Keresés

Részletes keresés

Batri Guszti Creative Commons License 2017.03.25 0 0 9062

Csak egy meggyőző példa arra hogy egyszerű koppintós awival is lehet szakszerűen dolgozni.

https://www.youtube.com/watch?v=DR47LXKFdj4

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9061

Köszi

Mivel nem gyakran lesz használva a hegesztő, így max ha használni szeretném a szárítót bekapcsolom míg méricskélek, így éppen jók lesznek a szélső pálcák használatra :)

Első kisebb projekt az asztali fűrész párhuzamvezetője lesz. Legalább gyakorlok kicsit vele...

Higítót hozok majd, kinézek kohazyhoz, hátha van nekik.

Köszi

Gábor

Előzmény: Batri Guszti (9060)
Batri Guszti Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9060

Kesztyűkre később csinálok fényképes leírást.

Van nagyonolcsó nitró higító, én azzal törölgetem le az olajos, zsíros felületet.Kétféle nitró van az egyik kb ezer forint literje ezzel a festéket higitjuk, a másik amit zsírtalanításra hsználok az kb. 400 körül van.Vagy van még a deneturált szesz.És vannak modernebb vízzel hígitható szerek.Interneten sokat találsz.

A Pálcamelegítő kitud könnyezni magából nagyon sok nedvességet.Én egyszerűen budi papírral tömöm ki a felsőrészt és az magába szívja a folyadékot.

Szerintem bármit csinálsz két hét mulva ugyan olyan nedvesek lesznek a pálcák és könyezni fognak.

Jó megoldás még  fekete nejlonra napsütésben kiteríteni rá a pálcákat.

Előzmény: Törölt nick (9058)
Mnagy Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9059

8.5 év után világos maradt a céges Optrel, nem a cserélhető elemes még.Kaptam helyette egy Esab warrior tech pajzsot. Pár mondat a benyomásokról, az optika 1.2.1.2, jó az a 4 érzékelő, nem sikerült még kitakarnom pedig most bujkálós melóm van, nagyon jó a fejkosár tényleg nem nyom hosszabb idő után sem. Viszont van negatívum is a fejkosár felső végállása, felemelve nem megy eléggé hátra és a szorító sem képes megtartani rendesen, ezért felhajtva nem egyszerű a meló.Összeállításnál zavaró amikor kicsit előrehajolva félig lecsukódik.

Előzmény: maseratisti (9047)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9058

Mártírok útja végén voltam a Family shop vagy mi a nevük, milford, ott vettem hobbikesztyűt, piros, tenyérnél fekete gumiszerű. Teljesen rendben lenne, ha nem lenne kicsi hozzá a kezem, 10-es méretű, de nekem nagy.

Ugye írtam főként fázok, ott ráadásul nem 8-as, 3.5-4-es csavarokkal dolgozom, szerinted? Még evvel se túl jó azokkal dolgozni

Igaz, körfűrész, gérvágó meg társainál leveszem, mert nem hiányzik, hogy berántsa a kezem, de pl maróval vastagolásnál most kell a kesztyű, mert köpi ki a nagyobb darabokat is és az fájdalmas, ha kéznek megy :D

Ha asztalban lesz akkor megint csupasz kézzel kell majd...

Legtöbb folyamatra szerintem nem rossz és volt vagy 400 forint :D, de nem az örökkévalóságnak gyártották, már nálam is kezd mállani a fekete réteg róla és múltkor már nem volt ilyen kesztyű :(

Más:

mivel szoktátok "mosni" a zártszelvényt hegesztés előtt? Olajos rétegre gondolok, mivel vakarod le róla?

Vettem egy pálca előmelegítőt/szárítót, 200 fokot tud, a cél főként a víztől való megszabadítás volt, mert sanda gyanúm volt, hogy azért fúj át nekem minden 2-es szelvényt a kis gorilla, mert vizes a pálca és bejött a tipp.

Amikor hazavittem pálcákat ok, hogy béna vagyok még hozzá, de egész jól ment a hegesztés, erre rá 3 hétre meg csak fújt és ragadt.

Azóta nem foglalkoztam vele, de belehajítottam minden pálcát ebbe a masinába és szerdán beindítottam egy 10-15 percre, ennyi idő után ezt láttam a szárító tetején:

Szerinted picit párás a garázsunk? :D

Köszi

Előzmény: xxxjjjkkk (9057)
xxxjjjkkk Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9057

Én egy jó kesztyűre vadászok évek óta,  ami:

-vékony,  hogy lehessen benne szerelni,  tehát a 6os 8 as csavart,  anyát meg lehessen fogni még vele

-nem eldobható, tartós legyen innentől nem is az ár lenne az akadály

-olajálló,  lehetőleg fekete

mondjuk egy eldobhatóval is elvagyok egy hétig is néha

Előzmény: Törölt nick (9055)
xxxjjjkkk Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9056

Ez jó ötlet,  igaz,  hogy én szabad levegőn hegesztek,  szerintem  ott annyira nem gáz,  de pl melo közbe,  ami annyira nem hiányzik,  elő fordulhat akna pl,  zárt hely,  oda beszerzek egy szettet. 

