2000-es évjárat, 2000 cm3 diesel, A gyári eredeti lemezfelni mérete: 6 J 15 H2 ET 49 5 X 110-es luk elosztás.
A fenti értékeknek megfelelő alufelni érdekelne, lehet az gyári, illetve más egyéb nevezetű is. Lényeg, hogy szép állapotú legyen. És persze az ára sem mellékes.
Vanni van csak még mindig nem tudja a srác mi legyen vele(megcsináltassa kb.300.000)v. adja el v. bontsa el......... és még hitel is van neki rajta így a keze is +van kötve....Nekem egyenlőre csak a felnit és a zenét emlitette.......
ET szám <- itt találsz róla leírást. A lényeg, nagyon ne menjél se befelé, se kifelé el a felnivel, mert az problémás lehet. De mivel 15"-ről beszélünk, így nem lesz nagy eltérés szerintem. Kifelé mehetsz, maximum a keskenyebb gumit teszed rá, és akkor az oldalfala egy picit befelé dől. Befelé semmiképp nem mozdulhatsz el 1-2 milliméternél többet, mert akkor beleér a rugóstagba a felni. Erre figyelj! kifelé nem para.
Az E85 téli időszakban eleve úgy van-v. legalábis úgy kéne lennie,hogy 30% benzin van hozzá keverve a jobb hidegindítás végett,nyáron elég a 15%......
Az egyik haver G-s astrája kap azt......nem mondhatni kevesebbet enne-viszont olcsóbb....a motorelektronika lámpája villan föl néha-valszinű a lambdaszonda változó keverése végett-mivel utánna elalszik és kivillogva is ezt dobta ki.....
Amúgy semmi különös és az autó sem gyengébb vele...-elmondása szerint...
erről sokat olvasgattam 1 időben. kell tudtommal valami kis átalakitás hogy tökéletesen működjön bioethanollal a gépezet, de akkor sem hallottam róla túl sok biztatót , többet eszik tőle és lomha is lesz. annyival meg nem olcsóbb a bioethanol hogy megérje átállni arra.
A pótkerekemen található adatok 6 J 15 H2 ET 49. feltehetően ez az eredeti-gyári felni. Az általad megadott táblázat ebben a formában ilyen adatokkal nem ad ki alufelnit, és én annyira nem vágom ezt a kérdést, hogy fogalmam nincs, hogy a feni eredeti értékéhez mi a legközelebbi. A táblázat ugyan meg jelöl 6 1/2 J, illetve 7 J, ET 40-el is, de azt nem tudom, hogy ez mennyire közeli egyáltalán helyettesíthető érték e? az eredetihez képest.
Jah már,ha így a felninél tartunk akkor arról a tört vekiről amit a multkor említettem lenne 4db 4*100 alu 90%-os nyári gumákkal .....occsón csak nem emlékszem pontosan,de szerintem 15'-ös méretben...Ha valakit érdekel jelezze és később pontos mérettel és árral teszek föl képet.....
Alapvetőleg az a fontos, hogy a felni, ha szélesebb, ne érjen hozzá a rugóstagodhoz. Úgy kell meghatározni az ET számot a felni szélességének függvényében
6 1/2 J az 6,5" /coll/ jelent, ez megadja, h mekkora szélességű gumi megy rá (Német stlusban legalább 1-2 számmal keskenyebb gumit raknak fel :P )
Ha a felni szélessége ugyanaz/hasonló, akkor a legközelebbi Et számút ajánlanám.
B vekiben nincs gyári 16-os felni, maximum váltóméretet lehet mondani, ez meg azért fontos, h pontos legyen a km óra állása:
196/65 R15 váltómérete 245/45 R16 ez átmérőben -0,2%-os eltérés (kb 1 mm), ami minimális, de +- 8 mm-ig jó vagy, mivel kb ennyit kophat a gumid, ennyit simán tolerál a számláló.
Megtettem, a paraméterek alapján ki is dobott jó néhányat. Az ET számok a listán 35,-37,-38,-és 40, A javaslat alapján,a gyári felni paramétereihez kellene igazítani az alufelnit is. A lista ebben a formában nem adott ki hasonlót. Ha tudsz, vagy ha valaki tud megoldást akkor jelezze.
na akkor ott valami nagyon nincs rendben. B veki gyári kerékméret és átmérők: -195/65 R15 Átmérő: 635 mm -205/60 R15 Átmérő: 627 mm -185/70 R14 Átmérő: 641 mm
Na tudom, nagy a szórás, ezzel változik a kijelzett sebesség értéke is, tehát csal, szóval nem tudom, miért ezeket az értékeket adják meg, de ezek a gyári adatok. Nálad:
205/65 R16 Átmérő: 672 mm 215/65 R16 Átmérő: 686 mm
Itt alapvetőleg az a baj, hogy hátul nagyobb a kerék, kisebb a szögsebessége, ami megbolondítja az ABS-t szerintem az ABS szervószivatyúja búg. Mindegyik kereken ugyanakkora kerék legyen!! Ez a legfontosabb. (nem kioktatásból, de már ennek is alapnak kellene lennie, de a 195/65-nél a /65 az az abroncs magasság, ami 195-nek a 60 %-a)
Nálad meg a gumik nem Vectrára valók. A gyári méret 205/55R16.
Sok dolog miatt búghat, egyenetlen gumikopás, szálszakadás, kiegyensúlyozatlanság, felni deformáció stb. Mindenképp nézesd meg egy gumissal semmiképp nem normális hogy búg.
A tankom problémája megoldódni látszik-F astra szénszűrőjét kapta,mert a gyári KO-s volt és most már nem ad hülye hangot és tankolni is többet és gyorsabban tudok... :-))
Viszont tegnap furcsa hiba jelentkezett:sebességbe ejti a fordulatot:leesik 350-ig,utánna felugrik 800-900-ig és a gép semmi hibát nem mutat valamint az autó sem.....Menni megy 190-ig ment pillára erölködés nélkül-tehát érdekes...
Légtömegmérő-fordulatszám-vezérműtenegely jeladói jók-így még az AGR-t fogom megnézni..... :-((