Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Köszi :) A kinézet gépet mindig megpótolgattam 3-3ezerrel, és a 13500ft-os géptől eljutottam a 18700ft-os ig. A boltban ahol venném a Makitát, van Metabo is, de direkt nem néztem. Pedig mondták hogy a Makitától és a Hitachi-tól jobb gép,( huszon ezertől kezdődtek). Majd két hét múlva ha hazajöttem visszatérek rá.
Ez igy igaz.Nekem is meglepődik a 2000wattos Bosch flexem mikor indítom hogy hirtelen dolgoznia kell.Mintha krákokva indulna.1998-óta csinálja ezt hiba nélkül.Sajnálom is, de szerintem ezekbe a gépekbe még bele van építve hogy ezt a terhelést több éven(tizeden) keresztül kibírják.
Jó lenne ha az ember tudná mi a tökömet jelentenek a gépnevek betűi.
Ha lágyindítású akkor örülj neki, de ha nem akkor se legyél csalódott. Jó gép ez.
Nekem 9565 CV-van már több mint két éve nyüstölöm semmi baja.Román vebshopból vettem(mivel ott gyárják) elég olcsón vagy huszonötbe fájt, és a makita oldalon le is garizhattam.Rezgéscsillapító markolat,kulcs nélküli gyorsanya.Zsír.
Az ilyen vastagságokat már több rétegben hegesztik minden eljárásnál.Oda meg elég a kevesebb amper is.Kivétel a lánghegesztés(ide nem kell amper). Ott 12mm-es anyagot kellett egyhúzásból(gyök,töltő és takaró) balról jobbra hegeszteni a minősítéskor.
Szerintem jó választás.1000watt alatt amúgy sem látom értelmét a lágyindításnak, meg az egyéb hókuszpóknak(konstans fordulat szabályozás, SJS kuplung stb...)
Köszi, amikor venni akartam 2hétig bújtam a netet egyfolytában, de nem volt. Ma szóltak hogy el kell mennem vagy két hétre melózni, biztos lesz valami jó vétel.
Néztem a blm-et is, de a kevés garancia miatt vettem le a listáról.
Közben ma reggel megtapogattam a gorillát, hát az elektródafogó, de pláne a testcsipesz elég hitvány, a hálózati kábel azonnal cserélendő... szóval elment tőle a kedvem. Az arc160 jóval meggyőzőbb...
Volt géppróba itt a szomszédban.Ott jól teljesített, tőlem tapasztaltabb ember nyüstölte. Így megtettszet. Itt árulják már egy jó ideje a gépeket. Ha vmi gond lenne akkor csak beugrok,nem kell a világ végire menni. Korrekt szervízháttér. Kb ennyi. Elég sok minden állítható (2T,4T,gázutánfutás stb.). Majd meglátjuk.
Ez a Dwe 4050 is régebbi modell lehet, ezen is fényes védőkeret van. A korongot nem próbáltam rá, nem tudom hogy elfordul-e. Nekem kicsit olyan furcsa kialakításuak ezek a Dewaltok, pláne a fejrészen az a műanyag fedél.