Keresés

Részletes keresés

cliftony77 Creative Commons License 2003.01.27 0 0 4833
Jaja, a bookletben a dal szövegében van egy olyan rész, ami végül a dalban nem hangzik el.
Előzmény: lilith.24 (4832)
lilith.24 Creative Commons License 2003.01.27 0 0 4832
El nem énekelt sor?
Előzmény: surgeon (4825)
cliftony77 Creative Commons License 2003.01.27 0 0 4831
Nálam ilyen szempontból az I.D.S. a nyerő!
Előzmény: Szigi101 (4829)
Trixy Creative Commons License 2003.01.27 0 0 4830
Hú, emberek! Ma reggel a SLÁGER RÁDIÓBAN!!! 9 előtt kicsivel lement az Ilyenek voltunk!!!! :)))))
Szigi101 Creative Commons License 2003.01.27 0 0 4829
Ragyogó vélemény volt, öröm volt olvasni!!! :-) Thx!

Én is jobban szeretem Ákos angol nyelvű albumait, szerintem a Call My Name és a Vertigo szabályosan jobban sikerült, mint a magyar nyelvű párja...

lilith.24 Creative Commons License 2003.01.26 0 0 4828
Azt hittem, ennél többet akarsz mondani.
Előzmény: surgeon (4827)
surgeon Creative Commons License 2003.01.26 0 0 4827
Rusztikusabban(egyszerűbben): angolul.
Előzmény: lilith.24 (4826)
lilith.24 Creative Commons License 2003.01.26 0 0 4826
Angolszász kultúrkör? Hogy?
surgeon Creative Commons License 2003.01.25 0 0 4825
Helló mindenkinek!
Akkor elkövetnék egy Verigo véleményezést (Szigi101 kérésének eleget téve), számsorrendet tekintve tematikám alapilléreként:
1. Everyone's Dancing: egyfajta feltupírozott
Mindenki táncol, a szöveg is ugyanazt a
tárgykört részletezi, csak mindezt az angolszász kulúrkör nyelvén. Nagyon tetszik a nóta, mert teljesen azonosulni tudok a tartalmával, nameg a + gitárok is jót tettek neki.
2.Damned: NO-KAU song. Asszociációm: Minden nap. Ugyanakkor a Végre klipje is bevillant pár pillanatra, és egy nem mindig túl nagy sikerrel élő, és/vagy egy nagy célt elérni akaró embert juttat eszembe. Gyönyörű szerzemény, sokszor dúdolom.
3. Vertigo: Ez a szédülés-szélütés dala. Az Angyali szerető jutott az eszembe hallva a magasság-mélységet, annak ellenére, hogy teljesen mást mond nekem. A Hűség album hangulatvilágát adja, a küzdelem a középpontban.
4. What the Hell: "Sztársági" színvallás. Az Ideális popsztárhoz érzem legközelebb, de ez semmit nem jelent. A siker megcsömörlöttsége szól számomra belőle. Megint villanás: a Hűség koncert, de az összkép fenomenális, öniróniát nem nékülöző. Az el nem énekelt sort sajnálom, Madách: Az ember tragédiájának híres sorát az egyiptomi színből hozza elő.
5. Rockstar: Itt a cinizmus zenitje. Egy tökéletes lírása a sztárgyároknak, hatalmas érzelmi töltettel. Sokat hallgatva sem veszít hatásosságából.
6. The End of Innocence: Barátom dala. Személyes kedvencem e lemezről. A feje tetejére állt, acsarkodó, túlpolitizált Magyarország ragyog fel bennem e szerzemény kapcsán. nagyon-nagyon sokszor hallgattam meg és az egyik legelgondolkodtatóbb dalnak látom.
7. Perfect Love (Gone Wrong): Apokalipszis szélén. Destruktív, akár önmagát is széttépni képes dal, az ősi esszenciához nyúlva (szerelem-küzdelem) ha. Csepp a (vér)-tengerben, hogy a hörgés nem nyerte el tetszésemet, mert túl vaddá tette számomra és emiatt nem sokat hallgatom.
8. Destiny: Levezetés igazi Ákos módra. Klasszikus elemekkel (hajó) operál, de itt ez is érvényét veszti számomra. Csak az a mindent átható érzelem marad, ami az Asszonyban is megjelent már (pedig nem szeretem összehasonlítani a magyar és angol dalokat), de itt más oldalról kerül a téma elébe.
Összegezve: A Vertigo a küzdelem lemeze az én értelmezésemben. Ha jól emlékszem maga Ákos mondta, hogy angolul játékosabban, könnyedebben ír. Ímhol a példa.