Előzmény: maseratisti (9054)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9055

Szia

Berendeltem azt az iweldet, holnap hozom is el az outletből.

Mivel én főleg fával dolgozom otthon (főként kisebb dolgok, mint 2 méteres szekrények :D) és nem bútorlap meg társai, ezért kell is a maszk és van is egy ócsó, s gagyi, de amire kell, arra bőven elég, fel is veszem, pedig rühellem, de nagyon.

De sajnos kell, pláne, ha saját kezűleg megy táblásítás.

Most hogy rendeltem pajzsot, mindjárt valahogy befészkelte magát a kosárba egy fejvédő is, meg légzésvédő is, fülvédő, fúráshoz olaj, faragasztó is... Kapásból csináltam a 10500-as pajzs rendelésből egy kellemes 20-ast. Nem szabad nekem vásárolnom semmit se :D

Bár az összes olyan, hogy már rég kellett volna vennem, no de akkor is, így hó végén...

Csukott szemmel szabad bemennem majd és elhoznom, amim van, mert simán hozzá tudnék tenni most kapásból még egyszer ennyit, ami kéne, de szerencsére lassan már minden adott lesz otthon, hogy ne kelljen költenem sokat.

Lentebb ez a dewalt tetszik, nem gyengén dolgozik, amim van expert csodás márkájú 115-ös flex, hááát, ehhez képest nem egy erőgép :D

Előzmény: maseratisti (9054)
maseratisti Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9054

Vigyázzunk az egészségünkre! Amit nem győzök hangsúlyozni, még hobbizni is simán megéri beruházni pár ilyen légzésvédő maszkra is. 

https://www.hegeszto.hu/esab-hegeszto-ar-webaruhaz/1043-esab-filtair-pro-8030v.html

Nálam pld pár hétig is simán kibírja egy ilyen.

Vagy a szürke aktív szenes... elég jók, rengeteg szart megfog. (és a 2-300 ft-os noname is jobb mint a semmi)

maseratisti Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9053

Teljesen jó kis pajzs a Nored eye II. 

Többször írtam itt hogy felénk a legtöbb fémipari cég ezt adja a melósoknak (még awira is pedig arra hivatalosan nem alkalmas) mégis mindenki elégedett vele ipari körülmények közt is.

Nem azt mondom hogy hivatás szerűen ez egy jó megoldás (mert aki napi több órát nyomja annak azért minimum egy esab warrior szint, de inkább egy speedglas 100v) de otthonra hobbizni egy olcsó pajzsnak tökéletes.

Előzmény: xxxjjjkkk (9049)
maseratisti Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9052

Bármilyen tökéletes automatát is vesz az ember egy sima (esab eco arc II) fejpajzs nagyon jó ha van otthon, annyit simán megér :

https://www.hegeszto.hu/esab-hegeszto-ar-webaruhaz/603-esab-eco-arc-ii-fejpajzs-din-11.html

Előzmény: Törölt nick (9050)
vaz05 Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9051

Én a Dewalt 4050-est néztem (16300ft), csak az a műanyag lap nem tetszett a kihajtómű tetején. Végül a Makita 9558HNX1-et vettem meg, remélem beválik. Sok sikert az új gépedhez, jó masszívnak néz ki.

Előzmény: Pete-weld (9048)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9050

Szia

Akkor lehet megpróbálok még egy ilyet, ha ez az automata se jön be, akkor ejtem őket és veszek egy ócó simát.

Möller nagyon nem jött be. Azt néztem kell-e elem esetleg bele, de nem írják sehol sem, így akkor gyárilag szutyok és gyenge sajnos :(

Köszönöm

Üdv

Előzmény: maseratisti (9046)
xxxjjjkkk Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9049

szerszamoutlet be 10,5 mostanában a no red eye Ii

a phantom 4 hez kepest szerintem jobb ar ertek aranyban,  igazabol az egy centivel nagyobb latomezo,  meg az,  hogy tud 9alatt is sötétíteni(minek?),  meg a + 2 érintkező,  nem hiszem,  hogy megéri a felárat

Előzmény: maseratisti (9046)
Pete-weld Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9048

Kicsi OFF:

(ha esetleg valakit sarokcsiszoló érdekel)

https://www.youtube.com/watch?v=ushqj6g5kmA

Nagyon jónak tűnik a gép. Ma tovább tesztelem, majd teszek fel képeket a melóról.

maseratisti Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9047
Előzmény: Törölt nick (9045)
maseratisti Creative Commons License 2017.03.24 0 0 9046

Iweld NoRed Eye II már elég korrekt. Bármelyik színben ami tetszik, néha az egyszerű fekete változat 11 körül elcsíphető, a színesebbek max 14...

http://www.megatool.hu/hegesztogepek_es_aramfejlesztok_56/hegesztopajzs_183

Előzmény: Törölt nick (9045)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.23 0 0 9045

Sziasztok

Véleményetek szeretném kikérni.

