Ja ja. Mivel nagyobb lett a gép teteje, faragtak az aljából, igyekeztek (nagyjából) tartani a méreteket, így nincs hely az akkunak meg az ötödik ujjamnak. Végül is elmegy, nem a világvége. Hogy ki milyen árszintnél veszi meg, az meg majd eldől.
Egy gépet komplett terveznek meg, nincs külön plusz teteje. A d700 is jobb fogású már amennyire én erre emlékszem. Csak ott nem fért el (szintén a vaku miatt) a 100% -os kereső. Itt van nagyobb kereseő, csak kicsit megnőtt a ,,kicsike". Ne feledjük, végül is ez is egy ,,kisfimes" gép. Aki már tapizott Pentax Me super gépet, az sejti mire gondolok :) .
Semmi különös, azonkívül hogy elfoglalja a helyet fontosabb dolgok elől. Például háromcellás akku, vagy kényelmesebb fogás kialakítás (nem markolat!) .
Az nem FORMAT hanem MODE gomb (amire elég nagy szükség van). A TÖRLÉS (kuka) gombbal együtt használva formázza a kártyát másodfunkcióként. De a lényeg amit írtál az igaz.
Attól még nem lesz jobb a fogása, és nem lesz benne három cellás az aku, ami ugye a jobb AF alapja lenne.
Ja különben a szigetelőszalag számos hi-tech eszközön segít. Például a lehámló gumiborításokon, a kéretlen vebkamerákon, és pesze az akaratlanul felnyíló vakuk ellen se rossz.
Ma megtapiztam a D800-t. Alapvetően tetszett, bár a fogása nem remek. (A hülye markolatot nekem soha ne ajánlgassátok.)
Szerintem ha nem került volna bele a felesleges beépített vaku, nem lenne vele ilyen gond. Mindegy, jó gépe lesz így is.
Még az új formáját (alul lapos) is elfogadtam, így kissé rondább, de stabilabban áll, ha leteszed. Jó a két kártyahely, a kisebbikbe lehet tenni egy kurva nagy back up kártyát, a CF meg jó a munkához. Az akku kissé kicsi, csak két cellás, de elmegy. Itt mutatkozik meg, hogy a szar beépített vakuért máshol kell árat fizetni. Van rajta néhány felesleges gomb is, az biztos. Minek például format gomb a tetejére?
Végül is jó kis gép, talán egyszer majd veszek ilyet.
Óóóó, kedves vagy, köszi. :) A 17-35-el elégedett vagyok. A 14-24-et meg már akkor is drágállottam, amikor megjelent. Akkoriban is 400 környéke volt, de a mostani durván 570-es ára egyenesen vérlázító. Sokba van (lenne) nekünk az a tavalyi földrengés... :(
Ilyen matuzsálemmel mered eltakarni az új váz elejét? Hát a sznobizmus hol marad ? :-) 14-24 oszt már sokkal jobbak is a fotóid.
Egyébként pár hete pont a te fotóidat linkeltem itt az indexen valakinek... amiket még D70-el követtél el. Azok is teljesen rendben voltak- már akkor is amikor itt a többség még ki sem tudta ejteni azt hogy tükörreklefszes váz. Vagy mi.
Osztyának volt egy 17-35 obija. (a dobozt szerintem még láttam is a lakásukon) és mondta hogy egy fotós ismerőséhez került. Azt hittem hozzád... Ő nagyon dicsérte. Hortobágyon még fotózott vele gémeskutat és büszkén mutogatta hogy mekkora látószöget tud :-)
F11-nél még nem volt gáz. Nem mondom, hogy tökéletes, de bőven az igényesebb megrendelői tűréshatáron belül van. 16-22 leves valóban, és persze az 5,6-8 az igazán szép. Az ND szűrőket meg már rendszeresítettem a táskába, mert valóban nincs más megoldás sajnos. Kicsit filmes felhasználói érzésem is van tőle (több molyolás a felvétel készítésénél), és az öröm az ürömben, hogy én ennek biza örülök egy kicsit. Cikket köszi, el fogom olvasni. :)
FF-en és DX-en is F5.6-on a legjobb a 17-35 rajzolata. F8-on már 10%-ot romlik, F11-en meg még többet. Ahogy anno néztem a teszteket, F16-F22 már a csúcsfelbontás 1/5-t hozza csak jópár objektívnél.
Van egy rossz hírem... már F11-nél is előjött volna a diffrakció. Teljesen felesleges ennél jobban rekeszelni, nem lesz meg a 36 Mp részlet a fotódon. Ha záridőhöz kell a szűk rekesz, akkor kevesebbet buksz egy ND szűrővel a minőségen, mint így a rekeszeléssel.
A 36 Mp-hez tartozó diffrakciós értékeket láttam valahol a neten... illetve ott Canon pro modell volt teritéken, és bizony volt olyan hogy F5.6-nál nem volt értelme szűkebb rekszet használni. Persze ha kell a nagyobb DOF akkor nincs más megoldás... de bizony ott mennek a részletek a levesbe.
A második részhez szólnék hozzá, mivel abszolut filmen főleg nagyformátumon szocializálódtam. Amit leírtál, az tök igaz. Még nem volt meg a D800-am, de egy válltámaszt már birtokoltam. A diffrakció meg egyenesen brutális már f22-nél. (Eddig leginkább a f2,8/17-35-öt csuktam be ennyire) 11-nél már jó.