Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2021.10.09 0 0 3644

Ki a szegények  és a gazdagok  Istene ????   Két Úrnak nem lehet szolgálni. !!!

Ki volt a kezdet ???    A Szellem úrra,  az  ATYA !!!!

3505 oldal       ÉNOK könyve: 69: fejezet.  

A bukott angyalok nevei és bűnei

69. 1. Ezután a rájuk váró ítélet félelemmel tölti el őket, és megremegnek, mert feltárták ezeket a föld lakóinak.

2. És íme, lásd a neveit ezeknek az angyaloknak, mert ezek a neveik: az első közülük Shemjáza, a második Artáqífa, a harmadik Ármen, a negyedik Kokábel, az ötödik Turáel, a hatodik Ramjáel, a hetedik Dánel, a nyolcadik Néqáel, a kilencedik Baráqel, a tizedik Azázel, a tizenegyedik Armáros, a tizenkettedik Batárjáel, tizenharmadik Bazázéel, a tizennegyedik Hanánel, a tizenötödik Turáel, a tizenhatodik Szimápésziel, a tizenhetedik Jetréel, a tizennyolcadik Tamáel, a tizenkilencedik Turáel, a huszadik Ramáel, a huszonegyedik Azázel.

3. És ezek az angyalok vezetői, és neveik, akik vezetői a százaknak, az ötveneknek és a tízeknek.

4. Az első ezek közül Jéqon: ő az, aki félrevezette az Isten fiait, és a földre hozta őket, és vitte őket vétekbe az emberek lányain keresztül. 5. A második Ásbéel; ő az, aki gonosz tanácsot adott az Isten szent fiainak, és félrevezette őket, hogy megfertőzzék testüket az emberek lányaival. 6. A harmadiknak neve Gádréel: ő az, aki megmutatta az emberek gyermekeinek mind a halálos ütéseket, és aki félrevezette Évát, és aki megmutatta a halálos fegyverek készítését az emberek fiainak, a pajzsot, a mellvértet és a kardot a harcra, és minden más, az emberek fiaira halált hozó fegyvert. 7. És kezétől erednek mindezek, ettől kezdve mindörökké a földön lakozók ellen. 8. És a negyediknek a neve Pénemuné: ő pedig az, aki megmutatta az embereknek a keserűt és az édeset, és megtanította azoknak minden titkait és azok bölcsességeit. 9. És ő tanította meg az embereket a tintával, papírral való írásra, ami által sokan estek bűnbe öröktől örökre, mind a mai napig. 10. Mert az ember nem arra lett teremtve, hogy ilyeneket tegyen, hogy a jó hitüket tollal és papírral való írásban vallják meg. 11. Mert az ember pontosan olyanná lett teremtve, mint az angyalok, annak céljából, hogy tiszták és igazak maradhassanak, és a halál, ami mindent lerombol, ne tudjon uralkodni rajtuk, de ezek által az ismeretek által pusztulásban vannak, és ennek ereje felemészti őket. 12. És az ötödik, akinek a neve Kásdéja: ez az, aki megmutatta az emberek fiainak a szellemek és démonok gonosz csapásait, és azt, hogy hogyan kell megütni a méhben lévő embriót, hogy az elvetéljen, és a lelket gyötrő csapásokat, a kígyók marását, és a csapásokat, melyek a déli nap hevének ideje alatt jönnek el a kígyó fia által, kinek neve Tabáet.

Előzmény: pudingman (3618)
11_11 Creative Commons License 2021.10.08 0 0 3643

Földi és Szellemi.  Gondolatok:

Az ember lénye  vagy anyagi, vagy szellemi beállítottságú, teljesen szabad.
Irányzattól függ minden,   a gondolkodása, cselekvése, lelkének sorsa. Ez lehet dicsőséges, de lehet szomorú is. A lélek általa jut el a tisztánlátásra, hogy döntést tegyen a világi, és a Szellemi birodalom között, és ezt az egyet maga határozza meg. Az ember gondolkodásra képes, és ez felelősségre vonásának az alapja. De mert a negatív erők is hatnak, az ember maga dönt. Benső küzdelmek is adódnak, ha meg akar maradni a szellemi gondolatoknál, miközben a földi gondolatok benyomulnak. Ha valaki szellemileg növekedni szeretne, ehhez a benső küzdelemhez erőt a szabad akarata nyújt.

Áldás, Békesség  Ámen!

11_11 Creative Commons License 2021.10.08 0 0 3642

Dániel könyve: 8: fejezet: 1-27.versek

( 1-13,  15,   20- 22.  versek.  )

2. A KOS ÉS A KECSKEBAK HARCA

Látomás a kos és a kecskebak harcáról.