Az I.D.S.-ről, és a CMN-ről még nem tudok kritikát írni, mert kell egy pár hónap, amíg megérik bennem a vélemény. A SML-ről majd alkotok a többit még nem hallottam, nem bírok olyanokkal. Üdv: Surgeon

Előzmény: Szigi101 (4823)
inyourroom Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4824
Ha jól emlékszem, a Call My Name multimédiában a Get Down Chinese Dawn Mix és a Mum's Dying hiányzik az I.D.S.-ből, de ezek ugye más kiadványokon is szerepeltek.
Előzmény: Szigi101 (4823)
Szigi101 Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4823
Surgeon: Emlékeim szerint nem a teljes I.D.S. van rajta a Call My Name multimédiás részén.

Érdekelne a konkrétabb, szubjektívebb véleményed is a lemezekről! (nekem az angol nyelvű lemezek nagyon a szívem csücskei).

Előzmény: surgeon (4816)
Trixy Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4822
Köszi, de a kereskedelemben történő árképzéssel némileg tisztában vagyok, ugyanis a kereskedelemben dolgozom! Tudom, hogy előszeretettel pakolnak árréseket a termékekre, amit persze a fogyasztónak kell kifizetni!
Kérdésem (megrökönyödésem) inkább arra vonatkozott, hogy miért pont egy ilyen suta árat képeztek, hiszen kimutatták, hogy pszichológiai szempontból (amit piackutató és egyéb cégek, pl. GFK végeznek) érdemesebb mindig kilencesre vagy 90-re végződnie az összegnek, azért is van szinte mindenhol olyan ár, amitől néha falra mászik az ember, hogy pl. 4990 Ft, ami még ugye nem 5ezer, hanem 4ezer vmennyi!
Előzmény: surgeon (4816)
MarK Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4821
A Hamu és gyémántról nekem egy régi Zbigniew Zibulski film jut eszembe...ő volt az 50-es,60-as évek kelet európai James Dean-je :).
Előzmény: Fabe (4820)
Fabe Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4820
ajánlom a 'hamu & gyémánt' legfrissebb számát (a borítón többeközött: lovasi & ákos 1más mellett szinte:) & belűl is van 1 érdekes kép) minden hardcore ákos fan-nek...
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4819

Kicsoda?
Előzmény: krég (4818)
krég Creative Commons License 2003.01.23 0 0 4818
rákos szegény
rajmunder Creative Commons License 2003.01.23 0 0 4817
A Libri a legnagyobb rablóbanda a világon. A honlap árai a legtisztességesebbek, még CD-vel és postaköltséggel együtt is súlyos ezresekkel olcsóbb a www.akos.hu-n vásárolni.
Előzmény: Trixy (4815)
surgeon Creative Commons License 2003.01.23 0 0 4816
Üdv mindenkinek. A héten sikerült hozzájutnom az I.D.S.-hez, és a Call my name-hez is méghozzá egyazon üzletben. Túláradó boldogság. Egy nem túl mérvadó boltról van szó Pestszentlőrincen, az Üllői úton, ott, ahol a madár se jár, csak én lakom. Egyetlen zavaró dolog van csupán: a CMN-re rátették az összes I.D.S. dalt mp3-ban. Kérdés: minek?? A 'Policy of truth' viszont rettentő jól sikerült. Más: a BEST-béli cikkről csak annyit, hogy szép volt, jó volt de nem értem hogy jön ehhez ország-világ. Trixy: az ilyen szép nagy számok úgy keletkeznek, hogy adott ugye egy alapár, mondjuk induljunk ki az akos.hu-s 5000-ből és erre a Libri -mivel nem karitatív intézmény - alaposan rápakol (mert élni is szeretne-mondja ő) néhány ezer jó magyar forintot. :( Ez úgy hívják szabadversenyes fogyasztói társadalom. (Ez nem volt túl szakszerű, de talán megbocsátható.) :)))
Trixy Creative Commons License 2003.01.23 0 0 4815
Tegnap jártam pár könyvesboltban (pl. Duna Plaza, Libri), és a Fény Kép album kapható volt, természetesen maxi CD nélkül. Az ára pedig: 7681 Ft!!!! Ezt az árat hogy szülték meg? :)
rajmunder Creative Commons License 2003.01.22 0 0 4814
Nemtom, miért kell fikázni a BEST-cikket.
Nekem például tetszik, ahogyan az édesanyjáról beszél.
A baráti körömben mindenki elégedetten nyugtázta, hogy lehet ezt normálisan is csinálni.
És hogy végre nem a szokásos "független médiaértelmiségiek" magánügyeiről esik csak szó.
Mintha csak ők léteznének...
Előzmény: IstvanTM (4813)
IstvanTM Creative Commons License 2003.01.22 0 0 4813
Hi!

