ET 38 40 vagy ilyesmit keress még a küllő belsején és meglesz.
IMRAY ! Dönteni kell : vas és örök élet, vagy alu és szörnyülködéses, anyázós közlekedés. Mi itt a falu környékén jól elvagyunk, de ha ilyenkor nyáron a klíma miatt néha elkunyerálom a kisautót a feleségemtől, ésPöstre megyek akkor nagyon óvatosan megyek. Következésképpen mindenkinek útban vagyok, mert nagy köv.távval a kátyúk miatt, ha pedig rossz az út még lassan is. Na ezt nem tolerálják. De nem érdekel.
Melyik az az alufelni-alsó-kategória, ami a kb. lemezfelni után következik?
Már szóba került, hogy a városban való szaladgáláshoz a hagyományos felni a legjobb, de ha mégis le akarná cserélni valaki, akkor mit érdemes választania? (Hogy a látvány egy kicsit jobb legyen.)
Sziasztok!
Egy korábbi hozzászólásban vinettu /914/ említette,hogy az Astra felni /úgy vettem ki, hogy a 13 collos/ nem jó a Corsahoz, mert hozzá ér a féknyereghez.Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a 14 collos classic Astra felni sem jó a 14 collos Corsara?
köszi,
akkor nem az az ufógömbszerű valami, amit szét kell szedni. Mert az ahogy benézek, inkább a jobb oldalon van, hátul, nem a középkonzol irányába??
Les0130! G Astrában a középkonzol mögött van a pollenszürö (belülröl hozzáférhetö, tényleg ki kell hozzá venni a kesztyütartót). Asszem csinálták patentos és csavaros kivitelben is, csak az ne állitson meg, hogy csavart látsz! :-)
A Corsákban az ablaktörlömotornál van, a motortérböl lehet hozzáférni.
Cső!
Nem akarok okoskodni sőt lehet hogy rosszul tudom de nekem az utastérszűrőt vették ki hogy be tudják fújni a gombaölőt. Az pedig az ablaktörlő motornál van.
Üdv,
Valaki meg tudná mondani, hogy - tudom off - G Astrába, ha kivettem a kesztyű tartót, hogy tudom a pollenszűrőt is kivenni. Valami ufószerű dobozt azt látok bent, de azt szerintem csavarok fogják, nem patent. Szóval klímát tisztítanék, de eddig csak a kiömlő nyillásokon tudtam befújni az anyagot (Motip Airco Cleaner)és azért jó volna alaposabban is tisztítani...
Előre is kösz:
Les
Természetesen tegnap mikor elvittem, közölték, hogy nincs a régi anyagból hozzam vissza "ma" az autót. Állitólag a régebben használt anyagra nem volt panasz csak a beszállitó volt barom. hát várom az eredményt, bár nekem azt mondták gariba csinálják meg.
Elég morcos lettem a mai nap délután. A klíma tisztítását áprilisban csináltattam meg. Visszamentem, hogy megint büdös szaga kezd lenni. Megkérdezték, hogy melyik szerrel csinálták ők maguk :) Mondtam, hogy a 6e forintossal. Azt mondták, hogy az az olcsó verzió és ezek szerint nem jött be. De van egy 11e forintos, amit az opel favorizál és akkor már leszedik ez egész belső levegőcsatornát és végigfújják. No de 3 óra munkaóra, amit nekem kéne kifizetni. Hát ez a 30eFt-os buli nem igazán teccik. Hazafelé benentem egy klímás boltba, vettem klímatsztítót, úgyhogy hétvégén saját kezűleg fogom megcsinálni. Megér nekem egy jáccást :))) Jobb mint kifizetni 30e forintot. Ákos
Aktuálissá vált az olajcserém (mármint a kocsié). Régebben volt szó különféle olajokról, most akkor ki mit javasol, és ne a legolcsóbbat. Előre is köszi.