1 Baltazár király uralkodásának harmadik esztendejében az előbbi látomásom után nekem, Dánielnek, látomásom volt. 2 Azt láttam a látomásban, hogy az Elám tartománybeli Szuza várában vagyok. Aztán úgy láttam a látomásban, hogy az Uláj folyó partján vagyok. 3 Amikor fölemeltem tekintetem, azt láttam, hogy íme, egy kos áll a víz mellett. Két szarva volt. Bár mind a két szarv nagy volt, de az egyik nagyobb volt, mint a másik, a második nőtt nagyobbra. 4 Láttam, amint a kos nyugat, észak és dél felé döfött. Semmiféle vadállat nem tudott neki ellenállni és hatalmából kiszabadulni. Tehetett, amit akart, s nagy dolgokat vitt végbe. 5 Míg erre figyeltem, egyszerre nyugat felől egy kecskebak rontott neki az egész földnek, anélkül, hogy a lába érte volna a földet.  A baknak hatalmas szarva volt a két szeme között. 6 Eljutott egészen addig a kétszarvú kosig, amely – mint láttam – a folyó mellett állt, és teljes erejéből nekirontott. 7 Láttam, hogy amikor a kos közelébe ért, elkeseredett dühvel nekitámadt. Legyőzte a kost, és letörte mind a két szarvát. A kosnak nem volt hozzá ereje, hogy ellenálljon neki. Aztán földre terítette, összetiporta, és senki se tudta kiszabadítani a kost hatalmából. 8 A kecskebak még nagyobb lett, de ereje teljében letört a nagy szarva. Helyébe négy vadállat lépett, az ég négy tája felé fordulva. Közülük az egyikből szarv nőtt ki. Először parányi volt, de aztán annál jobban megnőtt dél, kelet és a dicső ország felé. 10 Sőt felnőtt az ég seregéig, a seregből és a csillagok közül néhányat a földre vetett, és összetiporta őket. 11 Felnőtt egészen a (mennyei) sereg Fejedelméig, megszüntette a mindennapi áldozatot, és elpusztította szentélye helyét 12 és seregét. A mindennapi áldozatot gonosztettel váltotta fel, az igazságot földre tiporta, és minden tette sikerrel járt. 13 Akkor fölfigyeltem egy szent szavára. Egy másik szent meg azt kérdezte attól, aki beszélt: „Mennyi ideig tart, amit láttunk: a mindennapi áldozat, a pusztító bűn, a szentély és a sereg lábbal tiprása?”

11_11 Creative Commons License 2021.10.08 0 0 3641

Ezékiel  könyve: 3 : fejezet:1- 27.versek

( 1-5,   8-13,  17-23,  )

1 Így szólt hozzám: „Emberfia, amit itt találsz, azt edd meg, edd meg ezt a tekercset és menj, szólj Izrael házához.” 2 Kinyitottam a számat, s megetette velem a tekercset, 3 és azt mondta nekem: „Emberfia, gyomrod eméssze meg, és egész belső részed teljen el ezzel a tekerccsel, amit adok neked.” Megettem, és olyan édes volt a számban, mint a méz. 4 Akkor ezt mondta nekem: „Emberfia, indulj, s menj el Izrael házához és hirdesd nekik a szavaimat! 5 Mert nem valami érthetetlenül beszélő és idegen nyelvű néphez szól küldetésed, hanem Izrael házához.

11_11 Creative Commons License 2021.10.07 0 0 3640

Ezékiel könyve :38: fejezet: 1-23.versek

( 1- 4, 6-13,  16,   18-22.  versek )

Jövendölés Góg, Magóg királya ellen.

1  Az Úr szózatot intézett hozzám: 2 Emberfia, fordulj Góg felé és Magóg földje felé, Ros, Mesek és Tubal fejedelmei felé és jövendölj ellenük! 3 Így beszélj: Ezt mondja az Úr, az Isten: Ellened fordulok Góg, Mesek és Tubál fejedelme! 4 Idecsalogatlak és kampót teszek állkapcsodba, kivonultatlak egész seregeddel, teljesen fölszerelt lovaiddal és lovasaiddal, pajzsot és vértet viselő és kezében kardot tartó hatalmas seregeddel együtt.

6 Aztán Gomer a csapataival, és Bet-Togarma messze északról, egész seregével – tömérdek nép van veled. 7 Állj készenlétben, fölfegyverkezve, minden embereddel egyetemben, aki csak köréd sereglett – nekem leszel majd szolgálatomra. 8 Sok nap múltán parancsot kapsz majd az esztendők végén. Akkor olyan ország ellen indulsz, amely megszabadult a kardtól, és számos nép közül gyűlt egybe Izrael hegyein, amelyek sokáig pusztán álltak. Amióta kikerültek a népek közül, mindannyian biztonságban élnek. 9 Akkor majd felvonulsz, úgy jössz, mint a fergeteg, olyan leszel majd csapataiddal és a veled tartó rengeteg néppel, mint valami felleg, amely az országra borul. 10  Ezt mondja az Úr, az Isten: Azon a napon majd gondolatok ébrednek szívedben és gonosz tervet agyalsz ki. 11  Így fogsz beszélni: „Felvonulok egy olyan ország ellen, ahol nincsenek erődök, megtámadom a békés embereket, akik mindnyájan biztonságban érzik magukat. Mindannyian falakkal nem védett városokban laknak, se záruk, se ajtajuk. 12 Zsákmányolok és fosztogatok, ráteszem kezemet a romokra, amelyeket ismét laknak, és a népre, amely a többi nép közül gyűlt egybe, birtokot és vagyont szerez és a föld köldökén lakik.” 13 Seba, Dedán, Tarsis kereskedői és minden fiatal oroszlánja azt mondja majd neked: „Azért jöttél, hogy fosztogass? Zsákmányolásra gyűjtötted össze seregedet? Elhordod az ezüstöt és az aranyat, elhurcolod a nyájakat és a vagyont, és bőséges zsákmányra teszel szert?”

16 Felvonulsz népem, Izrael ellen, mint a felleg, s elborítod az országot. Ez az utolsó napokban következik be. Felvonultatlak országom ellen, hogy a népek megismerjenek, amikor majd megmutatom rajtad a szemük láttára, ó Góg, hogy szent vagyok.

18 Azon a napon, amelyen Góg Izrael földje ellen vonul – mondja az Úr, az Isten –, haragom fellángol bennem. Indulatomban, 19 féltékenységemben és izzó haragomban így szólok: Valóban, azon a napon nagy rettegés támad Izrael földjén. 20 Remegnek előttem a tenger halai, az ég madarai, az erdő vadjai, minden csúszómászó, amely a földön mozog, és minden ember, aki csak él a földön. A hegyek megrepednek, a sziklák leomlanak, minden fal a földre omlik. 21 Fellázítom ellenük a föld minden borzalmát – mondja az Úr, az Isten. Mindegyiküknek a saját testvére ellen irányul a kardja. 22 Aztán pestissel és vérontással ítéletet tartok fölöttük, záporesőt és jégesőt, tüzet és ként zúdítok rá és csapataira, meg a tömérdek népre, amely vele van.

