Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
A méretére vagy a teljesítményére gondolsz? Hány amperest nézzek? Vagy mi a fo tos itt?
Nincs nagy igény csak ha néha kell valamit javítani, hegeszteni a ház körül. Ha lehet a mérete ne legyen nagy, nem akarom cipelni,ez fő szempont.
Most egy polcot kéne csinálnom 40x40 es zártszelvényből. Igazából nem vennék nagyon drágát mert nem használom ki, és ha a gariidőn túl megy tönkre(lehet az nálam csak 2 napi használat akkor nagy a bosszúság.
Nem írtad, hogy mekkora, itt alapvetően az iweld, rilon, centroweld mastroweld, blm gépeket ajánlgatják.
Nagy különbség nincs igazából, a keresőbe vannak tapasztalatok. A rilon kiemelkedik, de az 65, a többi alapvetően hasonló, amelyik szimpatikus, elérhető stb. Olyan emberről nem tudok, aki mindet próbálta volna, meg ezek néhol hasonlóak is, mondhatni egy szomszédos dzsunkában fröccsöntik őket, de megbízhatóak, viszont olyan helyről kell venni, ahol nem gyökérkednek a garin, mert 1-2% selejt rossz nyelvek szerint előfordul, de az hamar kiderül.
Nem volt mindig ilyen a szitu. Csak amióta haver koma jóbarát besúgást előbbre helyezik mint a rendes melósokat. Alapban nagyon szeretek szerelni. Ha hagynak természetesen és nem csesztetnek.
A vállalkozóival meg csak bátorítani tudlak, ha minden hónapba van valami jövedelmed, akkor a katával el lehet lenni, ráadásul másodállásban is lehetsz katás, akkor 25 havonta+ az ipa, arra jó, hogy beindulj vele aztán amikor annyi van, hogy nem bírod, akkor meg tudsz a saját lábadon is állni.
A 17 ev munkaviszony érdekes, gondolom nem ugyan az a munkakör.
Ha van rá munkád, akkor bele kell vágni, de hidd el az állambácsi legomból úgy, hogy 100 Ft bevételből örülsz, ha 20 forint a tiszta haszon és akkor lehet optimistán gondolkoztam. Ami gépeket felsoroltál az nem kevés anyagi teher, kapásból 1,5 misi, amivel termelni is tudsz.
Nekem otthonra a 195-ös Aluflux van és már a cégnél is teszteltem 1 hónapot ipari felhasználás alatt. Ami van maszekom, azzal el vagyok egy darabig, főleg úgy hogy az első melómmal visszajött a gép, pajzs, palack ára és még maradt is. Most egy profilhajlítót készítek, ha jó idő lesz, akkor jövőhéten össze is dobom, már legyártottam hozzá mindent. Amint kész lesz teszek fel képeket.
Megmondom őszintén ,hogy kicsit félek az inverterektől . Ha elmegy benne vmi lehet a gatyám rámegy. Igaz nehezebb a trafós meg drágább mint a kínai mig gépek . De sokan a karcagi gépet ajánlották.
Sőt szinte minden boltba.
Tény drága . De agyalok rajta ,hogy szépen apránként veszek gépeket. Eszterga , maró, gyalu stb azt lehet kiváltom a vállalkozóit. Mert nagyon tele a bugyrom ,hogy 17 év munkaviszonnyal a keresetem kevesebb mint a most odakerült melósoké.
De amint látom nem is javul ez a helyzet a mezőgazdaságban.
Ahol lehetne keresni ott meg csak minire jelent le.
Én a cégnél ilyennel tolom már 5 éve igaz a 200-assal. Eddig semmi baja nem volt, pedig kap rendesen. Most biztosan keresztre feszítenek, de 20-as anyagot is hegesztek vele, több rétegben rendesen meg gyökölve. Tesztelve vannak a varratok, mert egy 50 tonnás tartálymérleget tart immáron 4.5 éve, aminek az alján egy jó erős vibrátor dolgozik, hogy a kőpor mind kimenjen belőle. Azért egy ilyen 300-assal jobban érezném magam :) A régi cégemnél plazmavágót használtam ebben a márkában semmi gondja nem volt, pedig orrba-szájba vágtam vele 25-30-as anyagokat is. Jut eszembe ilyen elszívóink vannak már 3 éve csak az elszívó csövek kemper-ek. A havi szűrők kitakarításán kívül azzal se volt gond. 100 szónak is egy a vége a Weldimpex-el nem lősz mellé!
Pedig ezek az első varratok. Előtte nem hegesztettem még,csak szemlélő voltam. Az anime pajzs,am tök véletlen. Egy bordó színű,koponyás,dugattyú mintásat rendeltem,csak kicioccóországban elrontották a csomagolást. Mondjuk eladóbácsi rendes volt,mert a picit több,mint 22 dolcsis árból elengedett 8-at a rossz minta miatt. De bevallom,én is meglepődtem,amikor megláttam,mert a webshoposon képen rosszabbul nézett ki,mint így élőben.
Hamarosan meglepem magam egy ilyen géppel :) Több boltban kérdeztem a dolgokat de minden boltban egyhangúan azt mondták hogyha nem sokat húzogatom a gépet akkor Weldimpexes legyen.
Köszönöm! :) Bízom benne, én is. Remélem még jópár pálca és egész elfogadhatóak lesznek a varratok. Most még csak gyakorolok, a terv egy munkaasztal összeállítása, amit saját kezűleg szeretnék végig összehegeszteni. Ha készen lesz,arról is rakok majd fel képet.
A nagyobbik, vagyis a 200A-as kereken 49.999,70Ft (A metró már csak így adja meg az árakat az áfa miatt) :D A kisebb 180A-os pedig 39.999,92Ft. E hónap 21-ig tart ez az akció,ha valakit érdekelne még a gép. A varratokról pedig hamarosan rakok fel pár képet.
Apropó, ki mit javasol bázikus pálcával való gyakorláshoz? Esab Ok 55.00 2,5mm. Már próbálgattam,volt hogy egész szépen olvad,de olyan is,ahol még 80 ampernál is betapadt. A rutilosak 35-40 körül egyre szebben mennek,de ez a bázikus cucc meg tud tréfálni. Tudom, hogy kezdőknek nehezebb vele, csak furcsa, hogy hol tapad nagy amepren is,máskor meg a rutilos értékén is leolvad.