Nekem megcsinálták a tisztitást és végig is néztem. A pollenszürőt kiszedték és ott dugták be a csövét annak a flakonnak. Bár én utána is éreztem a szagot, úgyhogy holnap viszem megint és garanciába mégegyszer megcsinálják. Nekem nem müködés közben volt büdös, hanem mikor kikapcsoltam a klimát de a ventillátor még dolgozott.Jó kis dohos kellemetlen szagot nyomott ki. Kiváncsi vagyok a második flakon után jó lesz-e!
"begurulnek egy klimashoz" kikerni a velemenyet, es nem rogton buztelenitesre. A Prielle u-i nem fogja neked kipucolni ha nem kell, mert van eleg munkaja es nem beloled akar megelni(azaz beloled de nem ugy hogy atbasz, hanem ugy hogy visszamesz hozza)
"Tisztítása nem történt meg az 1 éves szervíz során, mikor kell? Vagy elvileg nem kell, csak ha rendellenesen viselkedik ("illatok")?"
en ugy tudom csak akkor szokas ha panasz van es en szemely szerint sem raknek panasz nelkul
"Mivel tervezünk egy kis nyári kiruccanást, szükség lesz a kondira. Neki merjek indulni így? "
Hat egy kis bűzbe még nem halt bele senki, nem tudom emlexel-e arra az idoszakra amikor még a kocsikban nem volt legkondi? :-O és amig nem kell futeni a rossz termosztat miatt, addig kulonben sincs igazan meleg
de viccet felreteve, szerintem ha eddig nem volt vele problema, akkor most sem lesz(bar nem tudom mit ertesz "egy kicsit olyan állott szag" alatt es meddig fog tartani a "kis nyári kiruccanás" es ebbol mennyit utaztok a kocsival. Mondjuk egy 3-4 hetes delspanyolorszagi ut elott ha tenyleg kerdeses akkor lehet hogy begurulnek egy klimashoz.
En csak ajanlani tudom a Prielle K. utcai DiaVia szerelot, nem voltunk soxor, mert amit kellett azt megcsinalta. Szerencsere nincs nala hely tehat gyors. Pl. nekunk kiszedte a klimahutot osszerakta a kocsit es akkor ugyan igy szedszedte es osszerakta amikor meg volt a javitott huto/ez nem corsa volt/)
Hova fújnak be ilyen tisztításkor, és mit?
Valaki írta itt a "Tescogazdaságos" tisztítószert - jó az?
Egyelőre nincs különösebb kellemetlen illata a kondinak, csak egy kicsit olyan állott szaga van, de ahogy használom, kezd csökkenni, pedig alig ment. Tisztítása nem történt meg az 1 éves szervíz során, mikor kell? Vagy elvileg nem kell, csak ha rendellenesen viselkedik ("illatok")?
Mivel tervezünk egy kis nyári kiruccanást, szükség lesz a kondira. Neki merjek indulni így?
Sziasztok!
Visszatérve egy picit a fogyasztásra.Most voltam 1hetet nyaralni a Corsaval/1.2/ és csak jókat tudok mondani.Nyékládháza/Miskolctól 15km-re/-Lenti távon 430km,ebből kb 270km autópályán 130-as tempóval+klíma+Pest a maradék távon 50-100km/h tempóval+klíma ja és 5 fővel+csomagokkal megrakva 6,4l volt a fogyasztás.Később csomagok nélkül barangolva a környéken kétszer is 5,8l volt.
Augusztusban újabb próbatételre számíthat a Corsa, ugyanis akkor irány Svájc 2 hétre.Ez volt a bemelegítés.
Köszönöm szépen a tippet. Az 5mm széles is jobb mint a semmi. Meg majd ha találok 7eset, akkor max kicserélem. Ja, azt én is hallottam, hogy a gyári az horribilisan drága, nekem 5000HUF/métert mondtak a vicces srácok. Mellesleg a csík egy lökhárítóra így szinte több lenne mint egy utángyártott lökhárító.