11_11 Creative Commons License 2021.10.07 0 0 3639

Gondolkodóképesség

Erő és   én tudat      

Ti emberek nem maradhatnátok fenn, ha erőm át nem járna benneteket. Másképp szólva, nem élnétek már, mert a lélek kiszállt volna belőletek. Lelketek, az egykor belőlem kisugárzott erő, és ez a tulajdonképpeni élet bennetek. Tehát Isteni erő tesz elevenné   és az belőlem, az erő ősforrásából származik. Ti, akik Istenben és Teremtőtökben nem hisztek, nektek a testi élet egy
természetes folyamat, amit ugyan magatoknak megmagyarázni nem tudtok, de
különösen nem is foglalkoztat. Inkább közömbös, és csak annyiban tesz
elgondolkodóvá, hogy a földi életet egyszer oda kell adnotok, mert mulandók
vagytok, hacsak nem hisztek a halál utáni továbbélésben.

11_11 Creative Commons License 2021.10.07 0 0 3638

Ezékiel könyve .37: fejezet: 1-28. versek

(  1- 5,  7- 14,  16, 20-23,  25, 28, )

Látomás a csontokkal teli mezőről.

1 Az Úr keze fölöttem volt; és lelke által az Úr kivezérelt és a síkságra vitt, amely tele volt csontokkal. 2 Körbevezettek köztük mindenfelé, és tömérdek volt belőlük a mezőn, és teljesen ki voltak száradva. 3 Így szólt hozzám: „Emberfia, életre kelnek még ezek a csontok?” Így feleltem: „Uram, Istenem, te tudod.” 4 Ekkor így folytatta: „Jövendölj ezekről a csontokról! Így beszélj: Ti kiszáradt csontok, halljátok az Úr szavát! 5 Ezt üzeni az Úr, az Isten ezeknek a csontoknak: Nézzétek, éltető leheletet adok belétek, és megelevenedtek.

7 Jövendöltem, amint a parancs szólt. S lám, amint jövendöltem, zaj keletkezett, majd zörgés támadt, és a csontok egymáshoz közeledtek. 8 Aztán láttam: ín és hús került rájuk, és bőr vonta be őket, de éltető lehelet még nem volt bennük. 9 Ekkor így szólt hozzám: „Jövendölj az éltető leheletről, jövendölj, emberfia, és mondd az éltető leheletnek: ezt mondja az Úr, az Isten: Gyere elő a négy szél hazájából, és fújj ezekre a halottakra, hogy megelevenedjenek.” 10 Ekkor jövendöltem, amint parancsolta nekem, és éltető lehelet szállt beléjük, életre keltek, talpra álltak, mint egy nagy sereg. 11 Akkor így szólt hozzám: Emberfia, Izrael egész háza ezek a csontok. Lám, azt mondják: „Elszáradt a csontunk, oda a reményünk, végünk van.” 12 Jövendölj azért, és így beszélj: Ezt mondja az Úr, az Isten: Nézzétek, kinyitom sírjaitokat és kihozlak benneteket sírjaitokból, én népem, és elvezetlek benneteket Izrael földjére. 13 Akkor majd megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, amikor kinyitom sírjaitokat és kihozlak benneteket sírjaitokból, én népem. 14 Belétek oltom lelkemet és életre keltek. Letelepítelek benneteket földeteken, és megtudjátok, hogy én, az Úr mondtam ezt, és végbe is vittem – mondja az Úr.

11_11 Creative Commons License 2021.10.06 0 0 3637

Zsoltárok könyve:25:fejezet:1- 22. versek

( 1- 9, 11, 13, versek )

1 (Dávid zsoltára.) Hozzád emelem lelkemet, Uram, Istenem, benned bizakodom. Ne hagyd, hogy szégyenben maradjak, ellenségeim ne diadalmaskodjanak rajtam. 3 Hiszen akik benned bizakodnak, azok szégyent soha nem vallanak. Azok szégyenülnek meg, akik a hűséget könnyen megszegik. 4 Uram, mutasd meg nekem útjaidat, taníts meg ösvényeidre! 5 Vezess igazságod szerint és taníts engem, hiszen te vagy az én Istenem és gyámolom, minden időben benned bizakodom! 6 Emlékezzél meg, Uram, irgalmasságodról, és kegyelmedről, mely kezdet óta vezet! 7 Ne idézd fel többé ifjúságom bűneit és tévedéseit, jóságodban, Uram, gondolj rám irgalommal! 8 Megbocsát az Úr és hűséges, megmutatja az utat a bűnösnek. 9 Az engedelmeseket igazságban vezeti, az alázatosokat megtanítja ösvényeire.

11 Nevedért, Uram, bocsásd meg bűnömet, mert súlyos!

13 Lelke biztonságban élhet, gyermekei birtokolják a földet.

11_11 Creative Commons License 2021.10.06 0 0 3636

Énok könyve:  58 : fejezet : 1-6 versek

A választottak örök fénye

1. És belekezdtem elbeszélni a harmadik példázatot, amely az igazakról és a választottakról szól: 2. Áldottak vagytok mind, ti igazak és választottak, mert dicsőség lesz osztályrészetek. 3. És az igazak a nap fényében fürödnek majd, és a választottak az örök élet fényében állnak: életük napjainak nem lesz vége, és a szentek napjai számolatlanok. 4. És keresik azok a fényt, és igazságosságra lelnek a Szellemek Uránál: békesség lesz az igazakkal az Örök Úr nevében. 5. És ezek után az mondja a szenteknek a mennyben, hogy kutassák az igazságosság titkait, a hit örökségét: mert világosság támadt a földön, mint a napfény, és a sötétség elmúlt. 6. És soha el nem múló világosság lesz, és napjaiknak száma nem ér véget, mert a sötétség elsőként lesz elpusztítva, és az igazságosság fénye megmarad a Szellemek Ura előtt örök időkre.