Van nekem egy möller automata pajzsom. Ma apámmal nézegettük és nem vagyunk megelégedve vele. Ok, hogy kell minimális idő a sötétüléshez, de még ha din13-ra is állítom, akkor is nagyon világos marad és hegesztés közben elvakít a fény és nem látok mit csinálok.

Ő is kapott egy automatát ismerőstől (ötezeré :D), ugyanez a probléma avval is, ellenben van neki egy mezei egyszerű pajzsa, amolyan kézben tartható, miután van ív avval szépen láttam mindent, amit kellett, persze itt az indítás nehezebb kellő gyakorlat nélkül, mert alapban semmit se láttam pajzson keresztül.

Sima fogyóelektródás hegesztéshez mit javasolnátok? Emberi áron persze.

köszi

Mnagy Creative Commons License 2017.03.22 0 1 9044

Amíg van cseppfolyós gáz a palackban addig nem is mozdul lefelé a mutató, viszont, ha megmozdul lefelé akkor már hamar kifogy a palack. A szénsav palackban hőmérséklettől függően 60-70 At nyomás van.Az argon és a kevert gáz nem cseppfolyós hanem sűrített ezért látványosabb a fogyás.Valószínű a palackban kevés volt a gáz de azt az óra nem mutatja az előbb leírtak miatt.

Előzmény: Windrad (9039)
refse2 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 9043

Érdemes beszerezni egy átfolyásmérőt: http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/01962_Atfolyasmero_keszulek

Az én Röhna reduktorom argonnál a 10 liter/perces átfolyásnál az órán még nem mutat semmit.

Előzmény: Windrad (9042)
Windrad Creative Commons License 2017.03.21 0 0 9042

Hideg műhelyben (-2-+5 Fokos)Használtam. Egy kúpos rönkhasító és egy 180x60-as munkapadhoz lett elég a palack és a huzal . A huzal rendben van de a CO-t sokallom. A palacknál lehaboztam a tömításeket tömlő csonknál is max a gépen belül lehet tömítetlenség de sistergést nem hallok sehol. Munka után mindig zártam a palackot

Előzmény: Vestax (9041)
Vestax Creative Commons License 2017.03.21 0 0 9041

Milyen hőfokon volt használva a cucc ? Nálunk volt olyan amikor nem volt fűtve a műhely akkor nagyon hamar kifogyott a palack.

htp12 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 9040

Igaz nekem 20 kg-os palackom van, de kb. 17 kg "drótot" hegesztettem már vele, de még mindig nem mozdult el a mutató az órán. Szerintem ott valami nem kerek.

Windrad Creative Commons License 2017.03.21 0 0 9039

Sziasztok!

Szerintetek normális az hogy egy 10 kg-os CO palack 1 tekercs 5 kg-os 0.8-as  huzalhoz elfogyott?

6-8 l-re volt beállítva a reduktor , a palackot munka után mindig elzártam nem vettem észre sehol elszivárgást Ez az első palackom ,eddig inverteres mma-val dolgoztam ,ezért nincs  sajnos hozzá tapasztalatom.

turbo2 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 9038
Előzmény: Wilaur (9037)
Wilaur Creative Commons License 2017.03.21 0 0 9037

Már kezd érni a cseréje, elég gyenge, kezdem látni én is. Van esetleges javaslat a konkrét fajátra? Neten láttam többféle megoldást is.

Előzmény: turbo2 (9033)
SKYLINEWORLD Creative Commons License 2017.03.20 0 0 9036

Az enyém tökéletes és nem melegszik de ez majdnem úgy néz ki mint egy műhely tűz áldozata! :) :) :)

Előzmény: Pete-weld (9035)
Pete-weld Creative Commons License 2017.03.20 0 0 9035
Pete-weld Creative Commons License 2017.03.20 0 0 9034

Lincoln bemelegedett.

(netről szedett kép)

turbo2 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 9033

Azt a testcsipeszt dobd ki sürgősen.....

Előzmény: Wilaur (9007)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!