hagynám annyiban, mert ez jár ingyen, és megoldaná a motorindítási problémákat (ha esetleg lesznek ) . Nekem 2x10A1x25a volt B-s megszakítókkal , mivel vidéki vagyok egyszeri kiszállási díjért kicserélték C-re azóta soha nem verte le a 3 KW hasítógépet .Vehetsz még Siemens lágy indítót, azzal is megy, csak a saját költség lesz .
A kisautomata lomhábbra cserélése is sokat jelent a nagy motorok inditasakor. Nálam anno U jelűre lettlecserélve. Már sajna nem kapható. Még bontás bol lehet szerezni. Azzal 6kw 2880 ford.deltában is indul. Rég egy vasúti személyvagon tötlő dinamót próbáltunk hegesztő vé alakitani. Bírta.
Az is majdnem 70e sajna. Azért az évi 1-2napért amit hasznalni fogom... Na meg akkor haverom meg fater is bukja Ha nagyobb motort teszek rá. Elég lesz nekem ez az 5.5kW.
Azt raktam rendbe :D Két új zárt skf csapágy meg homok szorzóval lenyomattam a gyárban róla az 5réteg védőfestéket. :D Hétvégén akarok adni neki vmi új szint.
A másikat ma széreztem beszerzési áron :D Elméletileg hibátlan az is, holnap ráméretek a villanyászokkal. Gyári zöld szín, csendes csapágy. De lehet rakatok arra is két új csapágyat.
Ha rátolatna a lábamra egy régi fűnyíró trakesz és annak a 2T motorját használnám fel, akkor mennyivel lennének jobbak az esélyek? Mekkora kúpot vinne el? Vagy előbb mondjam meg hány LE az alany? Olyan 10-15 éves narancssárga, márkás önjáró mini trakesz, haveré, már 4-5 éve csak áll a fenyvesben.:( Hátha fel tudnám támasztani.:D
Egy kúpost összerakni még talán beláthatónak tartok, egy hidraulikus túl bonyi nekem. Viszont a motor egy gyenge láncszem, ahogy írjátok.
Ha lesz egy jó motorkám még más gépet is szerkesztek hozzá az tuti.