11_11 Creative Commons License 2021.10.06 0 0 3635

Neked nincs semmi önálló gondolatod? Olyan vagy, mint egy beprogramozott gép. :))

Az emberek igen különböző gondolkodásából az derül ki, hogy a lényeket
végtelenül sok ismeret-fokozat különbözteti meg, de mindnek megvan a maga
embere. Mert akaratával az ember védekezni tud a téves, vagy hiányos szellemi
javak ellen, másrészt, Isten ellenfelének is megadta azt a jogot, amivel maga
rendelkezik, hogy a szabad akarati döntés miatt hatást gyakorolhasson az
emberre - mert a földi életnek a célja ennek a döntésnek a meghozatala.
A gondolkodó képesség a különféle gondolatokat egymás ellenében le
tudja mérni. Ebből az ember következtetéseket tud levonni. Ennek
eredményeképpen az akarata megváltoztathatja az eddig követett irányt. És
amint jóakarat van benne, értelme tiltakozik a hazug szellemi javak ellen!

A világosság lényei  akik a teljes igazságban vannak  soha nem szűnnek meg
azon fáradozni
, hogy igaz gondolat áramlatokat küldjenek azoknak, akiket
gondozásra átvettek. Mert missziójuk: hogy világosságot és igazságot
terjesszenek   a sötétséget elűzzék. Ennek a feladatuknak lelkiismeretesen
eleget is tesznek. A szív, amely kinyílik   az ember, aki az igazságot kívánja,

Előzmény: pudingman (3621)
11_11 Creative Commons License 2021.10.05 0 0 3634

ZSOLTÁR: 19 : 4-11.        ISTEN NAGYSÁGA

4 Nem beszéd ez, nem szó, hang nem hallható, 5 a hír mégis terjed, szerte a világon, a szózat elhangzik a föld határáig. Ott vert sátrat a napnak: 6 mint a vőlegény, lakából úgy kel fel, s ujjong, akár a hős, aki megfutja pályáját. 7 Az ég egyik szélén kel és siet a másik szélére, tüze elől semmi sem rejtőzhet el. 8 Az Úr törvénye tökéletes, enyhíti a lelket. Az Úr tanúsága megbízható, a balgát bölccsé teszi. 9 Az Úr parancsai egyenesek, földerítik a szívet, útmutatása érthető, megvilágítja a szemet. 10 Az Úr félelme tiszta s örökké megmarad. Az Úr ítéletei igazak és mind jogosak, 11 értékesebbek az aranynál, a tiszta aranykincsnél, szavai édesebbek a méznél, a lépből kicsordult méznél.

11_11 Creative Commons License 2021.10.05 0 0 3633

Énok: könyve : 57: fejezet: 1-2. versek

A szekerek visszatérése

1 És amikor ez véget ért, láttam egy másik seregnyi szekeret, és emberek ültek azokon, és a       keleti szeleken és a nyugati szeleken jöttek dél felé. 2. És hallatszott a szekerek zaja, és amikor ez a zűrzavar elkezdődött, a szentek a mennyben észrevették, és a föld oszlopai elmozdíttattak helyükből, és annak hangja elhallatszott a menny egyik végétől a másikig, egy egész napig. És mind leborulnak és imádják a Szellemek Urát. Ez a vége a második példázatnak.

11_11 Creative Commons License 2021.10.05 0 0 3632

ÉNOK :könyve: 56:fejezetek: 1-8.versek

A Virrasztók elítélése

1. És láttam ott vonulni a büntetés angyalainak sokaságát, korbácsokat, vas- és bronzláncok tartva kezükben. 2. És megkérdeztem a Békesség Angyalát, aki velem volt, mondván: „Kihez mennek ezek, akik ostorokat visznek?” 3. És így válaszolt nekem: „A (ti. Virrasztók) választottjaik és kedveltjeikhez, hogy levessék a völgy szakadékába őket. 4. És akkor az a völgy megtelik majd választottjaik és kedveltjeikkel, és az életük napjainak vége lesz, és tévelygéseiknek napjaira nem lesz emlékezés attól fogva.”

A pártusok és médek támadása a választottak földje ellen

5.  És azokban a napokban az angyalok visszatérnek, és keletre sietnek a pártusok és médek ellen: és felserkentik a királyokat, és a nyughatatlanság szelleme lesz bennük, és felriasztják trónjaikról, hogy előrontsanak, mint oroszlánok a búvóhelyről, és mint éhes farkasok a falkájukkal, 6.  és felmennek és eltiporják választottaimnak országát, [és választottaimnak országa olyan lesz előttük, mint a szérűskert és mint az országút] 7. De igazaim városa akadály lesz lovaiknak. És egymás között kezdenek hadakozni, és jobbjuk önmaguk ellen fordul. És a testvér nem ismeri majd a bátyját, sem a fiú az apját vagy anyját, amíg csak számolatlan lesz a holttest mészárlásuk miatt, és büntetésük nem lesz hiábavaló. 8. Azokban a napokban a Seol hatalmasra nyitja száját, és magába nyeli őket. És pusztulásuk véget ér, a Seol elnyeli a bűnösöket a választottak jelenlétében.

