A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
"A hanghullám megrezegteti a levegőt igy jön létre a hang."
Igen. Mivel a hang nem egy önálló fizikai entitás, hanem egy anyagi közeg részecskéinek rendezett mozgása.
"A fényhullám mit rezegtet meg, hogy létrejöjjön a fény ."
Semmit. Mivel a fény egy önálló fizikai entitás, ami HULLÁMSZERŰEN viselkedik. Az egyik fizikai leírásában (elektrodinamika) a fényhullám a teret kitöltő elektromos és mágneses mezők egymást kölcsönösen gerjesztő változása. Ha akarod, akkor tekintheted úgy, hogy az elektromágneses mező hullámzik: a skalár- és vektorpotenciálok értéke változik hullámszerűen.
A másik fizikai leírásban (QED) viszont a fény valóban egy önálló fizikai entitás, mivelhogy van saját részecskéje a foton.
Szerintem nem tudja kiadni.A tudatalattia megakadályozza.Szerintem ez pszichológia, Szerintem kár nagydobra verni.Egy könyvet akkor kell kiadni ha kész van.Ha bisztos magában az ember.
"A hanghullám megrezegteti a levegőt igy jön létre a hang. A fényhullám mit rezegtet meg, hogy létrejöjjön a fény . A fény tulajdonképpen az éter rezgése. "
A hangforrás (hangszóró, vagy a hangszálad, stb.) rezegteti meg a levegőt. Így jön létre a hang.
"A fényforrás mit rezegtet meg, hogy létrejöjjön a fény?"
A relativitáselmélet szerint a semmit rezgeti meg, mert a fény terjedéséhez nem kell semmi, a fény csak úgy, az üres térben terjed.
Mit szólnátok ahhoz , ha én azt mondanám, hogy a fekete lyukak a világ szemei, illetve ,hogy a fény bevilágit a fekete lyukak belselyébe. Ez az én logikám , Keresem a hasonlóságot.
A hanghullám megrezegteti a levegőt igy jön létre a hang. A fényhullám mit rezegtet meg, hogy létrejöjjön a fény . A fény tulajdonképpen az éter rezgése.
Igen, az egész relativitáselmélet értelmetlen. Mert abból indul ki, hogy a fény terjedéséhez nem kell közeg, mert a fényhullám a semmiben terjed. Vagyis a relativitáselmélet szerint a semmi hullámzik.
Ez egész biztosan értelmetlen.
Az, hogy a Hold forog-e a tengelye körül, hamarosan ellenőrizhető lesz. A közeljövőben holdbázis fog épülni, és egy ingával el lehet dönteni, hogy a Hold forog-e vagy nem. Szerintem nem forog, számomra ez nyilvánvaló.
Te csak állitod, hogy értelmetlen az egész, akkor hogy tudod megtámadni.Egy két példát irtál, ami egész értelmesnek tünt. Azt mond meg ha már hitről van szó hogy higyjen valaki neked, miután a holddal kapcsolatban nyilvánvaló , hogy tévedsz.
Később rájöttem, hogy maga az elmélet zavaros, és lehetetlen értelmesen elmondani.
El lehet mondani értelmes embereknek. Te nem tartozol ebbe a halmazba egyelőre. De a remény hal meg utóljára. Egyszer veled is megtörténhet a csoda és valóban arra használod az agyad, amire való. Jelenleg neked modhatnak bármit, alapállásod, hogy a relelm hibás kell legyen, mert nem sikerült megértened. Pedig ha kicsit nyitottabb lennél, akkor esetleg kiegészitenéd azzal, hogy a fizikai állandókat lokálisan mindig ugyan annyinak tapasztaljuk, akkor elindulhatnál az általad áhított úton és valóban nyomot hagyhatnál magad után. Csak azt ugye végig is kellene gondolni, meg ilyen strapás meló kellene, amihez nem nagyon fűlik a fogad... De neked eddig láthatóan a mindent letagadok álláspont volt a legkényelmesebb. Sebaj, a karaván azért halad... ha nem is túl gyorsan.