Nos, a Call my name-t a KAU1 maxit ill. az I.D.S.-t Egerben a skála divatáruházban láttam, és vettem meg.

Elsőnek tényleg nagyon jó volt, de most már nem tetszik annyira, a Vertigo pl. sokkal jobban bejön.

Megvan a Bestes cikk, nos tényleg elég trágya.

Pá!

cliftony77 Creative Commons License 2003.01.22 0 0 4812
Csak azóta első, amióta az akos.hu hírei közé felkerült a link... Már valamikor novemberben kezdték, és sokáig Ákos csak a harmadik helyen volt. :-(
Előzmény: stevebi (4811)
stevebi Creative Commons License 2003.01.22 0 0 4811
Délelőtt néztem; úgy látom, hogy az első helyen áll, tehát gyorsan változnak az idők:))
1ébként az a lista nem mérvadó, mert vagy az elvakult,műalternatív sziget.hu szerkesztők manipulálják néha-néha menet közben, vagy csak a szigetre kattanó figurák szavazgatnak. Ezzel magyarázható az, hogy a mainstream világba még nem igazán beékelődő, eddig kevés lemezt eladó Belga nevű csapat Ákos 'legnagyobb' ellenfele.
A teóriámnak viszont ellentmond és meglepő, de pozitív, hogy azért mégiscsak Ákos az első eme 'felemelő társaságban'!
Előzmény: rajmunder (4808)
Trixy Creative Commons License 2003.01.22 0 0 4810
Now playing on radio Juventus: Alig hitted
És előtte beadtak egy ilyet, hogy "még egy jó zene, a Juventuson"!!
:-)))
totyus Creative Commons License 2003.01.22 0 0 4809
Állítólag a mai Népszavában is van valami a "főhősünkről".

Forrás:Anyukám.

Előzmény: rajmunder (4808)
rajmunder Creative Commons License 2003.01.22 0 0 4808
2003. január 21. [NEWS] SZIG. ET.

A sziget.hu honlapján több körben is lehet az év magyar lemezére szavazni. A lista hetente frissül. Ákos legutóbbi munkája, az aranylemezes ÚJ TÖRVÉNY jelenleg a harmadik helyen áll.

Szavazás itt: www.sziget.hu

Előzmény: Szigi101 (4807)
Szigi101 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 4807
Tényleg elég rossz cikk. Ilyesmit Balázs Paliról szoktak írni abban a két hónapban, amikor éppen nem jelenik meg albuma.

Morpet: ON hozzászólásaim az Ákos-topicban... :PPP

Előzmény: Laslow (4806)
Laslow Creative Commons License 2003.01.20 0 0 4806
A honlap szerint van valami Ákos cikk a BEST magazinban (állítólag elég rossz). Tényleg rossz? Esetleg tud valaki linket a cikk virtuális manifesztációjához?
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.19 0 0 4805
Hát azé nekem messze lenne (Újpest), és az is biztos, hogy a nyugatinál nem igazán jár a hetes. Az a keleti lesz... :)
Előzmény: CAngel (4803)
_Zoltán_ Creative Commons License 2003.01.18 0 0 4804
Itt egy hülye vicc:

Ákos rohan a Test c. album mesterszalaggal, mire valaki megállítja, hogy:-Ákos, lassan a testtel!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!