11_11 Creative Commons License 2021.10.04 0 0 3631

Melyik színész játszik  ÜRES NÉZŐTÉR előtt ?       11-11. +  Polária 6

Nem üres a nézőtér , csöndben olvasnak és  tanulnak, ez egy láthatatlan, nézőtér.

Előzmény: polária (3630)
polária Creative Commons License 2021.10.04 0 0 3630

Melyik szinész játszik ÜRES NÉZŐTÉR elött ?

Előzmény: 11_11 (3628)
polária Creative Commons License 2021.10.04 0 0 3629

Szellem és lélek és test...................latinul spiritus és animus és corpus....görögül pneuma és psziche és szoma e lényünk hármassága.

Előzmény: CSerfa (122)
11_11 Creative Commons License 2021.10.04 0 0 3628

Énok : könyve:  49: fejezet: 1-4 versek

A választottak hatalma és bölcsessége

1. Mert a bölcsesség kiárad, mint a víz, és a dicsőség soha nem távozik el mellőle.

2. Mert hatalmas az igazság titkaiban,
És az igazságtalanság eltűnik, mint az árnyék,
És nem lesz tovább,
Mert a Választott megállt a Szellemek Ura előtt,
És dicsősége megmarad mindörökkön-örökké,
És hatalma minden nemzedéken át.

3. És benne lakozik a bölcsesség,
És a szellem, amely megvilágosít,
És az értelem és hatalom szelleme,
És azok szelleme, akik igazságosságukban aludtak el.

4. És megítéli a titkos dolgokat,
És senki nem fog hazug szavakat szólni előtte;
Mert ő a Választott a Szellemek Ura előtt, az Ő gyönyörűségére.

11_11 Creative Commons License 2021.10.04 0 0 3627

Énok:könyve: 48: fejezet : 1-10.

Az Emberfia, az Idők Előtti és az Ítélet 

1. És azon a helyen láttam az igazság forrását, mely kifogyhatatlan: mellette volt a bölcsességnek minden forrása: És mindazok, akik szomjúhoztak, ittak belőle, és megteltek a bölcsességgel. És akkor lakhelyük az igazak, a szentek és a választottak között lett. 2. És abban az órában, az a bizonyos Emberfia megneveztetett a Szellemek Urának jelenlétében, És Neve elrendeltetett az Idők Előtti előtt. 3. Igen, mielőtt a nap és az égi jelek meg lettek teremtve, a mennyei csillagok megalkotása előtt, Neve kimondatott a Szellemek Ura előtt. 4. Ő lesz az igazak támasza, akire ha támaszkodnak nem esnek el, és világosság lesz a pogányok (nemzetek) számára, és a bánatos szívűeknek reménye. 5. A föld minden lakója imádattal leborul előtte, éltetik, áldják és énekekkel ünneplik a Szellemek Urának nevét. 6. És ez okból lett kiválasztva és elrejtve Benne, a világ megteremtése előtt és mindörökké. 7. És a Szellemek Urának bölcsessége kinyilvánította őt a szenteknek és igazaknak, mert általa  meg tarttatik igazak sorsa. Mert azok gyűlölik és megvetik e világ igazságtalanságait. És gyűlölték a [világ] cselekedeteit és útjait a Szellemek Urának nevében. Mert az Ő nevében menekülnek meg, és Ő áll bosszút életükért. 8. Azokban a napokban elborul majd a föld királyainak arca, s a földet birtokoló erőseké, a kezük munkái miatt, mert gyötrelmük és büntetésük napján nem lesznek képesek megmenteni magukat. 9. És a választottaim kezébe adom őket: Mint pelyva a tűzben, úgy fognak felégni a szentségesek arca előtt. Mint ólom a vízben, úgy merülnek el az igazak színe előtt, s nyomuk sem marad többé. 10. És büntetésük napján béke és nyugalom költözik a földre. Előttük esnek el (ti. gonoszok), s nem kelnek föl többé, és senki nem emeli fel őket kezével, mert megtagadták a Szellemek Urát és az ő Felkentjét. Áldott legyen a Szellemek Urának neve!

11_11 Creative Commons License 2021.10.04 0 0 3626

1 János levele: 4:fejezet:1- 21 versek

( 1-6,   8 -10,  12-13,  15-16,  20 - 21 versek )

1 Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy Istentől származnak-e, mert sok hamis próféta ment ki a világba. 2 Az Istentől származó lelket erről ismeritek fel: minden lélek, amely vallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, Istentől van. 3 S minden lélek, amely nem vallja meg Jézust, nem Istentől való, hanem az Antikrisztusé, akiről hallottátok, hogy eljön, és már most a világban is van. 4 Gyermekeim, ti az Istentől vagytok, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint aki a világban van. 5 Ők a világból valók, ezért a világról beszélnek, és a világ hallgat rájuk. 6 Mi az Istentől vagyunk. Aki ismeri Istent, hallgat ránk. Aki nem ismeri Istent, nem hallgat ránk. Így különböztetjük meg az igazság lelkét és a tévedés lelkét.

pudingman Creative Commons License 2021.10.03 0 0 3625

Akkor lapozzál! 

Hála istennek máglyára már nem tudtok küldeni. :))

Előzmény: polária (3624)
polária Creative Commons License 2021.10.03 0 0 3624

unalmas vagy....................

Előzmény: pudingman (3623)
pudingman Creative Commons License 2021.10.03 0 0 3623

Zseniálisan összefoglalja a vallások lényegét! :) 

pudingman Creative Commons License 2021.10.03 0 0 3622

Igen, azért van feltámadás, mert az epilepsziás, nőgyűlölő, tömeggyilkos, római besúgó Saulus-Paulus azt mondta. :))

Ha pedig Krisztus nem támadt fel, nincs értelme a mi tanításunknak, s nincs értelme a ti hiteteknek sem."

Mivel ilyen nevű ember soha nem élt, ezért nem is tudott feltámadni. Jól mondja: nincs értelme az egész kereszténységnek. 

Előzmény: 11_11 (3620)
pudingman Creative Commons License 2021.10.03 0 1 3621

"Én tudom, mi lesz velem !" A fenéket tudod! A hívő nem tud, csak hisz. Azért hívják hívőnek és nem tudónak! :)

A félhülye arab is azt hiszi, hogy a halála után majd 72 szűz vár rá, mert azt olvasta a koránban. Ez kb. annyira valós, mint a keresztény feltámadás. 

A halálunk után az lesz, ami a születésünk elött volt: a nagy semmi. 

Neked nincs semmi önálló gondolatod? Olyan vagy, mint egy beprogramozott gép. :))

Előzmény: 11_11 (3619)
11_11 Creative Commons License 2021.10.03 0 0 3620

3618 és 3619

1 Korintusiaknak írt levél: 15: fejezet: 1-38. versek    

( 1-21, 24-25, 29. versek )

III. FELTÁMADÁS

A halottak feltámadása.

1 Figyelmetekbe ajánlom, testvérek, az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek. Elfogadtátok, és szilárdan kitartotok benne. 2 Általa elnyeritek az üdvösséget, ha megtartjátok úgy, ahogy hirdettem nektek. Másként hiába lettetek volna hívővé. 3 Elsősorban azt hagytam rátok, amit magam is kaptam: Krisztus meghalt bűneinkért, az Írások szerint, 4 eltemették és harmadnap feltámadt, az Írások szerint. 5 Megjelent Péternek, majd a tizenkettőnek. 6 Később egyszerre több mint ötszáz testvérnek jelent meg, ezek közül a legtöbben még élnek, néhányan azonban már meghaltak. 7 Azután Jakabnak jelent meg, majd az összes apostolnak. 8 Utánuk pedig, mint egy elvetéltnek, megjelent nekem is. 9 Én ugyanis az utolsó vagyok az apostolok közt, s arra sem méltó, hogy apostolnak hívjanak, hiszen üldöztem az Isten egyházát. 10 De Isten kegyelméből vagyok az, ami vagyok, s rám árasztott kegyelme nem maradt bennem hatástalan. Többet dolgoztam mindegyiküknél, igaz ugyan, hogy nem én, hanem az Isten kegyelme, amely velem van. 11 Mindegy tehát, hogy én vagy ők: ugyanazt hirdetjük, s így lettetek hívővé. 12 Ha tehát hirdetjük, hogy Krisztus feltámadt a halálból, hogyan állíthatják némelyek közületek, hogy nincs feltámadás? 13 Ha nincs feltámadás, akkor Krisztus sem támadt fel. 14 Ha pedig Krisztus nem támadt fel, nincs értelme a mi tanításunknak, s nincs értelme a ti hiteteknek sem.

Előzmény: pudingman (3618)
11_11 Creative Commons License 2021.10.03 0 0 3619

Meggyőződtél a feltámadásban?   válasz  Dániel könyve: 10: fejezet:14 vers ( 3518 )

Beszarás... :))  válasz  Efézusiaknak írt levél: 4: fejezet :29 verse

29 Semmiféle rossz szó ne hagyja el ajkatokat, hanem csak olyan, amely alkalmas az épülésre, hogy amiben kell, javára váljék hallgatóitoknak!

Csak azt nem értem, ezek miért nem ölik meg magukat? :) válsz  Máté evangéliuma:11:fejezet: 28 verse      28 Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket.

1 Korintus: 6:  fejezet :19-20 versek     19   Nem tudjátok, hogy testetek a bennetek lakó Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok? Nem tudjátok, hogy nem vagytok a magatokéi? 20  Nagy volt a váltságdíjatok! Dicsőítsétek meg tehát Istent testetekben!

De mi van akkor, ha Zeusz nagyobb, mint a te istened? 

De  te  nem  hisszel a feltámadásban ,  miért  érdekel  mi lesz  velem !

Akkor mi lesz veled halálod után? :))

Én tudom, mi lesz velem !

pudingman Creative Commons License 2021.10.02 0 0 3618

Meggyőződtél a feltámadásban? Beszarás... :))

Az életnek pont azért van értelme, mert csak egyszer élsz. De vannak, akiknek ez az egy biztos földi élet annyira nyomorúságos, hogy álmodoznak a túlvilágról, ami sokkal szebb lesz. 

Csak azt nem értem, ezek miért nem ölik meg magukat? :)

Sok emberben olyan erős a hit ereje, hogy felülkerekedik az értelmén. :))

Jó feltámadást! :) 

Te annyira félsz ettől a nemlétező, gonosz lénytől, akit te istennek, meg teremtőnek hívsz, hogy nagyon szar életed lehet. 

De mi van akkor, ha Zeusz nagyobb, mint a te istened? Akkor mi lesz veled halálod után? :))

Előzmény: 11_11 (3617)
11_11 Creative Commons License 2021.10.02 0 0 3617

Az  IGAZ BÍRÓ  A TEREMTŐ – ISTEN !!!!

Hát minden ember másért harcol, minden embernek csak a saját igaza igaz!

Minden embernek, joga van saját testét irányítani , de meddig , ez egy nagy kérdés ?

Ha tehetetlen vagy , erőtlen , ma élünk, de nem biztos, hogy holnap is , erre kis időre, kár küzdened !

Én viszont , amit látok és meggyőződtem róla, abban  hiszek  ! Az örök élet , és  a feltámadásban. 

Sátán világában még senki  nem  támadt fel , nincs örök élet !!!!!

Áldás Békesség Mindenkinek ! És szép hétvégét kívánok !!!!

ÁMEN.

Előzmény: pudingman (3615)
pudingman Creative Commons License 2021.10.02 0 0 3616

Ha megfelelően olvassuk, a Biblia a legerősebb ateista erő, amelyet valaha kitaláltak.

Képzeljük el azokat az embereket, akik elhiszik ezeket a dolgokat és akik nem szégyellik figyelembe se venni a gondolkodó elmék mindazon felfedezéseit, amelyek a Biblia írása óta születtek. És ezek a tudatlan emberek, a legképzetlenebbek, a legkisebb fantáziájúak, a legkevésbé gondolkodók közöttünk azok, akik minket vezetni akarnak, akik gyenge és gyermeteg hiedelmeiket ránk akarják erőltetni, akik el akarják foglalni iskoláinkat könyvtárainkat és otthonunkat. Én személy szerint szörnyen zokon veszem...

A szabadság az erkölcsösség és az emberi méltóság pontosan abban áll, hogy nem azért cselekszik jól, mert kényszerítve van rá, hanem azért, mert magától belátja, akarja, és azt szereti.

Isten eszméje lemondást jelent az emberi értelemről és igazságról; az emberi szabadság döntő tagadása és szükségképpen az emberiség rabszolgává válását jelenti elméleti és gyakorlati értelemben is.

Az emberek azért mennek a templomokba, amiért a kocsmákba: hogy elkábítsák magukat, hogy elfeledjék nyomorukat, hogy elfeledkezzenek pár percre magukról, szabadon, és boldogan.

A kereszténység teljes tagadása a józan észnek és az értelem "hangjának". A vallás csoportos őrület. A teológia az isteni hazugság tudománya.

Isaac Asimov

Ha valami különleges tiszteletet érdemel, akkor az eretnekség az, mivel legigazabb módon szolgálta az emberiséget.

Charles Bradlaugh 1881

A keresztények abban a meggyőződésben égették egymást, hogy az Apostolok is úgy tették volna.

Nem hiszek semelyik vallásban sem. Semmi közöm nem lesz az erkölcstelenségetekhez.

Minden szektában vannak bolondok, és szélhámosok; miért higgyek rejtélyekben, amit senki nem ért, csak azért, mert olyan emberek írták, akik az őrületet választották inspirációként, és Evangélistáknak mondták magukat?

A vallásról nem tudok semmit - legalábbis az előnyeiről.

George Gordon Byron 1811

Vallás nélkül, jó emberek jót cselekszenek, gonoszak meg gonoszat. Vallással el lehet érni, hogy jó emberek gonoszat cselekedjenek.

pudingman Creative Commons License 2021.10.02 0 0 3615

Az biztos, hogy ezt a gonosz, perverz istent nem szeretném, ha létezne. 

"Teremtőt  vonod felelősségre !   Vallás háborúk miatt !"

Hát kit kéne, ha nem őt? Az ő nevében ölték egymást a primitív katolikusok és protestánsok a 30 éves háborúban. Ha valaki az én nevemben ártatlan embereket ölne, biztos kitörném kezét-lábát. Ez a barom "mindenható" meg csak tétlenül üldögél a trónján, simogatja a szakállát és jókat röhög. Még az sem zavarta, mikor hitler rá hivatkozott!

Már a Mein Kampf is így indul:

"Isten kegyelméből Braunauban az Inn mellett születtem. 

Hiszem, hogy a mindenható Isten
akarata szerint cselekszem,
amikor a zsidóval szemben védekezem
és harcolok az Úr művéért!”

"A minket minden megpróbáltatásnak kitevő Mindenható nem tagadta meg tőlünk áldását, és a bennünk élő erőt is erősítette. Segítsen bennünket a jövőben is, hogy megtehessük mindazt, amivel népünknek a győzelem eléréséig adósai vagyunk.
1943. március 21. München

Hányakat ölt meg Isten és a Sátán a Bibliában?

A választ lehetetlen lenne pontos számmal meghatározni, de annyi bizonyos, hogy sokat. Hányakat öntött el az árvíz, hányan égtek halálra Sodoma és Gomora városában? Hány elsőszülött egyiptomit pusztított el Isten? Nincs eszközünk megszámlálásukra, így az alábbi lista ezeket az adatokat nem tartalmazza, csak a számszerűsített tényeket vonultatja fel.

Az Isten számlájára írható halottak száma:

Halottak számaÖsszesenLót feleségének hátratekintése1 Móz. 19,2611Hér, aki "gonosz vala az Úr szemei előtt"1 Móz. 38,712Ónán földre vesztegette a magot1 Móz. 38,1013Tánc Áron arany borjúja körül2 Móz. 32,27-28;
2 Móz. 32,3530003003Áron fiai idegen tüzet ajánlottak fel az Úrnak3 Móz. 10,1-3;
4 Móz. 3,423005Egy istenkáromló3 Móz. 24,10-2313006Egy ember, aki fát szedegetett egy szombati napon4 Móz. 15,32-3613007Kóré, Dáthán, Abirám és az ő családjaik4 Móz. 16,2712 +3019 +Halálra égetés a tömjénezésért4 Móz. 16,35;
4 Móz. 26,102503269 +Panaszkodás4 Móz. 16,4914 70017 969 +Izraeliták paráználkodása Moáb lányaival4 Móz. 25,924 00041 969 +Midiániták mészárlása (32000 szűz lányt életben tartottak)4 Móz. 31,1-3590 000 +131 969 +Ákánnak és családjának halálra kövezése lopás miattJózs. 7,10-12;
Józs. 7,24-265 +131 974 +Az Úr azt mondja Józsuénak, támadja meg Ai városát, és tegye vele ugyanazt, mint Jérikhóval: öljön meg mindenkitJózs. 8,1-2512 000143 974 +A kananeusok és parizeusok kiadásaBir. 1,410 000153 974 +Ehud átadja Isten üzenetét: kardot döf a király hasábaBir. 3,15-221153 975 +A moábiták leöléseBir. 3,28-2910 000163 975 +Isten arra kényszeríti a midiánitákat, hogy öljék meg egymástBir. 7,2-22;
Bir. 8,10120 000283 975 +Az Úr lelke megindítja SámsontBir. 14,1930284 005 +Az Úr lelke nagymértékben megindítja SámsontBir. 15,14-151000285 005 +Sámson Isten által támogatást nyert terrorista bosszújaBir. 16,27-303000288 005 +A Benjámin nemzetségének eltörléseBir. 20,35-3725 100313 105 +A többi Benjámin leveréseBir. 20,44-4625 000338 105 +Az Úr frigyládájába való betekintés1 Sám. 6,1950 070388 175 +Győzelem a filiszteusok felett1 Sám. 14,12-1420388 195 +Sámuel (Isten utasítására) darabokra vagdalja Agágot1 Sám. 15,32-331388 196 +"megveré az Úr Nábált"1 Sám. 25,381388 197 +Uzza megtartja Isten ládáját, nehogy essen le a szekérről2 Sám. 6,6-7;
1 Krón. 13,9-101388 198 +Dávid és Betsabé gyermeke2 Sám. 12,14-181388 199 +Saul hét fiának felakasztása az Úr előtt2 Sám. 21,6-97388 206 +Dávid büntetése: három napi döghalál a népén (a halottak száma csak a férfiakra vonatkozik, ha a nőket és gyermekeket is beleszámítjuk, körülbelül 200000 ember haláláról kell beszélnünk)2 Sám. 24,13-15;
1 Krón. 21,770 000 +458 206 +Egy próféta halála, amiért elhitte egy másik próféta hamis szavait1 Kir. 13,1-241458 207 +Isten Izráel fiainak kezére bocsátja a szíriabelieket1 Kir. 20,28-29100 000558 207 +Az életben maradt szíriabeliekre rászakadtak a falak1 Kir. 20,30* 27 000585 207 +Az Úr oroszlánt küldött egy férfire, mert nem verte meg a prófétát1 Kir. 20,35-361585 208 +Akházia halála, amiért az Ekron istenével beszélt2 Kir. 1,2-4;
2 Kir. 1,17;
2 Krón. 22,7-91585 209 +"Tűz száll le a mennyből Illés kérésére"2 Kir. 1,9-12102585 311 +Isten két medvét küld a gyermekekre, akik Elizeus kopasz fején csúfolódtak2 Kir. 2,23-2442585 343 +Egy ember halálra taposása, mert hitetlen volt Illéssel szemben2 Kir. 7,17-201585 344 +Jézebel2 Kir. 9,33-371585 355 +Isten oroszlánokat küld "több" pogányra, "mert nem tudják e föld Istene tiszteletének módját"2 Kir. 17,25-263 +585 358 +Az Úr angyalának mészárlása az alvó asszíriabeli katonákon2 Kir. 19,35;
2 Krón. 32,21;
Ésa. 37,36185 000770 358 +Saul1 Krón. 10,141770 359 +Isten Júda kezére bocsátja az Izráelitákat2 Krón. 13,15-17500 0001 270 359 +Jeroboám2 Krón. 13,2011 270 360 +"Megveré azért az Úr a szerecseneket"2 Krón. 14,9-141 000 0002 270 360 +Jórám büntetése: gyógyíthatatlan bélbaj2 Krón. 21,14-1912 270 361 +Ezékiel feleségeEzék. 24,15-1812 270 362 +Anániás és SafiraCsel. 5,1-1022 270 364 +HeródesCsel. 12,23 2 270 365 +

Lássuk, hogyan fest mindez a Sátánnal összehasonlítva! Ő hány embert ölt meg a Bibliában?

Skeptic's Annotated Bible (Szkeptikus széljegyzetekkel ellátott Biblia) csak tíz áldozatot talált. Az ő halálukban szintén közrejátszik Isten keze, hiszen a Sátánnal való fogadása keretében ő engedélyezte Jób hét fiának és három lányának kivégzését:

"Vala Úz földén egy ember, a kinek Jób vala a neve.
Születék pedig néki hét fia és három leánya."
(...)
"És monda az Úr a Sátánnak: Észrevetted-é az én szolgámat, Jóbot? Bizony nincs hozzá hasonló a földön: feddhetetlen, igaz, istenfélő, és bűngyűlölő.
Felele pedig az Úrnak a Sátán, és monda:"
(...)
"De bocsássad csak rá a te kezedet, verd meg mindazt, a mi az övé, avagy nem átkoz-é meg szemtől-szembe téged?! Az Úr pedig monda a Sátánnak: Ímé, mindazt, a mije van, kezedbe adom; csak ő magára ne nyujtsd ki kezedet. És kiméne a Sátán az Úr elől.
Lőn pedig egy napon, hogy az ő fiai és leányai esznek és bort isznak vala az ő elsőszülött bátyjoknak házában."
(...)
"És ímé nagy szél támada a puszta felől, megrendíté a ház négy szegeletét, és rászakada az a gyermekekre és meghalának. Csak én magam szaladék el, hogy hírt adjak néked."

(Jób. 1,1-19)

A végeredmény tehát a következő:
Isten: több mint 2 270 365 halott
Sátán: 10 halott

A "verseny" eredménye vitathatatlan.

Előzmény: 11_11 (3613)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!